#حافظ
ای دل آن دم که خراب از می گلگون باشی
بی زر و گنج به صد حشمت قارون باشی
در مقامی که صدارت به فقیران بخشند
چشم دارم که به جاه از همه افزون باشی
در ره منزل لیلی که خطرهاست در آن
شرط اول قدم آن است که مجنون باشی
نقطه عشق نمودم به تو هان سهو مکن
ور نه چون بنگری از دایره بیرون باشی
کاروان رفت و تو در خواب و بیابان در پیش
کی روی ره ز که پرسی چه کنی چون باشی
تاج شاهی طلبی گوهر ذاتی بنمای
ور خود از تخمه جمشید و فریدون باشی
ساغری نوش کن و جرعه بر افلاک فشان
چند و چند از غم ایام جگرخون باشی
حافظ از فقر مکن ناله که گر شعر این است
هیچ خوشدل نپسندد که تو محزون باشی
http://akharinkhabar.ir/book/3992605
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
animation.gif
230.9K
نقل شده که در اواخر عمر ، علامه طباطبایی ره مدام این بیت حافظ را می خواندند:
کاروان رفت و تو در خواب و بیابان در پیش
کی روی ره ز که پرسی چه کنی چون باشی
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
📋حالات مرحوم علامه در اواخر عمر دگرگون شده و مراقبه ایشان شدید شده بود و کمتر تناول می کردند، و مانند استاد خود، مرحوم آیة الله قاضی این بیت حافظ را می خواندند و یک ساعت می گریستند
کاروان رفت و تو در خواب و بیابان در پیش
کی روی؟ ره زکه پرسی؟ چه کنی؟ چون باشی؟
همان روزهای آخر، کسی از ایشان پرسید: در چه مقامی هستید؟ فرموده بودند: مقام تکلم
سائل ادامه داد: با چه کسی؟ فرموده بودند: با حق
حجت الاسلام ابوالقاسم مرندی می گوید:
« یک ماه به رحلتشان مانده بود که برای عیادتشان به بیمارستان رفتم. گویا آن روز کسی به دیدارشان نیامده بود. مدتی در اتاق ایستادم که ناگهان پس از چند روز چشمانشان را گشودند و نظری به من انداختند.
به مزاح [ از آن جا که ایشان خیلی با دیوان حافظ دمخور بودند ] عرض کردم: آقا از اشعار حافظ چیزی در نظر دارید؟ فرمودند:
صلاح کار کجا و من خراب کجا؟ بقیه اش را بخوان!
گفتم: ببین تفاوت ره از کجاست تا به کجا
علامه تکرار کردند: تا به کجا! و باز چشم خود را بستند و دیگر سخنی به میان نیامد
آخرین باری که حالشان بد شد و راهی بیمارستان شده بودند، به همسر خود گفتند:
من دیگر بر نمی گردم
آیت الله کشمیری می فرمودند:
« شب وفات علامه طباطبائی در خواب دیدم که حضرت امام رضا علیه السلام در گذشته اند و ایشان را تشییع جنازه می کنند. صبح، خواب خود را چنین تعبیر کردم که یکی از بزرگان [ و عالمان] از دنیا خواهد رفت؛ و در پی آن، خبر آوردند که آیت الله طباطبائی درگذشت »
ایشان در روز سوم ماه شعبان 1401 هـ.ق به محضر ثامن الحجج علیه السلام مشرف شدند و 22 روز در آنجا اقامت نمودند، و بعد به جهت مناسب نبودن حالشان او را به تهران آورده و بستری کردند، ولی دیگر شدت کسالت طوری بود، که درمان بیمارستانی نیز نتیجه ای نداشت.
تا بالاخره به شهر مقدس قم که محل سکونت ایشان بود برگشتند و در منزلشان بستری شدند وغیر از خواص، از شاگردان کسی را به ملاقات نپذیرفتند، حال ایشان روز به روز سخت تر می شد، تا اینکه ایشان را در قم، به بیمارستان انتقال دادند.
قریب یک هفته در بیمارستان بستری می شوند و دو روز آخر کاملاً بیهوش بودند تا در صبح یکشنبه 18 ماه محرم الحرام 1402 هـ.ق مصادف با 24 آبان ماه1360، سه ساعت به ظهر مانده، به سرای ابدی انتقال و لباس کهنه تن را خلع و به حیات جاودانی مخلع می گردند و برای اطلاع و شرکت بزرگان از سایر شهرستانها، مراسم تدفین به روز بعد موکول می شود و جنازه ایشان را در 19 محرم الحرام دو ساعت به ظهر مانده از مسجد حضرت امام حسن تا صحن مطهر حضرت معصومه علیها السلام تشییع می کنند و آیت الله حاج سید محمد رضا گلپایگانی(ره) بر ایشان نماز می گذارند و در بالا سر قبر حضرت معصومه علیها السلام دفن می کنند.
