در يك مورد، مجراى فيض نصرت خداوند، عوامل طبيعى و مجارى تكوينى بوده و در مورد ديگر، عامل انسانى و مجراى ايمانى. در #جنگ_احزاب، گروههاى مختلف مشركين با يكديگر متحد شدند و براى نابود ساختن اسلام و مسلمين مصمم گشتند. آنان از نظر عدد و جمعيت، سلاح و مركب، خواربار و تجهيزات لازم، و خلاصه از جميع وسايل و اسباب پيروزى بر مسلمين تقدم داشتند و در آن موقع، مسلمانها از هر جهت ضعيفتر از مشركين بودند. بر اساس محاسبهى عادى وضع نابرابر مسلمين و مشركين، شكست مسلمانان قطعى به نظر مىرسيد. در اين موقع حساس رسول اكرم (ص) دست به دعا برداشت و از خداوند استنصار نمود.
جبرئيل (ع) نازل شد، به پيمبر عرض كرد: خداوند گفتهى تو و دعايت را شنيد، خواستهات را اجابت نمود و هراس و نگرانيت را كه از دشمن داشتى برطرف ساخت.
رسول اكرم (ص) براى آنكه از جريان امر آگاه گردد و بداند نصرت بارىتعالى چگونه بوده است به حذيفه ماموريت داد برود در لشگرگاه مشركين و ماوقع را از نزديك مشاهده كند و در مراجعت جريان امر را به عرض رسول اكرم برساند و مسلمانان را نيز از حمايت خداوند و نصرت بارىتعالى آگاه سازد. لشگرگاه مشركين در صحراى وسيعى در خارج شهر مدينه بود. در آنجا خيمهها را با نظم و ترتيب برپا نموده، اسبها و شترها را در نقطههاى مناسبى اسكان داده، سربازها در جايگاههاى خود در حال استراحت بودند. در نقطههاى مختلف، بيش و كم آتشهايى براى پختن غذا و ديگر حوايج خود افروخته بودند. ناگهان در تاريكى شب بادى بسيار شديد وزيدن گرفت و با خودش سنگريزه و شن مىآورد و بر سر و صورت افراد مىكوفت. وزش باد در محيط لشكرگاه به حدى بود كه خيمهها را از جاى كند، آتشها را پراكنده نمود و قسمتى از خيمههاى فروريخته، طعمهى حريق گرديد. خلاصه بر اثر اين بلاى آسمانى تمام تشكيلات مشركين به هم ريخت، وحشت و نگرانى آنچنان سپاه كفر را فراگرفت كه نه تنها از پيروزى در جنگ مايوس شدند بلكه هر فردى حيات خود را در معرض خطر مىديد و به فكر اين بود هر طور كه ممكن است محيط خطر را ترك گويد و جان سالمى را به در برد.
حذيفه موقعى به محل ماموريت خود رسيد كه تمام سازمانهاى دشمن ويران شده بود و سران مشركين با اضطراب و نگرانى شديد در فكر فرار بودند.
ابوسفيان به پا خاست و به طرف مركب خود حركت كرد و با فرياد بلند، قريش را مخاطب قرار داد و گفت: عجله كنيد و خود را نجات دهيد. سپس طلحهى ازدى گفت: محمد براى شما شر بزرگى طلب نموده است. آنگاه به طرف مركب خود حركت كرد و فرياد زده، بنىاشجع را مخاطب ساخت و گفت: عجله كنيد و جان خود را به در بريد. بعضى ديگر از روساى مشركين چنين كردند، و خلاصه احزاب پراكنده شدند و رفتند، و حذيفه به مدينه مراجعت نمود و جريان امر را به حضرت رسول اكرم (ص) اطلاع داد.
