در مفاتیح سه دعا داریم که خواندن آنها در ماه رجب وارد شده و اتفاقا این سه دعا از ناحیه امام عصر (عج) به دست ما رسیده است.
https://b2n.ir/k16362
یکی از این دعاها، توقیعی است که نائب خاص امام(عج)، «محمد بن عثمان بن سعید» از ناحیه مقدسه گرفته و مطرح کرده است و با این فراز شروع می شود: «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِمَعَانِی جَمِیعِ مَا یَدْعُوکَ بِهِ وُلاَهُ أَمْرِکَ…خدایا من تو را می خوانم به همه آنچه که والیان امر تو به واسطه آن تو را می خوانند
دومین دعای ویژه ای که در ماه رجب توصیه شده، توقیعی است از «حسین بن روح نوبختی» (از نواب خاص امام زمان (عج) که ایرانی نیز بوده است) که در خلال این دعا توصیه شده در ماه رجب به دو مولود این ماه متوسل شویم. این دو نیز در کتاب مفاتیح الجنان و در همان بخش موجود است.
دعای سوم که در اصل یک زیارت نامه عام است نیز از طریق «حسین بن روح نوبختی» نقل شده است که با آن می توان همه ائمه علیهم السلام را زیارت کرد و در حرم همه امامان (ع) قابلیت قرائت دارد. این زیارتنامه دارای مضامین و محتوای بلندی است.
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
هدایت شده از انس با صحیفه سجادیه
#صحیفه_سجادیه_صفحه_ای
#صفحه_293
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) "در روز #عرفه "
👌 دعای #چهل_هفت
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه_صفحه_ای
#صفحه_294
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) "در روز #عرفه "
👌 دعای #چهل_هفت
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه_بصورت_بند_به_بند
#دعا_چهل_هفت_67
دعای سیدالساجدین(ع) در روز عرفه:
🔹اللَّهُمَّ وَ أَنَا عَبْدُكَ الَّذِى أَنْعَمْتَ عَلَيْهِ قَبْلَ خَلْقِكَ لَهُ وَ بَعْدَ خَلْقِكَ إِيَّاهُ، فَجَعَلْتَهُ مِمَّنْ هَدَيْتَهُ لِدِينِكَ، وَ وَفَّقْتَهُ لِحَقِّكَ، وَ عَصَمْتَهُ بِحَبْلِكَ، وَ أَدْخَلْتَهُ فِى حِزْبِكَ، وَ أَرْشَدْتَهُ لِمُوَالاةِ أَوْلِيَائِكَ، وَ مُعَادَاةِ أَعْدَائِكَ🔹
🔸خدايا من بنده توام كه پيش از آفرينش و پس از آن بر من انعام كردى، به دين خود راه نمودى و به اداى حقّ خود توفيق دادى، و به رشته عصمت پيوستى، و در گروه خود آوردى و به آنان راه دوستى ورزیدن با دوستانت، و دشمنى کردن با دشمنانت را نشان دادی🔸
#چهل_هفت
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه_بصورت_بند_به_بند
#دعا_چهل_هفت_68
دعای سیدالساجدین(علیه السلام) در روز عرفه:
🔹ثمَّ أَمَرْتَهُ فَلَمْ يَأْتَمِرْ، وَ زَجَرْتَهُ فَلَمْ يَنْزَجِرْ، وَ نَهَيْتَهُ عَنْ مَعْصِيَتِكَ، فَخَالَفَ أَمْرَكَ إِلَى نَهْيِكَ، لا مُعَانَدَةً لَكَ، وَ لا اسْتِكْبَارا عَلَيْكَ، بَلْ دَعَاهُ هَوَاهُ إِلَى مَا زَيَّلْتَهُ وَ إِلَى مَا حَذَّرْتَهُ، وَ أَعَانَهُ عَلَى ذَلِكَ عَدُوُّكَ وَ عَدُوُّهُ، فَأَقْدَمَ عَلَيْهِ عَارِفا بِوَعِيدِكَ، رَاجِيا لِعَفْوِكَ، وَاثِقا بِتَجَاوُزِكَ، وَ كَانَ أَحَقَّ عِبَادِكَ مَعَ مَا مَنَنْتَ عَلَيْهِ أَلا يَفْعَلَ🔹
🔸آنگاه مرا فرمان دادى و اطاعت نكردم و منع كردى و نپذيرفتم، و از گناه نهى كردى، از فرمان تو سر باز زدم و به نهى تو دست آلودم، نه از دشمنى و گردن كشى بلكه خواهش دل مرا سوى كار كشانيد كه تو مرا از آن دفع كردى و بيم دادى، و دشمن تو و من مرا بر نافرمانى گستاخ كرد تا دست به گناه آلودم، اما به وعيد تو معترف بودم و به عفو تو اميدوار و به گذشت تو دلگرم بودم و با آن نعمت هاى تو سزاوارترين بندگان بودم به گناه نكردن🔸
#چهل_هفت
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح مختصر
#دعا_چهل_هفت_67
نعمت و هدايت خداوند
اللَّهُمَّ وَ أَنَا عَبْدُكَ الَّذِي أَنْعَمْتَ عَلَيْهِ قَبْلَ خَلْقِكَ لَهُ وَ بَعْدَ خَلْقِكَ إِيَّاهُ، فَجَعَلْتَهُ مِمَّنْ هَدَيْتَهُ لِدِينِكَ، وَ وَفَّقْتَهُ لِحَقِّكَ، وَ عَصَمْتَهُ بِحَبْلِكَ، وَ أَدْخَلْتَهُ فِي حِزْبِكَ، وَ أَرْشَدْتَهُ لِمُوَالَاةِ أَوْلِيَائِكَ، وَ مُعَادَاةِ أَعْدَائِكَ.
خداوندا و من آن بنده تو هستم كه پيش از آفرينشت و پس از آفرينشت، او را نعمت دادهاى. پس او را از كسانى قرار دادى، كه به دين خود راهنمودى و براى اداى حقّ خود، به او توفيق دادى و او را به ريسمان خويش، نگهداشتى و او را در حزب خود وارد كردى و او را به دوستى با دوستانت و دشمنى با دشمنانت راهنمايى نمودى.
«أَنْعَمْتَ عَلَيْهِ قَبْلَ خَلْقِك»: (خداوندا من آن بندهاى هستم كه) قبل از آفرينش، او را نعمت دادهاى.
خداوند متعال قبل از اينكه بنده را خلق كند، نعمتهاى فراوانى را به او عطا كرده، تا خلقت او تحقق يابد از جمله آن نعمتها مىتوان به موارد زير اشاره كرد:
1 - اوّلين نعمت، «اراده الهى بر آفرينش بنده» است، با آنكه خداوند از خلقت بندگان بىنياز است و اين «اراده»، نعمتى بوده كه به بنده عطا شده است.
2 - نعمت ديگرى كه خداوند قبل از خلقت به بنده عطا كرده، «رفع موانع» است كه با وجود آن موانع، بوجود آمدنِ بنده ممكن نيست. پس رفع آن موانع از نعمتهايى است كه خداوند قبل از خلقت به انسان بخشيده است.
3 - يكى ديگر از نعمتهاى خداداى «ايجاد امورى كه خلقت بنده به وجود آنان وابسته است»، مىباشد اين امور دو قسم است:
الف) امور حسّى: كه عبارتند از وسائط جسمانى (مانند پدر و مادر).
ب) امور معنوى: كه عبارتند از وسائط روحانى (مانند ميل به توليد مثل).
و چون خداوند خلقت اين امور را، قبل از خلقت بنده داشته، بنابراين نعمتهايى هستند كه قبل از خلقت به بنده اعطا شده است.