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
آرامگاه علامه طباطبایی ره - قم
کاروان رفت و تو در خواب و بیابان در پیش ...
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
10.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⬅️ دلیل مشکلات اقتصادی کشور ما چیست؟
⬅️ متن و صوت کامل این کلیپ در لینک زیر👇
➡️ goo.gl/xftPnE
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
💠 پیش خرید خانههای بهشت
📝 یکی از دوستان قدیمی و متدیّن بنده در یکی از خیابان های شهر تهران مغازه پارچه فروشی داشت. از میدان قیام تا میدان گمرک مغازه ای شهره به مشتری زیاده، و به همین دلیل درآمد خیلی خوبی داشت. بیشتر متدیّنان و افراد مذهبی بازار تهران به دلیل منصف بودن و کیفیّت خوب اجناس، از مغازۀ ایشان خرید می کردند.
📝ایشان در سن 85 سالگی فوت کرد. چند سال بعد نوۀ ایشان را در مسجد #گوهرشاد مشهد دیدم. پس از احوال پرسی، راجع به آن مرحوم سوال کرده و گفتم: پدربزرگ شما برای ثروت و اموالش چه وصیّتی کرده است؟ او گفت:
📝ایشان در زمان حیات خود به زندگی تمام فرزندانش رسیدگی کرد و به پدرم و عموهایم خانه و مغازه و سرمایه داد و اجازه نداد بعد از مُردنش کسی نیازمند به ارث باشد و اصلاً ارثی هم باقی نگذاشت. حتی خانه ای که مادربزرگم در آن ساکن است و مغازه ای که در اختیار یکی از عموهایم هست، جزء ورثۀ آن مرحوم نیست. زیرا بعد از مرگ پدربزرگم، شبی همه فرزندان و ورثۀ ایشان جمع شدند و درب صندوق مدارک و اسناد ایشان را بازکردند و برگۀ وصیت نامه ای با این مضمون یافتند: ...
⬅️ جهت مطالعه ادامه این حکایت بر روی لینک زیر کلیک نمایید:👇
yon.ir/fKD9b
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
هدایت شده از در محضر علامه مصباح یزدی
🔆 برخی خواص جامعه، امامِ معصوم را «مذل المومنین» می خوانند! ||انتظار نداشته باشيم وليفقيه طبق خواسته ما موضع بگيرد
🔻علامه مصباح در ديدار با گروهي از خانوادههاي شهداي دفاع مقدس و مدافع حرم، و گروهي از خواهران فعال فرهنگي:
🔹وجود شهدا نشانه اين است که مکتب اسلام و تشيع چه ظرفيت عظيمي براي پرورش انسانهاي وارسته دارد؛ آن هم در شرايطي که زمينههاي متعددي براي انحراف از تربيت صحيح و رشد چنين افرادي در جامعه بوده است.براي انجام تكاليف ديني، و پيمودن مسير رشد انساني و رسيدن به سعادت و قرب الهي، تفاوتي بين زن و مرد نيست.
🔸اگر گفته شود عمده حرکتهاي انقلابي با پشتيباني بانوان صورت گرفت، سخن اشتباهي نيست، زماني كه خبر دستگيري و ربوده شدن امام(ره) منتشر شد، اين زنان بودند که غيرت مردان را تحريک کردند، و با اين كار خود، در واقع آتش انقلاب را شعلهور ساختند؛ در ادامه نهضت نيز اگر حمايتهاي زنان نبود، انقلاب اسلامي به پيروزي نميرسيد.
🔹اين مادران شهدا كه برخي از ايشان چند شهيد را تقديم انقلاب كردهاند، به شهادت فرزندان خود افتخار ميکنند، و اگر گلايهاي دارند، از اين است که چرا برخي مسئولان انقلاب و اسلام را فراموش کردهاند. اين عزيزان وظيفه خود ميدانند که در برابرغفلتها و خطاهاي مسئولان حساس باشند و نسبت به آنها هشدار بدهند. اين روحيه غيرتمندانه و دلسوزانه جاي شکرگزاري و قدرداني دارد.
