#رصد
📸 افزایش ۲۸۷ هزار میلیارد تومانی بودجه شرکت ملی پخش و پالایش فرآوردههای نفتی/ افزایش بودجه این شرکت معادل ۶۴ درصد کل بودجه عمومی است
▪️به گزارش «نود اقتصادی» بررسی #بودجه شرکتهای دولتی نشان میدهد بودجه شرکت ملی پخش و پالایش فرآوردههای نفتی در قانون بودجه سال ۹۸ حدود ۳۰۹ هزار میلیارد تومان بوده که با افزایش ۲۸۷ هزار میلیارد تومانی به بیش از ۵۹۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.
▪️قابل ذکر است اگر ارقام مذکور واقعیت داشته باشند، این میزان افزایش معادل ۶۴ درصد کل بودجه عمومی کشور است.
#بودجه_۹۹
@SajIRAN
#رصد
✴️ رئیس کل بانک مرکزی: شوک قیمتی بنزین بر افزایش نرخ ارز تاثیر داشت/ شرایط سیاسی عراق صادرات به این کشور را مختل کرده بود
🔹عبدالناصر همتی: شوک قیمتی بنزین و عوارض ناشی از آن که در کشور رخ داد در افزایش نرخ ارز تاثیر داشته است. جو روانی که از داخل و خارج بر فضای اقتصادی کشور حاکم شده بود و فضاسازی که درباره لایحه بودجه سال ۹۹ وارد شدن در این زمینه تاثیرگذار بوده است.
🔹شرایط سیاسی که در کشور عراق در چند ماه گذشته ایجاد شده بود باعث شده که صادرات به این کشور مختل شود. ما هم اکنون در پایان سال میلادی قرار داریم و بسیاری از شرکتها در حال تسویه حساب با طرف خارجی خود هستند و همین موضوع زمینه ساز افزایش تقاضا در بازار میشود بنابراین تمامی این اتفاقات زمینه ساز افزایش نرخ ارز در بازارشده است.
🔹به تدریج ثبات را به بازار ارز بازمیگردانیم و امیدواریم مانند گذشته به تدریج شرایط بازار ارز را کنترل و ثبات را در نرخها حاکم کنیم.
#نود_اقتصادی
@SajIRAN
#رصد
🚩توضیحات بنزینی رئیس جمهور در دانشگاه فرهنگیان
🔹قبل از این دولت بنزین و گازوئیل وارد میکردیم و حتی در فصل زمستان گاز را هم وارد میکردیم، به طوری که یکی از کشورهای همسایه شمالی وقتی در یک زمستان سخت متوجه نیاز ما به گاز شد، قیمت را 9 برابر کرد و دولت قبل ناچار به پرداخت آن شد.
🔹 خوشبختانه امروز نیازی به واردات گاز نداریم و حتی به کشورهای عراق و ترکیه، گاز صادر میکنیم. در گازوئیل هم امروز صادرکننده هستیم و در بنزین خودکفا شدهایم در حالی که در مقطعی مجبور بودیم برای تأمین بنزین از پتروشیمیها استفاده کنیم که برای محیط زیست مشکلساز بود.
🔹 با این تصمیم برای بنزین به دنبال کنترل مصرف بودیم . مصرف بنزین در کشور در سال 97، 11 درصد افزایش یافته بود و پیشبینی این بود که امسال نیز 10 درصد افزایش مصرف داشته باشیم که اگر با همین روند ادامه مییافت در سال 1400 دوباره به واردکننده بنزین تبدیل میشدیم.
🔹 در مورد درآمد حاصل از افزایش بهای بنزین نیز برغم نیاز دولت، همه درآمد حاصله را به خود مردم برمیگردانیم، هر چند که طبق قانون اجازه این اقدام را نداریم، اما با مجوز مقام معظم رهبری این کار را کردیم و پول حاصل از افزایش قیمت بنزین را به اقشار ضعیف که مشکل معیشتی دارند، برمیگردانیم.