«فَجَعَلْتَهُ مِمَّنْ هَدَيْتَهُ لِدِينِك»: انسانِ موحّد و ديندار، هدايت را فقط از جانب خداوند مىداند. كما اينكه در آيات فراوانى در قرآن كريم، به اين مضمون اشاره شده: (قُلِ اللَّهُ يُهْدِى لِلْحَقِّ): «بگو تنها خدا به سوى حق هدايت مىكند». (يونس/ 35.).
اين انحصار به خاطر آن است كه هدايت تنها ارائه طريق نيست، بلكه رساندن به مقصد نيز مىباشد و اين كار تنها به دست خداوند است كه به وسيله پيامبران و اولياء خود، علاوه بر ارائه طريق به بندگان، آنان را به مقصد نيز مىرساند.
#چهل_هفت
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح مختصر
#دعا_چهل_هفت_68
نافرمانى خداوند
ثُمَّ أَمَرْتَهُ فَلَمْ يَأْتَمِرْ، وَ زَجَرْتَهُ فَلَمْ يَنْزَجِرْ، وَ نَهَيْتَهُ عَنْ مَعْصِيَتِكَ، فَخَالَفَ أَمْرَكَ إِلَى نَهْيِكَ، لَا مُعَانَدَةً لَكَ، وَ لَا اسْتِكْبَارًا عَلَيْكَ، بَلْ دَعَاهُ هَوَاهُ إِلَى مَا زَيَّلْتَهُ وَ إِلَى مَا حَذَّرْتَهُ، وَ أَعَانَهُ عَلَى ذَلِكَ عَدُوُّكَ وَ عَدُوُّهُ، فَأَقْدَمَ عَلَيْهِ عَارِفًا بِوَعِيدِكَ، رَاجِيًا لِعَفْوِكَ، وَاثِقًا بِتَجَاوُزِكَ، وَ كَانَ أَحَقَّ عِبَادِكَ مَعَ مَا مَنَنْتَ عَلَيْهِ أَلَّا يَفْعَلَ.
سپس او را فرمان دادى، پس فرمان نبرد و او را بازداشتى، پس بازنايستاد و او را از نافرمانى نهى كردى، پس با فرمانت مخالفت نموده، به نهيت شتافت. نه از روى عناد با تو و نه از روى گردنكشى كردن بر تو. بلكه خواهش نفسش به آنچه او را از آن بازداشتى و به آنچه از آن برحذر نمودى، فراخواندش و دشمن تو و دشمن او (شيطان)، او را بر آن يارى كرد. پس با علم به تهديدت و اميدوارى به بخشايشت و اعتماد به گذشتت، بر آن نافرمانىها اقدام كرد. و حال آنكه با آن عنايتهايى كه به او داشتهاى، سزاوارترين بندگانت بود كه نافرمانىات را نكند.
«ثُمَّ أَمَرْتَهُ فَلَمْ يَأْتَمِرْ»: يعنى بعد از آن همه احسان و فضل فراوان امر كردى ولى بنده امتثالِ امر نكرد و در پى نافرمانى خود برآمد.
«نَهَيْتَه»: عبارت است از طلب ترك فعل كما اينكه «امر» طلب فعل است.
از سياق اين فراز كه به تعجّب آميخته شده و با ملامت و توبيخ همراه گشته، اين معنا حاصل مىشود كه خداوندِ سبحان، امر و نهى كرده كه از چه امورى پيروى كنيم و از چه امورى دورى گزينيم. ولى بنده، نافرمانى كرده و به اوامر و نواهى خداوند اعتنايى ننموده است.
تعجّب در آن است كه بندهْ اقرار و اذعان دارد، اگر كوتاهى در اطاعت فرمان خداوند و دورى از نواهى الهى كرده، از روى گردنكشى نبوده و اميدوار است خداوند عذر او را بپذيرد.
