#رصد
⭕️چین: تحریم راهحل برجام نیست، پایبندی و اجرای کامل برجام تنها روش حل مسائل است
🔸ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین:
🔹اجرای تمام و کمال برجام تنها راه عملی برای حل مسائل کنونی است. با تحریم به جایی نمیرسیم.
🔹ایران بارها تعهدش به برجام و آمادگیاش را برای بازگشت به این توافق هستهای ابراز کرده است.
🔹طرفهای برجام باید نیازهای معقوله ایران را برآورده و در همین راستای برای ازسرگیری مذاکرات و پیش بردنِ رایزنیها تلاش کنند.
🔹آمریکا طرفی است که باعث آغاز تنش در توافق هستهای ایران شده است و اکنون باید سیاستِ نادرست فشار حداکثری خود را کنار بگذارد، تمام تحریمها علیه ایران را رفع کند و در راستای بازگشت برجام به مسیر خود قدم بگذارد. /جارچی
@SajIRAN
#رصد
🔻ماجرای غوغای رسانهای درباره اموال مسئولان/ «محرمانگی داراییهای مقامات» میراث چه کسی است؟
🔰فرصت طلایی مجلس برای اصلاح یک مصوبه قدیمی
🔹رسیدگی به اموال برخی از مسئولان حاکمیتی، قبل و بعد از دوره تصدی مسئولیت توسط آنان، موضوع اصل ۱۴۲ قانون اساسی است: «دارایی رهبر، رئیس جمهور، معاونان رئیس جمهور، وزیران و همسر و فرزندان آنان قبل و بعد از خدمت، توسط رئیس قوه قضاییه رسیدگی میشود که بر خلاف حق، افزایش نیافته باشد.»
🔹در اجرای این اصل قانون اساسی، در روز ۱۳۹۱/۰۲/۱۷ مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران» را تصویب میکند و در اثر مخالفت شورای نگهبان با برخی از بندهای این مصوبه مجلس، موضوع به مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست «هاشمی رفسنجانی» ارجاع میشود. مجمع تشخیص مصلحت نظام در تاریخ ۱۳۹۴/۰۸/۰۹ مصوبه مجلس را با اصلاحاتی تایید میکند.
🔹در ماده ۵ این قانون تصریح میکند که «فهرست دارایی های افراد مشمول و نیز اسناد و اطلاعات مربوط به آن به جز در مواردی که در این قانون و آییننامه ذیل آن تعیین شده است، محرمانه بوده» و برای افشاء و انتشار آن مجازات تعیین میکند. یعنی اطلاعات در سامانهای زیر نظر قوه قضائیه «ثبت» میشود ولی «اعلام عمومی» نمیشود.
🔹این قانون در تاریخ ۱۳۹۴/۰۹/۱۴ از سوی علی لاریجانی برای اجرا ابلاغ شده و بنا بر ماده ۶ این قانون قوه قضائیه به ریاست آملی لاریجانی موظف میشود حداکثر ظرف مدت شش ماه پس از لازم الاجراءشدن این قانون، آییننامه اجرائی قانون را تهیه و پس از تأیید رئیس قوه قضائیه ابلاغ نماید.
🔹اما این قانون در دوره مدیریت آملی لاریجانی در قوه قضائیه هیچگاه عملی نشد و پس از انتصاب آیتالله رئیسی به ریاست قوه قضائیه، در تاریخ ۱۳۹۸/۰۳/۲۰ آییننامه اجرایی این قانون از سوی رئیس قوه قضائیه ابلاغ میشود. به موجب این آئیننامه:
اولا؛ به استناد ماده ۵ قانون فوقالذکر که اطلاعات مسئولان را محرمانه تلقی کرده، در بند ۲ آییننامه سامانهای را «با رعایت ساز و کارهای امنیتی، حفظ محرمانگی و حریم خصوصی و همچنین صحت و تمامیت دادهها» برای این ثبت اموال مسئولان راهاندازی میکند.
ثانیا؛ مجددا به استناد ماده ۵ قانون مجلس، در بند ۸ آییننامه اعلام میشود که «فهرست دارایی مقامات مسئول و سمتها و مشخصات افراد مشمول و اسناد و اطلاعات مربوط به آن که به قوه قضاییه ارائه میشود، محرمانه بوده و افشای آن ممنوع است.»
ثالثا؛ برای متخلفین از ثبت کامل داراییها در سامانه در بند ۱۹ آییننامه، تعقیب کیفری توسط دادستان را پیشبینی میکند.
رابعا؛ در بند ۱۸ آییننامه این حق را به رئیس قوه قضائیه میدهد تا نتیجه بررسی اموال و دارایی مسئولان ذکر شده در اصل ۱۴۲ قانون اساسی را منتشر نماید.
🔹در حال حاضر نیز مجلس در حال بررسی طرحی است که سازمانها را موظف میکند تا اطلاعات مالی و اقتصادی مسئولان را در این سامانه به اشتراک بگذارد و «همچون گذشته» تاکید میکند که این اطلاعات محرمانه است. در حقیقت اتفاق جدیدی در این حوزه نیفتاده جز اینکه مسیرهای تطبیق اموال و داراییهای مسئولان، صرفا به خوداظهاری مقامات محدود نشده و از مسیرهای متعدد دیگری نیز اخذ اطلاعات صورت خواهد گرفت.
🔹نکته جالب توجه آن است که درج محرمانگی اطلاعات سامانه ثبت اموال مسئولان، مصوبه مجمع تشخیص به ریاست هاشمی رفسنجانی بوده که البته در همان دوره نیز مورد نقد جریان انقلابی قرار گرفته بود. علاوه بر آن، آملی لاریجانی نیز در دوره ریاست خود بر دستگاه قضائی از ظرفیت این قانون برای راهاندازی سامانه ثبت اموال مقامات استفادهای نکرد و این موضوع تا سال ۹۸ به تاخیر افتاد.
🔹اکنون نیز مجلس نه تنها تصمیمی برای محرمانگی اموال مسئولان نگرفته، بلکه بر اساس الزام قانونی حرکت میکند که در گذشته توسط مجمع تشخیص مصوب شده و حالا با تنوع بخشیدن به مسیرهای دریافت اطلاعات، سعی در اجرای بهینه قانون مذکور دارد.
🔹هر چند موارد اعلام شده بحثهای داخل کمیسیون قضائی بوده و صحن مجلس هنوز هیچ بندی را تصویب نکرده، اما بهتر است مجلس شورای اسلامی ضمن تثبیت تصمیم خود درباره اخذ اطلاعات از مسیرهای متنوع، مصوبه محرمانگی اطلاعات که در هنگام تصویب در مجمع تشخیص مورد نقد جریان انقلابی بود را هم مجددا مورد بازنگری قرار دهد.
🔹از سوی دیگر، رئیس قوه قضائیه نیز با بهرهگیری از ظرفیت قانونی مندرج در ماده ۱۸ آییننامه اجرایی این قانون، میتواند نتایج رسیدگی به اموال مقامات مشمول اصل ۱۴۲ قانون اساسی را به اطلاع عموم برساند. /رجانیوز
@SajIRAN
#راه_روشن
🌹امام خمینی (ره):
🔺ائمه ما- علیهم السلام- همه شان کشته شدند، برای اینکه همه اینها مخالف با #دستگاه_ظلم بودند. اگر امامهای ما تو خانههایشان مینشستند و مردم را دعوت میکردند به بنی امیه و بنی عباس محترم بودند، روی سرشان میگذاشتند آنها ائمه ما را، لکن میدیدند هر یک از [ائمه] حالا که نمیتواند لشکرکشی کند، دارد زیرزمینی اینها را از بین میبرد. از این جهت آنها را حبس کردند، کشتند، تبعید کردند. #حضرت_عسکری را در #سامرا چندین سال نگه میدارد تحت فشار و محبوس.
۱۳۵۷/۰۷/۲۳
@SajIRAN
#راه_روشن
🌹امام خامنهای:
🔺«امام حسن عسکری(علیهالسلام) حزب طرفدار خود را نزدیک خودش میداند و میفرماید که میان ما و شما خویشاوندی نزدیک است. یعنی قوموخویش درجهی یک هستیم، مثل پدر و فرزند، مثل برادر؛ و مؤمن برادر مؤمن است! یعنی ارتباط میان دو مؤمن، پیوند برادریِ پدر و مادری است، نه برادریِ ناتنی. مراد از مؤمن کیست؟ آن کس که دنبال راه امام عسکری(علیهالسلام) است، این همان ارتباط مستحکم تشکیلاتی است میان امام و پیروانش.»
📚کتاب همرزمان حسین علیهالسلام
@SajIRAN
#رصد
غریب آبادی خطاب به گروسی: با سکوت شما عضویت در ان.پی.تی چه فایدهای دارد؟
🔹سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس اتمی در واکنش به سکوت گروسی در قبال برنامه هستهای رژیم صهیونیستی: فایده عضویت در معاهده عدم اشاعه و اجرای کامل پادمانهای آژانس چیست؟
🔹چگونه می توان آژانس را به عنوان یک نهاد جدی، حرفهای و بیطرف دید، در حالی که اجرای رژیم پادمانی خود را به طور برابر و عادلانه برای تمامی اعضایش دنبال نمیکند؟
🔹سکوت و غفلت در برابر برنامه هستهای اسرائیل این پیام را به اعضای ان.پی.تی میفرستد که عضویت در معاهده مساوی است با پذیرش قویترین نظارت، در حالی که بیرون ماندن از آن به معنای رهایی از هرگونه تعهد و انتقاد و حتی دریافت پاداش است! /فارس
@SajIRAN
#رصد
کمیساریای عالی انتخابات عراق: نتایج نهایی به زودی اعلام میشود
🔹 کمیساریای عالی انتخابات عراق اعلام کرد که شمارش صندوقهای باقی مانده آراء به زودی پایان خواهد یافت و نتایج نهایی پس از آن اعلام خواهد شد.
🔹در نتایج اولیه اعلام شده، آرای ۳۶۸۱ شعب اخذ رأی لحاظ نشده بود و تاکنون ۷۰ درصد آرای این شعب شمارش شده و به زودی پایان خواهد یافت. /فارس
@SajIRAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#رصد
🎥 رضایی: تحریمهای داخلی به دست دولتمردان باید برداشته شود
🔹معاون اقتصادی رئیس جمهور در بازدید از بندرامام خمینی(ره): بار کشتیها بعد از ۲ ماه معطلی در دریا و بعد از تخلیه بار، به دلیل اخذ مجوزهای فراوان و همچنین عدم هماهنگی بین متولیان صدور این مجوزات، تا زمان ترخیص در انبارهای گمرک باقی میماند.
🔹نتیجه این روند، تاخیر در تحویل این محصولات به بازار و مصرفکنندگان است. محصولات صادراتی نیز با تاخیر از کشور خارج میشوند و این دلیل اصلی افزایش قیمتهاست.
🔹مسئله تحریمهای داخلی در چند نقطه کشور از جمله بنادر و گمرکات ما وجود دارد که رفع آنها در دستور کار دولت جدید است. نباید اجازه دهیم مردم تاوان بیعرضگی و کمکاری مسئولین را بدهند. /فارس
@SajIRAN
#رصد
فساد اقتصادی دولت روحانی در واردات نهاده دام
▪️پای اقوام نزدیک وزرای دولت قبل درمیان است
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در گفتوگو با تسنیم:
🔹سال ۹۸ مبلغ ۴۵۰ میلیون دلار ارز برای واردات نهادههای دامی از کشور خارج شده اما نهادهای به کشور وارد نشد و این اتفاق در سال ۹۹ نیز روی داد!
🔹برخی اقوام نزدیک وزرای دولت قبل در پرونده فساد واردات نهاده دام نقش داشتند.
🔹یکی از وزای دولت قبل به موازات شرکت پشتیبانی امور دام شرکتهای وارد کننده نهادههای دامی را ایجاد کرد و پسرخاله و پسر عموهایش را آورد!
tn.ai/2589175
@SajIRAN
#رصد
واکنش ایران به اظهارات بیاساس «الهام علیاف»
سخنگوی وزارت خارجه:
🔹طرح اتهامات رسانهای صرفا در راستای منافع رژیم صهیونیستی مبنی بر تحت تاثیر قرار دادن روابط برادرانه دو ملت ایران و آذربایجان است.
🔸به نظر میرسد به رغم پیامهای خصوصی و مثبتی که از باکو دریافت میشود، تعمدی برای طرح اظهارات رسانهای بیمبنا از سوی باکو وجود دارد که البته در جای خود پاسخ مقتضی داده خواهد شد.
tn.ai/2590115
@SajIRAN