#احکام_روز
💢 تغییر سال خمسی
💠 تغییر دادن زمان سال خمسی به صورت ذیل جایز است:
❇️ الف. اگر فرد بخواهد سال خمسی خود را عقب بیندازد، مثلاً سال خمسیش اوّل فروردین بوده و بخواهد آن را اوّل تیرماه قرار دهد، باید اوّل فروردین، خمس مالش را پرداخت کند؛ سپس با فرا رسیدن اوّل تیرماه نیز خمس درآمد سه ماه اخیر را بپردازد؛ با این کار، سال خمسی فرد تغییر میکند.
❇️ ب. اگر فرد بخواهد سال خمسیاش را زودتر قرار دهد، مثلاً از اوّل فروردین به اوّل دیماه تغییر دهد، باید اوّل دیماه یعنی سه ماه زودتر خمس مجموع درآمدهایش را بپردازد تا سالش عوض شود.
✍ سعی کنیم حتما روزانه مطالعهی احکام شرعی داشته باشیم.
@saghalein1414
نتیجه جستجوی کلمه “Iran” در مرورگر آمریکایی و روسی
✍ ببینید غربیها ایران رو چطور به جهان معرفی میکنن! حالا بعضیها سنگ آمریکا رو به سینه میزنن!
@saghalein1414
5.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 رهبر انقلاب: حادثه ترور دانشمندان هستهای نباید فراموش شود!
🔹در آستانه یکم مرداد سالروز شهادت داریوش رضایینژاد مروری بر صحبتهای رهبر انقلاب در مورد ترور دانشمندان هستهای: تشکلهای دانشجویی در قضیه ترور نخبگان علمی کم عملی نشان دادند، این حادثه نباید فراموش شود!
#مردان_خدا
#شهدای_هستهای
#شهید_رضائی_نژاد
@saghalein1414
🔸 روزى مأمون به حضرت رضا (عليه السلام) گفت: بزرگترين فضيلت امیرالمؤمنین (علیه السلام) كه قرآن بر آن دلالت دارد، چيست؟
🔸 حضرت رضا (عليه السلام) به او فرمود: «فضیلتی که در مباهله است. زیرا خداوند عزّوجلّ میفرماید: «فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أبْنَاءَنَا وَ أبْنَاءَكُمْ وَ نِسَاءَنَا وَ نِسَاءَكُمْ وَ أنْفُسَنَا وَ أنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ الله عَلَى الْكَاذِبِينَ».
🔸 پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله)، حسن و حسين (عليهما السلام) را فرا خواند. پس اين دو، پسران او حساب شدند، و فاطمه (عليها السلام) را نيز فرا خواند. که آن حضرت مصداق زنان مذکورِ او در آیه حساب شد. سپس امیرالمؤمنین (عليه السلام) را فرا خواند. پس به حكم خدا، امیرالمؤمنین (عليه السلام)، نفسِ پيامبر (صلى الله عليه و آله) است. از طرفى مىدانيم كه هيچ يك از مخلوقات خداوند سبحان، بزرگوارتر و برتر از پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله) نيست. پس لازم است كه به حكم خدا هيچكس برتر از نفس پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله) نباشد».
📚 بحار الأنوار ؛ ج ۳۵ ص ۲۵۷
#بیست_و_چهار_ذی_الحجة
#روز_مباهله
@saghalein1414
#حدیث_روز
♥️ #امام_على عليه السلام فرمودند:
🍀 عَوِّدْ اُذُنـَكَ حُسْنَ الاِْسْتِماعِ وَ لا تُصغِ اِلى ما لا يَزيدُ فى صَلاحِكَاستِماعُهُ فَاِنَّ ذلِكَ يُصدِئُ الْقُلوبَ وَ يوجِبُ الْمَذامَّ
🍃 گوش خود را به شنيدن خوبى ها عادت بده و به آنچه كه به صلاح و درستى تونمى افزايد گوش مسپار، زيرا اين كار، دل ها را زنگار مى زند و موجب سرزنش مى شود
📖 غررالحكم، حدیث ۶۲۳۴
✍ یکی از ابعاد مهم شکر در برابر نعمتها، استفادهی درست از نعمت است؛ یعنی آن نعمت، در مسیری استفاده شود که منعم میپسندد و راضی است.
پس اگر به آنچه که مورد رضایت خدا نیست گوش بسپاریم، کفران نعمت کردهایم...
#گوش_پاک
#شکر_منعم
@saghalein1414
#احکام_روز
💢وضو با آب بدون مجوز
سوال: شخصی بدون مجوز سازمان آب، از خیابان یا پشت کنتور، انشعاب به منزل خود کشیده است، وضو گرفتن یا غسل کردن با این آب چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ:
📚آیات عظام: خامنه ای، نوری، مکارم شیرازی و بهجت: حکم غصب را دارد و وضو و غسل با آن باطل است.
📚آیت الله سیستانی: وضو و غسل، صحیح است.
📚آیت الله وحید خراسانی: بنابر احتیاط واجب، باطل است.
📚آیت الله صافی گلپایگانی: اگر مسئولین امر، اجازه دهند، اشکال ندارد.
📚آیت الله زنجانی: غسل و وضو با آب مذکور، حرام است و بنابر احتیاط، غسل و وضویش باطل است.
📚آیت الله فاضل لنکرانی: اگر بنا دارد پول آب مصرفی را بدهد، وضو و غسل صحیح است و اگر بنا دارد پول آب مصرفی را ندهد، وضو و غسل اشکال دارد و بنابر احتیاط واجب، صحیح نیست.
✍ سعی کنیم حتما روزانه مطالعهی احکام شرعی داشته باشیم.
