#فرهنگ_کتاب_خوانی
📚#کتاب
« بر کرانه شرح #چهل_حدیث حضرت #امام_خمینی(ره)»
✍️ بازنویسی جواد #محدثی
https://taaghche.com/book/99184
👌 کتاب ارجمند «شرح #چهل_حدیث » اثری پرسود و دستور العمل اخلاقی است که دل و دیده رهپویان خودسازی را به سوی خود کشیده است. همراهی و آمیختگی مباحث اخلاقی آن کتاب با آیات الهی و روایات معصومین(یکی از ویژگیهای این اثر است که لطایف و ظرایف معرفتی و اخلاقی در ذیل آنها جلوهای فزاینده یافته است. این کتاب با قلمی ادیبانه و لبریز از سخنان و نظریات سنگین نگاشته شده، برقراری ارتباط علمی و معنوی نسل امروز و به ویژه جوانان با آن سخت و نیازمند به مقدمات و معلومات گستردهای است. به همین دلیل حضرت حجت الاسلام و المسلمین جواد محدثی این اثر را بازنویسی، روانسازی و آسان نگاری برای #جوانان کرده است.
👈 شما میتوانید این کتاب قابل تامل و پر نکته را قانونی از #طاقچه دریافت کنید
#کتاب_خمینی
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #مائده
#مائده_105
✳️ يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ عَلَيْكُمْ أَنفُسَكُمْ لَا يَضُرُّكُم مَّن ضَلَّ إِذَا اهْتَدَيْتُمْ إِلَى اللَّهِ مَرْجِعُكُمْ جَمِيعاً فَيُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ
اى كسانى كه ایمان آورده اید! بر شما باد (حفظ) خودتان. چون شما هدایت یافتید، آن كه گمراه شد زیانى به شما نمى رساند. بازگشت همه ى شما به سوى خداست، و او شمارا به آنچه مى كردید، آگاه مى سازد.
✍️ بعضى این آیه را دستاویز قرار داده و مى گویند: وظیفه ى هر كس تنها حفظ خود است، و ما مسئول گناه دیگران و امر و نهى آنان نیستیم! در پاسخ آنان مى گوییم: با وجود آیات و روایات متعدّد كه همه نشان از وجوب #امر_به_معروف و #نهى_از_منكر دارد، باید گفت: مراد این آیه رها كردن این دو وظیفه نیست، بلكه مراد آن است كه اگر امر و نهى صورت گرفت، ولى اثر نكرد شما دیگر وظیفه اى جز حفظ خود ندارید. علاوه بر آنكه حفظ جامعه از گناه به وسیله ى امر به معروف و نهى از منكر، یكى از مصادیق «حفظ خویشتن» است.
با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_146
*️⃣ ومِنْ كلام لَهُ عَلَيْهِ السَّلامُ وقد استشاره عمر بن الخطاب في الشخوص لقتال الفرس بنفسه.
از سخنان امام عليه السلام است كه پس از #مشورت خواهى #عمر از آن حضرت كه شخصاً براى جنگ با #ایرانیان حركت كند بيان فرموده است.
👈 این خطبه نورانی در 2 بخش می آید :
✳️ بخش اول: حفاظت خدا از دین خود
إِنَّ هَذَا الْأَمْرَ لَمْ يَكُنْ نَصْرُهُ وَ لَا خِذْلَانُهُ بِكَثْرَةٍ وَ لَا بِقِلَّةٍ، وَ هُوَ دِينُ اللَّهِ الَّذِي أَظْهَرَهُ وَ جُنْدُهُ الَّذِي أَعَدَّهُ وَ أَمَدَّهُ، حَتَّى بَلَغَ مَا بَلَغَ وَ طَلَعَ حَيْثُ طَلَعَ، وَ نَحْنُ عَلَى مَوْعُودٍ مِنَ اللَّهِ، وَ اللَّهُ مُنْجِزٌ وَعْدَهُ وَ نَاصِرٌ جُنْدَهُ.
