🕌 صفحه ۱۸ 🕌
اعوذ بالله من الشيطان الرجيم
وَقَالَتِ الْيَهُودُ لَيْسَتِ النَّصَارَىٰ عَلَىٰ شَيْءٍ وَقَالَتِ النَّصَارَىٰ لَيْسَتِ الْيَهُودُ عَلَىٰ شَيْءٍ وَهُمْ يَتْلُونَ الْكِتَابَ ۗ كَذَٰلِكَ قَالَ الَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ مِثْلَ قَوْلِهِمْ ۚ فَاللَّهُ يَحْكُمُ بَيْنَهُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ فِيمَا كَانُوا فِيهِ يَخْتَلِفُونَ. (۱۱۳)
وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّن مَّنَعَ مَسَاجِدَ اللَّهِ أَن يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ وَسَعَىٰ فِي خَرَابِهَا ۚ أُولَٰئِكَ مَا كَانَ لَهُمْ أَن يَدْخُلُوهَا إِلَّا خَائِفِينَ ۚ لَهُمْ فِي الدُّنْيَا خِزْيٌ وَلَهُمْ فِي الْآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ. (۱۱۴)
وَلِلَّهِ الْمَشْرِقُ وَالْمَغْرِبُ ۚ فَأَيْنَمَا تُوَلُّوا فَثَمَّ وَجْهُ اللَّهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ وَاسِعٌ عَلِيمٌ. (۱۱۵)
وَقَالُوا اتَّخَذَ اللَّهُ وَلَدًا ۗ سُبْحَانَهُ ۖ بَل لَّهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۖ كُلٌّ لَّهُ قَانِتُونَ. (۱۱۶)
بَدِيعُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۖ وَإِذَا قَضَىٰ أَمْرًا فَإِنَّمَا يَقُولُ لَهُ كُن فَيَكُونُ. (۱۱۷)
وَقَالَ الَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ لَوْلَا يُكَلِّمُنَا اللَّهُ أَوْ تَأْتِينَا آيَةٌ ۗ كَذَٰلِكَ قَالَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِم مِّثْلَ قَوْلِهِمْ ۘ تَشَابَهَتْ قُلُوبُهُمْ ۗ قَدْ بَيَّنَّا الْآيَاتِ لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ. (۱۱۸)
إِنَّا أَرْسَلْنَاكَ بِالْحَقِّ بَشِيرًا وَنَذِيرًا ۖ وَلَا تُسْأَلُ عَنْ أَصْحَابِ الْجَحِيمِ. (۱۱۹)
🕌 ترجمه صفحه ۱۱۸ 🕌
به نام خداوند بخشنده مهربان
یهودیان گفتند: « مسیحیان بر چیزی نیستند» و مسیحیان (نیز) گفتند: « یهودیان بر چیزی نیستند» در حالی که آنان کتاب (آسمانی) را می خوانند. همچنین کسانی که نمی دانند (سخنی) همانند آنان گفتند.پس خداوند روز قیامت، در آنچه که در آن اختلاف داشتند میان آنان داوری می کند. (۱۱۳)
و کیست ستمکارتر از آن کس که مسجد های خدا را باز داشت که در آن نام خدا برده شود،و در ویرانی آنها کوشید؟! شایسته آنان نیست ، جز به حال ترس وارد این مساجد شوند، بهره آنان در دنیا خواری و رسوائی، و در آخرت عذاب بزرگی است. (۱۱۴)
مشرق و مغرب از آن خداست، پس به هر سو رو کنید، روی خدا آنجاست.همانا خداوند گشایشگر داناست. (۱۱۵)
و (یهود و نصاری و مشرکان) گفتند:«خداوند فرزندی (برای خود) بر گزیده است» - منزّه است او- بلکه آنچه در آسمانها و زمین است، از آن اوست،(و )همه فرمانبردار اویند. (۱۱۶)
پدید آورنده آسمانها و زمین است، و چون به کاری اراده فرماید، تنها به آن می گوید: « باش »، پس می شود. (۱۱۷)
و آنانکه نمی دانند گفتند : « چرا خدا با ما سخن نمی گوید؟! و یا (چرا) معجزه و نشانه ای برای ما نمی آید؟!» کسانی که پیش از آنان نیز بودند همین گونه سخن می گفتند، دلهایشان به یکدیگر همانند است. همانا ما آیات و نشانه ها را برای گروهی که یقین دارند، آشکار و روشن ساخته ایم. (۱۱۸)
همانا ما تو را به حق مژده رسان و بیم دهنده فرستادیم.و در باره دوزخیان از تو پرسیده نخواهد شد. (۱۱۹)
هدایت شده از نکاتی از قرآن
نکاتی از قرآن 109
به دنيا دل نبستن و منتظر وصال با خدا بودن درست است. چرا در ضرر و زیان دائم خدا را به کمک می طلبید و چون برطرف شود انگار نه انگار! این عمل زشت تبهکاران است.
