حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
🔰شهادت آیت الله #شهید_بهشتی (۱۳۶۰ش)
🔶️سید محمد بهشتی در(۲آبان ۱۳۰۷)مصادف با(۹ جمادی الاولی۱۳۴۷) در محله لُنبان اصفهان متولد شد. از روحانیون مؤثر در انقلاب اسلامی ایران بود.
🔹️بهشتی، همزمان با تحصیل علوم دینی در قم، تحصیلات دبیرستانی ناتمام خود را به پایان رساند و بعد از آن به دانشگاه رفت و دوره دکتری فلسفه را در دانشکده آغاز کرد و بعد از وقفهای که به سبب مسافرت او به آلمان پیش آمد، در ۱۳۵۳ش به اخذ درجه دکتری نایل شد.
🔸️بهشتی در حوزه علمیه قم شاگرد علمایی مانند آیتالله بروجردی، امام خمینی، محقق داماد و علامه طباطبائی بود. وی از معدود روحانیان تحصیلکرده دانشگاهی و آشنا به زبانهای انگلیسی و آلمانی بود.
🔹️بیشتر کتابهای او حاصل درسگفتارها و سخنرانیهای اوست. از جمله اثار ایشان خدا از دیدگاه قرآن، شناخت اسلام، نماز چیست؟ ،بانکداری، ربا و قوانین مالی در اسلام، محیط پیدایش اسلام
🔸️او به عنوان نخستین رئیس دیوان عالی کشور که در جمهوری اسلامی ایران فعالیت خود را آغاز کرد.
🔹ایشان تاسیس دبیرستان دین و دانش ، مقاله نویسی و سخنرانی ، تاسیس مدرسه علمیه حقانی را در کارنامه خود دارد
🔷️ایشان عضو هیئت مؤتلفه بود و بعد از تشکیل جامعه روحانیت مبارز تهران، حزب جمهوری اسلامی را تشکیل داد و دبیر کل آن شد.
▫️ او سرانجام در دفتر مرکزی همان حزب و در یک عملیات تروریستی در (۷ تیر ۱۳۶۰ش)مصادف با(۲۵شعبان۱۴۰۱)به همراه ۷۲ تن دیگر به شهادت رسید و در گلزار شهدای بهشت زهرای تهران دفن شد.
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
آیت الله جوادی آملی:
🍃ايمان به خداي سبحان طعم گوارايی دارد؛ ذائقه كسی آن مزه را می چشد كه از آسيب نگاه حرام مصون باشد. حضرت امام صادق (علیه السلام) فرمود: هركس براي رضای خدا، نگاه حرام را رها كند، خداوند به او امن و آرامش عطا می كند و او را ايمانی می دهد كه طعم آن را می يابد .
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیتالله دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یاران امام راحل(ره)، فرارسیدن روز قوه قضائیه را به قضات محترم و کارکنان تلاشگر این دستگاه تبریک عرض می نماییم و برای ایشان از درگاه الهی آرزوی سلامتی و توفیق روزافزون داریم.
•┈┈••••✾🔆✾•••┈┈•
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
امام جواد علیهالسلام:
🔹با فضیلتترین و ارزشمندترین عبادتها آن است که خالص و بدون ریا باشد.
