❇️ مرحوم عارف واصل آقا #سید_علی_قاضی رحمت الله علیه برای گذشتن از نفس اماره و خواهش های نفسانی، به شاگردان و مریدان سیر و سلوک الی الله توصیه می فرمود :
1⃣" روایت #عنوان_بصری را بنویسند و بدان عمل کنند؛ "
2⃣"باید آن را در جیب خود داشته باشند و هفته ای یکی دو بار آن را مطالعه نمایند."
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#محتواي_دعا
دعای #سی_پنج
قسمت اول
در رضا و خشنودي به آنچه داشت هنگامي که به دنياداران و ثروتمندان نگاه ميکرد
عنوان دعا چنين است:
و کان من دعائه عليهالسلام في الرضا اذا نظر الي اصحاب الدنيا، از دعاهاي امام (ع) در رضا و خشنودي (به آنچه داشت) هنگامي که به دنياداران (ثروتمندان) نگاه ميکرد.
امام (ع) در ابتداي دعا در مورد خشنودي از خدا و تقسيم معيشت ميان انسانها ميفرمايد:
الحمد لله رضي بحکم الله، شهدت ان الله قسم معايش عباده بالعدل و اخذ علي جميع خلقه بالفضل، ستايش خداي را که به حکم (قضا و قدرش) راضي و خشنودم و گواهي ميدهم که خداوند نصيب و رزق خلق را از هر جهت به عدل تقسيم فرموده و (به جود و کرم ذاتي) بر همهي خلق خود به فضل و احسان رفتار نموده.
راضي بودن به مشيت و خواست خدا، به انسان آرامش روحي و رواني ميدهد، و زمينه را براي رشد و کمال و تلاش و کوشش او فراهم ميکند. زيرا اگر انسان به تقسيم عادلانه خداوند راضي باشد، در روابط انساني دچار بيماري حسد نميشود. و به جاي حسادت، تلاش ميکند تا به مواهب و بخششهاي الهي دست پيدا کند. چنين انساني ميداند و يقين دارد که همهي هستي متعلق به خداست و خزائن الهي تمامشدني نيست، و همانطور که به ديگري موهبتي را بخشيده و يا کسي به ظاهر داراي امکانات مادي و دنيوي بيشتري است به او هم ميتواند عطا کند. لذا به جاي حسادت به دعا و تلاش براي کسب نعمتهاي خداوند ميپردازد.
خداوند در سوره زخرف آيه 32 در اين باره ميفرمايد:... نحن قسمنا بينهم معيشتهم في الحيوه الدنيا.... ما معيشت ايشان را در زندگاني دنيا ميانشان تقسيم کردهايم.
ادامه دارد ...
#محتواي_دعا_سی_پنج
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
# محتواي_دعا
دعای #سی_پنج
قسمت دوم
امام (علیه السلام) در قالب دعا به ما ميآموزد که با تفاوتهاي مختلف ميان انسانها به ويژه در تفاوتهاي موجود از نظر زندگي مادي و دنيوي چگونه برخورد کنيم. و در اين باره اينگونه از خداوند درخواست ميکند:
1- و لا تفتني بما اعطيتهم، خدايا مرا به آنچه به ايشان (ثروتمندان) دادهاي مفتون و پريشان مکن (که گرفتار حسد... شوم).
2- و لا تفتنهم بما منعتني، و آنان را بر اثر آنچه (دارايي) که از من بازداشتهاي گرفتار مکن (که دچار غرور و تکبر به واسطهي داشتن مال و ثروت شوند).
امام سجاد (علیه السلام) براي هر دو طرف دعا ميکند، براي فقير که نکند فقر او را به گناه و بيماريهاي مختلف دچار کند و از راه کمال بازبماند و براي ثروتمند که نکند مغرور شود و به وظائف الهي خود نسبت به فقرا عمل نکند و به واسطهي ثروت از کمال بازبماند.
3- و طيب بقضائک نفسي، و مرا به قضا و قدر خود دلخوش گردان.
4- و وسع بمواقع حکمک صدري، و سينهام را در چيزهايي که مقدر نمودهاي فراخ گردان (مرا از آنها شاد و خشنود فرما)
4- و هب لي الثقه...، و اعتماد و تکيهگاهي به من ببخش تا با آن اقرار کنم که قضا و قدر تو جز به نيکي روان نميگردد.
5- و اجعل شکري لک...، و شکر و سپاس مرا براي خود بر آنچه از من منع کردهاي بيشتر کن از آنچه به من عطا فرمودهاي.
6- و اعصمني من ان اظن بذي عدم خساسه، و مرا نگهدار از اينکه گمان کنم فقيران خوار و ذليل هستند. او اظن بصاحب ثروه فضلا، يا گمان کنم که ثروتمندان صاحب فضيلت هستند (به خاطر ثروت و دارايي آنها). آنگاه امام (علیه السلام) معيار شريف و عزيز بودن را اينگونه بيان ميفرمايند: فان الشريف من شرفته طاعتک، و العزيز من اعزته عبادتک، پس به درستي که شريف کسي است که اطاعت از تو به او شرافت داده و کسي است که به عبادت تو عزت يافته است.
به عبارت ديگر معيار شرافت دو چيز است: 1- اطاعت از خدا 2- بندگي و عبادت خدا.
7- و متعنا بثروه لا تنفد، و به ما ثروتي ببخش که فاني نميشود.
8- و ايدنا بعز لا يفقد، و به ما عزتي عطا کن که از دست نميرود.
9- و اسرحنا في ملک الابد، و به ما در ملک ابدي خود (عالم بقا) نعمت و عزت کامل عطا فرما.
ثروت و عزت حقيقي، دارايي و ثروت و مقام انسان در پيشگاه خداوند و در زندگي ابدي آن جهان است. عزيز واقعي کسي است که آنجا عزيز باشد و ثروتمند واقعي کسي است که در آن جهان از نعمتهاي ابدي استفاده کند. زيرا ثروت و دارايي و مقام دنيوي زودگذر و تمامشدني است.
#محتواي_دعا_سی_پنج
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️درباره حالات معنوی #میرزا_جواد_آقا_ملکی_تبریزی امده است:
❇️«ایشان شب ها که برای #نماز_شب ، #تهجد و شب زنده داری برمی خاست، ضمن اجرای دستورها و آداب برخاستن از خواب همانند سجده و دعا، مدتی در بستر می گریست. سپس به حیاط منزل می آمد و به اطراف آسمان نگاه می کرد و آیات: «اِنَّ فِی خَلْقِ السَّموات وَ الاَرض...» را تا آخر می خواند و سر به دیوار می گذاشت و مدتی گریه می کرد. آن گاه وضو می ساخت و چون به مصلایش می رسید و مشغول تهجد می شد، دیگر حالش خیلی منقلب می شد. او در نمازها و به ویژه در قنوت ها، گریه های طولانی داشت».
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#انس_با_قرآن
⏪برنامه ی روزنامه ی
✅ #ختم_قرآن کریم
👈 روزی یک صفحه
#صفحه_489
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2