🌷 #استغفار هفتاد بندی #امیرالمومنین (بند ۲۲)
۲۲- اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُكَ لِكُلِّ ذَنْبٍ وَاجَهْتُكَ بِهِ وَ قَدْ أَيْقَنْتُ أَنَّكَ تَرَانِي عَلَيْهِ وَ أَغْفَلْتُ أَنْ أَتُوبَ إِلَيْكَ مِنْهُ وَ أُنْسِيتُ أَنْ أَسْتَغْفِرَكَ لَهُ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِي يَا خَيْرَ الْغَافِرِينَ.
بند ۲۲: بار خدایا ! از تو آمرزش میطلبم برای هر گناهی که با آن با تو روبه رو شدم ویقین داشتم که تو مرا در آن حال میبینی وغافل شدم که از آن توبه کنم، و فراموش کردم که از آن استغفار نمایم، پس بر محمد و آل محمد درود فرست و اینگونه گناهانم را بیامرز ای بهترین آمرزندگان!
📒@sahifeh_Et
بَلِّغ بایمانی اَکمَل الایمانَ و اجْعَل یقینی افضل الیقین. (دعای 20)
خدایا؛ ایمانم را به کاملترین درجه ایمان برسان و یقینم را بهترین یقین قرار ده.
#دعای_بیستم_صحیفه_سجادیه
📒@sahifeh_Et
🤲 دعای «اللَّهُمَّ کُن لِوَلِیَّكَ...»
✍آیتالله بهجت(ره): آقایی میگفت: محضر حضرت عجلاللهتعالیفرجهالشریف مشرّف شدم، ولی نمیدانستم اصلاً محضر چه کسی هستم!
کمی صحبت کردیم و با هم حرف زدیم. بعد از اینکه دیدارمان تمام شد، یکدفعه به خود آمدم که ای وای کجا بودم؟! محضر چه کسی بودم؟! این آقا چه کسی بودند؟! اما دیدم دیگر گذشته است.
این آقا میگفت که من ضمن صحبتهایم به ایشان عرض کردم: خیلی میل دارم یک کاری انجام دهم؛ یک عملی را انجام دهم که بدانم مورد توجه حضرت عجلاللهتعالیفرجهالشریف است و بدانم اگر من آن کار را انجام دهم، مورد توجه حضرت میشوم. کار خوبی باشد و مورد پسند حضرت باشد. مدام اینها را تکرار کردم.
حضرت فرمود: یکی از آن کارهایی که خیلی مورد توجه واقع میشود، این است که به محض اینکه صدای اذان بلند شد، دعای «اللَّهُمَّ کُن لِوَلِیَّكَ...» را بخوانی!
[این نقل] خیلی موافق اعتبار است!
📚برگرفته از کتاب «حضرت حجت علیهالسلام »؛ مجموعه بیانات آیتالله بهجت قدسسره درباره حضرت ولیعصر عجلاللهتعالیفرجهالشریف
📒@sahifeh_Et
شرح و تفسیر صحیفه سجادیه
موضوع حقوق انسانها نسبت به یکدیگر
حق ششم اجتماعی-((پوشاندن عیوب دیگران))
یکم-((دلایل برحرام بودن آشکار ساختن عیوب دیگران))
از منظرآموزههای وحیانی و در اینه قرآن و سنت به دلایل متعدد آشکار ساختن عیوب دیگران و تجسس دریافتن عیب در اشخاص و افشاء کردن آن عمل زشت و از محرمات الهی است.
