۵ دی ۱۳۹۸
#راه_روشن
🌹امام خمینی (ره):
🔺چاره ندارند، جز اینکه بگویند که ما هم اسلامی هستیم.
لکن ما اعمالشان را باید ببینیم چطوری است . غائلههایی که به پا میکنند باید ببینیم چجوری است. از اول تا حالا غائله به پا کردند، این گروههای مخالفی که هر کدام یک اسمی برای خودشان درست کردهاند هی غائله به پا کردند که نگذارند شما آن مسیری را که باید بروید .
۱۳۵۹/۰۴/۰۴
@SajIRAN
۵ دی ۱۳۹۸
#راه_روشن
🌹امام خامنهای
🔺هدف کوتاهمدت دشمن بههم زدن امنیت و ایجاد آشوب و فتنه در کشور است؛ هدف از بین بردن این افتخار بزرگ جمهوری اسلامی است.
🔻ما در یک منطقهی پر از ناآرامی و یک دنیای پر از تشنج، توانستهایم محیط امنی بهوجود بیاوریم؛ این را میخواهند از ملت بگیرند.
🔺اگر برای برخورد با این مسئلهی ایجاد ناامنی و ایجاد فتنه آماده باشیم، قطعاً خواهیم توانست آن را خنثی کنیم.
۹۶/۲/۲۰
@SajIRAN
۵ دی ۱۳۹۸
۵ دی ۱۳۹۸
#رصد
♦️چرا راستگراهای اسرائیلی به فکر سرنگونی پادشاهی اردن افتاده اند؟
القدس العربی:
🔹افراطیهای اسرائیل معتقدند فلسطین، همان اردن است.
نویسنده های روزنامه های اسرائیلی، تلاش زیادی برای پیشبرد این طرح کردند، که با اعلام پیوستن منطقه غور اردن و لغو توافق صلح با این کشور، آغاز شد؛ تا نظام اردن را به یک هدف مشروع برای سرنگونی تبدیل کند.
کراهت روزافزون اسرائیل، به مخالفت دولت اردن با تجدید توافق اجاره باقوره و الغمر، و نیز وارد نشدن این کشور در معامله قرن آمریکا و دفاع از حقوق سیاسی و دینی اردن در قدس و مقدسات اسلامی در کرانه باختری، باز می گردد.
طرح های الحاق و مهاجرت اجباری که اسرائیل در مورد فلسطین و اردن مطرح می کند، با حمایت بی سابقه برخی نظام های عربی مانند عربستان سعودی و امارات، مواجه شده است، که به نوبه خود بر اردن فشار وارد می کنند و با جناح راست گرای اسرائیل، هماهنگ هستند.
این در حالی است که رابطه بین اسرائیل و امارات، روز به روز در حال گرم شدن است و به گفته نتانیاهو، سمت یک ائتلاف جدید در خاورمیانه، تحت عنوان ائتلاف اسرائیلی –عربی، پیش می رود.
اما واقعیت آن است که آنچه در حال وقوع است، ائتلاف اسرائیلی عربی نیست، بلکه به معنای ورود برخی دولتهای عربی در توطئه علیه دولتها و ملتهای عربی دیگر، به نفع اسرائیل است؛ که نتانیاهو علت این گرایش دولتهای عربی را قدرت گرفتن اسرائیل در منطقه و جهان می داند.