بعد زیان رحمت که می فرستم هم به نحوی مربوط به خود می کنند. همه این اعمال ثبت می شود. در کشتی که راحت در حرکت است تندباد که می فرستیم و خود را در خطر ببینند خدا را خالصانه صدا می کنند و می گویند اگر نجات دهی از شکرگزاران خواهیم بود. ولی باز طغیان می کنند که البته به ضرر خودشان است.
هدایت شده از آیات الهی
✨ وصف مومن ✨
🌹🌹 إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنتُمْ تُوعَدُونَ.
به یقین کسانیکه گفتند: پروردگار ما خداوند یگانه است. سپس استقامت کردند، فرشتگان بر آنان نازل مى شوند که: نترسید و غمگین مباشید، و بشارت باد بر شما به آن بهشتى که بشما وعده داده شده است! ۳۰ فصلت.
تفسیر: بسیارند کسانیکه دم از عشق به الله مى زنند، ولى در عمل استقامت ندارند، افرادى سست و ناتوانند، که وقتى در برابر طوفان گناه، و یا فتنه و بلا قرار مى گیرند، با ایمان وداع کرده، و عملا مشرک مى شوند، و هنگامیکه منافعشان به خطر مى افتد همان ایمان ضعیف و مختصر را نیز از دست مى دهند.
🌷 حضرت امیر در بخشی از خطبهء ۱۷۲ نهج البلاغه، در تفسیر این آیه، بعد از تلاوت آن مى فرمایند:
شما گفتید پروردگار ما الله است. اکنون بر سر این سخن پایمردى کنید، بر انجام دستورهاى کتاب او، و در راهى که فرمان داده، و در طریق پرستش شایستهء او، استقامت به خرج دهید، از دایرهء فرمانش خارج نشوید، در آئین او بدعت مگذارید و هرگز با آن مخالفت نکنید.
🌸 در حدیثی از نبی مکرم اسلام آمده:
ایشان این آیه را تلاوت فرموده، سپس افزودند:
گروهى این سخن را گفتند، سپس اکثر آنها کافر شدند، اما کسیکه این سخن را بگوید و همچنان به آن تداوم دهد تا مرگش فرا رسد، او از کسانى است که بر آن استقامت کرده.
مجمع البیان،ج۹، ص۱۷، ذیل همین آیه.
🌸 و در حدیثى که از امام على بن موسى الرضا نقل شده که در پاسخ سؤال از تفسیر استقامت، فرمودند:
استقامت همان روش ولایتى است که شما دارید.
همان مدرک.
👈 چرا ایشان در تفسیر استقامت بر توحید، آنرا خلاصه در مسئلهء ولایت دانسته اند؟ چون پذیرش رهبرى ائمه اهل بیت، ضامن بقاء خط توحید و روش اصیل اسلام و ادامهء عمل صالح است، لذا استقامت را به این معنى تفسیر فرموده اند.
با توجه به این آیه و تفاسیر اهل بیت، به این نتیجه می رسیم که ارزش انسان، خلاصه میشود در ایمان و عمل صالح، که این در جملهء قالُوا رَبُّنَا اللّهُ ثُمَّ اِسْتَقامُوا، منعکس شده، و لذا.....
🌸 در حدیثى از پیامبر گرامى اسلام آمده که شخصى خدمت ایشان عرض کرد:
دستورى به من ده، که به آن چنگ زنم و در دنیا و آخرت اهل نجات شوم .
پیغمبر فرمودند: قُلْ رَبِّىَ اللّهُ ثُمَّ اسْتَقِمْ: بگو پروردگار من الله است و بر این گفتهء خود بایست.
سپس او می پرسد: خطرناک ترین چیزى که باید از آن بترسم چیست؟ پیامبر زبانشان خود را می گیرند و می فرمایند: این.
روح البیان، ج۸، ص۲۵۴.
👈 اما در ادامهء آیه، فرشتگان در بیان بشارتها به مومنین عرضه می دارند که نه بترسید و نه غمگین شوید.
نه از آینده بترسید و نه غم گذشته را بخورید که خدا با مومنین است. سپس بشارت بعدی، بهشت است که وعدهء خدا به مومنین است.
👈 در ادامه، بشارتهای دیگری را به کسانیکه دو اصل مهم ایمان و عمل صالح را در وجود خود زنده مى کنند، می دهند که إن شاءالله فردا می خوانیم.
/ إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
هدایت شده از نکاتی از قرآن
نکاتی از قرآن 110
قضیه دنیا مثل زمین سرسبز است که به یک روز یا شب خشک شود. مردم نیکوکار هرگز بر چهره شان خجالت و ذلت نخواهد نشست. و بدکاران رویشان همچون شب تاریک شود. اکثریت از توهمات پیروی می کنند در حالیکه توهم هرگز بی نیاز از حق نمی کند. اگر قرآن را خودبافته بشری می دانند بگو یک سوره مثل آن بیاورید.
🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🌸🤚سلام، طلوع فجر پنجشنبه نوزدهمین روز از مهر ماه و ششمین روز از ماه ربیع الثانی، ان شاءالله همراه باشد با زیارت "امام حسن عسکری(علیه السلام)" و ذکر شریف "لا اله الا الله الملک الحق المبین".
«لعنت ابدی خداوند بر صهیونیست های غاصب و قاتل و حامیانشان باد».
🌿📚«فَوَجَدَا عَبْدًا مِّنْ عِبَادِنَا آتَيْنَاهُ رَحْمَةً مِّنْ عِندِنَا وَعَلَّمْنَاهُ مِن لَّدُنَّا عِلْمًا».
(سوره کهف آیه ۶۵)
🌿🖋 #سه حادثه عجیب:
🌿👈...«هذا فِراقُ بَینِی وَ بَینِکَ...؛ اینک وقت جدایی من و تو است، اما به زودی راز آنچه را که نتوانستی بر آن صبر کنی، برای تو بازگو میکنم». (کهف، ۷۱ تا ۷۸؛
روایت شده: پیامبر ـ صلیاللهعلیهوآلهوسلم ـ فرمود: «خدا برادرم موسی ـ علیهالسلام ـ را رحمت کند، اگر تحمّل میکرد، عجیبترین شگفتیها را (از دست خضر) میدید و نیز فرمود:...
🌿🌿🌿بار الها : بر محمد(صلی الله علیه و آله) و آل محمد(علیهم صلوات الله) درود فرست و ارواح مطهر اموات مؤمنین و مؤمنات را غریق رحمت واسعه خود گردان.
التماس دعا
🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺
صفحه ۱۹
بسم الله الرحمن الرحيم
وَلَن تَرْضَىٰ عَنكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ ۗ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَىٰ ۗ وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُم بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ ۙ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِن وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ. (۱۲۰)
الَّذِينَ آتَيْنَاهُمُ الْكِتَابَ يَتْلُونَهُ حَقَّ تِلَاوَتِهِ أُولَٰئِكَ يُؤْمِنُونَ بِهِ ۗ وَمَن يَكْفُرْ بِهِ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ. (۱۲۱)
يَا بَنِي إِسْرَائِيلَ اذْكُرُوا نِعْمَتِيَ الَّتِي أَنْعَمْتُ عَلَيْكُمْ وَأَنِّي فَضَّلْتُكُمْ عَلَى الْعَالَمِينَ. (۱۲۲)
وَاتَّقُوا يَوْمًا لَّا تَجْزِي نَفْسٌ عَن نَّفْسٍ شَيْئًا وَلَا يُقْبَلُ مِنْهَا عَدْلٌ وَلَا تَنفَعُهَا شَفَاعَةٌ وَلَا هُمْ يُنصَرُونَ. (۱۲۳)
وَإِذِ ابْتَلَىٰ إِبْرَاهِيمَ رَبُّهُ بِكَلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنَّ ۖ قَالَ إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا ۖ قَالَ وَمِن ذُرِّيَّتِي ۖ قَالَ لَا يَنَالُ عَهْدِي الظَّالِمِينَ . (۱۲۴)
وَإِذْ جَعَلْنَا الْبَيْتَ مَثَابَةً لِّلنَّاسِ وَأَمْنًا وَاتَّخِذُوا مِن مَّقَامِ إِبْرَاهِيمَ مُصَلًّى ۖ وَعَهِدْنَا إِلَىٰ إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ أَن طَهِّرَا بَيْتِيَ لِلطَّائِفِينَ وَالْعَاكِفِينَ وَالرُّكَّعِ السُّجُودِ. (۱۲۵)
وَإِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ رَبِّ اجْعَلْ هَٰذَا بَلَدًا آمِنًا وَارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الثَّمَرَاتِ مَنْ آمَنَ مِنْهُم بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ ۖ قَالَ وَمَن كَفَرَ فَأُمَتِّعُهُ قَلِيلًا ثُمَّ أَضْطَرُّهُ إِلَىٰ عَذَابِ النَّارِ ۖ وَبِئْسَ الْمَصِيرُ. (۱۲۶)