✅معنای صحیح عرفان و سير و سلوك
🔹خيال كردند يك دسته زيادى كه معناى عرفان عبارت از اين است كه انسان يك محلى پيدا بشود و يك ذكرى بگويد و يك سرى حركت بدهد و يك رقصى بكند و اينها، اين معنى عرفان است؟! مرتبه اعلاى عرفان را امام على- سلام اللَّه عليه- داشته است و هيچ اين چيزها نبوده در كار.
🔸خيال میكردند كه كسى كه عارف است بايد ديگر بكلى كناره گيرد از همه چيز و برود كنار بنشيند و يك قدرى ذكر بگويد و يك قدرى تغنى بشود و يك قدرى چه بكند و دكاندارى. امير المؤمنين (علیه السلام) در عين حالى كه اعرف خلق اللَّه بعد از رسول اللَّه (صلی الله علیه و آله) در اين امت، اعرف خلق اللَّه به حق تعالى بود مع ذلك، نرفت كنار بنشيند و هيچ كارى به هيچى نداشته باشد، هيچ وقت هم حلقه ذكر نداشت، مشغول بود به كارهايش، ولى آن هم بود.
🔹يا خيال مى شود كه كسى كه اهل سلوك است، اهل سلوك بايد به مردم ديگر كار نداشته باشد، در شهر هر چه میخواهد بگذرد، من اهل سلوكم، بروم يك گوشه اى بنشينم و وِرد بگويم و سلوك به قول خودش پيدا كند. اين سلوك در انبيا زيادتر از ديگران بوده است، در اوليا زيادتر از ديگران بوده است، لكن نرفتند تو خانه شان بنشينند و بگويند كه ما اهل سلوكيم و چكار داريم كه به ملت چه میگذرد هر كه هر كارى میخواهد بكند. اگر بنا باشد كه اهل سلوك بروند كنار بنشينند، پس بايد انبيا هم همين كار را بكنند و نكردند.
🔸موسى بن عمران اهل سلوك بود، ولى مع ذلك، رفت سراغ فرعون و آن كارها را كرد، ابراهيم هم همين طور، رسول خدا هم كه همه میدانيم. رسول خدايى كه سالهاى طولانى در سلوك بوده است، وقتى كه فرصت پيدا كرد، يك حكومت سياسى ايجاد كرد براى اينكه، عدالت ايجاد بشود.
🔹تبع ايجاد عدالت فرصت پيدا میشود براى اينكه هر كس هر چيزى دارد بياورد. وقتى كه آشفته است نمیتوانند. در يك محيط آشفته نمیشود كه اهل عرفان، عرفانشان را عرضه كنند، اهل فلسفه، فلسفه شان را، اهل فقه، فقهشان را، لكن وقتى حكومت يك حكومت عدل الهى شد و عدالت را جارى كرد و نگذاشت كه فرصت طلبها به مقاصد خودشان برسند، يك محيط آرام پيدا میشود، در اين محيط آرام همه چيز پيدا میشود.
🔸بنا بر اين، «ما نُودِى بِشِيء مِثْلَ ما نُودِىَ بِالوِلايَه» براى اينكه حكومت است. به هيچ چيز مثل اين امر سياسى دعوت نشده است و اين امر سياسى بوده است، زمان پيغمبر بوده است، زمان امير المؤمنين بوده است، بعدها هم اگر يك فرصت پيدا میشد، آنها هم داشتند اين معنا را.
🔹اينها را تزريق كردند به ما، به ما آن طور دستهاى توطئه گر تزريق كردند كه ماها هم باورمان آمده است. تو چكار دارى به اينكه چه ميگذرد! تو مشغول درست باش! تو مشغول فقهت باش! تو مشغول فلسفه ات باش! تو مشغول عرفانت باش! چكار دارى كه چه میگذرد.
📚صحیفه امام ج۲۰ ص۱۱۶
#سلوک #عرفان
🌺 زندگی با طعم طلبگی در کانال مدرسهحضرتصاحبالزمان علیهالسلام:
👉🏻 @sahebozaman_ir
✅ عارف ۱۹ ساله
🔹فراموش نمیکنم خاطره جوان نوزده یا بیست سالهای که بعد از شهادتش وصیتنامه او را دیدم. او نوه یکی از علمای معروف و مراجع تقلید زمان خود بود و آن مرجع تقلید و عالِم معروف، اهل سلوک و معرفت و توحید شمرده میشد. وقتی وصیتنامه جوان را خواندم، اینطور فهمیدم که این جوانِ نوزده، بیست ساله دانشجو، در رسیدن به آن حالت حضور، کشف و عروج معنوی و روحی - چیزی که هر سالک و عارف و هر جویای حقیقتی، آرزوی آن را دارد - اگر از پدربزرگ مجتهد و عارف خود که شاید شصت، هفتاد سال هم در آن راه زحمت کشیده بود، جلوتر نباشد، عقبتر نیست. البته این حالت، همیشه و برای همه پیش نمیآید. شرایطی که در آن، انسان به معنای حقیقىِ کلمه مجاهدت میکند و منِ نامطلوب در عروج انسانی را که مزاحم حرکت او به سمت بالاست، زیر پا لگد میکند و از شهوات و غرایز و حیوانیّت خود صرفنظر میکند، ناگهان چنین عروجی را برای یک جوان پیش می آورد.
