#راه_روشن
🌹 امام خامنهای:
🔺 من به یکایکِ شما عزیزان توصیه میکنم تا آنجا که میتوانید، با صحیفه سجادیّه مأنوس شوید. کتاب بسیار عظیمی است. این که گفتهاند زبور آل محمّد، واقعاً همین طور است؛ پُر از نغمههای معنوی است، دعا و درس است؛ هم درس اخلاق است، هم درس علمالنّفس است، هم درس امور اجتماعی است. آنجا ملاحظه کنید: «الّلهم انی اعوذ بک من هیجان الحرص و سورة الغضب ... والحاح الشهوة». یعنی یکییکی این خصوصیات معنوی و اخلاقی و این ریشههای فاسدی را که در نفس ما هست، در زبان دعا به ما معرفی میکند.
۱۳۷۶/۹/۱۳
@SajIRAN
🔴 ألا بذکرالله تطمئن القلوب/ آمریکا هیچ غطلی نمی تواند بکند
🔹مسئله ساده است: غرب آسیا(خاورمیانه) برای جهان و قدرتهای جهانی حیاتی است. آمریکا برای سلطه کامل بر جهان به سلطه بر خاورمیانه نیازمند است.
🔹مانع اصلی بر سر راه آمریکا، شیری است به نام جمهوری اسلامی ایران؛ نه تنها آمریکا را از ایران اخراج کرده که کشورهای منطقه را، یکی به یکی علیه آمریکا شورانده. ایدئولوژی جمهوری اسلامی در هر کشوری تکثیر شده و یک قدرت نظامی اجتماعی را در جهان بوجود آورده است به نام #جبهه_مقاومت.
🔹آمریکا خیلی از راه ها را تاکنون رفته؛ از حملات نظامی مستقیم تا غیر مستقیم، نیابتی، ترور، تهدید، تطمیع، تحریم و محاصره اقتصادی؛ آیا تا به حال توانسته؟
🔹یادتان می آید سالها پیش می خواست به سوریه حمله کند؟ اولتیماتوم داد و ... . چه شد؟ با یک تهدید عقب نشینی کرد. یادتان می آید می خواست به کره شمالی حمله کند؟ چه شد؟
🔹یادتان می آید ناوهای بزرگ خود را روانه خلیج فارس کرد تا ایران را بترساند؟ ولی بزدلانه عقب نشینی کرد؟
🔹یادتان می آید موتور جنگی داعش را چگونه در عراق و سوریه به حرکت درآورد؟ کجاست آن داعش؟
🔹بله آمریکا با همه تجهیزات و نیرو آمده؛ هدفش هم این است که شخم بزند و درو کند و عراق را از دست جبهه مقاومت خارج کند. آیا می تواند؟ مطمئنیم نمی تواند. چرا؟
🔹ملت عراق اگرچه دچار تفرقه است اما در خیلی از بزنگاه ها یکپارچه می شود و مهم تر اینکه بخشی از ملت عراق قرن ها و سالها در عراق ریشه دوانده و اهل مقاومت اند و امروز در عراق نیز از پایگاه اجتماعی بالایی برخورداند و تجهیزات مناسبی هم در دست دارند.
🔹امروز آمریکا با یک گروه یا چند گروه شبه نظامی مواجه نیست. آمریکا با یک ملت و یک گفتمان و یک جریان اجتماعی روبرو نیست بلکه امروز با جبهه مقاومتی مواجه است که در حداقل نیمی از این کره خاکی جایگاه و پایگاه دارد!
🔹آمریکا امروز عراق را از دست رفته می بیند؛ عراق به بهترین فرصت جبهه مقاومت تبدیل شده برای ارتباط مستقیم و زمینی ایران تا مرزهای فلسطین اشغالی! برای ارتباط ایران و سوریه و لبنان آن هم زمینی و از طریق عراق! و نهایتاً محاصره و ضربه نهایی به رژیم اسرائیل.
🔹آیا می تواند؟ به هیچ وجه نخواهد توانست. البته جنگ زد و خورد دارد. می زنیم و میخوریم. همانگونه که ما از آنان می کشیم آنان هم از ما به شهادت میرسانند.
🔹مهم این است که در این بزنگاه ها و لحظات، روحیه شجاعت و امید و عزت و اقتدار و شکست ناپذیری را به جامعه تزریق کنیم و مردم را نترسانیم! جنگ است دیگر! زد و خورد طبیعی است. اما حفظ آرامش و تزریق روحیه مقاومت بسیار مهم است. مواظب عملیات روانی دشمن هم باشیم...