🔹در این دولت تولید بنزین در کشور 2 برابر شده است و ما از تولید روزانه 52 میلیون لیتر در کشور به 107 میلیون لیتر رسیدیم که تا آخر سال این رقم به 110 میلیون لیتر در روز خواهد رسید.
🔹 وزیر خارجه آمریکا عصبانی است و می گوید چرا اروپاییها در مقابل ایران که به تعهدات خود عمل نمی کند، اقدامی نمی کنند و این نشان می دهد که برجام به نفع ما بوده است و ما کار خود را درست انجام داده ایم.
🔹انتخابات پیش روی ماست ، فضا را آرام کنیم و همه در انتخابات فعال شویم
🔹 آنها که می گویند انتخابات فایده و خاصیت ندارد، دلسوز مردم نیستند
https://tn.ai/2156513
@SajIRAN
#رصد
آیا مبادله زندانیان حاصل مذاکره مستقیم ایران و آمریکا بود؟
🔹نشریه «نیویورکر» روایتی از نحوه توافق برای تبادل زندانیان میان آمریکا و ایران منتشر کرده که نشان میدهد این تبادل بازیگرانی فراتر از کانالهای رسمی داشته است.
🔹«جیسون پابلت» وکیل «ژیو وانگ» پس از آنکه از دولت آمریکا درباره آزادی موکلش ناامید شد، به کانالهای غیررسمی روی آورد و سراغ «جیم اسلتری» نماینده سابق کانزاس در کنگره آمریکا رفت.
🔹اسلتری به واسطه مشارکت در گفتوگوها بین ادیان ابراهیمی از مدتها پیش با ایران در ارتباط بوده و به ایران هم سفر کرده است.
🔹«بیل ریچاردسون» نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل هم دیگر فردی است که از او به عنوان فردی دخیل در روند مبادله یاد شده است.
🔹ریچاردسون در سازمان ملل با ظریف دیدار کرد و طرفین روی جزئیات مبادله کار کردند. اسلتری هم در این کانال گفتوگو، مشارکت داشت.
🔹بر اساس توافق اولیهای که میان ریچاردسون، اسلتری و پابلت با طرف ایرانی به دست آمد، قرار بود این مبادله هفته آینده انجام شود.
🔹بر اساس این توافق، قرار بوده است دکتر «مسعود سلیمانی» روز ۱۱ دسامبر (۲۰ آذر) در دادگاهی حضور یافته و اتهامات مطروحه را بپذیرد.
🔹در مقابل، قاضی هم قرار بوده که دوره بازداشت وی را به عنوان دوران محکومیتش پذیرفته و حکم آزادی او را صادر کند.
🔹در مقابل، ایران هم پذیرفت بعد از آزادی سلیمانی، وانگ را به سفارت سوئیس در تهران تحویل دهد.
🔹با این حال، دولت آمریکا در اقدامی غافلگیرکننده، ناگهان تمام اتهامات مطروحه علیه سلیمانی را لغو کرد.
🔹ریچادسون دلیل این اقدام را روحیه ترامپ و دولت او میداند که همواره تلاش میکنند اعتبار هر اقدامی را به نام خود ثبت کنند.
🔹«برایان هوک» نیز جزو کسانی بوده است که بیشترین مقاومت را در برابر تعامل با ایران از خود نشان میدادند.
fna.ir/ddrjx0
@SajIRAN
جنبش مردمی ساج
#رصد ✴️ رئیس کل بانک مرکزی: شوک قیمتی بنزین بر افزایش نرخ ارز تاثیر داشت/ شرایط سیاسی عراق صادرات ب
#رصد
🚩 گزارش میدانی تسنیم| دلالها: الان وقت خرید دلار نیست؛ ضرر میکنید/ نگرانی دلالها از ریزش شدید قیمت دلار
🔹گزارش میدانی امروز خبرنگار تسنیم از میدان فردوسی حاکی است، در هیاهوی افزایش خریدهای هیجانی در بازار ارز، دلالهای خیابان فردوسی به مردم توصیه می کنند که الان وقت خرید نیست و به احتمال قوی بانک مرکزی قیمتها را به شدت کاهش خواهد داد.
