امام خمینی (ره) ادعیه آماده سجاد علیهالسلام و سایر ائمه را موجب خودسازی و مردمسازی هم می دانسته اندو فرموده اند:
"شما اگر ادعیه امام سجاد و سایر ائمه را ملاحظه بفرمایید مشحون است از اینکه مردم را بسازند برای یک امر بالاتر از آن چیزی که مردم عادی تصور می کنند. دعوت به توحید، دعوت به تهذیب نفس، دعوت به اعراض از دنیا، دعوت به خلوت با خدای تبارک و تعالی، معنی اش این نبوده است که مردم توی خانه هایشان بنشینند و از مصالح مسلمین غفلت کنند و مشغول ذکر و دعا باشند. چنانچه خود آنها که ملاحظه می کنید، این طور نبودند. پیغمبر اکرم در عین حالی که وظایف شخصی خودش را بجا می آورد و خلوتها با خدای تبارک و تعالی داشت، تشکیل حکومت داد و به انحاء عالم برای دعوت آدم فرستاد و مردم را دعوت کرد به دیانت و دعوت کردند بعد به اجتماع. این طور نبود که بنای او این باشد که بنشیند توی خانه و ذکر بگوید. ذکر می گفت، لکن همان ذکر هم خودسازی بود. دعا می کرد، ولی همان دعا هم، هم خودسازی و هم مردمسازی بود و مردم را تجهیز می کرد برای مقاومت. تمام ادعیه ای که در لسان او و ائمه مسلمین واقع شده است، تمام این ادعیه، در عین حالی که دعوت به معنویات است، از راه دعوت معنویات، تمام مسائل مسلمین اصلاح می شود."
(صحیفه امام، ج۱۸ ، ص: ۴۲۲)
▪️مرکز تخصصی صحیفه سجادیه▪️
https://eitaa.com/sahyfeh
#اطلاعیه
✅ شرح دعای پانزدهم صحیفه سجادیه
به همراه #مسابقه و جوایز ارزنده
با سخنرانی
🎙 حجتالاسلام والمسلمین استاد اعوانی
#جلسه_سوم
⏰ زمان: چهارشنبه ۲۵ خرداد بعد از نماز عشاء
🕌 مکان: مسجد امام حسن عسکری علیه السلام پردیسان
🆔@sahife_zendegi
🔆 وَ هَذَا یَوْمٌ حَادِثٌ جَدِیدٌ
وَ هُوَ عَلَیْنَا شَاهِدٌ عَتِیدٌ
إِنْ أَحْسَنَّا وَدَّعَنَا بِحَمْدٍ
وَ إِنْ أَسَأْنَا فَارَقَنَا بِذَمٍّ
🔅امروز، روز تازهی جدیدی است
و او بر ما گواهی آماده است.
اگر نیکی کنیم، با ستایش ما را ترک میکند
و اگر بد کنیم، با نکوهش از ما جدا میشود.
🔰 صحیفه سجّادیه: #دعای_ششم
💠مرکز تخصّصی صحیفه سجّادیه
https://eitaa.com/sahyfeh
#معرفی_کتاب
نام: تجلی قرآن در صحیفه سجادیه
اثر: فاطمه احمدی
ناشر: حنیفا،۱۳۹۰ش
دو جلدی
موضوع: اشاره به آیات هم مضمون با عبارات صحیفه سجادیه
جلد اول این کتاب دارای یک مقدمه است که نسبتا طولانی بوده و حاوی مطالبی در مورد حقیقت دعا،شرایط و موانع استجابت دعا می باشد. چهار فصل این کتاب که مولف آن را بوستان نامیده است، مربوط به دعای اول تا چهارم صحیفه سجادیه است. در هر بوستان فرازهای دعای مورد نظر آورده شده و پس از هر قسمت شرح مختصری برای آن نوشته شده است. آنگاه آیاتی از قرآن که با آن فقره هم مضمون بوده است،ذکر شده است.
جلد دوم این کتاب ادامه فصول جلد اول بوده که از بوستان پنجم تا دهم را در خود جای داده که در واقع حاوی دعای پنجم تا دهم صحیفه سجادیه است. شیوه کار نیز همانند جلد اول می باشد.
💠💠💠
مرکز تخصصی صحیفه سجادیه
https://eitaa.com/sahyfeh
هشتمین همایش سید العابدین علیه السلام
همزمان با حضور صحیفه پژوهان مرکز تخصصی صحیفه، در مشهد مقدس برگزار میشود
💠💠💠
مرکز تخصصی صحیفه سجادیه
https://eitaa.com/sahyfeh
🔰مقام معظم رهبری(مدظله العالی):
«بعدازظهرِ این یک روز[عرفه]، یکى از آن ساعات بهشت است، اگر ما بتوانیم آن را درک بکنیم. بیخود نیست که یک شخصیّتى مثل حسینبنعلى با آن عظمت، آن نصفهروز را صرف میکند با آن دعا. حتماً سعى کنید به معانى این دعا توجّه کنید؛ دقّت کنید ببینید چه میگوید. نه اینکه بنشینید رویش فکر کنید -اینها فکر کردن نمیخواهد- فقط وقتى حرف میزنید، بدانید دارید با مخاطبى سخن میگویید، و معناى آن کلمه را بفهمید که چیست. و دعاى امام سجّاد (سلام الله علیه) در روز عرفه، مثل شرح دعاى امام حسین است؛ گویى این پسر یک ذیلى، تعلیقى، تبیین و شرحى براى کلمات پدر در ذیل دعا و با زبان دعا نوشته؛ هر کدام یک طعمى دارد.»
۱۳۷۲/۰۳/۰۵
💠💠💠
مرکز تخصصی صحیفه سجادیه
https://eitaa.com/sahyfeh
🔰 عرفه
«اوّلاً ماه مبارک ذیحجّه ماه مهمّی است، قدر بدانیم. بجز عید شریف غدیر و عید مبارک قربان، آنچه در این ماه -غیر از این دو مناسبت- مهم است، مناسبت عرفه است؛ روز عرفه را قدر بدانید؛ خود را برای ورود به درگاه خشوع در مقابل پروردگار آماده کنیم. روز بزرگی است روز عرفه. ما دچار غبارگرفتگی و زنگزدگی در دلهایمان میشویم؛ تضرّع، خشوع، ذکر، توسّل، این زنگها را و این غبارها را میزداید و روزهای مشخّصی، فرصتهای برتری برای این زنگزدایی و رنگزدایی و غبارروبی هست که از جملهی برترینِ آنها عرفه است. روز عرفه را قدر بدانید. از ظهر عرفه تا غروب عرفه ساعات مهمّی است؛ لحظهلحظهی این ساعات مثل اکسیر، مثل کیمیا حائز اهمّیّت است؛ اینها را با غفلت نگذرانیم.
یک نمونه [از اعمال]، این دعای عجیب امام حسین (علیهالسّلام) در عرفه است که مظهر خشوع و تذلّل و ذکر و مظهر ابتهال در مقابل پروردگار است. یک نمونهی دیگر دعای امام سجاد (سلاماللهعلیه) در صحیفهی سجّادیّه است. اینها را با تأمّل و با تفکّر بخوانید؛ این توشهی شما است.»
۱۳۹۴/۰۴/۲۵
💠💠💠
مرکز تخصصی صحیفه سجادیه
https://eitaa.com/sahyfeh