#تحولات_جبهه_مقاومت
✍ «داود مدرسییان»
@SajIRAN
#رصد
🚩حاجی دلیگانی:جهش تولید در گرو رهایی از برخی مدیران بیخاصیت نجومیبگیر است/آمریکا سالها پیش با تحریم فروش نفت خود به توسعه رسید
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با تسنیم:
🔹غربگرایان در حالی مشکلات لاینحل اقتصادی کشور را لغو تحریمها با تأکید ویژه بر عدم توانایی کشور در فروش نفت می دانند که خدای لیبرالیسم یعنی آمریکا سالها قبل از اینکه ایران را از فروش نفت تحریم کند خود را به جهت توسعه و رشد اقتصادی از فروش نفت تحریم کرد و قانون ممنوعیت صادرات نفت را تصویب کرد؛ بنابراین به همین جهت است که می گوییم تحریم یک چالشی است که باید تبدیل به فرصت شود.
🔹چالش و مشکلات اقتصادی امروز کشور تحریم نیست بلکه مدیران بی خاصیتی است که کشور را نمی توانند در شرایط تحریمی مدیریت کنند
🔹مدیری که بهبودی معیشت مردم را به تحریم گره می زند، چون مردی می ماند که در خانه شرط موفقیت خود را حقوق ماهیانه 5 میلیون تومان بدون کار می داند که در این صورت نیاز به وجود مرد برای گرداندن اقتصاد خانواده آنچنان ضروری نیست و یک نوجوان 15 ساله نیز می تواند خانه را بگرداند.
🔹تامین منابع مالی یکی از نکات مهم است که بانکها می توانند با اعطای تسهیلات کم بهره به افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی کمک کنند نه اینکه با اعطای وامهای کلان به واردکنندگان و به طور کلی سوداگران بازار باعث افزایش ریسک پذیری در عرصه فعالیتهای تولیدی و تشویق به عدم تولید و واردات شوند.
https://tn.ai/2234335
@SajIRAN
#رصد
افشای طرح آمریکا برای نخستوزیر کردن الزرفی با تهدید نظامی
یک منبع پارلمانی عراق:
🔹پروازهای غیرمجاز آمریکاییها بر فراز مقرهای الحشدالشعبی و نیروهای امنیتی، طرحی با هدف اعمال فشار بر فراکسیونهای سیاسی جهت پذیرش الزرفی به عنوان نخستوزیر است.
🔹آمریکا تمایل دارد که الزرفی به منصب نخستوزیری دست یابد. با نخستوزیری وی، آمریکا میتواند منافع خود را حفظ کند.
fna.ir/ewicfd
@SajIRAN
#رصد
⭕️ ۶ ابهام افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان در شرایط کسری بودجه/ آیا دولت به دنبال ایجاد ابرتورم در سال ۹۹ است؟
🔅براساس اعلام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امسال حقوق بازنشستگان تقریباً بین ۱۵/۸ درصد تا ۷۷ درصد افزایش مییابد. همچنین براساس اعلام سازمان برنامهوبودجه کشور، کفِ حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری در سال ۹۹ حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان خواهد بود. این میزان در سال ۱۳۹۸ حدود یکمیلیون و ۸۰۰ هزار تا دو میلیون تومان بوده است.
🔅به گزارش خبرنگار «نود اقتصادی» تعداد دو میلیون و ۵۰ هزار بازنشسته لشگری و کشوری در ایران از دولت حقوق دریافت میکنند که دولت برای رساندن کف حقوقها به دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، دریافتی دو صندوق بازنشستگی لشکری و کشوری از بودجه عمومی را در سال ۱۳۹۹ حدود ۵۰ درصد افزایش داده است، بهطوریکه سهم اعتبارات حقوق بازنشستگان كشوري و لشكري در اعتبارات هزينهاي بودجه سالانه از حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان در ابتدای دولت روحانی تا سال ۱۳۹۷ به ۳۱ هزار میلیارد تومان رسیده بود که این میزان در سال ۹۸ با افزایش ۴۶ درصدی به حدود ۴۶ هزار میلیارد تومان و در بودجه سال ۱۳۹۹ نیز با افزایش ۵۰ درصدی به ۶۸ هزار و ۷۹۶ میلیارد تومان رسیده است.
📌 دستودلبازی دولت برای بازنشستگان خود از شش منظر دارای اهمیت است:
🔹اولاً افزایش ۵۰ درصدی اعتبارات حقوق بازنشستگان كشوري و لشكري در اعتبارات هزينهاي بودجه سال ۱۳۹۹ (یا همان چیزی که دولت به آن افزایش بین ۱۵/۸ درصد تا ۷۷ درصدی حقوق بازنشستگان میگوید) از این منظر دارای اهمیت است که این اقدام دولت حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان منابع جدید روی دست دولت میگذارد.