👉 https://tn.ai/2156611
@SajIRAN
#رصد
🔸وزیر خارجه (در بدو ورود به استانبول): از میزان تعهد اروپاییها در اجرای برجام ناراضی هستیم
🔻ظریف:
🔹این نارضایتی را به صراحت و با هماهنگی چین و روسیه به اروپاییها اعلام کردیم.
🔹 اگر سایر طرفهای برجام، تعهدات خود را اجرا کنند ایران نیز اقدامات خود مبتنی بر بند 36 برجام را متوقف میکند.
🔹 با امضای تفاهمنامه بین طرف ایرانی و اروپایی اینستکس، احتمال اجرایی شدن این مکانیزم در آینده وجود دارد.
@SajIRAN
#رصد
🔻درشتگوییهای «نفتالی بنت» صدای فرماندهان صهیونیست را درآورد
🔹نشریه «هاآرتص» نوشت، بیانیههای وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران و فلسطینیها که بدون هماهنگی با نظامیان صادر شده، فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی را عصبانی کرده است.
🔹برخی از فرماندهان صحبتهای بنت را توهینی به خود تلقی کردهاند و میگویند او با چنین موضعگیریهایی «امنیت اسرائیل» را در معرض خطر قرار میدهد.
@SajIRAN
#رصد
🚩 تحلیل حسن عباسی از وضعیت اقتصاد ایران / چرا نظریه شکست خورده اقتصادی شوک در ایران در حال اجراست
🔹اجرای نظریه شوک در هفت کشور با شکست روبهرو شده است
🔹یکی از نمونههای اجرای این نظریه در ایران گران شدن ناگهانی بنزین در چند هفته گذشته است
🔹 باید به این باور برسیم که تئوریهای اقتصادی جدید غرب همه جا جواب نمیدهد.
🔹این الگو امروز در اروپا با مشکل روبهرو شده و شاهد این هستیم 54 هفته در فرانسه آشوب و از هم پاشیدگی است
🔹دیدگاه جدید کینزینها و موتور حرکت اقتصاد لیبرالها طمع همراه با ربا است
🔹 آیا این مفاهیم خوب است که در ایران از اینها الگوبرداری شود؟
🔹هفت مرجع عظام تقلید ما در قم اعلام کردند که ساختار بانکهای ما ربوی است
🔹دلیل اینکه ریال ایران هر روز دچار افت شده و ارزش ان کم میشود این است که بانک مرکزی خلق پول بدون پشتوانه دارد.
🔹خلق پول پیچیدهترین ربایی است که دولتها دچار آن شدهاند
https://tn.ai/2156605
@SajIRAN
#رصد
📸 سهم عجیب نهادهای دولتی از محل منابع هدفمندی یارانهها/ هدفمندی یارانهها در بودجه ۹۹ بیش از ۲۵۰ هزار میلیارد تومان درآمد دارد، به مردم فقط ۴۰ هزار میلیارد تومان میرسد!
🔸استخراج اطلاعات از لایحه #بودجه ۹۹ نشان میدهد بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان از بودجه ۹۹ برخی نهادهای دولتی مانند وزارت بهداشت، نهاد ریاست جمهوری، ارشاد، وزارت تعاون و وزارت نیرو از محل منابع هدفمندی یارانه ها تامین میشود!
🔸گفتنی است مطابق تبصره ۱۴ لایحه بودجه ۹۹ میزان منابع هدفمندی یارانهها در سال آینده ۲۵۰ هزار و ۷۲۶ میلیارد تومان است که تنها حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان این منابع به عنوان یارانه نقدی به حساب مردم واریز میشود!
#بودجه_۹۹
#نود_اقتصادی
@SajIRAN
#رصد
♻️ حضور تصادفی ظریف و هوک در زوریخ!