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
🏴زیارت امام جواد علیه السلام
▪️السَّلامُ عَلَیْکَ یَا أَبَا جَعْفَرٍ مُحَمَّدَ بْنَ عَلِیٍّ الْبَرَّ التَّقِیَّ الْإِمَامَ الْوَفِیَّ السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الرَّضِیُّ الزَّکِیُّ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَلِیَّ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا نَجِیَّ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا سَفِیرَ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا سِرَّ اللَّهِ [سِتْرَ اللَّهِ] السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ضِیَاءَ اللَّه
▪️السَّلامُ عَلَیْکَ یَا سَنَاءَ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا کَلِمَةَ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا رَحْمَةَ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا النُّورُ السَّاطِعُ السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْبَدْرُ الطَّالِعُ السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الطَّیِّبُ مِنَ الطَّیِّبِینَ السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الطَّاهِرُ مِنَ الْمُطَهَّرِینَ السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْآیَةُ الْعُظْمَى السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْحُجَّةُ الْکُبْرَى السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْمُطَهَّرُ مِنَ الزَّلاتِ السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْمُنَزَّهُ عَنِ الْمُعْضِلاتِ [الْمُعْظِلاتِ]
▪️السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْعَلِیُّ عَنْ نَقْصِ الْأَوْصَافِ، السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الرَّضِیُّ عِنْدَ الْأَشْرَافِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا عَمُودَ الدِّینِ أَشْهَدُ أَنَّکَ وَلِیُّ اللَّهِ وَ حُجَّتُهُ فِی أَرْضِهِ وَ أَنَّکَ جَنْبُ اللَّهِ وَ خِیَرَةُ اللَّهِ وَ مُسْتَوْدَعُ عِلْمِ اللَّهِ وَ عِلْمِ الْأَنْبِیَاءِ وَ رُکْنُ الْإِیمَانِ وَ تَرْجُمَانُ الْقُرْآنِ وَ أَشْهَدُ أَنَّ مَنِ اتَّبَعَکَ عَلَى الْحَقِّ وَ الْهُدَى وَ أَنَّ مَنْ أَنْکَرَکَ وَ نَصَبَ لَکَ الْعَدَاوَةَ عَلَى الضَّلالَةِ وَ الرَّدَى أَبْرَأُ إِلَى اللَّهِ وَ إِلَیْکَ مِنْهُمْ فِی الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ وَ السَّلامُ عَلَیْکَ مَا بَقِیتُ وَ بَقِیَ اللَّیْلُ وَ النَّهَارُ
التماس دعا
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
🔰 مسمومیت و شهادت امام جواد عليه السلام در بغداد (220 ق )
✍ مأمون بعد از شهادت امام رضا (عليه السلام)، حضرت جواد را از مدينه به بغداد طلبيد. دخترش (ام الفضل) را به ازدواج او دراوردکه شیعیان این ازدواج را تحمیلی و با اهداف سیاسی میدانند. امام جواد (ع) از دختر مامون فرزندي نداشتند و فرزندان ايشان ما حصل ازدواجشان با بانوي ديگري به نام سمانه مغربيه مي باشد.
✅ آن امام همام از بغداد به خانه خدا مشرف شد و از آنجا به مدينه رفت و در آن شهر توقف كرد؛ تا مأمون وفات نمود و معتصم برادر او به خلافت رسيد. معتصم از شنيدن فضائل و كمالات آن بزرگوار آتش حسد در سينه اش مشتعل گشت و آن جناب را به بغداد طلبيد.
✅ امام جواد(ع) فرزندش امام على النقى را جانشين خود نمود و با دل خونين از قبر جد بزرگوارش مفارقت نمود و روانه بغداد گرديد و در 28 محرم سال 220 داخل بغداد گشت. معتصم بى ميلى ام الفضل را از حضرت جواد مى دانست زيرا امام جواد مادر امام على النقى را بر او ترجيح مى داد.
✅ بالاخره معتصم، ام الفضل را خواست و او را به قتل حضرت راضى كرد و زهرى براى او فرستاد كه به آن مظلوم بخوراند آن زن بى وفا انگور رازقى را زهر آلود نمود و برای آن بزرگوار آورد؛ حضرت ميل فرمود؛ اثر زهر در بدن مبارك ظاهر گرديد و سرانجام آن اختر آسمان ولایت در ۲۵ سالگی، مسموم و به شهادت رسید.
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
سخنرانی حجت الاسلام رحیمی به مناسبت شهادت امام جواد علیه السلام
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
قرار پنج شنبه ها و قرائت زیارت عاشورا و اشک بر سید الشهدا
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
🔰ولادت آیت الله #شیخ_فضلالله_نوری (۱۲۵۹ ق)
🔷️شیخ فضلالله کجوری معروف به نوری فرزند ملاعباس نوری طبری، در منطقه نور مازندران در دوم ذیالحجه ۱۲۵۹ق برابر با ۳ دی ۱۲۲۲ در کجور زاده شد.
🔸️ وی همراه میرزاحسین نوری به نجف مهاجرت کرد و در حوزه به درس شیخ راضی آل خضر، میرزا حبیبالله رشتی و سید محمدحسن شیرازی راه یافت و پس از رسیدن به مرتبه اجتهاد به تهران آمد.
🔹️از شاگردان وی علامه محمد قزوینی ،محمدباقر قائنی بیرجندی ،ملا علی مدرس ،شیخ غلامحسین مازندرانی ،میرزا مهدی آشتیانی را می توان نام برد.