🔹ثانیاً براساس گزارشی که اخیرا سازمان برنامهوبودجه منتشر کرده است، از ۱۸ صندوق بازنشستگی کشور، به جز دو صندوق کوچک وکلا و صندوق بازنشستگی روستاییان و عشایر، همه صندوقها با کسری مواجه بوده و دولت مجبور است سالانه ارقام قابلتوجهی را از بودجه سالانه برای پرداخت هزینهها و دستمزدهای این صندوقها اختصاص دهد. این موضوع خود یکی از مواردی است که رقم قابلتوجهی کسری به بودجه سالانه تحمیل میکند.
🔹نکته سوم اینکه، این سؤال مطرح است که چرا دولت دقیقاً در سالی که برای تأمین منابع بودجه خود با مشکل و کسری مواجه است و همچنین ویروس کرونا هزینههای جدید گزافی به اقتصاد ایران وارد کرده، اقدام به افزایش ۱۵ تا ۷۰ درصدی حقوق بازنشستگان میکند.
🔹نکته چهارم اینکه، بعد از گذشت هفت سال از عمر دولت، چرا دولت دقیقاً در سال منتهی به انتخابات ریاست جمهوری اقدام به افزایش حقوق بازنشستگان خود میکند.
🔹نکته پنجم اینکه، بررسیهای آماری نشان میدهد طی سالهای اخیر بهطور میانگین ۷۰ درصد از بودجه صندوق بازنشستگی کشوری از بودجه عمومی تأمین شده است. این درحالی است که این صندوق مالک ۱۱۳ شرکت کوچک و بزرگ است که بسیاری از آنها در بخشهای سودده اقتصاد ایران ازجمله پتروشیمی، نفت، فولاد و ... فعالیت میکنند. توجه داشته باشیم همه منابع صندوق بازنشستگی کشوری در اختیار دولت است، حال اینکه چرا دولت بهجای مولدسازی منابع خود صندوق، در شرایط کسری بودجه منابع قابلتوجهی از بودجه عمومی را به پرداخت حقوقهای بازنشستگی اختصاص میدهد، خود جای سؤال و تعجب است.
🔹نکته ششم اینکه، بسیاری از اقتصاددانان و همچنین مراکز پژوهشی از جمله مرکز پژوهشهای مجلس تا قبل از سقوط سنگین قیمت نفت و همچنین شیوع ویروس کرونا، در برآورد خوشبینانه میزان کسری بودجه امسال را حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد کرده بودند. حال با شرایط جدید به نظر میرسد رقم کسری بودجه مقادیر قابلتوجهی خواهد بود. بر این اساس گفته میشود با کسری قابلتوجهی که بودجه سال ۹۹ دارد و با عدم همخوانی منابع و مصارف بودجه، دولت برای تأمین هزینههای موردنیاز خود مجبور به استقراض از بانک مرکزی و چاپ پول خواهد شد که این امر با افزایش حجم نقدینگی، منجر به ابرتورم خواهد شد.
🔅درنهایت این سؤال از دولت قابلطرح است که منابع افزایش ۱۵ تا ۷۷ درصدی حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری را دقیقاً از کجا تأمین خواهد کرد که راهی بهغیراز استقراض از بانک مرکزی و چاپ پول باشد؟ پاسخ به این سؤال با شرایط جدیدی که اقتصاد ایران پس از کرونا و سقوط تاریخی قیمت نفت داشته و با کسری بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی که بودجه دارد، بسیار سخت است. / نود اقتصادی
@SajIRAN
#رصد
صحبت های مبهم پامپئو به درباره کاهش تحریمهای ایران
وزیر خارجه آمریکا:
🔹تحریمهای ایران، مواد دارویی و انسانی را شامل نمیشود.
🔹بهطور مداوم در حال ارزیابی تمام سیاستهای خود هستیم، پس پاسخ اینکه آیا اصلا در آن تجدید نظر میکنیم، "البته" است.
🔸برخلاف ادعای پامپئو پزشکان و مسئولان ایران، بارها تأکید کردهاند که تحریمهای آمریکا مانع از رسیدن دارو و تجهیزات پزشکی به ایران میشود. /جارچی
@SajIRAN
#رصد
🚩واکنش وزارت خارجه ایران به تحرکات نظامی آمریکا در عراق
🔹در حالی که دبیرکل سازمان ملل متحد و جامعه جهانی بر توقف اقدامات تنشزا و جنگطلبانه در شرایط شیوع کرونا تأکید میکنند، این تحرکات خلاف خواسته رسمی و اعلامشده دولت، پارلمان و مردم عراق و تشنجآفرین است و میتواند وضعیت منطقه را به بیثباتی و شرایطی فاجعهبار سوق دهد.
