هدایت شده از انس با صحیفه سجادیه
#صحیفه_سجادیه_صفحه_ای
#صفحه_208
دعای #سی_هفت
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام )
" هنگام اعتراف به کوتاهی در ادای #شکر خداوند "
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه_بصورت_بند_به_بند
#دعا_سی_هفت_12
دعای سیدالساجدین(ع ) " هنگام اعتراف به کوتاهی در ادای #شکر خداوند " :
🔹و لَوْ كَافَأْتَ الْمُطِيعَ عَلَى مَا أَنْتَ تَوَلَّيْتَهُ لَأَوْشَكَ أَنْ يَفْقِدَ ثَوَابَكَ، وَ أَنْ تَزُولَ عَنْهُ نِعْمَتُكَ، وَ لَكِنَّكَ بِكَرَمِكَ جَازَيْتَهُ عَلَى الْمُدَّةِ الْقَصِيرَةِ الْفَانِيَةِ بِالْمُدَّةِ الطَّوِيلَةِ الْخَالِدَةِ، وَ عَلَى الْغَايَةِ الْقَرِيبَةِ الزَّائِلَةِ بِالْغَايَةِ الْمَدِيدَةِ الْبَاقِيَةِ🔹
🔸و اگر پاداش مطيع را به قدر كارى كه توفيقش داده اى عطا كنى، شايد مستحق ثواب نباشد و نعمت تو هم از دست او برود، اما تو به كرم خود در ازاى مدت كوتاه گذران به مدت دراز بى پايان مزد دادى و در مقابل مسافت اندك و پايان پذير به قدر مسافت بسيار و بى كران ثواب ارزانى داشتى🔸
#سی_هفت
🔗کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح
#دعا_سی_هفت_12
✳️ در اینجا امام سجاد علیه السلام سراغ #مطیع میرود و ابتدا وضعیت او را توضیح میدهد.
کلمهی مطیع در اینجا تمام مراتب اطاعت را در بر میگیرد. از شخصی که تصمیم قطعی برای بندگی حضرت حق در مسیر طاعت دارد و در ابتدای راه و قدم اول است تا کسی را که در اطاعت حضرت حق به اوج و قله رسیده که همان انسان کامل است، همه را شامل میشود. شرح حضرت در مورد کرم حضرت حق در مواجهه با مطیع، شامل حال همهی اشخاص این داستان میشود؛ چه مبتدی، چه متوسط و چه منتهی (بهمقصدرسیده). بعداً به آن فکر کنید. حتی خود حضرت سجاد (علیهالسلام) را نیز در بر میگیرد!
«وَ لَوْ كَافَأْتَ الْمُطِيعَ عَلَى مَا أَنْتَ تَوَلَّيْتَهُ لَأَوْشَكَ أَنْ يَفْقِدَ ثَوَابَكَ وَ أَنْ تَزُولَ عَنْهُ نِعْمَتُكَ». اگر پای تکافو به میان بیاید، یعنی فرض بر این باشد که میخواهی با او با عدل برخورد کنی ـ که حضرت یکی دو خط بعد، از آن با کلمهی قصاص تعبیر میکنند ـ و بنا را بر این بگذاری که با او حساب کنی، چون تمام مقدّمات طاعت را خودت به مطیع دادی، به نقطهی حساسی میرسیم که گویا شخص هیچ استحقاقی برای پاداش و ثوابِ تو ندارد. محاسبهی تو، مطیع را به نقطهای میبرد که هیچ نعمتی متوجه او نباشد و مستحق دریافت هیچ نعمتی نباشد.
تمام مطلب روی کلمهی «أَنْتَ تَوَلَّيْتَهُ» است. بیانگر آن است که اصل وجود شخص و عزم و محیط انفسی و آفاقی و ... را خدای متعال برای او فراهم آورده است. هر یک از این عوامل اگر مهیا نبود، شخص موفق به طاعت نمیشد؛ هرچند امام سجاد (علیهالسلام) باشد.
«وَ لَكِنَّكَ بِكَرَمِكَ جَازَيْتَهُ عَلَى الْمُدَّةِ الْقَصِيرَةِ الْفَانِيَةِ بِالْمُدَّةِ الطَّوِيلَةِ الْخَالِدَةِ». اگر تو بخواهی با عدل رفتار کنی، هیچ کس نجات پیدا نمیکند. اما تو با کرم خود مواجه میشوی و به مطیع پاداش میدهی. نتیجه آنکه به مطیع در برابر مدت کوتاه فانی، پاداشهایی میدهی که دارای زمان طولانی است. این زمان بهقدری طول میکشد که میتوان از آن به خلود و جاودانگی تعبیر کرد. او در فضای دلنشین پاداشهای تو مستقر است و آنجا جاودانه میماند.
سهم جنابعالی از این متاع قلیل چقدر است؟! وقتی مقیاسها به میان میآید، خودت را با کرهی زمین مقایسه میکنی و مقیاسها را توسعه میدهی و خود را در برابر منظومهی شمسی و کهکشانهای دیگر قرار میدهی. بزرگتر از تو هم در این عرصه هست. حلقههای پیرامون زحل، حدود چهار پنج میلیارد سال عمر دارد؛ در حالی که انتهای عمر حضرتعالی در این دنیا، نهایتاً صد سال است. اگر زمان و مکان را تطبیق دهید، این فاصلهها خود را بهخوبی نشان میدهد. جنابعالی هشت دقیقهی نوری (فاصلهی ما تا خورشید) را هم نمیتوانی بهخوبی درک کنی، تا چه رسد به فاصلهی ما با ستارهی شباهنگ که نُه سال نوری است! اگر یک بچه با هواپیمایی که با سرعت هزار کیلومتر بر ساعت میرود، از اینجا تا خورشید برود، هنگام برگشت حدود ۲۷ سال سن خواهد داشت.