توجّه داشته باشيم كه در اين فراز، امام سجاد عليه السلام علّت مخالفت با اوامر الهى و انجام نواهى را دو امر دانستهاند: اوّل، پيروى از هواى نفس و دوّم، فريب شيطان. چون صرفِ دعوت از طرف شيطان، باعث انجام گناه نمىگردد، بلكه ابتدا ميل به گناه، از طرف انسان ايجاد مىگردد و سپس شيطان او را وسوسه مىكند.
#چهل_هفت
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
به بهانه ورود به ماه #رجب با هم این فقرات را زمزمه کنیم ....
پروردگارا من همان بنده توام كه بر او پيش از خلقت و بعد از خلقت انعام و احسانها فرمودى و پس از آنكه خلق كردى او را از كسانى كه به راه دين تو هدايت يافته قرار دادى (و نعمت بزرگ دين و ايمان را كه اعظم نعمتهاست به او عطا فرمودى) و او را موفق داشتى كه حق بندگيت (در خور فهم و معرفتش) ادا كند و به واسطه تمسك و توسل بر رشته رحمت و عنايتت او را (از بسيار خطاها و مهالك و بلاها) حفظ كردى و در حزب (غالب و قاهر و فاتح) خود وارد كردى و او را به دوستى و محبت دوستان و خاصانت و عداوت دشمنان و مخالفانت ارشاد فرمودى
آنگاه (با همه اين لطف و احسانها) باز امرت را مخالفت كرد و نهيت را مرتكب شد و او را (از قبايح) منع و زجر فرمودى و ترك (قبايح) نكرد و از معصيت نهيش كردى مخالفت آن كرد (امرت را كه بايد به جاى آرد ترك كرد و نهيت را كه بايد ترك كند به جاى آورد) اما اين مخالفتش نه به واسطه عناد و سركشى از فرمانت بود بلكه هواى نفس غالب شد و به انجام آنچه را منع كردى و تحذير و بيم دادى دعوت كرد و دشمن تو و دشمن او (شيطان و ديو رجيم) هم او را بر به مخالفتت كمك و يارى داد (و به وسوسه و نويدهاى دروغ و شبهات واهى باطل او را به مخالفتت برگماشت) پس بر معصيتت با آنكه به وعده عذاب و انتقام تو آگه بود اما به اميد عفو تو و به وثوق و اطمينان بخشش و آمرزشت مرتكب خلاف و عصيان گرديد در صورتى كه با آن همه انعام و احسان و لطفها و ارشاد كه درباره او كردى سزاوارتر به ترك معصيت بود.
#الهی_قمشه_ای
#چهل_هفت #دعا_چهل_هفت_67
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
1084891132 (1).mp3
2.35M
🔈مجموعه ی پرواز در آسمان رجب
شش قسمت صوتی در عظمت ماه #رجب
https://b2n.ir/k86239
استاد #شجاعی
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
1_832703413.mp3
3.81M
#شرح_صوتی_حکمتها_نهج_البلاغه
👌 شرح
#نهج_البلاغه_حكمت_147
قسمت 1
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
📱۶۰ گیگ اینترنت هدیه در انتظار دانشجویان
🔹دانشجویان و طلاب ۲ هفته وقت دارند برای دریافت این بسته در سامانه ictgifts.ir ثبتنام کنند و ظرف ۲ هفته بسته برای آنها فعال میشود.
#شبهه #ولنتاین (Valentine)– هدیه به محبوب – رفتارها و ساختارهای استثماری
❇️متأسفانه با ترویج فرهنگ غربی در دههی گذشته و دوران به اصطلاح «گفتگوی تمدنها با تسامح و تساهل در قبال فرهنگ منحط غرب و مقابلهی همه جانبه با فرهنگ اسلام در موضوعات و عرصههای متفاوت»، تلاش گستردهای برای ترویج فرهنگ «والنتاین» در میان ملل مسلمان و به ویژه ایرانیان صورت پذیرفت. بدون آن که به ریشه، اهداف و تعارض آن با فرهنگ ما اشارهای شود!
