💎 معنای انتظار
🔹مرحوم سیدمحمد تقی موسوی اصفهانی رحمهالله علیه صاحب کتاب مکیال المکارم:
«و امّا انتظار قلبیِ کامل، پس به این حاصل میشود که شخص مؤمن در هیچ حالی از حالات و هیچ وقتی از اوقات و هیچ مکانی از مکانها، از یاد امامش و انتظار قدوم مبارکش خالی و فارغ نباشد، بلکه اگر در مجالس و محافل مردم هم حاضر میشود و با اهل عالم گفتگو میکند، قلبش پیش امام علیه السلام باشد و به انتظار او و خیال او و شوق وصال او باشد. مثل شخصی که اولادش منحصر باشد به یک نفر و آن یک نفر هم به جمیع کمالات آراسته باشد و وجودش انواع و اقسام فوائد و منافع از برای این شخص داشته باشد و به سفری رفته باشد و این پدر از جا و منزل او خبر نداشته باشد، تصور کن آیا یک ساعت از خیال او بیرون میرود یا آنکه از جستجوی او تغافل میکند؟ حاشا و کلّا! بلکه شب و روز بلکه در تمام ساعات و حالات و حرکات و سکنات، محبوب او پیش نظر او ممثّل است چنانچه شاعر گفته:
ای غایب از دو دیده چنان در دل منی
کز لب گشودنت به من آواز میرسد
... و همین که انتظار قلبی به این درجه از کمال رسید، آثار ظاهریهی او هم به درجهی کمال میرسد.»
📝راز نیایش منتظران ص ۲۹و۳۰
🌺 زندگی با طعم طلبگی در کانال مدرسهحضرتصاحبالزمان علیهالسلام:
👉🏻 @sahebozaman_ir
💠 آیت الله میلانی در حال بیهوشی پرفسور بولون را مسلمان کرد...
🔹مرحوم آیت الله سید محمد هادی میلانی (ره) دچار بیماری معده شده بودند، پروفسور بولون جراح حاذق بلژیکی که در آن زمان در شهر مشهد مشغول کار بود ایشان را عمل کرد.
پرفسور پس از یک عمل سه ساعته زمانی که آن مرجع تقلید در حال به هوش آمدن بودند، به مترجم دستور داد تمام کلماتی که ایشان در حین به هوش آمدن می گویند را برایش ترجمه کند.
🔸مرحوم آیت الله میلانی در آن لحظات فرازهایی از دعای ابوحمزه ثمالی را قرائت می کردند، پس از این مساله پروفسور برلون گفت:
شهادتین را به من بیاموزید، از این لحظه می خواهم مسلمان شوم و پیرو مکتب این روحانی باشم.
وقتی دلیل این کار را پرسیدند، پروفسور بولون گفت:
"تنها زمانی که انسان شاکله وجودی خود را بدون این که بتواند برای دیگران نقش بازی کند، نشان می دهد، در حالت به هوش آمدن بعد از عمل است و من دیدم این آقا، تمام وجودش محو خدا بود، در آن لحظه به یاد اسقف کلیسای کانتربری افتادم که چندی پیش در همین حالت و پس از عمل در کنارش ایستاده بودم، دیدم او ترانه های کوچه بازاری جوانان آن روزگار را زمزمه می کند، در آن لحظه بود که فهمیدم حقیقت، نزد کدام مکتب است".
🔸و بعد از آن هم وصیت کرد وی را در شهری که مرحوم میلانی را در آن دفن کرده اند به خاک بسپارند و اکنون مزار این پروفسور مسیحی مسلمان شده در خواجه ربیع، محل مراجعه مردم و افرادی است که حقیقت اسلام را باور کرده اند.
🌺 زندگی با طعم طلبگی در کانال مدرسهحضرتصاحبالزمان علیهالسلام:
👉🏻 @sahebozaman_ir
💠مقام معظم رهبری؛
ما(روحانیون) در حرکت این قطار جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی، باید دایم سهیم باشیم. نمیشود عالم دینی خودش را کنار بکشد و بگوید به من ربطی ندارد.
🔸چهطور ربطی ندارد؟!
🔸حکومت دین، حکومت اسلام، به ما ربطی ندارد؟!
