دولتمرد را اقتدار باید
امروز بر کسی پوشیده نیست که جامعه ایرانی، در عرصههای مختلف، دارای دوگانگی یا چندگانگیهایی است که بعضا روند #سیاستگذاری را با اختلال، مواجه مینماید. چرایی بروز این چندگانگیها را میتوان در فقدان اقتدار دولت، یافت. به گفته چارلز مریام، «کسی که اقتدار دارد، مانند راننده اتوبوس است. او مجاز است به صلاحدید خود عمل کند، اما باید مسافران را در مسیر مطلوب ببرد. در غیر این صورت، مسافران، اتوبوس را ترک میکنند و راهی را که میخواهند، پیش میگیرند.» اگر مسافران اتوبوس ایران، پیاده شده و هر یک، به راهی میروند، یکی از دلایل آن، کاهش چشمگیر اقتدار دولت است. اگر برخی از دختران جامعه، در انتخاب پوشش، راه خود را -که دقیقا در مقابل راه رسمی است- در پیش میگیرند، باید یکی از دلایل آن را در فقدان اقتدار دولت، جستوجو کرد. اگر برخی از کشاورزان، بدون کمترین توجهی به دولت، به روش دلخواه خود، منابع آب و خاک را از بین میبرند، اگر بانکها با سیاستهای دولت همراهی نمیکنند، اگر خودروسازان، به لطایفالحیل، دولت را دور میزنند، اگر برخی از ورزشکاران و هنرمندان، از جیب مردم برمیدارند، به نظام لگد میزنند و به ریش دولت میخندند، اگر یک بچهپولدار، به خود جرأت میدهد افسر پلیس را زیر مشت و لگد بگیرد، اگر پزشک و کاسب و وکیل و بازاری، برای فرار از مالیات، از کارتخوان، استفاده نمیکنند، اگر صنایع نفت، درآمدهای خود را شفاف نمیکنند، همه را باید در فقدان اقتدار دولت یافت و این، مسئله مهمی است که کشور در یک دهه گذشته، با آن دستبهگریبان بوده است. شاید کمتر کسی را بتوان یافت که به انحاء مختلف، بر ناکارآمدی دولت در تمشیت امور جامعه، صحه نگذارد. این ناکارآمدی، موجب کاهش اقتدار شده است و کاهش اقتدار، منجر به ناکارآمدی بیشتر. این چرخه، آنقدر ادامه خواهد یافت تا دولت، به موجودی بیخاصیت، تبدیل شود.
چرخه شوم «ناکارآمدی-فقدان اقتدار» را باید با بازتولید اقتدار متوقف کرد. اقتدار، پیش از هر چیز، باید در دولتمردان، ایجاد شود و به تدریج به برنامهها و سیاستها سرایت کند.
دولتمرد را #اقتدار باید.
توییت برادر عزیزمان، ماجرای آن دانشآموز غافلی است که بالای برگه امتحانی، در کادری که در آن، نوشته بودند:«در این کادر چیزی ننویسید»، نوشت: «چشم». برادر عزیز آقای @jalilmoheby شما که خودتان دارید بر طبل اختلاف میکوبید!
دیکتاتور انتخاباتی
هر انتخاباتی که بر ما میگذرد، بیشتر به ظلمی که در سال ۸۸ به مردم و نظام روا داشته شد، پی میبریم. اما ظلم بزرگتر آن است که اجازه دهیم، حوادث آن سال و رفتارهای دیکتاتورمآبانه میرحسین موسوی به دست فراموشی سپرده شود.
مگر دیکتاتور کسی نیست که میکوشد تمایلات خود را بر دیگران تحمیل نماید و در صورت مواجهه با هرگونه مقاومتی آن را سرکوب میکند؟ موسوی در آن سال، بدون یک خط سند، نظام جمهوری اسلامی را به تقلب در انتخابات محکوم کرد. نظامی که در آن، حسن روحانی به خاطر چند هزار رأی بیشتر در سال ۹۲، بهعنوان رئیسجمهور انتخاب شد و نظامی که در سال ۱۴۰۲ صادقانه، اعلام کرد حدود ۳۰۰هزار نفر در تهران، آرای باطله به صندوقها انداختهاند و تنها ۴۱ درصد از مردم در انتخابات، شرکتکردهاند، توسط موسوی، به تقلب چند میلیونی متهم گردید.
در نتیجه، کشور برای چند ماه به آشوب کشیده شد، دشمن جری شده و تحریمهایش را تشدید نمود و امنیت و آرامش از زندگی مردم، رخت بربست. همه اینها فقط از آن رو بود که اکثریت مردم ایران به تمایلات موسوی، توجهی نکردند و شخص دیگری را بهعنوان رئیسجمهور انتخاب نمودند. مسئله، این بود که او تمایل داشت حرف، حرفخودش باشد! و وقتی با رأی مردم، مواجه شد آن را برنتافت.
اکنون و پس از گذشت بیش از یک دهه، نباید اجازه داد، ظلمی که بر کشور روا داشته شد، فراموش گردد و جای ظالم و مظلوم، دگرگون جلوه داده شود.
مسئله اصلی فتنه ۸۸ نه تقلب، بلکه تغلب بود. موسوی و اطرافیانش، در پی غلبه بر رأی و نظر مردم بودند، لکن مقاومت نظام اسلامی، آنها را ناکام گذاشت.
@sajjadsakeni
آقای #بانکیپور همانقدر که در طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، موفق بود، در موضوع عفاف و حجاب نیز موفق خواهد شد.