@SajIRAN
۵ دی ۱۳۹۸
#رصد
🔹آسیبشناسی مجلس شورای اسلامی
دکتر #ابراهیم_کارخانه_ای
🔸 قوای سهگانه نقش مکمل یکدیگر را در اداره و پیشرفت کشور ایفا میکنند. از آنجا که دو قوه مجریه و قضائیه میبایست در چارچوب مصوبات مجلس شورای اسلامی عمل کنند؛ نقش مجلس شورای اسلامی در اداره و پیشرفت کشور یک نقش کلیدی و زیرساختی است که توانمندسازی آن منجر به توانمندی کشور میگردد. در ذیل به برخی از آسیبشناسیها در این زمینه اشاره میشود:
۱- وقتی مردم میبینند که یک داوطلب نمایندگی مجلس در تبلیغات انتخاباتی خود، دائماً از ارائه طرحهای عمرانی، صنعتی، کشاورزی و... در حل مشکلات مردم دم میزند و نحوه گزارش عملکرد او مانند گزارش عملکرد یک بخشدار، فرماندار و یا یک استاندار است و پروژههای مصوب را به نام خود ثبت و منتشر میکند؛ طبیعی است که مردم حل مشکلات خود را در سیمای نمایندگی مجلس جستوجو کنند! چنین شیوهای موجب میشود وظیفه اصلی نماینده که قانونگذاری است در حاشیه قرار گرفته و دغدغه اصلی نمایندگی چیزی جز قانونگذاری باشد و بر همین اساس اکثر قوانین از استحکام و پایداری لازم برخوردار نیستند و قریب ۷۰ درصد مصوبات مجلس نیاز به اصلاحیه پیدا میکند! ...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/178277
@SajIRAN
۵ دی ۱۳۹۸
هدایت شده از KHAMENEI.IR
27.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | بیانات رهبر انقلاب اسلامی در دیدار اعضای ستاد کنگره شهدای استان هرمزگان که در تاریخ ۲۵ آذر ۹۸ برگزار شده بود، صبح امروز در محل این همایش در بندرعباس منتشر شد. ۹۸/۱۰/۵
📥 سایر کیفیتها👇
http://farsi.khamenei.ir/video-content?id=44468
۵ دی ۱۳۹۸
🔴همبستگی فتنه ها و تحریم ها
🔺فتنه ۸۸ و آغاز تحریم های فلج کننده
🔹در سال 2009 باراک اوباما رییس جمهور آمریکا که با شعار تغییر روی کار آمده بود،به رهبر معظم انقلاب نامه نوشت و از اهمیت ایران در حل مسائل منطقه و جهان گفت. هیلاری کلینتون وزیر خارجه وی اعلام کرد که آمریکا می خواهد در مذاکرات ایران و پنج کشور دیگر شرکت کند.
🔹این رفتار آمریکا نشان میداد غرب کاملا سیگنال قدرت جمهوری اسلامی، مصمم بودن روی پیشرفت هسته ای و کوتاه نیامدن در برابر زورگویی را دریافت کرده. شرایط برای تغییر معادلات به نفع ایران و شکست تاریخی غرب در برابر اراده ملت ایران آماده بود. مخصوصا که مشارکت ۸۵ درصدی مردم در انتخابات، جلوه کم نظیری از اقتدار جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت. دنیا آماده بود تا جمهوری اسلامی را به عنوان دست برتر منطقه و یکی از قدرت های موثر جهان بشناسد.
🔹 اما وقوع #فتنه همه چیز را مخدوش کرد. حمایت ایالات متحده و تروئیکای اروپایی از عوامل فتنه که اوج آن با «الهامبخش دانستن موسوی» توسط اوباما علنی شد، نشان داد آمریکا و متحدانش در 1+5 فتنه را رهیافتی برای بازگشت به شرایط گذشته یافتهاند.
🔹با بالا گرفتن جریان فتنه میرحسین موسوی بیانیهای صادر کرد و مقاومت تیم هستهای در مقابل ایالات متحده را «عقبنشینی از حقوق ملت عنوان کرد»! این بیانیه را باراک اوباما چندی بعد تکمیل و تصریح کرد: «به نظر نمیرسد ایران از نظر سیاسی آنقدر وضع ثابتی داشته باشد که بتوانند درباره مساله هستهای تصمیمهای سریع اتخاذ کنند. »
🔹این تقسیم کار برای تضعیف مواضع ایران بویژه در مذاکرات هستهای در تمام مدت فتنه وجود داشت.
دی ماه 88، فرمانده سابق نیروهای آمریکایی در منطقه از احتمال حمله به تاسیسات هستهای ایران خبر داد. سنای آمریکا رسما از «اعمال تحریمهای جدید» برای حمایت از «آزادی شهروندان ایرانی» سخن گفت. تلاش آمریکا برای تقویت فتنه 88 در واقع یک پیام راهبردی داشت و آن بازگشت کامل اوباما به الگوی فشار بوش در مناسبات با ایران بود. پاسکاری فتنه با ایالات متحده آمریکا در نهایت منجر به تصویب تحریمهای یکجانبه ایالات متحده آمریکا و افزایش فشارها به ایران شد. ورود ایالات متحده به موضوع #تحریم_بنزین ایران نیز در همین راستا صورت گرفت.