اگر در گوشهای از زوایای عالم که از ما هزاران فرسنگ فاصله داشت، حکومتی بر اساس دین تشکیل میشد، من و شما وظیفه داشتیم که به آن حکومت کمک کنیم.
🔸اقامهی دین، وظیفه است. حاکمیت دین، هدف مهم همهی ادیان است؛ «لیقوم النّاس بالقسط».
قیام به قسط، قیام به عدل و حاکمیت الهی، هدف بزرگ ادیان است.
اصلاً ائمهی ما علیهمالصّلاةوالسّلام تمام زجر و مصیبتشان به خاطر این بود که دنبال حاکمیت الهی بودند؛
والّا اگر امام صادق و امام باقر صلواتاللَّهعلیهما یک گوشه مینشستند و چند نفر دور خودشان جمع میکردند و فقط یک مسألهی شرعی میگفتند، کسی به آنها کاری نداشت...
۱۳۷۰/۵/۳۰
🌺 زندگی با طعم طلبگی در کانال مدرسهحضرتصاحبالزمان علیهالسلام:
👉🏻 @sahebozaman_ir
💠آیتالله العظمی جوادی آملی؛
یکی از اصحاب رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نزد آن حضرت از تنگدستی شکایت کرد. آن حضرت صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:
🌼ادم الطهارة یدیم علیک الرزق🌼
اگر دائما با طهارت باشی، روزی تو ادامه می یابد. خداوند که رازق است بر طبق مصلحت، برای برخی، روزی زیاد و برای بعضی، روزی کم مقدر می کند؛ ولی انسان طاهر و پاکدامن را تهی دست نمی گذارد و روزی او را تامین می کند. البته از آن جا که آلودگی «درکات» دارد، طهارت نیز «درجات» خواهد داشت؛ بنابراین، رزق هم اقسامی پیدا می کند.
🖊تفسیر موضوعی قرآن کریم: جلد ۱۰ صفحه ۱۸۹
🌺 زندگی با طعم طلبگی در کانال مدرسهحضرتصاحبالزمان علیهالسلام:
👉🏻 @sahebozaman_ir
💎فلسفه؛ فقه اکبر و نردبان به سوی معرفت الهی
💠مقام معظم رهبری:
فلسفهی اسلامی فقه اکبر است؛ پایهی دین است؛ مبنای همهی معارف دینی در ذهن و عمل خارجی انسان است؛ لذا این باید گسترش و استحکام پیدا کند و برویَد و این به کار و تلاش احتیاج دارد...
🔹...فلسفهی اسلامی، پایه و دستگاهی بوده که انسان را به دین، خدا و معرفت دینی نزدیک میکرده است.
فلسفه برای نزدیک شدن به خدا و پیدا کردن یک معرفتِ درست از حقایق عالم وجود است. لذا بهترین فلاسفهی ما - مثل ابنسینا و ملاّ صدرا - عارف هم بودهاند.
اصلاً آمیزش عرفان با فلسفه در فلسفهی جدید - یعنی فلسفهی ملاّ صدرا - بهخاطر این است که فلسفه وسیله و نردبانی است که انسان را به معرفت الهی و خدا میرساند؛ پالایش میکند و در انسان اخلاق بهوجود میآورد.
🔸ما نباید بگذاریم فلسفه به یک سلسله ذهنیّات مجرّد از معنویت و خدا و عرفان تبدیل شود. راهش هم تقویت فلسفهی ملاّ صدراست؛ یعنی راهی که ملاّ صدرا آمده، راه درستی است.
آن فلسفه است که انسان را وادار میکند هفت سفر پیاده به حج برود و به همهی زخارف دنیوی بیاعتنایی کند.
البته نمیخواهیم بگوییم هرکس در این دستگاه فلسفی قرار نداشته باشد، اهل دنیاست؛ نه، اما این راه خوبی است.
🔹راه فلسفه باید راه تدیّن و افزایش ارتباط و اتّصال انسان به خدا باشد.
🖊بیانات در دیدار جمعی از نخبگان حوزوی ۱۳۸۲/۱۰/۲۹
🌼🌸نماز معراج سالکان...