مجراى فيض نصرت حضرت بارىتعالى در اين مورد وزش باد و پراكنده نمودن سنگريزه و شن و خلاصه عوامل تكوينى و طبيعى بود. در بعضى از موارد مجراى نصرت خداوند عامل انسانى و همكارى مردم مومن با رسول اكرم (ص) بوده است و خداوند اين مطلب را با عبارتى كوتاه در قرآن شريف به پيشواى بزرگ اسلام فرموده است:
يا ايها النبى! حسبك الله و من اتبعك من المومنين.
اى نبى معظم! كفايتكنندهى امر تو خداوند است و آن اشخاص باايمانى كه از تو پيروى مىنمايند.
فتح #مكه نمونهى نصرت و يارى خداوند از مجراى مردمى و از راه همكارى افراد مومن با رسول معظم اسلام است. ارادهى حضرت بارىتعالى اين بود كه مكهى معظمه روزى به دست پيشواى اسلام فتح گردد و حضرت محمد (ص) با عز و عظمت در آن شهر قدم بگذارد، بتها را بشكند، بتپرستى را براندازد، و كلمهى #توحيد را از آن بيت مقدس به گوش جهانيان برساند. اين اراده تحقق يافت، رسول گرامى وارد مكه شد، گردنكشان قريش و مشركين مكه در مقابل آن حضرت سر تعظيم و تكريم فرود آوردند، اما مجراى اين فيض بزرگ الهى نيروى انسانى و پايدارى مجاهدين باايمان بود كه پيشواى اسلام در طول سنين بعد از هجرت، آنان را تربيت نموده و از نورانيت اسلام برخوردارشان ساخته بود. مردم مسلمان در فتح مكه به منزلهى دست نيرومند پيشواى اسلام بودند. رسول اكرم (ص) نصرت خداوند را با آن دست گرفت و مشكلات فتح مكه را با همان دست حل نمود. آنان بودند كه از پيمبر تبعيت نمودند، زمينهى جلب نصرت خداوند را مهيا ساختند و به آيهى شريفهى:
يا ايها النبى حسبك الله و من اتبعك من المومنين.
جامهى تحقق پوشاندند و آن را عملا پياده كردند. اگر مردم نمىبودند علىالقاعده مكه فتح نمىشد و پيمبر اسلام در اين پيروزى درخشان از فيض نصرت حضرت بارىتعالى مستفيد نمىگرديد.
موقعى كه پيغمبر اكرم (ص) در قيد حيات بود، براى آنكه اسلام همچنان در مسير خود حركت كند و به پيشرفتهاى شايسته ادامه دهد، مكرر در منبر و محضر با تعبيرهاى مختلف به مردم فرمود: ولى شما بعد از من على عليهالسلام است، او را تبعيت نماييد و از دستورش سرپيچى نكنيد. بدبختانه پس از رحلت آن حضرت، سفارشهايش عملا به دست فراموشى سپرده شد، اميرالمومنين (ع) را ترك گفتند و بر اثر اين رفتار خلاف حق، مجراى فيض الهى را مسدود نمودند و اسلام و مسلمين را از پيشرفتهاى سعادتآفرين محروم ساختند. اگر اكثريت مردم از آن حضرت اطاعت مىنمودند مىتوانست به آسانى دست اقليت اخلالگر را كوتاه كند و آنان را از فعاليت غير مشروعشان بازدارد اما چنين نشد و اكثريت مسلمانها تحت تاثير عوامل مختلف قرار گرفتند و از اطاعتش سر باز زدند. على (ع) در خطبهى «#شقشقيه» ضمن عبارت كوتاهى وضع دردناك و رنجآور خود را در آن ايام اينچنين بيان نموده است:
و طفقت ارتئى بين ان اصول بيد جذاء او اصبر على طخيه عمياء.
حضرت در امر خلافت و زمامدارى مسلمين بر سر دو راهى قرار گرفته بود، فكر مىكرد كه آيا با دست قطع شده قيام كنم يا با مشاهدهى ظلمت و تيرگى پديد آمده صبر نمايم.