🔺فتنه ۹۶ و آغاز تحریم های گسترده و خروج آمریکا از برجام
🔹بعد از اتفاقات دی ماه ۹۶ آمریکایی ها بهانه برای تحریم بیشتر پیدا کردند و تحریم ها بطور واضح بیشتر شد. درحالی که شروع اعتراضات بخاطر دغدغه های اقتصادی بود، اما زمینه آشوب هایی شد که تحریم ها را بیشتر کرد.
🔹 هر چند معتقدیم خروج از برجام جزئی از سیاست آمریکایی ها در بلند مدت بود و ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده نیز در تبلیغات انتخاباتی خود تأکید کرده بود که اگر رئیس جمهور شود از برجام خارج خواهد شد و پس از آن که به ریاست جمهوری برگزیده شد نیز اعلام کرد که آن را آتش خواهد زد؛ اما پس از حوادث دی ماه بود که فرصت امتیاز بیشتر گرفتن با همراهی اروپایی ها را فراهم دید.
🔹به این مفهوم که آمریکایی ها زمانی که آشوب های دی ماه را دیدند، به این نتیجه رسیدند که فرصت برای تحت فشار قرار دادن ایران با خروج از برجام، تحریم های اقتصادی و عمل نکردن به تعهداتشان فراهم است.
🔹۱۸ اردیبهشت ۹۷ وزارت خزانه داری آمریكا در راستای اعلام تصمیم ترامپ مبنی بر خروج از برجام، اعلام كرد كه تحریم هایی كه پیش از این به موجب برجام اسقاط می شد، اعاده خواهد شد.
🔹همیشه فتنه ها زمینه ساز تحریم های بیشتر و فشار اقتصادی سنگین تر دشمنان را بوجود آورده؛ چرا که دشمنان را متحد کرده و در آنان امید تضعیف، تسلیم و #براندازی ما تقویت می شود.
🔻اعتراض داشتن امری پذیرفتنی ست و لزوم پاسخگویی مقصرین نارضایتی مردم برجای خود باقیست. اما باید متوجه بود کسانی که مردم را دعوت به اعتراض از طریق تجمعات غیر قانونی کرده و از انتخابات ناامید می کنند، یا جاهلند، یا هدفشان فقط دور کردن مردم از مطالباتشان و گرفتاری های امنیتی، روانی و اقتصادی بیشتر از طریق فتنه هاست.
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
@SajIRAN
۵ دی ۱۳۹۸
#رصد
🚩 یادداشت تحلیلی| FATF آخرین فشنگ اسلحه تحریم علیه ایران/ چرا کشورهای عضو FATF کانون پولشویی جهان هستند؟
🔹بسیاری از حامیان FATF مدعی اجرای استانداردهای این نهاد بین الدولی در سراسر جهان هستند اما حقیقت آن است که در کشورهایی که اعضای اصلی این نهاد هستند، پولشویی به صورت سیستماتیک و گسترده وجود دارد!
👉 https://tn.ai/2168084
@SajIRAN
۵ دی ۱۳۹۸
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | رهبر انقلاب: اگر شهیدان درست معرفی شوند، جوانان آنها را به عنوان #الگو انتخاب میکنند.
👈 اگر #جوانان ما به شهدا دل ببندند، راه آنان را دنبال میکنند
🔹️ اگر راه شهدا را دنبال کنند، این نقطهی مقابل آن حرکتی است که سعی میکند جوان ما به هرزگی دل ببندد.
🌟 چیتسازیان، ابراهیم هادی، وزوایی؛ نمونه شهدایی که بخاطر معرفی خوب، جوانها به آن دل بستند. ۹۸/۹/۲۵
🏷 #فرهنگ_شهادت
📥 سایر کیفیتها👇
http://farsi.khamenei.ir/video-content?id=44468
۵ دی ۱۳۹۸
۵ دی ۱۳۹۸
#رصد
هشدار دبیر کل اتحادیه عرب درباره پر شدن خلأ آمریکا با ایران یا ترکیه
🔹«احمد ابوالغیط» از کاهش نفوذ آمریکا در منطقه غرب آسیا و پر شدن خلأ آن به دست ایران یا ترکیه بشدت ابراز نگرانی کرد و به کشورهای عربی هشدار داد.
