20.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 غلط و دروغ پنجم: اسرائیل مجبور به اشغال کرانهٔ باختری بود!
کتاب «#ده_غلط_مشهور_درباره_اسرائیل» نوشتهٔ ایلان پاپه است و در آن به بررسی ده گزارهٔ مشهور اما نادرست دربارهٔ اسرائیل پرداخته است. (متن کتاب در کانال)
https://eitaa.com/sahife2/55992
🏷 #طوفان_الأقصى #فلسطین #اسرائیل #دشمن_شناسی
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_216
*️⃣ ومِن كلامٍ لَهُ عَليهِ السَلامُ خَطَبَها بِصِفّينَ.
از خطبه هاى امام عليه السلام است كه در صفّين ايراد فرمود.
👈 این خطبه در 4 بخش می آید :
✳️ بخش اول: #حقوق متقابل برای همه
*️⃣ أمَّا بَعْدُ، فَقَدْ جَعَلَ اللَّهُ سُبْحَانَهُ لِي عَلَيْكُمْ حَقّاً بِوِلَايَةِ أَمْرِكُمْ، وَ لَكُمْ عَلَيَّ مِنَ الْحَقِّ مِثْلُ الَّذِي لِي عَلَيْكُمْ؛ [وَ الْحَقُ] فَالْحَقُّ أَوْسَعُ الْأَشْيَاءِ فِي التَّوَاصُفِ وَ أَضْيَقُهَا فِي التَّنَاصُفِ، لَا يَجْرِي لِأَحَدٍ إِلَّا جَرَى عَلَيْهِ، وَ لَا يَجْرِي عَلَيْهِ إِلَّا جَرَى لَهُ؛ وَ لَوْ كَانَ لِأَحَدٍ أَنْ يَجْرِيَ لَهُ وَ لَا يَجْرِيَ عَلَيْهِ لَكَانَ ذَلِكَ خَالِصاً لِلَّهِ سُبْحَانَهُ دُونَ خَلْقِهِ، لِقُدْرَتِهِ عَلَى عِبَادِهِ وَ لِعَدْلِهِ فِي كُلِّ مَا جَرَتْ عَلَيْهِ صُرُوفُ قَضَائِهِ، وَ لَكِنَّهُ سُبْحَانَهُ جَعَلَ حَقَّهُ عَلَى الْعِبَادِ أَنْ يُطِيعُوهُ وَ جَعَلَ جَزَاءَهُمْ عَلَيْهِ مُضَاعَفَةَ الثَّوَابِ، تَفَضُّلًا مِنْهُ وَ تَوَسُّعاً بِمَا هُوَ مِنَ الْمَزِيدِ أَهْلُهُ.
✳️ 1. حقوق اجتماعى :
*️⃣ پس از ستايش پروردگار، خداوند سبحان، براى من، بر شما به جهت سرپرستى حكومت، حقّى قرار داده، و براى شما همانند حق من، حقّى تعيين فرموده است، پس حق گسترده تر از آن است كه وصفش كنند، ولى به هنگام عمل تنگنايى بى مانند دارد حق اگر به سود كسى اجرا شود، ناگزير به زيان او نيز روزى به كار رود، و چون به زيان كسى اجراء شود روزى به سود او نيز جريان خواهد داشت.
اگر بنا باشد حق به سود كسى اجراء شود و زيانى نداشته باشد، اين مخصوص خداى سبحان است نه ديگر آفريده ها، به خاطر قدرت الهى بر بندگان، و عدالت او بر تمام موجوداتى كه فرمانش بر آنها جارى است، لكن خداوند حق خود را بر بندگان، اطاعت خويش قرار داده، و پاداش آن را دو چندان كرده است، از روى بخشندگى، و گشايشى كه خواسته به بندگان عطا فرمايد.
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح فقرات نورانی فوق را " اینجا " بخوانید
* خطبه در يك نگاه:
اين خطبه از خطبه هاى مهم نهج البلاغه است كه امام عليه السلام در زمان ومكان خاصى؛ يعنى در جنگ صفين ايراد فرموده و مباحث مهمى را در بردارد و عمدتاً از چهار بخش تشكيل شده است.
* گسترش دامنه حقوق
* ثواب، استحقاق است يا تفضّل؟
#موجبات_ثواب #ثواب #عقاب
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_20
#دعای_بیستم_صحیفه_سجادیه
#دعا_بیستم_7
#مكارم_و_رذايل_اخلاقى 2
#محتوای_نه_گانه_بند_هفت 2
2- #مودت_يا_حسد
https://eitaa.com/sahife2/59467
✳️ كمالات و ارزشهاى ديگران، خواه مادى باشد يا معنوى، به دو گونه انگاشته مىشود:
گاهى از روى حسادت و خودخواهى است و گاهى از روى غبطه و از خود گذشتگى است. #حسد نسبت به كمالات مادى و معنوى انسانها در هر صورت ويژگى پليدى است؛ زيرا دردى بىدرمان و رنج روحى و روانى را در پى دارد و جامعه را از نظر اعتماد ناامن مىسازد.
امام على عليه السلام فرمود:
مَنْ وَلَعَ بِالْحَسَدِ وَلِعَ بِهِ الشُّوْمُ.
هر كه شيفته حسادت باشد، نحسى و بدبختى شيفته اوست.