✳️ 1. علل پيروزى اسلام و مسلمين:
پيروزى و شكست اسلام، به فراوانى و كمى طرفداران آن نبود ، اسلام دين خداست كه آن را پيروز ساخت، و سپاه اوست كه آن را آماده و يارى فرمود، و رسيد تا آنجا كه بايد برسد، در هر جا كه لازم بود طلوع كرد، و ما بر وعده پروردگار خود اميدواريم كه او به وعده خود وفا مى كند، و سپاه خود را يارى خواهد كرد.
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح این خطبه ی نورانی را (با عناوین زیر) " اینجا " بخوانید: 👇
👈 خطبه در يك نگاه
* اين خطبه به خوبى نشان مى دهد كه على عليه السلام آن جا كه پاى مصالح اسلام و مسلمين در ميان بود، حتى به مخالفين خود نيز كمك مى كرد مبادا كمترين آسيبى به حوزه اسلام برسد.
* جنگ «قادسيه» در سال 16 هجرى بين اعراب به فرماندهى سعد وقّاص، و #ايران در پادشاهى يزدگرد، و فرماندهى رستم، در اطراف مدائن رخ داد، فرماندهان ايران 30 هزار سرباز از أهالى فارس را با زنجير به هم بسته بودند كه فرار نكنند، روز اوّل جنگ با 33 فيل حمله كردند كه خرطوم آنها را مسلمانان بريدند و فيلها فرار كردند، كه 500 نفر كشته شدند، روز سوّم طوفان سختى در گرفت و جنگ ادامه داشت كه مسلمانان به خيمه فرماندهى سپاه ايران، رستم رسيدند و هلال بن علقمه او را كشت و تزلزل در سپاه ايران افتاد و 30000 نفر كشته داده و فرار كردند كه بزرگترين غنائم جنگى نصيب مسلمانان شد، و دولت ساسانى فرو پاشيد، و قادسيّه شهر كوچكى بود كه در جنوب عراق 31 كيلو مترى كوفه قرار داشت. «شرح ابن ابى الحديد ج 9 ص 96- 102»
در جنگ قادسيه، تعداد لشكريان يزدگرد، 120 هزار نفر و تعداد مسلمانان سى و چند هزار نفر بود كه با يارى خدا پيروز شدند.
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_17
#دعای_هفدهم_صحیفه_سجادیه
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) " آنگاه که از #شیطان یاد میشد ، پس از شر او به خدا پناه می برد" (بند 1 تا 3)
https://eitaa.com/sahife2/54057
دعای #هفدهم صحیفه سجادیه
🙏 کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_17
#دعای_هفدهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_هفدهم_1
#شيطان_شناسی 5
#اوصاف_شیاطین_در_قرآن (33 صفت ) 20
دشمنى آشكار
✳️ با توجه به مسائلى كه تمام مردم از دورترين روزگار درباره #شيطان و اوصاف و اعمالش شنيدهاند، گمان نمىرود كسى اورا به عنوان دشمن نشناسد، به همين خاطر است كه قرآن مجيد در بسيارى از آيات از او به عنوان دشمن آشكار «عدومبين» ياد مىكند.
وَ قُلْ لِعِبادِى يَقُولُوا الَّتى هِىَ احْسَنُ انَّ الشَّيْطانَ يَنْزَغُ بَيْنَهُمْ انَّ الشَّيْطانَ كانَ لِلْإنْسانِ عَدُوّاً مُبيناً» «اسرا 53»
و به بندگانم بگو: سخنى را كه نيكوتر است، بگويند؛ زيرا شيطان ميان آنان [به سبب سخنان زشت و بىمنطق] دشمنى و نزاع مىافكند؛ زيرا شيطان همواره براى انسان دشمنى آشكار است.
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 8 ، ص: 32
#هفدهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_17
#دعای_هفدهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_هفدهم_1
#شيطان_شناسی 5
#اوصاف_شیاطین_در_قرآن (33 صفت ) 21
وعده دروغ
✳️ #شيطان با دميدن انواع #وسوسه ها، باطن انسان را نسبت به بسيارى از امور غرق غرور مىكند و از اين راه ضربههاى مهلك و خانمان براندازى به انسان مىزند:
وَ ما يَعِدُهُمُ الشَّيْطانُ الّا غُرُوراً» «اسرا 64»
و شيطان آنان را جز از روى باطل و دروغ وعده نمىدهد.