https://tn.ai/2234444
@SajIRAN
#رصد
🚩ایران آماده صادرات کیتهای تشخیص کرونا
رئیس انستیتو پاستور:
🔹در کمتر از ۱۰ روز ۶۰ آزمایشگاه تشخیص کرونا در کشور دایر شد
به اندازه کافی در کشور کیت تشخیصی داریم و در صورت نیاز کشورها میتوانیم آن را صادر کنیم
🔹شواهدی نیز وجود دارد که امکان دستساز بودن کروناویروس را کاملاً محال نمیداند
🔹نمیتوانیم به این امید باشیم که زنجیره انتقال ویروس با گرم شدن هوا قطعاً متوقف خواهد شد.
https://tn.ai/2234533
@SajIRAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴چگونه در #جنگ_رسانه ای به خودمان شلیک می کنیم؟!
🔺خبرگزاری ها را که مرور کنیم، با خبرهای #تکذیب شده متعدد مواجه می شویم. خبرهای تکذیب شده، ماهیت، اهمیت و اهداف مختلف دارند؛ اما در چند ویژگی مشترکند؛
1️⃣هیجان مخاطب را برمی انگیزند.
2️⃣منبع نامشخص، نامعتبر یا جعلی دارند.
3️⃣به خاطر خاصیت تحریک کنندگی به سرعت توسط رسانه های غیر حرفه ای و گاها حرفه ای و در میان افراد منتشر می شود.
🔹اساسا خاصیت محرک بودن و #سرگرم_کنندگی آنان برای مخاطب است که توجه صاحبان رسانه را برای انتشار و جذب مخاطب جلب می کند و گاها رسانه های معتبر را در دام خود می اندازد. یعنی اصحاب رسانه با وجودی که از صحت خبر و اعتبار منبع مطمئن نیستند، ریسک کرده و مزیت #اولین_بودن را در مواجهه با نامعتبر بودن ترجیح می دهند و حتی شده با اما و اگر آن را منتشر می کنند. درحالیکه روانشناسی مخاطب رسانه به ما می گوید مخاطب معمولی در مواجهه با خبرهای حساسیت برانگیز تنها جملات اصلی را به ذهن می سپارد و نقل می کند، نه حواشی و اما و اگرها را! این تقدم دادن #منفعت به #رسالت است.
🔹چه بسا در بسیاری مواقع، خبرهای کذب با هدف در دام انداختن رسانه های جبهه مقابل در #جنگ_روانی طراحی شوند. اینگونه است که رسانه ها به راحتی اعتبار خود را در این بازی رسانه ای از دست می دهند و به اصطلاح پازل دشمن را تکمیل می کنند. بعد از ساعتی هم که دروغ بودن آشکار می شود، موج تکذیب ها به راه می افتد. درحالی که رسانه معتبر اصلا نباید در دام خبر جعلی می افتاد که مجبور به تکذیب شود.
🔹خصوصیت تکذیب چیست؟
1️⃣معمولا به صورت رفع تکلیف و برداشتن بار مسوولیت حقوقی صورت می گیرد.
2️⃣به دلیل بار منفی اعتباری برای رسانه ها تلاش زیادی برای بازتاب دادنش صورت نمی گیرد.
3️⃣به دلیل پایین بودن ارزش سرگرم کنندگی و تحریک هیجانی توجه مخاطبین کمتری را جلب می کند.
🔻#خبر، گلوله ایست در خشاب سلاح جنگ رسانه ای. گاه چنان در هیجان اولین بودن و سرعتیم که متوجه نیستیم با انتشار یک خبر کذب، اسلحه را سمت جبهه خودی گرفته ایم! گلوله که شلیک شد، هزینه تاثیر تثبیت شده آن روی مخاطب هرگز با مرهم کم خاصیت تکذیب خبر، جبران نمیشود! هزینه هایی چون یاس، ناامیدی، ترس، پذیرش قدرتمندی دشمن...
✍ «رها عبداللهی»
@SajIRAN
#رصد
جزئیاتی از اولین تراکنش مالی میان ایران و اروپا در چارچوب اینستکس
والاستریت ژورنال:
🔹تجهیزات فروخته شده به ایران مربوط به درمان بیماریهای خونی بوده که از یک شرکت آلمانی خریداری شده و چندین ماه نهایی شدن این معامله به طول انجامیده است.
🔹ارزش مالی این قرارداد تقریبا ۵۰۰ هزار یورو بوده است و تجهیزات فروخته شده هیچ ارتباطی به همهگیری ویروس کرونا ندارد.
fna.ir/ewico3
@SajIRAN