و فرمود:
الْحاسِدُ يُظْهِرُ وُدَّهُ فى أَقْوالِهِ وَ يُخْفى بُغْضَهُ فى أَفْعالِهِ، فَلَهُ اسْمُ الصَّدِيقِ وَصِفَةُ العَدُوِّ.
حسود به زبان لاف دوستى مىزند و در عمل مخفيانه دشمنى مىورزد و بنابراين او نام دوست دارد ولى از صفت دشمن برخوردار است.
امام صادق عليه السلام مىفرمايد:
آن گاه كه موسى بن عمران در حال مناجات و گفتگو با پروردگارش بود، مردى را زير سايه عرش خدا ديد. عرض كرد: اى پروردگار من! اين كيست كه در سايه عرش توست؟ خدا فرمود: اى موسى! او از كسانى است كه بر نعمتهايى كه خدا به مردم داده است حسادت نورزيده است.
حسادت ازجمله بيمارىهايى است كه بلاى جان امتها شده است و در چهره رقابت خانوادگى و چشم هم چشمى و فخر فروشى به ارزشهاى دينى ضربه شديد زده و عاطفه انسانى را نابود كرده است.
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله روزى به اصحابش به اين نكته، هشدار جدى داده و فرمود:
هان! بيمارى امتهاى پيشين، يعنى حسد به شما سرايت كرده است؛ اين بيمارى نه موى سر را كه دين را فرو مىريزاند.
از نتايج حسادت اين است كه زيان و ناراحتى بسيارى پديد مىآورد، دل را سست و بدن را بيمار مىكند و يك جامعه را به مرضهاى روانى و جسمانى مبتلا مىكند و گاهى چيرگى حسادت بر تقديرات، سرنوشت يك ملت را عوض مىكند.
امّا علاقه به ديگران و غبطه خوردن به حال خويش كه او هم مانند ديگران داراى كرامات نفس و فضايل اخلاقى باشد، بسيار پسنديده است.
البته نسبت به كسانى كه در مراتب بالاترند؛ ويژگى كمال نيست؛ زيرا هر كسى به اندازه شأن و منزلت خود داراى كمالات است ولى چون ما نسبت به كمال حق ناقصيم و او كمال محض و سرچشمه همه ارزشهاى معنوى است، بايد احساس كمبود نمايد و در جهت سير به سوى حق بكوشد.
هنگامى كه به حضرت سجّاد عليه السلام عرض كردند: اى فرزند پيامبر خدا! چرا اين اندازه عبادت مىكنى؟ فرمود: كيست كه بتواند مانند امير المؤمنين عليه السلام آن همه عبادت خدا كند. «2» و اين بيان حقيقت است نه غبطه به حال ديگرى؛ زيرا در وجود انبيا و اوليا و معصومان عليهم السلام نقص و كمبودى نيست و هر يك در مقام خويش كاملند؛ بلكه نوعى درخواست بالاتر است.
وجود مبارك آنان در دعايشان، طلب ورود به هر خيرى به مانند ورود محمد و آل محمد صلى الله عليه و آله مىكنند و درخواست خروج از هر بدى به مانند خروج محمد و آل محمد صلى الله عليه و آله از بدىها مىكنند كه در آن خاستگاه عصمت وجود دارد؛ زيرا خروج از تمام زشتىها و ورود به تمام خوبىها مساوى با درخواست عصمت است، چه در صورت استعدادى يا در فعليّت هم باشد.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج8، ص: 312
ادامه دارد ...
#بیستم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
5.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 امیدم و نگاهم نسبت به آیندهی این کشور خیلی روشن است! خداوند اراده فرموده که ...
10.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺گزارش دیدنی شبکه الجزیره از توانمندی سامانههای پدافندی ایران و قابلیت بالای این سامانهها برای رهگیری اهداف مهاجم!
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #اعراف
#اعراف_77
#اعراف_78
✳️ فَعَقَرُواْ النَّاقَةَ وَعَتَوْاْ عَنْ أَمْرِ رَبِّهِمْ وَقَالُواْ يَصَلِحُ ائْتِنَا بِمَا تَعِدُنَآ إِن كُنتَ مِنَ الْمُرْسَلِينَ
فَأَخَذَتْهُمُ الرَّجْفَةُ فَأَصْبَحُواْ فِى دَارِهِمْ جَثِمِينَ
پس (مستكبران) ناقه را پى كرده (و كشتند) و از فرمان پروردگارشان سرپیچى كردند وگفتند: اى صالح! اگر از فرستادگان خدایى، پس عذابى را كه وعده مىدهى براى ما بیاور.
ناگاه زمینلرزه شدید آنان را فراگرفت، پس شب را به صبح آوردند، در حالى كه در خانههایشان به رو افتادند (و مردند).
✍️ این آیه، هلاكت قوم #ثمود را با رجفه و زمین لرزه بیان كرده، امّا سوره ى فصّلت آیه 14 و سوره ى ذاریات آیه 44، آن را با صاعقه دانسته است. «فأخذتهم الصاعقة و هم ینظرون» بنابراین شاید دو كیفر #صاعقه و #زلزله در یك لحظه و توأم بوده است. و شاید مراد از رجفه، لرزش بر اندام باشد كه برخاسته از ترس و وحشت است، نه زمین لرزه.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
🆔 @sahife2