دلیل اول؛ براینکه آشکار ساختن عیوب دیگران ازمحرمات الهی است این است یکی از صفات خداوند متعال ((ستار العیوب)) است،ازهمین رودر بسیاری از دعاها، عیب پوشی خداوند ستایش شده است. برای مثال، در فرازی از دعای شانزدهم صحیفه سجادیه آمده است:
یا إِلَهِی فَلَک الْحَمْدُ فَکمْ مِنْ عَائِبَةٍ سَتَرْتَهَا عَلَی فَلَمْ تَفْضَحْنِی، وَ کمْ مِنْ ذَنْبٍ غَطَّیتَهُ عَلَی فَلَمْ تَشْهَرْنِی، وَ کمْ مِنْ شَائِبَةٍ أَلْمَمْتُ بِهَا فَلَمْ تَهْتِک عَنِّی سِتْرَهَا، وَ لَمْ تُقَلِّدْنِی مَکرُوهَ شَنَارِهَا، وَ لَمْ تُبْدِ سَوْءَاتِهَا لِمَنْ یلْتَمِسُ مَعَایبِی مِنْ جِیرَتِی، وَ حَسَدَةِ نِعْمَتِک عِنْدِی:ای خدای من، سپاس تو را، چه بسا عیبها که بر من پوشاندی و مرا به میدان افتضاح و رسوایی نکشاندی و بسا گناهان مرا که مستور داشتی و به آنم مشهور ننمودی و بسا بدیها و پلیدیهای من که پرده آنها ندریدی و حلقه ننگ آن زشتیها بر گردنم نیفکندی و زشتیهای گناهم را نزد همسایگانی که در پی عیوب مناند و حسودانی که خواهان زوال نعمتت از مناند آشکارننمودی))
در دعای جوشن کبیر نیز می خوانیم: «یا مَنْ اَظْهَرَ الْجَمیلَ وَ سَتَرَ الْقَبیحَ؛ ای آن که زیبایی را آشکار می سازی و زشتی را می پوشانی.» در تفسیر این عبارت از دعا، روایتی دل نشین از امام صادق علیه السلامنقل شده است که: هیچ مؤمنی نیست، مگر آنکه در عرش، صورتی دارد شبیه به صورت او در زمین. پس هرگاه کارهای نیکی چون رکوع و سجود و دیگر افعال نیکو از او صادر شود، صورت این اعمال نیکویش در عرش ظاهر شود و ملایکه آن را می بینند و بر او درود می فرستند و برایش استغفار می کنند، ولی اگر معصیتی از او سر زند، خداوند، حجابی بر آن می نهد تا ملایکه بر آن آگاه نگردند و این است تأویل: «یا مَنْ اَظْهَرَ الْجَمیلَ وَ سَتَرَ الْقَبیحَ:ستایش خداوند در دعاها به عیب پوشی، تشویق ضمنی دعاخوان است در پوشاندن عیب های دیگران.))
خداوند بزرگ، عیب پوش بندگان است و چه نیکوست که ما نیز در این صفت زیبا به پروردگارمان اقتدا کنیم، هنر انسانی واخلاقی را درپوشاندن عیوب دیگران بدانیم نه دراشکار ساختن.
📒@sahifeh_Et
#دعای_روز_یکشنبه
ذکر_یکشنبه
یا ذالجلال و الاکرام
╔══❖•°💙 °•❖══╗
📒@sahifeh_Et
╚══❖•°💙 °•❖══╝
#حرف_زدن_قرآنی
🔰حرفی که میزنیم بهش یقین داشته باشیم،
"لا تَقْفُ ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ"
🔰از میان حرف های یقینی بهترینش را بگیم، هر چی میدونیمو نگیم
"یَقُولُ الَّتے هِیَ أحْسَن"
🔰منطقی باشیم و با استدلال حرف بزنیم
"قَوْلًا سَدِيدًا"
🔰حرف خوب بزنیم (به درد بخور باشه)
"و قولوا لهم قولا معروفا"
"قولوللناس حسنا"
🔰خوب حرف بزنیم (قابل فهم باشه.)
"قَوْلاً بَلِیغًا"
"قَوْلاً مَّیْسُورًا"
🔰با حرفمون کسی رو ناراحت نکنیم
"قَوْلاً لَّيِّناً"
🔰اگه حرفی میزنیم خودمون هم اهل عمل باشیم
"لِمَ تَقُولُونَ ما لا تَفْعَلُونَ"
و در آخر بدونیم
🔰هر کلمه ای حساب و کتاب داره
مَّا يَلْفِظُ مِن قَوْلٍ إِلَّا لَدَيْهِ رَقِيبٌ عَتِيدٌ
╔══❖•°💙 °•❖══╗
📒@sahifeh_Et
╚══❖•°💙 °•❖══╝
🔴 #نماز_يكشنبه ماه #ذي_القعده که به #نماز_توبه معروف است
این نماز از دیر باز مورد سفارش علما و بزرگان بوده است.