@saghalein1414
🔰 مباهله به چه معنا است؟ و ماجرای مباهله پیامبر (ص) با مسیحیان نجران چگونه بود؟
✍️ پاسخ: مباهله از ریشه « بَهل» به معنی رها کردن و برداشتن قید و بند از چیزی است، ولی مباهله به معنای لعنت کردن یکدیگر و نفرین کردن است.
🔹 درسالهای آغازین طلوع اسلام، نجران تنها منطقه مسیحی نشین حجاز بود که از بت پرستی دست کشیده، به آیین مسیح گرویده بودند. رسول اکرم به موازات مکاتبه با سران دولتهای جهان و مراکز مذهبی، به منظور دعوت نجرانیان به اسلام نیز نامهای به اسقف آن شهر نوشت. نمایندگان پیامبر وارد نجران شده و نامه پیامبر را به اسقف نجران دادند، که مضمون بخشی از پیام چنین است: "به نام خدای ابراهیم و اسحاق و یعقوب؛ از محمد فرستاده خدا به اسقف نجران. خدای ابراهیم و اسحاق و یعقوب را حمد و ستایش میکنم و شما را از پرستش بندگان به پرستش خدا دعوت مینمایم. شما را دعوت میکنم که از ولایت بندگان خدا خارج شوید و در ولایت خداوند وارد آیید...."
🔸 اسقف پس از قرائت نامه برای تصمیم گیری، شورایی مرکب از شخصیتهای بارز مذهبی و غیر مذهبی تشکیل داد. این شورا با آگاهی از اینکه مکرر از پیشوایان مذهبی خود شنیدهاند روزی منصب نبوت از نسل اسحاق به فرزندان اسماعیل انتقال خواهد یافت و هیچ بعید نیست محمد، که از اولاد اسماعیل است، همان پیغمبر موعود باشد. تصمیم گرفت گروهی به عنوان هیئت نمایندگی نجران به مدینه بفرستد تا از نزدیک با محمد (ص) تماس گرفته و دلایل نبوت او را مورد بررسی قرار دهد.
🔹 نجرانیان طی جلساتی که با پیامبر اکرم داشتند با آن حضرت به بحث و مناظره پرداختند و در نهایت پیامبر اکرم بر اساس حکم پروردگار متعال، آنان را به مباهله دعوت کرد، که طرفین در پیشگاه خداوند لب به نفرین بگشایند و هر کدام که بر حق نیستند و دروغ می گویند، به عذاب الهی گرفتار شوند. این اقدام مورد پذیرش واقع و به روز بعد موکول شد.
🔸 بامداد روز بعد، اجتماعی عظیم از مردم مدینه در بیرون شهر دیده میشد و گروهی بیشمار برای تماشای مباهله گرد آمده بودند. در آن حال مشاهده کردند که پیغمبر اکرم (ص) در حالی که کودکی را در آغوش داشته و دست کودک دیگری را در دست دارد به همراه بانو و مردی که پشت سر ایشان حرکت میکردند، از راه رسیدند و محلی را برای مباهله در نظر گرفتند.
🔹 مسیحیان که ازدور ناظر ورود رسول اکرم بودند، برخلاف انتظار خود دیدند که آن حضرت با جمعیت و ازدحام نیامده و فقط یک مرد و یک زن و دو پسر با خود آورده است.
🔸 پرسیدند که همراهان پیغمبر با او چه نسبتی دارند؟ گفته شد: که اینان محبوبترین مردم نزد رسول اکرم هستند. یکی فاطمه دختر او و دیگری علی داماد و پسر عمش و آن دو پسر، فرزندان دختر او، حسن و حسین میباشند. اسقف اعظم نصرانی که متحیر شده بود، خطاب به جمعیت نصاری گفت: بنگرید که محمد چگونه با اطمینان تمام و ایمان راسخ به میدان آمده و بهترین عزیزان خود را برای اجرای مباهله به همراه آورده است! به خدا سوگند اگر او را در این امر تردید و یا خوفی داشت، هرگز عزیزان خود را انتخاب نمیکرد. مردم، من در چهره آنان معنویت و روحانیتی مییابم که اگر از خدا درخواست کنند، کوهها را از جای خود حرکت خواهند داد. پس از مباهله با آنان بر حذر باشید.
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
@saghalein1414
🍀 اعمال روز 24 ذی الحجه
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐 عید مباهله مبارک باد 💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
@saghalein1414
24.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚀ما،زبالاییم و بالا می رویم
🍃اگه این معنی را بفهمیم...
💡 ما فات مضی وما سیأتیک فأین...
🎥 آیة الله حسینی طهرانی
@saghalein1414
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حدیث_روز
💢 رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) :
یا علی هفت چیز اگر در کسی باشد حقیقت ایمان را درک کرده و تمام درهای بهشت برویش باز می شود :
1️⃣ کسی که وضویش را به صورت کامل بگیرد
2️⃣ نمازش را با رعایت تمام آداب و احکام نیکو به جا آورد
3️⃣ کسی که وجوهات و زکات مالش را بپردازد
4️⃣ خشم و غضب خود را نگهدارد
5️⃣ زبانش را از حرام حفظ نماید
6️⃣ برای گناهانی که انجام داده شبانه روز طلب استغفار و بخشش کند
7️⃣ خیر خواه اهل بیت من باشد.
📚 روضه بحار ج 1 ص 57
@saghalein1414
#احکام_روز
📚 دریافت مبلغ اضافی پس از انجام معامله
💠 سؤال: اگر کالایی پس از انجام معامله، افزایش قیمت داشته باشد آیا دریافت ما به التفاوت قیمت آن از مشتری، جایز است؟
✅ جواب: جایز نیست.
✍ سعی کنیم حتما روزانه مطالعهی احکام شرعی داشته باشیم.
@saghalein1414