🔹او گفت: تغییر استقرار آمریکا در منطقه، نیروهای منطقهای معینی را وا میدارد که به شکلی بیسابقه از خطوط قرمز عبور کنند تا جاییکه جسارتشان به حد اوباشگری برسد.
@SajIRAN
۵ دی ۱۳۹۸
۵ دی ۱۳۹۸
۵ دی ۱۳۹۸
۵ دی ۱۳۹۸
#رصد
مسکو: اروپا با تمدید تحریمها، فرصت روابط بهتر با روسیه را از دست داد
سخنگوی وزارت خارجه روسیه:
🔹اروپاییها با تمدید تحریمها علیه روسیه فرصتی دیگر برای بهبود روابط با ما را از دست دادند.
🔹شرکتهای اروپایی به واسطه تحریمهای وضعشده علیه روسیه میلیاردها یورو ضرر کردهاند.
🔹امروز بیش از هر زمان دیگری روشن است که تحریمهای یکجانبه، نتیجهبخش نیستند. / فارس
@SajIRAN
۵ دی ۱۳۹۸
۵ دی ۱۳۹۸
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰سخن هفته جدید خط حزبالله
✅ تکیهگاه مردم
➕چرا حضور دولتمردان در کنار مردم خونگرم خوزستان واجب است
🔻خورشید روز پنجم دیماه سال ۸۲، هنوز سر نزده بود که زلزلهای به بزرگی ۶/۶ ریشتر، شهر تاریخی بم را لرزاند. زلزله اگرچه ۱۲ ثانیه بیشتر طول نکشید، اما در همین مدت زمان ناچیز، خرابی و خسارت فاجعهآوری بر جای گذاشت، آنچنانکه طبق آمار رسمی، تقریبا همهی شهر با خاک یکسان شد و ۲۶ هزار نفر کشته، ۳۰ هزار نفر زخمی، و بیش از ۱۰ هزار نفر نیز بیخانمان شدند. حیرت و سرگشتگی و افسردگی، به جهت از دست دادن خانواده و اندوختههای کموبیش زندگی، بر همهی افرادی که از این حادثه جان سالم به در برده بودند، سایه افکند بود. هنوز اما ساعاتی از اعلام خبر زلزله نگذشته بود که رهبر انقلاب، پیامی دراینباره صادر کردند: «بر همهی دستگاههای مسئول در استان کرمان و در مرکز لازم است که با همهی توان و با سرعت به یاری مردم زلزلهزده بشتابند و وسایل مورد نیاز را بهخصوص با توجه به فصل سرما برای آنان فراهم کنند. از همهی مردم عزیزمان بهخصوص در مناطق نزدیک به آن شهرستان درخواست میکنم که به هر اندازهی ممکن، به برادران و هممیهنان آسیبدیده و مصیبتزدهی خود یاری برسانند.» ۱۳۸۲/۱۰/۵
🔸«کار فوقالعاده»، برای حل مشکل مردم بم
اما رهبر انقلاب به همین پیام اکتفا نکردند. سه روز بعد، خود مستقیما وارد بم شده و «رو در رو»، با مردم مصیبتزدهی شهر به گفتگو نشستند و دردلهای آنان را شنیدند. همان روز، رهبر انقلاب در جمع مردم بم، چنین گفتند: «در این چند روز غالباً قلب من زیر فشار مصیبت و غم مردم بم قرار داشت و الان که وضعیت را دیدهام، خیلی بیشتر زیر فشار قرار دارد. همهی ما وظیفه داریم. مسئولان در اینجا، در استان کرمان، در تهران و در همهی مراکز دیگرِ کشور، طبق مدیریّت متمرکزی که تشکیل شده است و انشاءاللَّه تقویت باید شود، امکاناتشان را بسیج کنند و به این مردم کمک نمایند... ما آمدیم به شما تسلیت عرض کنیم و به شما بگوییم که در غمتان شریک هستیم؛ اگرچه شما خودتان هم این را میدانید. بنده دلم از شما جدا نیست. جوانانی که در این حادثه از دست رفتند و عزیزانی که دلها را داغدار کردند، عزیزان خود ما هستند؛ اینها مثل فرزندان خود من هستند؛ حقیقتاً و عمیقاً دل ما را هم داغدار کردند.» ۱۳۸۲/۱۰/۸