والنتاین (Valentine)، داستانی ساختگی مربوط به سدهی سوم میلادی در روم باستان است که در سال 2002 توسط رسانههای غربی مطرح شد و به سرعت.....
👈ادامه در لینک زیر👇
http://www.x-shobhe.com/shobhe/121.html
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
-807198974_-210034.m4a
25.02M
#شرح_صحیفه_سجادیه
#آشنایی_با_صحیفه_سجادیه
👌جلسه 5
آشنایی اجمالی با دوران تاریخی امام سجاد علیه السلام
👤استاد علی اصغر #ابراهیمی_فر
🖋کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_حكمت_213
◀️ بیاعتنایی به سختیها
وَ قَالَ (علیه السلام): أَغْضِ عَلَى الْقَذَى وَ الْأَلَمِ، تَرْضَ أَبَداً.
علی علیه السلام که درود خدا بر او فرمودند : چشم از سختى خوار و خاشاك و رنج ها فرو بند تا همواره خشنود باشى.
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
◀️ بهترين راه آرامش:
قسمت اول
📜 امام(عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه اش دستور بسيار خوبى براى تحصيل آرامش در زندگى مى دهد و مى فرمايد: «چشم خود را بر خاشاك و رنج ها فرو بند تا هميشه راضى باشى»; (أَغْضِ عَلَى الْقَذَى وَ الاْلَمِ تَرْضَ أَبَداً).
«أَغْضِ» از ريشه «اغضاء» به معناى نزديك كردن پلك هاى چشم به يكديگر است بى آنكه كاملاً آن را ببنديم، ازاين رو آن را در فارسى به فرو بستن ترجمه مى كنند. «قَذَى» به معناى خاشاك و اشياى ريزى است كه در چشم مى افتد و چشم را ناراحت مى كند و «أَلَم» به معناى درد و رنج است. اشاره به اين كه زندگى انسان در اين جهان به هر حال آميخته با ناراحتى هايى است و شايد هيچ كس را نتوان پيدا كرد كه از چيزى ناراحت نباشد; گاه مشكلاتى براى خود مى بيند و گاه براى فرزندان و بستگان، يا دوستان، يا همشهريان، يا هموطنان و امثال آن و اگر انسان تاب تحمل هيچ مشكلى را نداشته باشد و در برابر هر مشكلى بى تابى و جزع و فزع كند، هرگز رضايت خاطر و آرامش روح پيدا نخواهد كرد، بنابراين انسان بايد صبور و شكيبا و داراى تحمل باشد تا بتواند آرامش خود را در زندگى حفظ كند و از حيات خود راضى و از نعمت هاى پروردگار خشنود باشد و گرنه اين بى تابى ها ممكن است سر از شكايت از پروردگار درآورد و سعادت انسان را بر باد دهد.
در تعدادى از نسخ نهج البلاغه مانند نسخه ابن ميثم و منهاج البراعة و همچنين علامه مجلسى در بحارالانوار كه مستقيماً از نهج البلاغه نقل كرده اند به جاى «وَالاْلَمِ» «وَاِلاّ لَمْ» آمده است كه مفهوم جمله چنين مى شود: «چشم خود را بر خاشاك فرو بند وگرنه هرگز رضايت خاطر پيدا نخواهى كرد». اين نسخه مناسب تر به نظر مى رسد، زيرا چشم فرو بستن از قذى (خاشاك) مفهوم روشنى دارد; امّا چشم فرو بستن از اَلَم (درد و رنج) مفهوم مناسبى ندارد. انسان درد و رنج را بايد تحمل كند نه آنكه چشم بر آن فرو بندد. اضافه بر اين آهنگ جمله نيز با نسخه اخير مناسب است نه با نسخه قبل.
