هدایت شده از احادیث وکلمات ناب ومفید
» کتاب "اصـــول کــافــی" جلد 1 » كتاب فضــل عـلــم » بــاب وجوب دانش و آموختن آن و تشويق بدان » حدیث شماره 1
حدیث شماره 1
1- أَخْبَرَنَا مُحَمّدُ بْنُ يَعْقُوبَ عَنْ عَلِيّ بْنِ إِبْرَاهِيمَ بْنِ هَاشِمٍ عَنْ أَبِيهِ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ أَبِي الْحُسَيْنِ الْفَارِسِيّ عَنْ عَبْدِ الرّحْمَنِ بْنِ زَيْدٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللّهِ ع قَالَ قَالَ رَسُولُ اللّهِ ص طَلَبُ الْعِلْمِ فَرِيضَةٌ عَلَى كُلّ مُسْلِمٍ أَلَا إِنّ اللّهَ يُحِبّ بُغَاةَ الْعِلْمِ
اصول كافى ج: 1 ص: 35 رواية: 1
ترجمه :
1- رسول خدا (ص) فرمود: دانشجوئى بر هر مسلمانى واجب است، همانا خدا دانشجويان را دوست دارد
قال اَبُو مُحمَّدِ الْعَسْكرىّ عليه السلام: حُسْنُ الصُّـورَةِ جَمالٌ ظاهِرٌ، وَ حَسْنُ الْعَـقْلِ جَمالٌ باطِنٌ. 
امام عسكرى عليه السلام فرمود: زيبايى چهره، زيبايى ظاهرى است و خوبى انديشه زيبايى باطنى است.
مسیر این حدیث در کتابخانه :چهل حدیث « گهرهای عسکری » علیه السلام
دانلود برنامه اندرویدی صحیفه سجادیه:👇👇👇
https://myket.ir/app/org.crcis.sahifa
2 - دعا در صلوات و درود بر رسول خدا و بیان اوصاف آن حضرت
وَ اَلْحَمْدُ لِلَّهِ اَلَّذِي مَنَّ عَليْنَا بِمُحَمَّدٍ نَبِيِّهِ - صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ دُونَ اَلْأُمَمِ اَلْمَاضِيَةِ وَ اَلْقُرُونِ اَلسَّالِفَةِ ، بِقُدْرَتِهِ اَلَّتِي لاَ تَعْجِزُ عَنْ شَيْءٍ وَ إِنْ عَظُمَ، وَ لاَ يَفُوتُهَا شَيْءٌ وَ إِنْ لَطُفَ .
همۀ ستایشها مخصوص خداست که نه بر امّتهای گذشته و زمانهای سپری شده؛ بلکه بر ما به وجود محمّد (صلّی الله علیه و آله) منّت نهاد؛ با قدرتش که از هیچ چیز هر چند بزرگ باشد، ناتوان نمیشود؛ و هیچ چیز هر چند کوچک و ریز باشد، از دایرۀ اختیار و عرصۀ ارادهاش، بیرون نمیرود.
آموزش ادب دعا
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«برای استجابت دعایمان میبایست خیر بخواهیم.درخواست مال فرزند و مانند آن بد نیست؛ ولی نباید نگران بود و نباید گفت دعایمان مستجاب نشد، چون اگر خواسته آدمی به مصلحت او باشد، همان یا بهتر از
آن را به او میدهند و چنانچه آن مصلحت نباشد، سیئه ای را از او می آمرزند یا بلایی را از او دفع میکنند،[۱] از این رو مستحب است دستی که به سوی خدا بلند شد به چهره کشیده شود[۲]،پس ممکن نیست دعا اجابت نشود:«يا من لا يخيب سائله»[۳] ولى او حکیمانه دعاها را مستجاب میکند زیرا هیچ وسیله ای حکمت خدا را تغییر نمیدهد:«يا مَن لا تُبدّل حكمته الوسائل»[۴] و برای اینکه دعا قطعاً مستجاب شود، شایسته است از او خيــر و رحمت و برکت و سعادت را بخواهیم و مصداقی را تعیین نکنیم، کسی که مصداق تعیین میکند چنانچه خواسته اش برآورده نشد گلایه میکند که چرا دعایم مستجاب نشد!