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 8 ، ص: 32
#هفدهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
D1737514T12799574(Web).mp3
2.17M
👈🔊 دعای #هفدهم صحیفه سجادیه با صدای عربی سلیس مرحوم #بشیر_جزایری ( اینجا )
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #امام_سجاد_شناسی 4
#امام_سجاد_مطهری 7
#تحریفات_مربوط_به_امام_سجاد علیه السلام 2
زین العابدین بیمار
✳️ یکی از حاضرین واقعه [عاشورا] شخص امام زین العابدین علیه السلام است . ایشان خودشان تمام جزئیات و همه قضایا را نقل کرده اند . متاسفانه یک داستان جعلی و تحریفی درباره امام زین العابدین علیه السلام هست که حاجی نوری نقل [و انتقاد] می کند . می گویند که در روز عاشورا، در وقتی که هیچ کسی برای اباعبدالله نماند، حضرت رفتند به خیمه امام زین العابدین برای خداحافظی; آن وقت حضرت امام زین العابدین علیه السلام فرمود: پدرجان! کار شما و این مردم به کجا کشید؟ (یعنی اینها می گویند اصلا تا آن وقت امام زین العابدین علیه السلام کاملا بی خبر بوده است!) فرمود: پسرجان! به جنگ کشید . عجب! جنگ واقع شد؟ بله، جنگ واقع شد . یکی یکی اصحاب را یاد کرد . [امام حسین علیه السلام] فرمودند: قتل .
این، جعل و دروغ است . امام زین العابدین علیه السلام که آنجا - العیاذبالله - مریض و بی هوش نبود که اصلا نفهمد چه گذشته است; حتی تاریخ می نویسد: در همان حال امام حرکت کرد، به عمه اش فرمود: عصای من را با یک شمشیر بیاور ...پس بیاییم توبه کنیم .
یک چیزی که مخصوص ما ایرانی هاست [این است که می گوییم] «امام زین العابدین بیمار» . شما در غیر زبان فارسی در جای دیگر این کلمه «بیمار» را دنبال اسم امام زین العابدین نمی بینید . مثلا در زبان عربی ایشان القاب زیادی دارند; «السجاد» یکی از القابشان است .
(مجموعه آثار، ج 17، ص 97 )
👤 شهید مرتضی#مطهری ره
👈 ادامه دارد ....
#امام_سجاد علیه السلام
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ نهی از به کار بردن صفت بیمار برای امام سجاد علیه السلام
👤 مرحوم آیت الله فاطمی نیا👇
https://eitaa.com/sahife2/4607
📆 ۱۸ #ذیقعده
🌙 رویدادهای مهم قمری امروز :
🔹درگذشت ادیب برجسته ابوالقاسم، حسین بن محمد، معروف به "#راغب_اصفهانی " زندگینامه
🔸درگذشت "#ابن_خلدون" مورخ بزرگ مسلمانان (808ق) زندگینامه
🔹درگذشت سید ابوالحسن انگجی تبریزی (۲۰ دی ۱۳۱۷ش) (1357ق) زندگینامه
🔸رحلت آیتاللَّه "شیخ محمدحسین #کاشف_الغطا ء" عالم بزرگ جهان اسلام (۲۸ تیر ۱۳۳۳ش) (1373ق) زندگینامه
🔹 وفات "سید علی موسوی بهبهانی" مرجع تقلید و فقیه مجاهد شیعه (۱۳۹۵ ق) زندگینامه
#تقویم_تاریخ #حدیث_سرو
#مناسبات_ذیقعده
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
📚 برشی از کتاب چهل حدبث حضرت امام خمینی ره
https://eitaa.com/sahife2/54300
#منتخب_کتاب
*️⃣ کانال #انس_با_صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2