🔸️قسمتی از آثار وی عبارتند از:رساله منظوم فقهی «الدرر التنظیم» به عربی. بیاض (کتاب دعا). رساله فقهی فی قاعده ضمان الید. رساله فی المشتق.
🔹️وی با پشتیبانی آخوند خراسانی، اصل دوم ممتم قانون اساسی مشروطه مبنی بر تشکیل هیئتنظارت را به تصویب مجلس شورای ملی رساند؛ ولی به دلیل اختلاف با دیگر نمایندگان از مجلس کنارهگیری کرد و جریان مشروطه مشروعه را پایه گذاری کرد.
⚡️او معتقد بود که قانون اساسی و همه قوانین کشور باید مطابق قوانین اسلام باشد، زیرا مردم ایران مسلمان و پیرو این دین هستند و به همین دلیل پیشنهاد کرد تا عنوان حکومت، مشروطه مشروعه باشد.
🔅اما مخالفان جو تهمت و تخریب علیه او را راه اندازی کردند تا اینکه شیخ درحرم حضرت عبدالعظیم متحصن شد
▫️مخالفان پس از پایان تحصن، با جعل فتواهای علمای نجف علیه شیخ، او را مخالف مشروطه قلمداد کرده، پس از محاکمه ای نمادین در ۹ مرداد ۱۲۸۸ برابر با ۱۳ رجب۱۳۲۷ به شهادت رساندند.
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
🔸 اخلاق خوش در خانواده
✳️ امام على عليه السلام:
💠 با اخلاق خوش است كه زندگى خوش و خرّم مى شود.
📖 غررالحكم حدیث ۴۲۶۳
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
🔸شانس
✍ احمدحسین شریفی
🔻یکی از بدترین کلماتی که آثار مخرب فرهنگی بزرگی بر جای گذاشته است «شانس» و «خوششانس» و «بدشانس» است.
با این کلمه چهار حرفی، «تأثیر» همه «تلاشها» و «مسؤولیت» همه «انتخابها» نادیده گرفته میشود.
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
🔹آزادی به سبک فرانسویان!
🔻تصویر سمت راست معلمی شیطانپرست است که وقتی والدین دانشآموزان به چهره خشن و وحشتآور او اعتراض کردند، حکم دادگاه فرانسه این بوده: «این شخص آزاد است، چون اندیشه هر کس متعلق به خودش است!»
🔺تصویر سمت چپ خانم مریم بوجیتو رئیس شورای صنفی دانشجویان دانشگاه سوربون فرانسه است که ورود وی به دانشگاه به دلیل رعایت حجاب اسلامی (که آن را مروج خشونت و تروریسم میدانند) ممنوع میباشد!
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
🔰ارتحال #علامه_امینی، نویسنده کتاب الغدیر (۱۳۴۹ش)
💠علامه شيخ عبدالحسين امينى در سال 1281ش (1320ق) در تبريز زاده شد.
🔹وی پس از تحصیل علوم حوزوى را در تبريز شروع، و در نجف با استفاده از محضر آيات عظام سيدابوتراب خوانسارى و سيدمحمد فيروزآبادى تکمیل کرد و با تأييد آيات عظام سيدابوالحسن اصفهانى، ميرزاى نايينى، حاج شيخ عبدالكريم حائرى يزدى و شيخ محمدحسين كمپانى اصفهانى به درجه اجتهاد نائل شد.
🔸 وى پس از تكميل تحصيلات، كتاب شهداءالفضيله؛ شرح حالى از 130 تن از علماى دين را به رشته تحرير در آورد.
🔅 بزرگترين و ارزشمندترين اثر علامه امينى کتاب الغدیر است که ايشان بيشتر اوقات خود را صرف تحقيق و نگارش اين كتاب گرانسنگ نمود.
⚡️ ایشان براى يافتن مدارك معتبر درباره حديث غدير و ساير مطالب مربوط به اهل بيت(ع)، بارها به كشورهاى مختلف سفر كرد و ده هزار كتاب را مطالعه نمود.
🌀 اين عالمِ محقق هم چنين كتابخانه اى با 42 هزار كتاب در نجف اشرف با نام كتابخانه اميرالمؤمنين(ع) تاسيس كرد و به همراه جمعى از ياران و با نسخه بردارى از كتب ناياب و منحصر به فردِ اسلامى، گنجينه نفيسى از آثار مذهبى را جمع آورى نمود.