💠آقای نظام التولیه سرکشیک آستان رضوی نقل کردهاند که:
🔹شبی از شبهای زمستان که هوا خیلی سرد بود و برف می بارید نوبت کشیک من بود. اول شب خدّام آستان مبارکه به من مراجعه کردند و گفتند به علت سردی هوا و بارش برف زائری در حرم نیست. اجازه دهید حرم را ببندیم، من نیز به آنان اجازه دادم.
🔸مسئولین بیوتات درها را بستند و کلیدها را آوردند. مسئول بام حرم مطهر آمد و گفت:
🍀حاج شیخ حسنعلی اصفهانی از اول شب تاکنون بالای بام و در پای گنبد مشغول نماز می باشند و مدتی است که در حال رکوع هستند و چند بار که مراجعه کردیم ایشان را به همانحال رکوع دیدیم، اگر اجازه دهید به ایشان عرض کنیم که می خواهیم درها را ببندیم.
🔹گفتم: خیر، ایشان را به حال خود بگذارید، و مقداری هیزم در اطاق پشت بام که مخصوص مستخدمین است بگذارید که هرگاه از نماز فارغ شدند استفاده کنند و در بام را نیز ببندید.
مسئول مربوطه مطابق دستور عمل کرد و همه به منزل رفتیم.
آن شب برف بسیاری بارید. هنگام سحر که برای باز کردن درهای حرم مطهر آمدیم، به خادم بام گفتم برو ببین حاج شیخ در چه حال هستند.
🔸پس از چند دقیقه خادم مزبور بازگشت وگفت:
ایشان همانطور در حال رکوع هستند و پشت ایشان با سطح برف مساوی شده است.
معلوم شد که ایشان از اول شب تا سحر در حال رکوع بوده اند و سرمای شدید آن شب سخت زمستانی را هیچ احساس نکرده اند و نماز ایشان هنگام اذان صبح به پایان رسید.
📝نشان از بی نشانها، ج ۱، ص ۱۹
🌺 زندگی با طعم طلبگی در کانال مدرسهحضرتصاحبالزمان علیهالسلام:
👉🏻 @sahebozaman_ir
🖤مظلومیت رسول اکرم صلّیالله علیه و آله و سلّم
◾️یکی از جلوههای مظلومیت پیامبر اعظم صلّی اللّه علیه و آله و سلّم این است که در ادبیات گفتاری مبلغین، به جای عنوان «شهادت»، واژه «رحلت» در مورد آن حضرت ذکر میگردد که نوعی جفا در حق آن پیامبر مظلوم است.
▪️براساس روایات متعدد، هیچ یک از معصومین با فوت طبیعی از دنیا نرفتهاند، بلکه به شهادت رسیدهاند.
چنانکه رسول خدا صلیاللّه علیه و آله و سلّم فرمودند:
«ما من نبیٍّ أو وصیٍّ إلا شهیدٌ؛ هیچ نبی و یا وصی ای نیست مگر اینکه شهید میشود»
(بحارالانوار، علامه مجلسی، ج ۱۷، ص ۴۰۵ و ج ۴۰، ص ۱۳۹٫)
▪️و در برخی روایات بر موضوع شهادت آن حضرت تصریح شده است، چنانکه بر اساس روایتی از امام صادق علیه السلام؛ امام حسن علیه السلام به اهل بیتشان فرمودند:
«من با سم کشته میشوم همان طور که رسول خدا صلیاللّه علیه و آله و سلّم با سم به شهادت رسید.
(بحارالانوار، علامه مجلسی، ج ۴۳، ص ۳۲۷، از مناقب ابن شهر آشوب)
▪️بزرگان عامه نیز بر این باورند که پیامبر عظیم الشأن اسلام صلّی اللّه علیه و آله و سلّم به شهادت رسیدهاند.
(السیره النبویه، ابن کثیر الدمشقی، ج ۴، ص ۴۴۹؛ مسند أحمد بن حنبل ج ۱، ص ۴۰۸؛ المعجم الکبیر، طبرانی، ج ۱۰، ص ۱۰۹؛ مصنف، صنعانی، ج ۵؛ ص ۲۶۸٫).
🌺 زندگی با طعم طلبگی در کانال مدرسهحضرتصاحبالزمان علیهالسلام:
👉🏻 @sahebozaman_ir