🔰 حمید رسایی: در روزهای گذشته وزارت امور خارجه با انتشار خبر و عکس از استقبال ظریف از دکتر مسعود سلیمانی دانشمند آزاده شده از بند رژیم آمریکا سعی نمود تا این خبر را همزمان با اوج انتقادات و ناتوانی جواد ظریف در پیشبرد سیاست خارجی مقتدر و عزتمندانه جمهوری اسلامی بویژه در رابطه با سیاستهای خصمانه آمریکا و چند کشور اروپایی و طرح استعفای جواد ظریف، برگ زرینی از اقدامات و تلاشهای شخص وزیر خارجه قلمداد کند.
اما در این بین چند سئوال مطرح است که وزارت خارجه باید به آنها پاسخ دهد:
۱. آیا سفر جواد ظریف و برایان هوک، آن هم به صورت همزمان به زوریخ و گرفتن عکسهای مشابه از آزادی دو تبعه ایرانی و آمریکایی در کنار دو هواپیمای اختصاصی دو مقام رسمی ایرانی و آمریکایی، به صورت تصادفی رخ داده است؟
۲. اگر سفر وزیر امور خارجه به همراه مدیرکل آمریکا و رئیس مرکز دیپلماسی و سخنگوی آن نهاد با پرواز اختصاصی به زوریخ، صرفا برای استقبال از دکتر مسعود سلیمانی بوده است، چرا هیچ مقام رسمی از وزارت علوم، وزارت بهداشت، اندیشکده رویان یا دانشگاه متبوع دکتر سلیمانی، همراه وی در زوریخ یا در فرودگاه نبودند. مگر نه این است که دکتر سلیمانی چهره و شخصیت علمی و از نخبگان است؟
۳. وقتی تاکنون برای هیچ دیپلماتی که به بهانه های واهی غرب از محل ماموریت خود اخراج شدهاند حتی یک تماس تلفنی هم گرفته نشده تا چه رسد به دیدار و گفتگو، سئوال پیش میآید که اکنون چه اتفاقی رخ داده! آیا آقای ظریف همین نوع رفتار حمایتی را نسبت به آقای اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی که از ماهها قبل به صورت مظلومانه و بدون توجه به مصونیت دیپلماتیک همچنان دربند بلژیک میباشد، قائل است؟
اگر آقای ظریف مدعی احترام و بزرگداشت ایرانی و ایرانیان است، بگوید در وهله اول برای آزادی دیپلمات دربند کشورمان در بلژیک و همچنین سایر دیپلماتهای ایرانی اخراجی از هلند، فرانسه، آلبانی، شخصا و با استفاده از حقوق دیپلماتیک و ابزار حقوقی بین المللی چه کرده؟
۴. چرا در برابر اخراج دو دیپلمات ایرانی از هلند، چندین ماه سکوت و سرانجام بعد از ۹ ماه نهایتا به دستور اکید شورای عالی امنیت ملی در اقدامی شبه متقابل، دو کارمند جزء هلندی اخراج شدند. در حالی که عمل متقابل وفق کنوانسیون حقوق دیپلماتیک میبایست بلافاصله صورت میگرفت.
۵. توئیت «خوشحالی بسیار» ظریف از آزادی دو دانشمند ایرانی - که قریب به دو سال بدون محکومیت و تنها به بهانه تحریم توسط رژیم آمریکا دستگیر شده بودند - و جاسوس آمریکایی - محکوم به ده سال زندان توسط قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران - چه معنایی دارد؟ و چه شباهتی میان یک جاسوس محکوم آمریکایی و یک دانشمند ایرانی متهم به نقض تحریم آمریکا وجود دارد؟
۶. در حالی که رسانههای آمریکایی و اروپایی عامدانه از واژه “گروگان” برای جاسوس خود استفاده میکنند، وزارت خارجه و مرکز عریض و طویل به اصطلاح دیپلماسی آن چرا از واژه "زندانی" برای دانشمند ایرانی استفاده میکنند؟
البته داستان وزارت امور خارجه و اقدامات پر ابهام آن به این ماجرا ختم نمیشود ولی از قدیم گفته اند «در خانه اگر کس است، یک حرف بس است».
🔺کانال حمید رسایی🔻
@SajIRAN