🔸احساس مسئوليت، غيرت، شجاعت در بيان حقايق، و دلسوزي براي انقلاب، بسيارخوب است؛ اما اگر اين نگرانيها به جايي برسد که انسان را از وضع موجود، نااميد كند و موجب شود كه تلاشها و فداكاريهايش را هدر رفته و بينتيجه احساس کند، ديگر مطلوب نخواهد بود. لذا ضمن تحسين اين شجاعت و دلسوزي، بايد ياد بگيريم در مقابل عوامل منفي چگونه رفتار کنيم.
🔹گاهي مصالح نظام اسلامي ايجاب ميکند که انسان خون دل بخورد، اما صبر پيشه سازد و گلايهاي نكند، اگر ما نتوانيم اين مصالح را به درستي بشناسيم، شيطان از همين مسأله به عنوان دامي براي انحراف ما استفاده خواهد کرد.وجود با بركت رهبر انقلاب اسلامي يكي از بزرگترين نعمتهايي استکه خداوند به ما داده، برخي از شخصيتهاي سياسي تراز اول دنيا، به صراحت گفتهاند تا زماني كه ايران چنين رهبري دارد، دشمنانش نميتوانند کاري از پيش ببرند. ما نيز بايد اطاعت از فرمايشات ايشان را وظيفه خود بدانيم؛ اگر گفت: به پيش، با سر برويم، و اگر فرمود ايست، توقف و سکوت کنيم.
🔸گاهي اصرار بر برخي مسائل سبب فوت شدن مصلحت بزرگتري ميشود؛بايد مصاديق اين قبيل امور را بشناسيم؛ چه بسا غفلت از چنين موقعيتهايي موجب از دست دادن ايمانمان نسبت به رهبري بشود؛ شايد ما از سر دلسوزي براي نظام و انقلاب انتظار داشته باشيم رهبري رفتار و موضع تندي نسبت به فلان قضيه بگيرد، و اگر ايشان چنين موضعي نگرفتند، گمان کنيم کار ايشان اشتباه بوده است!
🔹شيطان چنين دامي را حتي براي بزرگترين اصحاب ائمه عليهمالسلام نيز گسترده بود، مگر نه اينكه برخي از نزديكترين اصحاب امام حسن عليهالسلام سجاده از زير پاي آن حضرت کشيدند و ايشان را « مذل المؤمنين» خطاب کردند؟! تصور نکنيم رهبري هم بايد مسايل را همانگونه كه ما با اطلاعات ناقص و احاطه محدودمان به امور ميفهميم، فهميده باشند، و بر همين اساس توقع داشته باشيم ايشان هم بايد مطابق نظر ما موضعگيري کنند! اين امر سبب ميشود به خودمان حق بدهيم كه به فرمايشات ايشان بيتوجهي كنيم؛ آيا معناي تبعيت از ولايت فقيه اين است که او بايد مثل ما بيانديشد و به فرمان ما گوش کند، يا ما بايد گوش به فرمان او باشيم؟
🔸ما بايد رهبري را به ديگران معرفي کنيم، تا آنها نيز با شناخت، از ايشان اطاعت کنند؛ بنده به غير از امام راحل(ره)، هيچ يک از علماي گذشته را به روشنبيني، فراست، تدبير، سعه صدر، تحمل سختيها، و جامعيت ايشان نديدهام.انتساب کمبودها در جامعه به عدم اتخاذ مواضع تند از سوي رهبري امري خطاست؛ اگر چنين باشد، بايد بگوييم بسياري از مشکلات صدر اسلام نيز ـالعياذ باللهـ بر عهده پيامبراكرم و معصومين عليهمالسلام بوده است!!
🔹 بايد با صبر و تحمل در برابر سختيها و مشكلات موجود در جامعه، به خاطر هر اشتباهي که ديگران انجام دادهاند، جنجال به پا نكنيم، و در عين توجه به واقعيات، از افراط و تفريط در مواجهه با آنها بپرهيزيم؛ ما بايد اولويتها را بشناسيم، و البته نسبت به آنچه قرار است سرنوشت نظام را تغيير دهد، حساس باشيم، و در اين قبيل موارد فرمايشات رهبري را نصبالعين خود قرار دهيم.