افزون بر این در نهج البلاغه نیز امام(علیه السلام) تعبیرى دارد که مناسب نسخه دوم است آنجا که مى فرماید: «وَأغْضَیْتُ عَلَى الْقَذى وَشَرِبْتُ عَلَى الشَّجا; چشم بر خاشاک فرو بستم و با گلویى که استخوان در آن گیر کرده بود جرعه تلخ حوادث را نوشیدم».
ادامه دارد ...
#نهج_البلاغه_حكمت_213
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
◀️ بهترين راه آرامش:
قسمت 2
📜 ابن ابى الحدید در شرح نهج البلاغه خود شعر مناسبى از یکى از شعراى عرب نقل کرده است که مى گوید:
إذا أنْتَ لَمْ تَشْرَبْ مِراراً عَلَى الْقَذى
ظَمِئْتَ وَأیُ النّاسِ تَصْفُو مَشارِبُهُ
اگر خاشاک را در آب نوشیدنى خود تحمل نکنى همیشه تشنه خواهى ماند و کدام انسان است که همیشه نوشابه اش صاف باشد.
شاعر دیگرى مى گوید:
وَمَنْ لَمْ یَغْمِضْ عَیْنَهُ عَنْ صَدیقِهِ
وَعَنْ بَعْضِ ما فِیهِ یَمُتْ وَهُوَ عاتِبٌ
کسى که نسبت به عیوب دوستش اغماض نداشته باشد از دنیا مى رود در حالى که دائماً در حال سرزنش کردن است
در حدیثى از مستطرفات سرائر مى خوانیم که امام صادق(علیه السلام) از پدر بزرگوارش امام باقر(علیه السلام) نقل مى کند: «أکْثَرُ أهْلِ الْجَنَّةِ الْبُلْهُ; بیشترین بهشتیان افراد کم خرد هستند». راوى عرض مى کند: منظورتان ابلهان و افراد مجنون و بیمار است؟ امام(علیه السلام) مى فرماید: «نه»، «الّذینَ یَتَغافَلُونَ عَمّا یَکْرَهُونَ یَتَبالَهُونَ عَنْهُ; منظورم کسانى است که در برابر عوامل ناراحتى تغافل مى کنند و خود را به بى خبرى مى زنند»
#نهج_البلاغه_حكمت_213
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #بقره
#بقره_87
وَلَقَدْ ءَاتَيْنَا مُوسى الْكِتَبَ وَقَفَّيْنَا مِنْ بَعْدِهِ بِالرُّسُلِ وَ ءَاَتَيْنَا عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ الْبَيِّنتِ وَأَيَّدْنَهُ بِرُوحِالْقُدُسِ أَفَكُلَّمَا جَآءَكُمْ رَسُولٌ بِمَا لاَ تَهْوى أَنفُسُكُمْ اسْتَكْبَرْتُمْ فَفَرِيقاً كَذَّبْتُمْ وَ فَرِيقاً تَقْتُلُونَ
و همانا ما به موسى كتاب (تورات) دادیم و از پس او پیامبرانى پشت سر یكدیگر فرستادیم و به عیسىبن مریم (معجزات و) دلایل روشن بخشیدیم و او را با روح القدس، تأئید ویارى نمودیم. پس چرا هرگاه پیامبرى چیزى (از احكام ودستورات) بر خلاف هواى نفس شما آورد، در برابر او تكبّر ورزیدید. (و به جاى ایمان آوردن به او) جمعى را تكذیب و جمعى را به قتل رساندید؟!
🔴 این آیه از استمرار لطف خداوند براى هدایت مردم سخن مىگوید
🔴 سنّت خداوند، تداوم وجود رهبر آسمانى در میان مردم است. «قفّینا»
🔴 تعلیم و تربیت، تعطیل بردار نیست. «قفّینا» فرستادن پیامبران یكى پس از دیگرى، نشانهى جریان هدایت در طول تاریخ است.
🔴 فرشتگان، به اولیاى خدا یارى مىرسانند. «ایّدناه بروح القدس»
👤استاد #قرائتی
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2