گفتنی است که دعا با زبانی مستجاب است که معصیت نکرده باشد[۵] و مراد از آن میتواند دعا با زبان پاک خود داعی باشد؛ یعنی گناه نکـن تـا دعایت مستجاب گردد؛ یا انسان آنقدر خوب و محبوب باشد، تا دیگران درباره او دعا کنند و چنین دعایی مستجاب است.»
[۱]نهج البلاغه نامه۳۱ بند ۷۲_۷۳
[۲]الکافی ج۲ ص۴۷۱
[۳]من لايحضره الفقيه ج۲ ص۵۳۵
[۴]صحيفه سجاديه دعای ۱۳
[۵]عدة الداعی ص۱۳۱
تسنیم ج۵۷ ص۱۲۳،۱۲۴
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
✅ ترتیب تدریس کتب ادعيه...
🔻 علّامه حسن زاده آملی:
💠 اميد آنكه در حوزه هاى علميه صحف ادعيه و اذكار كه از ائمه اطهار ما صادر شده اند و بيانگر مقامات و مدارج و معارج انسانند از متون كتب درسى قرار گيرند و در محضر كسانى كه زبان فهم و اهل دعا و سير و سلوكند و راه رفته و راه نمايند درس خوانده شوند.
📍 سیر درسی ادعیه:
📙 اول: مفتاح الفلاح شيخ بهائى
📘 دوم: عدة الداعى ابن فهد حلى
📕 سوم: قوت القلوب ابوطالب مكى
📗 چهارم: اقبال سيد بن طاوس ,
📔 پنجم: انجيل اهل بيت و زبور آل محمد(صحيفه كامله سجاديه)
💠 در عداد كتب درسى در آيند كه نقش خوبى در احياى معارف اصيل اسلامى است.
♻️ نکته مهم:
البته فهم و تعليم و تعلم آنها بدون معرفت به علوم ادبى و معارف نقلى و عقلى و عرفانى صورت پذير نيست.
💠 از تو، حركت و از خدا، بركت " ليس للانسان الا ما سعى " و شك نيست كه نيل بدين معارف نورى الهى از بسيار مباحث رائج و دراج به مراتب مفيدتر است بلكه به نسبت و قياس در نمى آيد، آن كجا و اين كجا؟!
💠 معلم بزرگ آيه الله مرحوم آخوند ملاحسينقلى همدانى كه به فرموده بعضى از مشايخ ما سيصد تن از اولياء الله در محضر انور او تربيت شده اند، مى فرمود:
«كتاب(مفتاح الفلاح) شيخ بهائى براى عمل كردن خوب است.»
📗 ششمين كتاب جامع عظيم الشأن: كافى ثقه الاسلام كلينى كتاب دعا است در شصت باب، حامل چهارصد حديث از وسائط فيض الهى كه هر باب آن درى به روضه رضوان است و هر حديث آن شاخهاى از شجره طوباى ايمان.
📚 تا چه رسد به جوامع كبار از قبيل(وافى) و (بحار الانوار) و (عوالم) و (فصل الخطاب) و نظائر آنها.
جزء دوم مجلد نوزدهم(بحار) صد و سى و يك باب و خاتمه، در اذكار و ادعيه است كه چندين برابر كتاب(كافى) ياد شده است.
علاوه اينكه در كتب و ابواب ديگر(كافى) و(بحار) نيز به مناسباتى در ادعيه و اذكار احاديثى روايت شده است.
💠 اين درر روايات و غرر احاديث دلالت دارند كه سفراى الهى و وسائط فيض ربوبى تا چه اندازه در تمام شئون و احوال و اطوار و اوقات زندگيشان اعتناى تام و عشق و شوق شديد به ذكر و مناجات و دعا داشتند و ياران و پيروان و شاگردانشان را بدان ترغيب مى فرمودند.