مولا طاعت تو را ذیل نام کرم خود میبرد و در برابر اطاعت کوتاهمدت تو، پاداشی میدهد که «مده طویله خالده» است. قدم اول آن، بهشت برزخی است؛ مانند موقعیتی که اکنون شهدا و صالحین درجهیک در آن قرار دارند. از جهنم برزخی به خدا پناه میبریم که اولیای خدا از آن به خدا پناه میبرند.
اگر کسی به بهشت برزخی وارد شود، تا زمانی که آسمانها و زمین است، در آن کامیاب است؛ با آنکه این هنوز بخش مقدماتی است و خلود قیامتی نرسیده است. همین بهشت برزخی را قرآن کریم با واژهی «خلود» بیان میکند. جهنم برزخی و فضای ابهام برزخی نیز همینطور ترسیم میشود.
«وَ عَلَى الْغَايَةِ الْقَرِيبَةِ الزَّائِلَةِ بِالْغَايَةِ الْمَدِيدَةِ الْبَاقِيَةِ». شما در دنیا یک هدفگذاری طاعتی میکنید و برای یک عمل صالح برنامهریزی میکنید که نقطهی غایت و پایان دارد. انسان، نماز یا روزه یا خدمتی را شروع میکند و به اوج و سرانجام و اتمام میرساند. سختترین کارها هم پایان دارد و به اتمام میرسد. جهاد و روزه و امر به معروف و نهی از منکر، همگی تمامشدنی هستند؛ اما خدا با چنین کسی چه کار میکند؟! افق عملش را امتداد میدهد تا به نقطهی بقا ملحق شود و در اوج بهجت و لذت و بهرهمندی باقی بماند.
👤استاد #حاج_علی_اکبری
دعای #سی_هفت
🔗کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
#داستان_دنباله_دار
⚫️ #داستان_رسول_ترک
#خاطره_27
جناب آقای حاج حسین علیپور می گفت: یک روز حاج رسول به من گفت: حسین آقا! اگر فردا صبح کاری نداری فردا ساعت شش در سر کوچه ما باش تا با هم به جلسه هیئت لباس فروش ها برویم که حاج #شیخ_رضا_سراج نیز در آن جا منبر می رود.
فردای آن روز من به همان جایی که با حاج رسول قرار گذاشته بودیم رفتم و با هم به سوی هیئت لباس فروش ها به راه افتادیم. در بین راه از صحبت های حاج رسول متوجه شدم که او انتظار دارد تا من هم در آن هیئت بخوانم، به همین خاطر به او گفتم: حاج رسول! شما لطف دارید که دوست دارید من هم در آن هیئت بخوانم، امّا آنها فارس هستند و من فقط از شعرهای ترکی حفظ هستم و به شعرها و نوحه های فارسی خیلی کم آشنایی دارم.
حاج رسول همانند کسانی که توقّع و انتظار نداشته باشند که یک حرف نادرستی را از شخصی بشنوند به یک باره منقلب شد. او در حالی که صدایش را کمی بلند کرده بود با گریه به من گفت: حسین آقا! حقیقت را پیدا کن شما همیشه باید زبان حالت این باشد:
زینبم هارا گدیم هارام وار هارا گدیم (یعنی: زینبم کجا بروم؟ من دیگر کجا را دارم و کجامی توانم بروم)
حاج رسول با آن گریه و با آن حالتی که آن یک بیت شعر را می خواند به من فهماند که برای یک مدّاح و نوحه خوان اینجا و آن جا و هم زبان و غیر هم زبان و آشنا و غیر آشنا هیچ معنایی ندارد و همیشه باید مانند مصیبت زده های حماسه کربلا باشد.
سپس حاج رسول به من گفت: حسین آقا! به شما وصیت و سفارش می کنم تا به جلسه ها و هیئت های غریبه نیز زیاد بروی.
من گفتم: حاج رسول! به چه منظوری باید به جلسه های غریبه و ناآشنا بروم؟
او جواب داد: در جلسه های غیر آشناها و غریبه ها نه آنها شما را می شناسند و نه شما آنها را می شناسی، به همین خاطر #اخلاص و حضور قلبت خیلی بیشتر خواهد شد.
🙏لطفا با ما خواننده ی این سلسله نوشته ها باشید
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
🏴علیک بِمجالس ورشکسته!
🔴یکی از رفقا میگفت: آیت الله #حق_شناس (ره) یک روز، 7-8 تا جلسه روضۀ کوچک میرفتند... من همراه ایشان میرفتم و ایشان مدام به من میفرمود:«علیک بمجالس ورشکسته». یعنی همین مجالس کوچکی که 2-3 نفر نشستهاند و گریه میکنند و یک کسی هم میآید و روضه میخواند. در مجالس بزرگ «احساس» آدم خوب تحریک میشود و عظمت امام حسین(ع) دیده میشود، اما در این مجالس کوچک «باور».
👤استاد #پناهیان
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#انس_با_زیارت_اربعین 13
✳️ روز #اربعین همه بنشینند، دو سه تا زیارت مهم روز اربعین وارد است؛ #زیارت_اربعین را مردم بنشینند بخوانند، با حال و با توجه، و پیش امام حسین شکوه کنند، بگویند یا سیدالشهدا! ما دلمان میخواست بیاییم، نشد، وضع این جوری است؛ تا یک نظری بکنند، یک کمکی بکنند.
👤 #مقام_معظم_رهبری
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
26.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️ #زیارت_اربعین را مردم بنشینند بخوانند، با حال و با توجه...
التماس دعا
👤 #میرداماد
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2