به همین منظور ما نیز به مخاطبان محترم توصیه می کنیم که این نماز را بخوانید و ما را از دعای خیر فراموش نکنید
🔵 دستورالعمل:
1- روز يكشنبه غسل بجا آورد
2- وضو بگيرد و چهار ركعت نماز بخواند، در هر ركعت سوره«حمد»را يك مرتبه و سوره«توحيد»را سه مرتبه و سوره«فلق»را يك مرتبه و سوره «ناس»را يك مرتبه بخواند
3- پس از نماز هفتاد مرتبه اسغفار كند، و ختم نمايد استغفار را با:
لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ
جنبش و نيرويى جز به خداى والاى بزرگ نيست
4- سپس بگويد:
يَا عَزِيزُ يَا غَفَّارُ اغْفِرْ لِي ذُنُوبِي وَ ذُنُوبَ جَمِيعِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فَإِنَّهُ لا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلا أَنْتَ .
🟢 روايت شده هركه در يكى از ماههاى حرام سه روزى پى درپى كه پنجشنبه و جمعه و شنبه باشد روزه بگيرد، ثواب نهصد سال عبادت براى او نوشته شود.شيخ بزرگوار على بن ابراهيم قمى فرموده در ماههاى حرام گناهها و حسنات دوچندان مى شود.
مفاتيح الجنان با ترجمه استاد انصاريان/ إقبال الأعمال، ج۱، ص۳۰۸
╔══❖•°💙 °•❖══╗
📒@sahifeh_Et
╚══❖•°💙 °•❖══╝
🤲 بیست دعا برای پدر و مادر از دعای ۲۴ #صحیفه_سجادیه
دعای_۲۴_صحیفه_سجادیه
جهت پیوند و همراهی بیشتر با پدر و مادر است.
📒@sahifeh_Et
#فضیلت_سوره #زمر
🟢الصّادق (علیه السلام)- مَنْ قَرَأَ سُورَهًَْ الزُّمَرِ اسْتَخَفَّهَا مِنْ لِسَانِهِ أَعْطَاهُ اللَّهُ مِنْ شَرَفِ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَهًِْ وَ أَعَزَّهُ بِلَا مَالٍ وَ لَا عَشِیرَهًٍْ حَتَّی یَهَابُهُ مَنْ یَرَاهُ وَ حَرَّمَ جَسَدَهُ عَلَی النَّارِ وَ یَبْنِی لَهُ فِی الْجَنَّهًِْ أَلْفَ مَدِینَهًٍْ فِی کُلِّ مَدِینَهًٍْ أَلْفُ قَصْرٍ فِی کُلِّ قَصْرٍ مِائَهًُْ حَوْرَاءَ وَ لَهُ مَعَ هَذَا عَیْنانِ تَجْرِیانِ وَ عَیْنانِ نَضَّاخَتانِ وَ عَیْنَانِ مُدْهامَّتانِ وَ حُورٌ مَقْصُوراتٌ فِی الْخِیامِ وَ ذَواتا أَفْنانٍ وَ مِنْ کُلِّ فاکِهَةٍ زَوْجان.
🔵امام صادق (علیه السلام)- هرکه سورهی زمر را قرائت کند و آن را به آسانی بر زبان جاری نماید، (خواندن آن برایش سخت و مشکل نباشد بلکه از سر شوق بخواند) خداوند سربلندی دنیا و آخرت را به او ارزانی میدارد و او را بدون هیچ ثروت و یا خویشاوندی عزیز میگرداند، بهگونهای که هرکس او را ببیند، بزرگش میدارد، و خداوند بدنش را بر آتش دوزخ حرام میکند و در بهشت برایش هزار شهر میسازد که در هر شهر هزار قصر و در هر قصر هزار پری میباشد و افزون بر این، دو چشمه آب جاری در زیر درختان سرسبز و دو چشمه آب (دو باغ) هر دو خرّم و سرسبزند!. (رحمن/۶۴). و حوریانی که در خیمههای بهشتی مستورند!. (رحمن/۷۴). و [آن دو باغ بهشتی] دارای انواع نعمتها و درختان پرطراوت است!. (رحمن/۴۸). و در آن دو، از هر میوهای دو نوع وجود دارد [هریک از دیگری بهتر]!. (#الرحمن/۵۲)».
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۳، ص۱۷۴ بحارالأنوار، ج۸۹، ص۲۹۷
╔══❖•°💙 °•❖══╗
📒@sahifeh_Et
╚══❖•°💙 °•❖══╝