۱۸ روز بعد، مجددا رهبر انقلاب، بهصورت سرزده، و با لباسی مبدل، به بم رفته و در بازدیدی میدانی، از نزدیک در جریان کم و کیف کارهای انجامشده قرار گرفتند. بعضی از مردم که انتظار دیدن رهبر انقلاب، آن هم با آن شمایل را نداشتند، هم تعجب کردند و هم از حضور ایشان، دلگرم و خوشحال شدند. همان روز، رهبر انقلاب در پاسخ به این سؤال خبرنگار صداوسیما که «با توجّه به اینکه با فاصلهی نسبتاً کوتاهی مجدّداً به بم بازگشتید، لطفاً علّت آن را بفرمایید.»، چنین گفتند: «من آن روز به آقایانِ هیأت دولت گفتم «فوقالعادگی مسألهی بم نباید فراموش شود»؛ اما روزنامهها نوشتند «مسألهی بم نباید فراموش شود»! معلوم است که مسألهی بم فراموش نخواهد شد. آنچه احتمال داشت فراموش شود و من سفارش کردم فراموش نشود، فوقالعاده بودن این مسأله است. ما اصرار داریم که این مسأله در روال کارهای عادّی قرار نگیرد؛ چون حادثه فوقالعادهای است و حتماً باید رسیدگىِ فوقالعاده شود.» ۱۳۸۲/۱۰/۲۶
🔸 دوام جمهوری اسلامی، به مردمی بودن مسئولان است
«آنچه ما بهعنوان دولت اسلامی و حکومت اسلامی بایستی بهطور دائم در نظر داشته باشیم این است که باید حکومت علوی را معیار خودمان قرار بدهیم، خودمان را با حکومت علوی بسنجیم؛ هر مقداری که بین ما و آن حکومت فاصله است، آن را عقبماندگی بهحساب بیاوریم... شاخص عمده در حکومت علوی، یکی عدالت است، یکی پارسایی و پاکدامنی است، یکی «مردمی بودن» و «با مردم بودن» است.» ۹۷/۶/۷ «جمهوری اسلامی - که از انقلاب اسلامی برخاسته است - یک واحدی است که داری دو بعد است: اسلامی بودن و مردمی بودن؛ هم اسلامی است، هم مردمی است. و مردمی است، چون اسلامی است؛ چون اسلام دین جامعه است... اسلام یک دین مردمی است؛ یک دینِ مسئولیت عمومی است.» بنابراین اگر «مردمی بودن»، جزء جداییناپذیر جمهوری اسلامی است، این خصیصه میبایست همیشه و هر لحظه وجود داشته و تداوم پیدا کند. (@khattehezbollah)...
▫️مطالعه ادامه متن👇
http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=44472
۵ دی ۱۳۹۸
۶ دی ۱۳۹۸
#راه_روشن
🌹 امام سجّاد عليهالسّلام فرمودند:
🔺 مَنْ ثَبَتَ عَلىٰ مُوٰالٰاتِنٰا (وِلٰایَتِنٰا) فِی غَيْبَةِ قٰائِمِنٰا أَعْطٰاهُ اللّٰهُ عَزَّ وَ جَلَّ أَجْرَ أَلْفِ شَهِيدٍ مِنْ شُهَدٰاءِ بَدْرٍ وَ أُحُدٍ
🔻 هر کس در دوران غیبت قائم ما بر ولایت ما #ثابت_قدم بماند، خداوند عزّ و جلّ اجر هزار شهید از شهدای بدر و اُحُد را به او عطا میکند.
📚 بحارالأنوار، ج۵۲، ص۱۲۵
@SajIRAN
۶ دی ۱۳۹۸
#راه_روشن
🌹 امام خمینی (ره):
🔺 در روایات هم هست که هفتهای دومرتبه، #اعمال بر ولی امر امام زمان(عج) عرضه میشود. توجه داشته باشید کارهایتان طوری نباشد که وقتی عرضه شد بر #امام_زمان(عج)، خدای نخواسته آزرده شود.