💠 در ايفاى مباحث حول دعا حق اين است كه بايد آيات قرآنى را در اين باب و ابواب كتب دعا، جوامع روائى و روايات آنها را بطور استيفاء مورد تحقيق و استفاده قرار داد تا به اسرار اذكار و ادعيه در افعال و احوال گوناگون انسان معرفت به وجه كمال حاصل گردد.
📎 رساله نور علی نور، ص۱۲ و ۱۳
----------🔷🔷🔷---------
🔰با ما همراه باشید ...
🌐#کانال_سجادیه
🆔️@Sajjadie l سجادیه
46.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
میخواهی مقامت از فرشته ها بالاتر برود ؟
مقام معظم رهبری
اللَّهُمَّ إِنَّا نَشْکو إِلَیْک فَقْدَ نَبِیِّنَا وَ غَیْبَهَ وَلِیِّنَا وَ کثْرَهَ عَدُوِّنَا وَ قِلَّهَ عَدَدِنَا وَ شِدَّهَ الْفِتَنِ بِنَا وَ تَظَاهُرَ الزَّمَانِ عَلَیْنَا...
#یاصاحبالزمان
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📜صحیفه سجادیه دعای ۳۸
🔶اعتذار وعذر خواهی از خداوند به خاطر کوتاهی در اداء کردن حقوق بندگان الهی
🔷یاری کردن مظلوم
🔶شکر نعمت
🕌مسجد اعظم قم
📣حجت الاسلام صالحی
🆔https://eitaa.com/sahife_zendegi
دانلود برنامه اندرویدی صحیفه سجادیه:
https://myket.ir/app/org.crcis.sahifa
38 - دعا در پوزش از کوتاهی در حقوق بندگان و طلب آزادی از آتش
اَللَّهُمَّ إِنِّي أَعْتَذِرُ إِلَيْكَ مِنْ مَظْلُومٍ ظُلِمَ بِحَضْرَتِي فَلَمْ أَنْصُرْهُ ، وَ مِنْ مَعْرُوفٍ أُسْدِيَ إِلَيَّ فَلَمْ أَشْكُرْهُ، وَ مِنْ مُسِيءٍ اِعْتَذَرَ إِلَيَّ فَلَمْ أَعْذِرْهُ، وَ مِنْ ذِي فَاقَةٍ سَأَلَنِي فَلَمْ أُوثِرْهُ، وَ مِنْ حَقِّ ذِي حَقٍّ لَزِمَنِي لِمُؤْمِنٍ فَلَمْ أُوَفِّرْهُ ، وَ مِنْ عَيْبِ مُؤْمِنٍ ظَهَرَ لِي فَلَمْ أَسْتُرْهُ، وَ مِنْ كُلِّ إِثْمٍ عَرَضَ لِي فَلَمْ أَهْجُرْهُ.
خدایا! از تو پوزش میخواهم دربارۀ ستمدیدهای که در حضور من به او ستم شد و من یاریش ندادم؛ و از احسانی که نسبت به من شده و سپاسش را به جا نیاوردم؛ و از بد کنندهای که از من پوزش خواسته و من پوزش او را نپذیرفتم؛ و از نیازمندی که از من درخواست کرده و من او را بر خود برتری ندادم؛ و از حقّ مؤمن صاحب حقّی که بر عهدهام بوده و آن را نپرداختهام؛ و از عیب مؤمنی که برای من آشکار شده و آن را نپوشاندهام؛ و از هر گناهی که برایم پیش آمده و از آن دوری نکردم.
هدایت شده از استاد محمد شجاعی
Doa 67 Sahife.mp3
15.2M
#صحیفه_سجادیه_جامعه ۶۷
🎧 دعا برای موفقیت و پیروزی مرزداران و سربازان اسلام
🔺مداومت هر روز بر این دعا، کمترین کاری است که وظیفهی واجب ما در این نبرد آخرالزمانی و حمایت از رزمندگان و سربازان اسلام است.
• با صدای محمود معماری
متن دعا را در لینک زیر بخوانید :
blog.montazer.ir/?p=2263
@ostad_shojae