1397/4/14
📲 https://eitaa.com/mesbahbasir_com/91
هدایت شده از در محضر علامه مصباح یزدی
🔆 علامه مصباح: پاسخ همه دلنگرانیها براي آینده انقلاب، یک عبارت است؛ «إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً»
🔹 خداوند همانگونه که به پیامبرصلياللهعليهوآله وعده شرح صدر داده، به کسانی هم که بخواهند مسئولیتی هر چند كوچك در راستای مسئولیت آن حضرت بر عهده بگیرند، وعده شرح صدر میدهد.زيرا با وارد شدن در راه، گذشته از مخالفتهاي دشمنان كه امري طبيعي است، گاهي انسان مورد بیمهری دوستان نيز قرار میگیرد، و بدون شرح صدر از عهده انجام چنين مسئوليتي بر نخواهد آمد.
🔸خداوند با اعطاي شرح صدر به انسان موجب میشود وی در برابر مخالفتهاي دشمنان و بيمهريهاي دوستان احساس سرخوردگی نکند، و بتواند تمام توان خود را صرف انجام وظیفه کند
🔹بر اساس آيات سوره انشراح خدواند نام پیغمبر اكرم صلواتاللهعليه را پرآوازه کرد. امروز نيز شاهديم كه حضرت امام(ره) كه قبل از آغاز نهضت، جایگاه و شهرت خاصی در دنیا، و حتي در کشور ايران و بین علما نداشت، بعد از تحمل رنجها و سختیها و پيروزي انقلاب به جایی رسید که معروفترین شخصیت تاریخ معاصر شد، و عظمت وی حتي کفار و دشمنانش را نیز تحت تأثیر قرار داد.
🔸آیات سوره انشراح برای کسانی که سختیها و دشواریهای راه را میبینند و نگران آینده نظام هستند، بسیار امیدبخش است. در دوران دفاع مقدس مردم نگران بودند كه عاقبت جنگ چه خواهد شد؛ امروز نيز دلسوزانِ بسياري میگویند عاقبت انقلاب چه خواهد شد؛ اين نگرانيها برای آینده کشور با فدا شدن صدها هزار شهید و تحمل مشكلات و سختيها طبیعی است؛ اما پاسخ همه اين دلنگرانیها یک كلام است؛ «إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً».
🔹گاهی ممکن است انسان تحمل بار سنگینی را عهدهدار شده، و آن را به منزل برساند، اما در پايان دچار شک و ترديد شود که آیا کارش درست بوده یا نه؛ آیا تحمل همه سختیها بیفایده نبود؛ آیا نمیشد راهی را انتخابی کرد که هم خداپسند باشد، هم تبعات کمتری داشته باشد؟
🔸 به عنوان مثال امام راحل(ره) 55 سال پیش حرکتی را شروع کرد که تبعات سنگینی را به همراه داشت؛ و چه بسا خود ايشان هم در ابتداي راه باور نمیکرد صدها هزار جوان برومند در این راه فدا شوند! حال، آیا راه ديگري نبود که ايشان وظيفهاش را انجام ميداد، اما این همه تبعات و مشکلات پيش نميآمد، و این همه کشته و ویرانی حاصل نمیشد؟ چنین شک و ترديدي ممکن است برای هر کسی پیش بیاید، و سبب تحول و انحراف از مسير انجام وظيفه شود.
🔹چه بسيار كساني که پس از سالها انجام تکلیف، تحمل شکنجه، زندان و جهاد در راه خدا، از راه منحرف شده، و به پايينترين مراتب انساني سقوط كردند! به یاد داشته باشیم که هیچ كس از انحراف مصون نيست، و همه ما تا آخرین لحظات زندگی مورد امتحان الهی قرار میگیريم؛ لذا دائماً باید در پي خودسازی و مراقبت از نفس باشيم.
🔸مهم این است که ما در مقابل خدا روحیه بندگی داشته باشيم، و هر چه او فرمان داد، بگوییم چشم! اگر این روحیه در ما پیدا شد، کارهای کوچک، عظمت مییابند. بدانیم معامله با خدا آسان است، و او دریا، دریا رحمت میدهد؛ اما چنين معاملهاي یک شرط دارد؛ و آن، اين است که کار نه به خاطر دل خودم، به خاطر رضايت مردم، يا تشویق دیگران، بلکه فقط براي رضاي خدا باشد؛ در این صورت یک قطره اشک، کوه گناه را از بین میبرد، و هر لحظه از عمر آدمي ارزش هزاران سال عبادت را پیدا میکند.
مشروح:
http://www.mesbahyazdi.ir/node/7095
🌺علامه مصباح در جمع اساتید و خادمین «طرح ولایت» طلاب🌺
https://eitaa.com/mesbahbasir_com/89