📚صحیفه نور، جلد ١٢،صفحه ١٢٨
@SajIRAN
۶ دی ۱۳۹۸
۶ دی ۱۳۹۸
#رصد
🚩رزمایش مرکب دریایی ایران، روسیه و چین در شمال اقیانوس هند آغاز شد
امیر دریادار دوم غلامرضا طحانی معاون عملیات نیروی دریایی ارتش و سخنگوی رزمایش مرکب ایران، روسیه و چین در نشست خبری این رزمایش، اظهار داشت:
🔹منطقه شمال اقیانوس هند، منطقه بسیار با امنیتی است که این امنیت پایدار با اقتدار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و دو نیروی دریایی ارتش و سپاه در دریا برقرار شده است.
🔹این تکلیفی است که ما در ارتباط با کشور، منطقه و جهان داریم و در راستای اجرای این تکالیف بسیار مهم، از امروز رزمایش سه جانبه ایران، روسیه و چین در شمال اقیانوس هند با پهلوگیری شناورهای روسیه و چین در بندر شهید بهشتی چابهار آغاز میشود.
🔹هدف از برگزاری این رزمایش تحکیم امنیت و مبانی آن در منطقه است
🔹این نخستین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی است که جمهوری اسلامی ایران رزمایش مرکبی با دو قدرت دریایی بزرگ جهان و در چنین سطحی برگزار میکند و قطعا کشورهایی که از نظر اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، دفاعی و امنیتی نزدیکی بیشتری با هم دارند، دست به دست هم می دهند تا برقراری امنیت و جمعی بودن آن میسر شود.
🔹این رزمایش برابر برنامههای از پیش تعیین شده با حرکت یگانهای شناوری سه کشور از بندر چابهار آغاز می شود و در شمال اقیانوس هند گسترش خواهد یافت.
🔹تمرینات تاکتیکی متنوعی از جمله نجات شناور دچار حریق، آزادسازی شناور مورد تعرض قرار گرفته، تیراندازی علیه اهداف مشخص و سایر تمرینات تاکتیکی و عملیاتی در این رزمایش پیشبینی شده است.
🔹با برگزاری این رزمایش شاهد اقتدار نیروی دریایی سه کشور ایران، روسیه و چین در منطقه خواهیم بود.
🔹اقیانوسهند سومیناقیانوس بزگ دنیا است که کشورهای بسیار مهمی در این منطقه حضوردارند و سه تنگه مهم باب المندب، مالاکا و هرمز بعنوان مثلث طلایی در این منطقه است.
🔹وسعت منطقه این رزمایش ۱۷ هزار کیلومتر مربع است
🔹از اهداف این رزمایش تقویت امنیت تجارت دریایی بین المللی و مقابله با دزدی دریایی و تروریسم دریایی و تبادل اطلاعات در حوزه امداد و نجات دریایی و تبادل تجربیات عملیاتی و تاکتیکی است
🔹پیام این رزمایش صلح، دوستی و امنیت پایدار در سایه همکاری و اتحاد جمعی است و پیامد آن این است که جمهوری اسلامی ایران قابل منزوی شدن نیست و این از مهمترین دستاوردهای این رزمایش خواهد بود.
🔹برگزاری این رزمایش به معنای این است که روابط سه کشور ایران، روسیه و چین به سطح معناداری رسیده است و این روند در سالهای آینده نیز ادامه خواهد داشت.
📸 https://b2n.ir/799807
https://tn.ai/2168509
@SajIRAN
۶ دی ۱۳۹۸
#رصد
🚩واکنش پنتاگون به رزمایش سهجانبه ایران، روسیه و چین
🔹سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در واکنش به برگزاری رزمایش نظامی سهجانبه میان ایران، روسیه و چین، که از امروز به مدت چهار روز در دریای عمان و شمال اقیانوس هند برگزار میشود، گفت: «ایالات متحده از رزمایش دریایی، که قرار است میان روسیه، ایران و چین در دریای عمان برگزار شود مطلع است و آن را زیر نظر خواهد داشت. ما به همکاری با شرکا و متحدان ادامه خواهیم داد تا از آزادی دریانوردی و جریان آزاد تجارت در آبراهههای بینالمللی اطمینان حاصل شود.»