🔳 سرانجام اين عالم ربانى در ۱۲ تيرماه 1349 ش برابر با 28 ربيع الثانى 1390 ق در هفتاد سالگى بدرود حيات گفت و در كتابخانه اش به خاك سپرده شد.
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
غصه و غم، اشک و ماتم را به من دادى حسين
بهترينهاى دو عالم را به من دادى حسين
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
❇️ تبعيد دسته جمعي علماي بزرگ شيعه از عتبات عالياتِ عراق به ايران (1302 ق)
✍ پس از پايان جنگ جهاني اول و تسلط انگلستان بر امور كشور عراق، علماي نجف طي فتواهايي، حضور آنان را محكوم كرده و عليه انتخابات فرمايشي عراق كه تحت نظر انگليس بود، احكامي صادر كردند. اين عمل آنان با خشم مقامات انگليسي مواجه شد از اينرو با اصرار استعمارگران، حاكمان عراق دستور تبعيد علماي بين النهرين به ايران را صادر كردند.
🔹 آيات عظام سيد ابوالحسن اصفهاني، ميرزا حسين ناييني، و سي تن ديگر از بزرگان ديني، از جمله علماي تبعيد شده بودند.
🔸 اين تبعيد، واكنش شديد علماي ايران را در برداشت و تجمعات اعتراضآميزي در تهران و شهرستانها بر پا گرديد. پس از مدتي علماي تبعيدي وارد قم شده و مورد استقبال گرم مردم و روحانيون قرار گرفتند. دولت ايران به اين هتك حرمت نسبت به فقها اعتراض كرد و از دولت عراق خواست به هر نحو ممكن، از آنان اعاده حيثيت شود.
🔹 درنتيجه، حكومت عراق، نمايندگان ويژهاي را به تهران فرستاد تا درباره بازگشت آقايان مراجع، مذاكره كنند وقرار شد هر كدام كه مايل بودند بدون قيد و شرط به عراق برگردند. سرانجام اين بازگشت به وضع آبرومندي انجام گرفت.
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
💧 مغز نماز چیست؟ 💧
🌸 در آیه ۴۵ سوره عنکبوت، بعد از بیان این نکته که نماز انسان را از زشتیها و منکرات باز مى دارد، «اِنَّ الصَّلَوةَ تَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَرِ »، مى فرماید: ذکر خدا از نماز هم بالاتر است! ؛ «وَ لَذِکْرُ اللهِ اَکْبَرُ».
🍀 آرى! یاد خدا روح نماز است، و روح شریفترین بخش وجود مى باشد؛ اگر نماز سبب ترک فحشاء و منکر مى شود نیز به خاطر همین ذکر الله است؛
🌸 زیرا یاد خدا انسان را به یاد نعمتهاى او مى اندازد که تمام وجود انسان در آن غرق است، و یاد آورى این نعمتها انسان را از نافرمانى بخشنده نعمت، باز مى دارد و از گناه شرمنده مى کند.
🍀 از سوى دیگر، او را به یاد روز قیامت و دادگاه عدل الهى مى اندازد؛ خود را در برابر دادگاه بزرگ حق مى بیند و پرونده اعمال خویش را در آنجا حاضر، و مأموران مجازات را آماده مجازات بدکاران،
🌸 و فرشتگان رحمت را آماده پذیرائى از بندگان خوب خدا در بهشت برین مشاهده مى کند؛ و این عامل دیگرى براى ترک عصیان و ترک کارهاى ضدّ اخلاق است.
🍀 بعضى از مفسّران گفته اند: جمله «وَ لَذِکْرُ اللهِ اَکْبَرُ» اشاره به این است که ذکر خدا برترین اعمال و عبادات بندگان است.
🌸 این احتمال نیز داده شده است که منظور از «ذکر الله» در اینجا یادى است که خدا از بنده اش مى کند ، در برابر یادى که بنده از خدا دارد.
🍀 و این یاد خدا او را به درجات عالیه عبودیّت و بندگى سوق مى دهد و از هر چیز برتر و والاتر است؛ ولى احتمال اوّل با معنى آیه تناسب بیشترى دارد.
📚 اخلاق در قرآن، #آیت_الله_مکارم_شیرازى ، ج ۱، ص ۳۴۷.
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab