#رصد
🔰سفر موفق باقری چگونه ایران را از تله مذاکراتی تیم ظریف نجات داد؟
🚨توافق ایران و اتحادیه اروپا برای آغاز گفتگوها در «بروکسل»/ عصبانیت آمریکا: پاسخ سوالات نزد ما در «وین» است نه «بروکسل»
🔹فروردین ماه سال جاری بود که عباس عراقچی در نشستی با حضور اعضای باقیمانده توافق برجام به صورت مجازی شرکت کرد. خروجی این جلسه اما بیانیه عجیبی بود که حاکی از چند عقبنشینی جدید از سوی تیم مذاکرهکننده داشت.
🔹رجانیوز همان زمان در گزارشی تحلیلی نسبت به مشکلاتی که چنین تصمیمی بر سر راه مذاکرات ایجاد میکند، اشاره کرده بود. پذیرش مذاکره برای رفع تحریمها به جای لغو یکباره آنها، سخن گفتن از ترتیبات اجرایی به معنای پذیرش طرح گام به گام و موافقت با حضور آمریکا در جریان مذاکرات، همگی بر خلاف سیاست قطعی نظام بود که متاسفانه با عقبنشینی تیم مذاکرهکننده به وقوع پیوست و کشور را در مسیر غیرلازمی به نام «جلسات گروههای کارشناسی» قرار داد.
🔹با وجود تکذیب حضور آمریکا در مذاکرات از سوی مقامات وزارت خارجه از جمله ظریف و عراقچی، آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که در مذاکرات حضور دارد و صراحتا از طرح گام به گام خود برای لغو تحریمها سخن گفت. همچنین در این بیانیه صراحتا سخن از گفتگوی غیرمستقیم میان ایران و آمریکا بود که از سوی تیم ایرانی تکذیب میشد.
🔹موضع ایران که تا پیش از آن لغو یک جای تحریمهای برجامی و تحریمهای دوره ترامپ بود، با پذیرش این روند دچار اختلال جدی شد. تایید این سازوکار مسالهدار از سوی تیم ظریف، منجر به دستهبندی تحریمهای آمریکا به سه گروه شد که ایالات متحده تنها برای برداشته شدن هر کدام از آنها اما و اگرهای مختلفی به میان آورد.
🔹با روی کار آمدن دولت سیزدهم و رصد فضای بینالمللی، طی روزهای گذشته علی باقری اعلام کرد که برای رایزنی درباره آغاز گفتگوهای هستهای، این هفته به بروکسل و مقر اتحادیه اروپا سفر خواهد کرد. او تاکید کرد که گفتگوها با انریکه مورا به عنوان نماینده اتحادیه اروپا برای آغاز مذاکرات «نتیجه محور» خواهد بود. علی باقری با اعلام خبر سفر خود به بروکسل، سیاست فشار حداکثری آمریکا را «شکست خورده» خوانده و گفته بود که «ادامه این سیاست نمیتواند موانع پیش روی مذاکرات را بردارد» و «بر پیچیدگیهای فراوان مذاکرات خواهد افزود.»
🔹رابرت مالی، مسئول میز ایران در وزارت خارجه آمریکا نتوانست خشم خود را از این موضوع پنهان کند و با ذکر اینکه «تهران میتواند با هر طرفی که بخواهد مشورت کند، اما این مشورتها نمیتواند جایگزین مذاکرات مستقیم با ایالات متحده شود» تصریح کرد که «اگر ایران سوالی درباره نحوه رفع تحریم و تعهد آمریکا دارد، باید پاسخ را از ما بشنود». او با تاکید به اینکه «ایران تمایل به گفتوگوی مستقیم با آمریکا ندارد»، گفت: «حداقل آنها باید این سوالات را در فرمت وین مطرح کنند. چون در گفتوگو با اتحادیه اروپا، پاسخ خود را دریافت نخواهند کرد.»
🔹پس از این موضع تهدیدگونه آمریکا، سفر علی باقری امروز به مقصد بروکسل انجام شد. این سفر بر خلاف خواسته آمریکا که آغاز مذاکرات را به حضور و اظهارنظر خود گره زده بود، دستاورد مشخصی برای آغاز دور جدید گفتگوها داشت. علی باقری در صفحه شخصی خود نوشت که «گفتوگوی جدی و سازندهای با انریکه مورا درباره عناصر ضروری مذاکرات موفق داشتم.» و اعلام کرد «توافق کردیم پیش از پایان ماه نوامبر مذاکرات را آغاز کنیم. تاریخ دقیق هفته بعد اعلام خواهد شد.»
🔹همچنین حسین امیرعبداللهیان در تهران نیز صبح امروز در موضعی روشن اعلام کرد: ما نمیخواهیم از نقطه بن بست مذاکرات وین وارد مذاکرات وین شویم، ولی فرمتی که در مذاکرات وین شکل گرفته را قبول داریم و به زودی پس از ارزیابی از گفتوگوهای امروز آقای باقری با آقای مورا و مسئولان اتحادیه اروپا درباره اینکه در چه تاریخی وارد گفتوگو و مذاکره با ۱+۴ شویم، تصمیم میگیریم. ولی دیر نخواهد بود و بزودی این اتفاق خواهد افتاد و با ۱+۴ گفتوگوها را از سر میگیریم.
🔹اعلام خبر آغاز مذاکرات هستهای از «بروکسل» به جای «وین»، طرح آمریکا برای حضور و نقشآفرینی در مذاکرات را با شکست جدی روبرو کرده است.ایالات متحده باید پیام روشن این اتفاق را درک و تحلیل کند: «از نظر جمهوری اسلامی، واشنگتن اکنون عضو توافق نیست و صلاحیت تعیین تکلیف برای طرفها را ندارد.» /رجانیوز
@SajIRAN
#راه_روشن
🌹امام خامنهای:
🔺از سوی قدرتهای سیاسی مادّی اصراری وجود دارد بر اینکه اسلام را در عمل فردی و عقیدهی قلبی منحصر کنند. آنچه اسلام مطرح میکند، این است که عرصهی فعّالیّت این دین، تمام گسترهی زندگی بشر است؛ از اعماق قلب او تا مسائل اجتماعی و سیاسی، باید تلاش کنیم نظر اسلام را دربارهی خودش تبیین و ترویج کنیم.
۱۴۰۰/۰۸/۰۲
@SajIRAN
#رصد
🔹تدبیر دولت و اعتماد مردم نقشه دشمن را نقش بر آب کرد
🔸طراحان اخلال سایبری در سامانه سوخت اگرچه برای ملت و دولت زحمت درست کردند اما از درایت، همدلی و اهتمام همین مردم و دولت تودهنی خوردند. دشمن، خباثتش را نشان داد؛ اما آرزویش بر عکس از آب در آمد.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور پیش از ظهر دیروز (چهارشنبه) سخنرانی خود در نشست همسایگان افغانستان را لغو و به منظور بررسی آخرین وضع عملیاتی کردن جایگاههای عرضه سوخت در سراسر کشور و بررسی اختلال پیشآمده در سامانه هوشمند سوخت به صورت سرزده در وزارت نفت حضور یافت. رئیسجمهور افزود: لازم است همه دستگاهها در مقابل حملات احتمالی دشمن آمادگی داشته باشند، از وزیر نفت و مجموعه کارکنان وزارت نفت برای سرعت عمل در فعالسازی جایگاهها تشکر میکنم. رئیسی همچنین بدون اطلاع قبلی و به صورت کاملا سرزده به جایگاه سوخت میدان فردوسی رفت و در گفتوگو با مردم و جایگاهداران ضمن تشکر از ارایه خدمات آنها به مردم پس از اختلال ایجاد شده، به صورت میدانی و بیواسطه در جریان وضعیت سوخت رسانی به خودروها قرار گرفت.
از مهار حمله سایبری...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/228575
@SajIRAN
#رصد
🔹سه واحد درس علوم سیاسی از حادثه بنزینی
# جعفر_بلوری
همه به چشم دیدیدم که حملات سایبری و خرابکاری، شوخیبردار نیست و در برخی حوزهها ظرفیت تولید «بحران» را
نه برای یک شهر که، برای کل کشور دارد. آنچه روز سهشنبه، چهارم آبانماه اتفاق افتاد و توزیع سوخت برای مردم را برای ساعاتی در کل کشور با اختلال ایجاد کرد، باید برای خوشخیالترین و تنبلترین افراد هم ثابت کرده باشد که مسئله، حملات هکری و خرابکاری «جدی» است. تصورش را بکنید اگر این حمله، به این سرعت و به این خوبی مدیریت نمیشد، رسانه ملی اینقدر خوب وارد نمیشد و مدیریت افکار عمومی را دشمن در اختیار میگرفت؛ چه اتفاقی رخ میداد؟! به این هم کمی فکر کنید که اگر چنین حملهای به سایر زیرساختها که مستقیما با مردم در ارتباطند صورت بگیرد، چه اتفاقی خواهد افتاد؟!
تجربه میگوید، پس از هر اتفاقی که افکار عمومی را درگیر میکند، باید منتظر سیل شایعات بود و این شایعات در صورتی موثر واقع شده و مخرب میشوند که، رسانهای در تراز تلویزیون، حرفهای عمل نکند. اینکه تمام مسئولین دولتی و غیردولتی فورا به صف شده و با سرعت قابل قبولی مشکل را قبل از اینکه تبدیل به بحران شود تا حد بالایی حل کردند نیز، قابل تقدیر است. دیروز آقای رئیسی حتی شخصا به برخی پمپ بنزینها سر زده و با مردم صحبت کردند. این هم حقیقتا قابل تقدیر است. حادثه روز سهشنبه حاوی درسها و عبرتهایی بود. در اینباره گفتنیهایی هست که طی چند بند به آن میپردازیم. تمام بندهای زیر به هم ارتباط دارند و باید با هم دیده شوند. بخوانید:...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/228578
@SajIRAN
#رصد
وحیدی: دشمن برای آبان ماه برنامه داشت
وزیر کشور:
🔹دشمن برای آبان ماه برنامهریزی کرده و اخلال در جایگاههای سوخت آغاز آن قلمداد میشود.
🔹مردم با بصیرت میبینند که رئیسجمهور میخواهد راه جدیدی را ایجاد کند و این امر سبب ایجاد اعتماد و آرامش در جامعه شده است.
tn.ai/2597420
@SajIRAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#رصد
اژهای: از این همه مشکل در خوزستان شرمنده شدیم
رئیس قوهقضاییه در استان خوزستان:
🔹وجود این همه مسائل و مشکلات در استان خوزستان با وجود این همه ظرفیتهای غنی، مسئولین کشوری را شرمنده مردم این استان میکند.
🔹مسائل استان خوزستان را باید به طور ویژه مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
🔹امروز همه مدیران عالی دستگاه قضا برای بررسی میدانی مشکلات مردم خوزستان به این استان سفر کردهاند.
tn.ai/2597433
@SajIRAN
#رصد
دلار و یورو در صرافی ملی چند؟
💵 قیمت فروش دلار در صرافیهای بانکی ۲۶ هزار و ۹۵۵ تومان و قیمت خرید ۲۶ هزار و ۴۲۲ تومان تعیین شده است.
💶 قیمت فروش یورو ۳۱ هزار و ۴۱۱ تومان و قیمت خرید ۳۰ هزار و ۷۸۹ تومان اعلام شده است.
@TasnimNews
@SajIRAN