@SajIRAN
۶ دی ۱۳۹۸
#رصد
🌐 ارزش متوسط هر تن کالای صادراتی کشور به ۶۰ درصد میزان سال ۹۳ کاهش یافت/ چرا آقای جهانگیری در روز ملی صادرات درباره کاهش ۱۱ درصدی ارزش صادرات صحبتی نکردند؟
➖ احمد دوست حسینی، رئیس سابق صندوق توسعه ملی: ارزش متوسط هر تن کالای صادراتی کشور هنوز حدود یک سوم ارزش متوسط هر تن کالای وارداتی به کشور است و این یعنی صادرات و واردات کالاهای کشور از لحاظ ارزش افزوده به شدت نامتقارن است.
➖ نکته شگفت انگیز دیگر رشد منفی ارزش متوسط هر تن کالای صادراتی کشور از سال ۱۳۹۰ تا همین ۷ ماهه سال ۱۳۹۸ است. ارزش هر تن کالای صادراتی کشور که بر اساس آمار گمرک کشور در سالهای ۱۳۹۰ و ۱۳۹۳ بالای ۵۰۰ دلار بوده در ۷ ماهه سال جاری به ۳۰۷ دلار بر تن کاهش یافته است.
➖ خوب است مسئولان صنعتی کشور بررسی و گزارش کنند چه اتفاقی افتاده که ارزش متوسط هر تن کالای صادراتی کشور در ۷ ماهه سال جاری به حدود ۶۰ درصد میزان آن در سال ۱۳۹۳ فرو نشسته است یا چه شده است که متوسط ارزش هر تن کالای صادراتی هفت ماه سال جاری کشور نسبت به سال ۱۳۹۷ حدود ۲۵ درصد کاهش یافته است.
➖ معاون اول محترم رئیس جمهور در مراسم روز صادرات اخیر به درستی اعلام کردند که صادرات کشور در هفت ماه سال جاری از لحاظ وزنی رشد داشته ولی نفرمودند یا به ایشان گزارش نکردهاند که صادرات در این دوره به رغم رشد وزنی ۱۷ درصدی از لحاظ ارزش کاهش ۱۱ درصدی را تجربه کرده است. / نود اقتصادی
@SajIRAN
۶ دی ۱۳۹۸
#رصد
«بهمنی» عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:
🔹لایحه بودجه ۹۹ برای دولت بدهی ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی به دنبال دارد.
🔹بنای کمیسیون تلفیق بودجه ۹۹ به دلیل مشکلات اساسی باید شخم زدن لایحه باشد.
🔹استقراض ۸۰ هزار میلیارد تومانی دولت در سال آتی بخشی از بدهی دولت بعدی بوده و عدم توجه به اصول بودجه نویسی است.
fna.ir/dea6zj
@SajIRAN
۶ دی ۱۳۹۸
#رصد
📸 ۵۵.۷ درصد تورم خوراکیها/ تورم ۱۳ استان بالاتر از میانگین کشور
🔹شاخص کل تورم برای خانوارها در آذرماه ۹۸ نسبت به ماه قبل ۳.۲ درصد افزایش نشان میدهد.
🔹با توجه به نقش و اهمیت خوراکیها و آشامیدنیها در سبد مصرفی خانوار تورم ۱۲ ماهه این بخش برای کل کشور ۵۵.۷ درصد است.
🔹کمترین تورم خوراکیها با ۴۵.۴ درصد برای استان زنجان و بالاترین رقم مربوط به استان بوشهر با ۶۶ درصد است.
🔹همچنین نرخ تورم ۱۲ ماهه شاخص کالاهای غیرخوراکی و خدمات در کل کشور ۳۳.۴ درصد گزارش شد.
fna.ir/dea70h
@SajIRAN
۶ دی ۱۳۹۸
۶ دی ۱۳۹۸
#رصد
🚩گزارش تسنیم| حامیان FATF، اگر صادق بودند، افزایش قیمت بنزین را به رفراندوم میگذاشتند
🔹 سعید لیلاز از چهره های رسانه ای و اقتصادی جناح اصلاحات اخیراً در ادامه ی فشار سیاسی این جریان برای اجبار کشور به پذیرش FATF، خواستار رجوع به آرای مردمی در این باره شده و گفته است که: برای موضوع به این مهمی منتظر تصمیم چند نفر هستیم در حالی که برای تصمیم گیری در خصوص این مهم باید نظر مردم را نیز مورد توجه قرار دهیم.