بیانات رهبر معظم انقلاب ۸۲/۲/۲۲
#شهادت #سلوک
🌺 زندگی با طعم طلبگی در کانال مدرسهحضرتصاحبالزمان علیهالسلام:
👉🏻 @sahebozaman_ir
🌺 فرا رسیدن سالروز ولادت با سعادت کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و آغاز دهه کرامت گرامی باد.
💠 کانال مدرسه حضرت صاحبالزمان علیهالسلام:
👉🏻 @sahebozaman_ir
6.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ یکی از نعمات بیماری کرونا...
حجت الاسلام حامد کاشانی
#خاندان_کرم #دهه_کرامت
🌺 زندگی با طعم طلبگی در کانال مدرسهحضرتصاحبالزمان علیهالسلام:
👉🏻 @sahebozaman_ir
✅ اربعین موسوی
🔹ماه ذیالقعده است.مرحوم حاج میرزاجوادآقای ملکی(رحمه الله)میفرمایند ماه ذیالقعده ماه توبه است، ماه رجوع الی الله است،ماه مراقبت از خود برای اینکه مبادا خدای نکرده باعمل خودمان، محاربهی باخدای متعال و رسول خدا بکنیم. ایشان میفرمایند ذیالقعده که ماه نشستن ازجنگ با دشمنان خدا است،به طریق اولی بایستی ماهی باشدکه انسان مراقب باشدکه مبادا دچار محاربهی با خدای متعال بشود.و این عمل معروف یکشنبه ذیالقعده را ایشان ذکر میکنند و تأکید میکنند، اصرار میکنند که این عمل راانجام بدهیم.
🔸مرحوم حاج میرزا علی آقای قاضی (رحمه الله) در ورود ماه ذیالقعده یک مکتوبی، نامهای دارند به دوستانشان، به مریدانشان و شاگردانشان که در این کتابی که شرح حال ایشان است، درج شده است. مرحوم آقای قاضی به عربی اشعار برجستهای دارند؛ یک قصیدهی خیلی شیوایی ایشان انشاء میکند که اول آن این است: «تنبه فقد وافتکم الاشهر الحرم». این قصیده را ایشان مفصل [گفتهاند]؛ و توصیههایی دارند نسبت به شاگردانشان. فرصتی است برای ما، برای مردم که انشاءالله از برکات این ماه - که آغاز سه ماه متوالی حرام است - بهره ببریم.
🔹و البته ماه ذیالقعده، ماه حضرت ثامنالحجج(علیه السلام) هم هست که ولینعمت همه - بخصوص ما ایرانیها -هستندکه از برکات مضجع ایشان و مرقد ایشان انشاءالله بهره ببریم، استفاده کنیم و انشاءالله خودمان را به ارزشهای رضوی نزدیک کنیم.
بیانات رهبر انقلاب ۱۳۹۳/۰۶/۱۳
#توبه #اربعین_موسوی
🌺 زندگی با طعم طلبگی در کانال مدرسهحضرتصاحبالزمان علیهالسلام:
👉🏻 @sahebozaman_ir
✅ قبل از دوران مهدی موعود، آسایش و راحتطلبی و عافیت نیست.
🔹شما جوانان عزیز که در آغاز زندگی و تلاش خود هستید، باید سعی کنید تا زمینه را برای آنچنان دورانی آماده کنید؛ دورانی که در آن، ظلم و ستم به هیچ شکلی وجود ندارد؛ دورانی که در آن، اندیشه و عقول بشر، از همیشه فعالتر و خلاق تر و آفرینندهتر است؛ دورانی که ملتها با یکدیگر نمی جنگند؛ دستهای جنگافروز عالم - همانهایی که جنگهای منطقهیی و جهانی را در گذشته به راه انداختند و میاندازند - دیگر نمی توانند جنگی به راه بیندازند؛ در مقیاس عالم، صلح و امنیتِ کامل هست؛ باید برای آن دوران تلاش کرد. قبل از دوران مهدی موعود، آسایش و راحتطلبی و عافیت نیست. در روایات، «واللَّه لتمحّصنّ» و «واللَّه لتغربلنّ» است؛ بشدت امتحان میشوید؛ فشار داده میشوید. امتحان در کجا و چه زمانی است؟ آن وقتی که میدان مجاهدتی هست. قبل از ظهور مهدی موعود، در میدانهای مجاهدت، انسانهای پاک امتحان میشوند؛ در کورههای آزمایش وارد میشوند و سربلند بیرون می آیند و جهان به دوران آرمانی و هدفىِ مهدی موعود (ارواحنافداه) روزبهروز نزدیکتر میشود؛ این، آن امید بزرگ است.
رهبر معظم انقلاب ۷۰/۱۱/۳۰
#ظهور #امتحان
🌺 زندگی با طعم طلبگی در کانال مدرسهحضرتصاحبالزمان علیهالسلام:
👉🏻 @sahebozaman_ir