ابن ميثم در شرح عبارت امام (ع) چنين مىگويد:
در هر يك از اين دو قسم خطر است. اما قيام با دست قطع شده جايز نيست زيرا در اين عمل هلاكت نفس و مشوش ساختن نظام مسلمين بدون فايده است. و استعارهى دست قطع شده براى نداشتن ناصر و نبودن مددكار است. اما صبر بر مشاهدهى اشتباهات و خلط حق به باطل نيز در نهايت سختى و شدت است و تحمل آن براى افراد باايمان بسيار ناراحتكننده و مشكل.
فيض خداوند در اين عالم از راه وسايل و اسباب به مردم مىرسد، فيض رزق از راه كشاورزى و فيض شفاى بيمارى از راه طبيب و دوا.
نصرت حضرت بارىتعالى كه از فيضهاى گرانقدر اوست به وسيله و اسباب عايد مردم مىگردد، گاهى وسايل تكوينى است مانند تندبادى كه در #جنگ_احزاب وزيدن گرفت و خداوند بدان وسيله، پيمبر گرامى و مسلمانان را يارى نمود، و گاهى وسيلهى مردمى است مانند نصرت الهى در فتح #مكه ى معظمه كه به وسيلهى مردم باايمان و يارى آنان عايد اسلام و مسلمين گرديد. در هر دو صورت، نصرت الهى مايهى پيروزى و موفقيت است و مانند ديگر فيضها از مجارى مقرر عايد مردم مىگردد. امام سجاد (ع) به پيشگاه خداوند عرض مىكند:
اللهم اجعلنى اصول بك عند الضروره،
بار الها! در موقعى كه ضرورت ايجاب مىكند حركتى سريع و جدى انجام دهم مرا به گونهاى قرار ده كه فقط از تو مدد و كمك بخواهم.
امام (ع) در زمانى واقع شده كه قيام جدى و حركت سريع به منظور برانداختن حكومت غاصب آل اميه ميسر نيست زيرا مردم كمك نمىكنند و فيض نصرت الهى به دست نمىآيد.
ممكن است مقصود امام حركتى باشد كه نصرت الهى از مجراى تكوين عايد شود يا مقلبالقلوب به قدر لازم دلها را متوجه هدف نمايد و فيض خود را از آن راه ايثار فرمايد.
🙏اللّهُمَّ اجعَلني أصولُ بِكَ عِندَ الضَّرورَةِ،
خدايا! چنانم گردان كه به هنگام درماندگى، با سرعت و تمام توان سراغ تو آیم
❇️ هنگام ضرورت تنها از خدا کمک خواستن ( 4 قسمت)
1 2 3 4
👤آیت الله #ری_شهری (متن و وصوت )
دعای #بیستم #مکارم_اخلاق
#دعا_بیستم_12
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #صلوات_شعبانیه : در هر روز #ماه_شعبان
تاکید شده : در هر روز #شعبان در وقت زوال [وقت ظهر شرعی] این #صلوات را که از حضرت زینالعابدین (علیهالسلام) روایت شده خوانده شود . ( متن و صوت - صوتی تصویری )
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #مناجات_شعبانیه : " این #مناجات مرويه از ابن خالويه را كه نقل كرده و گفته اين مناجات حضرت امير المؤمنين و امامان از فرزندان او عليهم السلام است كه در ماه #شعبان مى خواندند. و اين از مناجات هاى جليل القدر ائمة عليهم السلام است و بر مضامين عاليه مشتمل است و در هر وقت كه حضور قلبى باشد خواندن آن مناسب است ( به نقل از کتاب مفاتیح الجنان) (متن و صوت - صوتی تصویری )
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
«#فرهنگ_کتاب_خوانی
📚 #کتاب
«دستورات مرحوم حاج #سید_علی_قاضی ره در ماههای #رجب، #شعبان و #رمضان »
✍️ مرحوم علامه سید محمدحسین حسینی #طهرانی ره این کتاب را نویسنده رحمت الله علیه در سال آخر عمر شریف و با برکت خود در یکی از جلسات برای خواصّ أصحاب خودشان از روی نسخۀ خطّی آیة الحقّ مرحوم آیة الله حاج میزا علی قاضی طباطبایی که بنام «صَفَحاتٌ منْ تاریخ الأعلام» به قلم فرزند ایشان نوشته شده است، بیان فرمودند، به عمل و مداومت آن تأکید نمودند و مخصوصاً به طلابی که با حضرتش مأنوس بودند، أمر کردند آن را در دفتر خود ثبت نمایند. این کتاب مجموعهای از دستورات دینی است که به شما کمک میکند در ماههای رجب و شعبان و رمضان بهترین رفتار را داشته باشید.
👌شما میتوانید آنرا #رایگان از #طاقچه دریافت کنید
https://taaghche.com/audiobook/117732
#کتاب_قاضی
#کتاب_رمضان
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_5
قسمت 1
پرهیز از #فتنه
✳️ من خطبة له (علیه السلام) لما قُبِض رسول الله (صلی الله علیه وآله) و خاطبه العباس و أبو سفيان بن حرب في أن يبايعا له بالخلافة (و ذلك بعد أن تمت البيعة لأبي بكر في السقيفة، و فيها ينهى عن الفتنة و يبين عن خلقه و علمه):النهي عن الفتنة:
أَيُّهَا النَّاسُ شُقُّوا أَمْوَاجَ الْفِتَنِ بِسُفُنِ النَّجَاةِ وَ عَرِّجُوا عَنْ طَرِيقِ الْمُنَافَرَةِ وَ ضَعُوا تِيجَانَ الْمُفَاخَرَةِ؛ أَفْلَحَ مَنْ نَهَضَ بِجَنَاحٍ أَوِ اسْتَسْلَمَ فَأَرَاحَ. هَذَا مَاءٌ آجِنٌ وَ لُقْمَةٌ يَغَصُّ بِهَا آكِلُهَا، وَ مُجْتَنِي الثَّمَرَةِ لِغَيْرِ وَقْتِ إِينَاعِهَا كَالزَّارِعِ بِغَيْرِ أَرْضِهِ.
👈حضرت علی که درود خدا بر او باد در این خطبه فرمودند:
(پس از وفات پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم و ماجراى #سقيفه، عباس و ابو سفيان، پيشنهاد خلافت داده كه با امام عليه السّلام بيعت كنند).
1. راههاى پرهيز از فتنه ها
اى مردم، امواج فتنه ها را با كشتى هاى نجات درهم بشكنيد، و از راه اختلاف و پراكندگى بپرهيزيد، و تاجهاى فخر و برترى جويى را بر زمين نهيد. رستگار شد آن كس كه با ياران به پاخاست، يا كناره گيرى نمود و مردم را آسوده گذاشت. اين گونه زمامدارى چون آبى بد مزه، و لقمه اى گلوگير است، و آن كس كه ميوه را كال و نارس بچيند، مانند كشاورزى است كه در زمين ديگرى بكارد.
👌 شرح این حکمت نورانی را در لینک زیر بخوانید: 👇
👈 خطبه در يك نگاه - مراقب فتنه انگيزان باشيد!
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #آل_عمران
#آل_عمران_136
#آل_عمران_137
أُولَئِكَ جَزَآؤُهُم مَّغْفِرَةٌ مِن رَّبِّهِمْ وَجَنَّتٌ تَجْرِى مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَرُ خَلِدِينَ فِيهَا وَنِعْمَ أَجْرُ الْعَمِلِينَ
قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِكُمْ سُنَنٌ فَسِيرُواْ فِى الْأَرْضِ فَانْظُرُواْ كَيْفَ كَانَ عَقِبَةُ الْمُكَذِّبِينَ
پاداش آنان (متّقین) از طرف پروردگارشان، مغفرت و باغ هایى است كه از زیر درختان آنها نهرها جارى است و براى همشیه در آن (باغ ها) هستند و چه نیكوست پاداش اهل عمل.
به یقین پیش از شما سنّت هایى بوده (و سپرى شده) است. پس در روى زمین گردش كنید و بنگرید كه سرانجام تكذیب كنندگان چگونه بوده است.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
136-137.mp3
4.46M
سوره #آل_عمران
#شرح_صوتی_قرائتی
#آل_عمران_136
#آل_عمران_137
👤استاد #قرائتی
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_9
#دعای_نهم_صحیفه_سجادیه
دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) در اشتیاق به مغفرت از طرف خدا (درخواست #توبه و #بخشش) :
«2»اللَّهُمَّ وَ مَتَى وَقَفْنَا بَيْنَ نَقْصَيْنِ فِي دِينٍ أَوْ دُنْيَا فَأَوْقِعِ النَّقْصَ بِأَسْرَعِهِمَا فَنَاءً وَ اجْعَلِ التَّوْبَةَ فِي أَطْوَلِهِمَا بَقَاءً
خدايا! هر گاه در ارتباط با دين يا دنيا، ميان دو كاهش قرار گرفتيم، كاهش را بر دنيامان كه زودتر از دست مىرود، وارد كن، و توبه و انابه را در دينمان كه با دوامتر است قرار ده.
#نهم
#دعا_نهم_2
#دین_و_دنیا
🙏 کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_9
#دعای_نهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_نهم_2
#دین_و_دنیا 10
✳️ اگر رابطه انسان با دنيا و عناصر آن بر اساس خواستههاى حق باشد به نحوى كه دنيا را براى ادامه امور معيشت خود و زن و فرزندش و در جهت خدمت به خلق خدا از طريق انفاق، صدقه، زكات، خمس و براى نيروگرفتن در راه عبادت حضرت حق و آبادى و آخرت بخواهد، اين دنيا دارى و دنيا خواهى عين عبادت و محض خير و سعادت است و اسلام نه اين كه مخالفتى با چنين رابطهاى ندارد بلكه مشوّق انسان در مسير چنين تعلّق و رابطهاى است.
وَ ابْتَغِ فيما آتاكَ اللّهُ الدّارَ الْآخِرَةَ وَ لَا تَنْسَ نَصيبَكَ مِنَ الدُّنْيا وَ أَحْسِنْ كَما أحْسَنَ اللّهُ إلَيْكَ وَلا تَبْغِ الْفَسادَ فِى الْأرْضِ إنَّ اللّهَ لايُحِبُّ الْمُفْسِدينَ» «قصص77»
در آنچه خدا به تو عطا كرده است سراى آخرت را بجوى، و سهم خود را از دنيا فراموش مكن، و نيكى كن همان گونه كه خدا به تو نيكى كرده است، و در زمين خواهان فساد مباش، بىترديد خدا مفسدان را دوست ندارد.
تمكن در زمين كه عبارت از جمع تمام امور اعم از مال، رياست، علم، آبرو، در مسير خداست از اعظم نعمتهاى الهى به بندگان شايسته است. آنان كه نسبت به نعمت تمكّن شاكر باشند، عنايت و رحمت حضرت محبوب را در دنيا و آخرت جلب مىكنند.
وَ كَذلِكَ مَكَّنّا لِيُوسُفَ فِى الْأرْضِ وَ لِنُعَلِّمَهُ مِنْ تَأْويلِ الْأحاديثِ وَ اللَّهُ غالِبٌ عَلى أَمْرِهِ وَلكِنَّ أكْثَرَ النَّاسِ لايَعْلَمُونَ* وَ لَمّا بَلَغَ أشُدَّهُ آتَيْناهُ حُكْماً وَ عِلْماً وَ كَذلِكَ نَجْزِى الْمُحْسِنينَ» «یوسف21»
اين گونه يوسف را در سرزمين مصر مكانت بخشيديم [تا زمينه فرمانروايى وحكومتش فراهم شود] و به او از تعبير خوابها بياموزيم؛ و خدا بر كار خود چيره و غالب است، ولى بيشتر مردم نمىدانند.* و هنگامى كه يوسف به سنّ كمال رسيد، حكمت و دانش به او عطا كرديم، و ما نيكوكاران را اين گونه پاداش مىدهيم.
إِنَّا مَكَّنّا لَهُ فِى الْأَرْضِ وَ آتَيْناهُ مِنْ كُلِّ شَىْءٍ سَبَباً* فَأتْبَعَ سَبَاً» «کهف84»
ما به او در زمين، قدرت و تمكّن داديم و از هر چيزى [كه براى رسيدن به هدفهايش نيازمند به آن بود] وسيلهاى به او عطا كرديم.* پس [با توسل به وسيله،] راهى را [براى سفر به غرب] دنبال كرد.
الَّذينَ إنْ مَكَّنّاهُمْ فِى الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّكاةَ وَ أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَ لِلّهِ عاقِبَةُ الْأمُورِ» «حج41»
همانان كه اگر آنان را در زمين قدرت و تمكّن دهيم، نماز را برپا مىدارند، و زكات مىپردازند، و مردم را به كارهاى پسنديده وا مىدارند و از كارهاى زشت بازمىدارند؛ و عاقبت همه كارها فقط در اختيار خداست.
آنان كه در دنيا به دنبال معصيت و خوشگذرانى در فضاى غفلت و دچار امور باطله و پايمال كردن حقوق حقّ و خلق و طول امل و آرزو و برده هواى نفس و غرق در شهوات حيوانى و خلق و خوى سَبُعى و اطوار شيطانىاند، دنياى آنان مذموم و ملعون است و بدين سبب از فيوضات ملكوتيّه و حالات الهيّه محرومند.
👈 ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج6، ص: 258
👌 #دعای_نهم_صحیفه_سجادیه
#نهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_9
#دعای_نهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_نهم_2
#دین_و_دنیا 11
✳️ اگر دنيا در مسير درستى و راستى و حق و حقيقت و شرافت و فضيلت و عبادت ربّ و خدمت به خلق باشد، دنياى ممدوح و صاحب آن در معرض نفحات ربانيّه و عنايات خاصّه الهيّه است.
انبياى الهى و امامان معصوم چنين دنيايى را مىخواستند و در راه به دست آوردن آن زحمت مىكشيدند و از حضرت حقّ براى زندگى در چنين عرصه گاه پاكى طول عمر مىطلبيدند.
از حضرت زين العابدين عليه السلام روايت شده است:
عَمِّرْنى ما كانَ عُمْرى بِذْلَةً فى طاعَتِكَ فاذا كانَ عُمْرى مَرْتَعاً لِلشَّيْطانِ فَاقْبِضْنى إلَيْكَ .... « #دعا_بیستم_5 »
خدايا، مرا عمر طولانى بخش تا زمانى كه عمرم در راه طاعت وعبادت خرج شود، پس زمانى كه عمرم چراگاه شيطان شود، مرا به سوى خود ببر.
و براى خود در دنيا از حضرت حقّ چنين درخواست مىكرد:
اللَّهُمَّ انّى ضَعيفٌ فَقَوِّ فى رِضاكَ ضَعْفى، وَ خُذْ إلَى الْخَيْرِ بِناصِيَتى، وَاجْعَلِ الْإيمانَ مُنْتَهى رِضاىَ، وَ بارِكْ لى فيما قَسَمْتَ لى، وَ بَلِّغْنى بِرَحْمَتِكَ كُلَّ الَّذى أرْجُو مِنْكَ، وَ اجْعَلْ لى وُدَّاً وَ سُرُوراً لِلْمُؤْمِنينَ وَ عَهْداً عِنْدَكَ. « #دعا_پنجاه_چهار_3 »
خدايا! من ناتوانم، پس ناتوانى مرا در راه رضاى خود قوى ساز و قلبم را پيوسته به سوى خيرات و طاعات متوجه ساز و ايمان را آخرين درجه خشنوديم قرار ده و برايم در آنچه كه روزيم كردهاى بركت نه و به رحمتت مرا به آنچه كه از سوى تو اميدوارم برسان و برايم دوستى و سرورى براى اهل ايمان قرار ده (به طورى كه مرا دوست دارند و با ديدن من خوشحال شوند) و برايم در پيشگاهت عهد و پيمان برقرار كن.
أنْ تَهْدِيَنى إلى سُبُلِ مَرْضاتِكَ، وَ تُيَسِّرَ لى أسْبابَ طاعَتِكَ، وَ تُوَفِّقَنى لِابتِغاءِ الْزُّلْفَةِ بِمُوالاةِ أُوْليائِكَ، وَ إدْراكِ الْحُظْوةَ مِنْ مُعاداةِ أعْدائِكَ، وَ تُعينَنى عَلى أَداءِ فُرُوضِكَ، وَ اسْتِعْمالِ سُنَّتِكَ، وَ تُوَفِّقَنى عَلَى الْمَحَجَّةِ الْمُؤدِّيَةِ إلَى الْعِتْقِ مِنْ عَذابِكَ، وَ الْفَوْزِ بِرَحْمَتِكَ يا أرْحَمَ الرّاحِمينَ.
خدايا! از تو مىخواهم كه مرا به راه خشنوديت رهنما باشى و اسباب طاعت خود را برايم ميسّر كنى، وبراى نزديكى و قرب به تو با دوستى اوليائت و براى رسيدن به هدف دشمنى با دشمنانت توفيقم دهى و مرا بر انجام واجبات و به كارگيرى سنّت خودت ياريم فرمايى و بر راهى كه به آزادى از عذاب و دستيابى به رحمتت مىانجامد ثابت قدم بدارى، به رحمتت اى مهربانترين مهربانان. (مفتاحالفلاح، ص 270)
👈 ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج6، ص: 258
👌 #دعای_نهم_صحیفه_سجادیه
#نهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🙏اللَّهُمَّ وَ مَتَى وَقَفْنَا بَيْنَ نَقْصَيْنِ فِي دِينٍ أَوْ دُنْيَا
فَأَوْقِعِ النَّقْصَ بِأَسْرَعِهِمَا فَنَاءً
وَ اجْعَلِ التَّوْبَةَ فِي أَطْوَلِهِمَا بَقَاءً
خدايا! هر گاه بین #دین_و_دنیا و #انتخاب #سود و #زیان یکی از آنها قرار گرفتيم،
زیان و كاهش را بر #دنيا یمان ، که پاینده و دائمی نیست!!
و سود را در آخرت و #دین مان که ماندنی است !!
قرار ده.
❇️ " اگر رابطه انسان با دنيا و عناصر آن بر اساس خواسته هاى حق باشد به نحوى كه دنيا را براى ادامه امور معيشت خود و زن و فرزندش و در جهت خدمت به خلق خدا از طريق انفاق، صدقه، زكات، خمس و براى نيروگرفتن در راه عبادت حضرت حق و آبادى و آخرت بخواهد، اين دنيا دارى و دنيا خواهى عين #عبادت و محض خير و سعادت است و اسلام نه اين كه مخالفتى با چنين رابطه اى ندارد بلكه مشوّق انسان در مسير چنين تعلّق و رابطهاى است. اگر دنيا در مسير درستى و راستى و حق و حقيقت و شرافت و فضيلت و عبادت ربّ و خدمت به خلق باشد، دنياى ممدوح و صاحب آن در معرض نفحات ربانيّه و عنايات خاصّه الهيّه است.
انبياى الهى و امامان معصوم چنين دنيايى را مىخواستند و در راه به دست آوردن آن زحمت مىكشيدند و از حضرت حقّ براى زندگى در چنين عرصه گاه پاكى طول عمر مىطلبيدند."
👤استاد حسین #انصاریان
#نهم #دعا_نهم_2
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
👈#دعای_نهم_صحیفه_سجادیه
🔊 صوتی و تصویری
به علاوه متن و نیز ترجمه گویا
دعای #نهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2