🔹مقصود او از "این چند نفر" اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام است؛ مجمعی از کارشناسان و مسئولان با تجربه در حوزه های گوناگون از جناح های مختلف که از قضا از جناح آقای لیلاز یا هم فکران او هم چهره های شاخصی همچون آقایان علی اکبر ناطق نوری، محمدرضا عارف و مجید انصاری و محمد صدر و ...در آن عضویت دارند. ضمن آنکه رئیس جمهور عضوی از این مجمع است و همچنین طبق ساختار این نهاد در هر مسئله ای وزیر مربوطه نیز به لحاظ حقوقی عضوی از این مجمع است.
🔹آنگونه که از جلسات مجمع تشخیص مصلحت به بیرون منتقل شده و شواهد نیز آن را تایید می کند حامیان پیوستن به FATF که از قضا در روزها و هفته های اول به نحو پرهیجانی از آن دفاع می کردند پس از مواجهه با استدلالهای منتقدان و مخالفان عملاً به لحاظ کارشناسی فاقد استدلال قانع کننده شده اند و احتمالاً از همین روست که افرادی مانند آقای لیلاز قید بحث های کارشناسی را زده اند و از ضرورت مراجعه به آرای مستقیم مردمی در این باره سخن می گویند.
🔹مسئله با آقای لیلاز و دوستانشان بر سر تناقضات فاحشی است که با آن مواجهند.
🔹مثلاً به عنوان تناقض اول، جناح آقای لیلاز و بویژه برخی از افراد آن که عناصر اصطلاحاً فکری آنها نامیده می شوند، معتقدند که اساساً چرا باید در مسائلی که ماهیت تخصصی و کارشناسی دارد به مردم عادی رجوع کرد؟ این ها چنین اقدامی را مصداق بارز پوپولیسیم می دانند.
🔹تناقض دیگر مربوط به گزینشی عمل کردن آقایان است. این آقایان درباره همه پرسی و رجوع به آرای مردم حرف می زنند اما وقتی کار به مصداقهای جدیتر پرسش می رسد کاملاً تغییر شیوه می دهند. مثلاً چه خوب است آقای لیلاز به این پرسش پاسخ دهد که آیا بهتر نبود اول همین موضوع داغ افزایش قیمت بنزین را به رفراندوم می گذاشتیم؟
🔹راجع به مراجعه به افکار عمومی تردیدی نیست اما به نظر می رسد یکی از مسائل اصلی کشور در حال حاضر این است که یک جناح سیاسی در کشور سیاست را به مهد کودک تبدیل کرده و همه چیز از جمله منافع ملی را همچون بازیچه ای می بیند که میتواند هرنوع بازی را با آن انجام دهد.
📸 https://b2n.ir/723548
https://tn.ai/2168478
@SajIRAN
۶ دی ۱۳۹۸
#رصد
🌕 قیمت سکه این هفته متعادل میشود
💰محمد کشتیآرای نایب رییس اتحادیه فروشندگان طلا تهران: طی یک هفته اخیر همچون روال سالهای گذشته، در آستانه سال نو میلادی قیمت طلای جهانی افزایش یافت که به دنبال آن قیمتها در بازار داخلی نیز صعودی پیش رفت اما پیشبینی میشود که در هفته پیشرو قیمتها مجدد متعادل شود.
💰سکه روز شنبه اخیر هفته خود را با چهار میلیون و ۵۳۰ هزار تومان آغاز کرد و در پایان هفته با حدود ۲۰۰ هزار تومان افزایش به چهار میلیون و ۷۳۰ هزار تومان رسید. این درحالی است که در بازار داخلی تقاضای کاذبی ایجاد نشد و با وجود تعطیلیها و کاهش دادوستدها، افزایش قیمتها فقط ناشی از افزایش قیمت طلای جهانی و نوسانات ارزی بود و موجب رکود در بازار داخلی شد. / نود اقتصادی
@SajIRAN
۶ دی ۱۳۹۸