تقریبا هیچ...
إِلَهِي إِنْ أَخَذْتَنِي بِجُرْمِي أَخَذْتُكَ بِعَفْوِكَ وَ إِنْ أَخَذْتَنِي بِذُنُوبِي أَخَذْتُكَ بِمَغْفِرَتِكَ وَ إِنْ أَدْخَلْتَنِي النَّارَ أَعْلَمْتُ أَهْلَهَا أَنِّي أُحِبُّكَ.
@sajjasakeni
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اللهم ان لم تکن غفرت لنا فی ما مضی من شعبان، فاغفر لنا فی ما بقی منه...
#شعبان
🌐 @mesbahyazdi_ir
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ امْحَقْ ذُنُوبَنَا مَعَ امِّحَاقِ هِلَالِهِ، وَ اسْلَخْ عَنَّا تَبِعَاتِنَا مَعَ انْسِلَاخِ أَيَّامِهِ حَتَّى يَنْقَضِيَ عَنَّا وَ قَدْ صَفَّيْتَنَا فِيهِ مِنَ الْخَطِيئَاتِ، وَ أَخْلَصْتَنَا فِيهِ مِنَ السَّيِّئَاتِ.
خدایا! بر محمد و آلش درود فرست، و با به محاق نشستن هلالش، گناهانمان را محو کن، و با سپری شدن روزهایش، گناهان را از وجود ما برکَن، تا ماه رمضان در حالی از ما بگذرد که وجودمان را از خطاها پاکیزه، و از بدی ها خالص و آراسته فرموده باشی.
🔸دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه🔸
@sajjadsakeni
محسن نوربخش در صفحات ۱۳۵ و ۱۳۶ کتاب اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی، سابقه شکلگیری حزب کارگزاران سازندگی را اینگونه بیان میکند: «در مجلس پنجم و در واقع اواخر دولت دوم آقای هاشمی، جمعی از اعضای دولت به فکر حضور در انتخابات مجلس افتادند و حزب کارگزاران را تحت حمایت آقای هاشمی، شکل دادند که توانستند در انتخابات، موفق شوند و به ادعای خودشان انحصار موجود در آن زمان را که در اختیار جامعه مدرسین، روحانیت مبارز و روحانیون مبارز بود بشکنند».
الغرض، همیشه جماعتی بر سمند قدرت مینشینند، انحصارا قدرت را در دست میگیرند و سپس جماعتی انحصارشکنانه وارد میدان میشوند، گوی سبقت را از قبلیها میربایند و این داستان ادامه دارد!
@sajjadsakeni
📝 افسانه لیبرالیسم
ایالات متحده آمریکا، اخیرا قانونی تحتعنوان
«Protecting Americans from Foreign Adversary Controlled Applications Act»
به تصویب رسانده است. به نوعی میتوان این قانون را قانون صیانت فضای مجازی آمریکا دانست که با عنوان «حفاظت از آمریکاییها در برابر اپلیکیشنهای تحت کنترل دشمن!» معرفی شده است. مطابق این قانون، تیکتاک که بر اساس آمار بیش از ۱۰۰ میلیون آمریکایی از آن استفاده میکنند، یک راه بیشتر ندارد و آن، این است که مالکیت خود را در آمریکا به یک شرکت آمریکایی واگذار نماید. در غیر این صورت، اجازه فعالیت نخواهد داشت.
این در حالی است که آمریکا پرچمدار لیبرالیسم و داعیهدار آن است. لیبرالیسم، بهعنوان نظریه سیاسی مبتنی بر اصل محدودیت دخالت دولت در حوزه خصوصی، سالها در کشورهای مختلف دنیا از جمله ایران، با چاشنیها، پیشوندها و پسوندهای گوناگون، تبلیغ شده است. هر زمان دولت ایران، قصد مداخله در حوزهای را داشته که مخالف میل کشورهای غربی و پیادهنظام آنها در داخل بوده، چماق لیبرالیسم، منع مداخله دولت و لزوم حفظ آزادی شهروندان، به نشانه تهدید، بلند شده است. در اقتصاد، موضوعی همچون کنترل بازار، در فضای مجازی، موضوعی نظیر طرح صیانت، در سیاست، نهادی همچون شورای نگهبان و در فرهنگ، مسئله حجاب، همگی مورد نکوهش لیبرالها قرار میگیرند و در مقابلِ آنها فریادهای وا آزادیا از گوشه و کنار، بلند میشود. غافل از اینکه دولت محدود، اصلا دولت نیست. به گفته ماکس وبر دولت، تنها نهادی است که «حق انحصاری کاربرد مشروع زور» را در اختیار دارد. دولتی که نتواند در مواقع لزوم از قدرت خود برای پیشبرد امور استفاده نماید، بیشتر یه یک مترسک شبیه است تا دولت.
مواردی همچون قانون صیانت آمریکا و یا برکناری رؤسای دانشگاههای مطرح این کشور به جرم تظاهرات دانشجویان آنها علیه وحشیگریهای رژیم صهیونیستی، نشان داد شعارهایی از قبیل آزادی، اصالت فرد و آزادی مطلق نهادهای علمی در میان مدعیان لیبرالیسم، تنها تا زمانی اعتبار دارد که کسی متعرض منافع -بخوانید ایدئولوژی- آنها نشود. لکن به مجرد اینکه احساس کنند منافعشان در خطر است، شمشیر از نیام بیرون میکشند و مقتدرانه، همه را قلع و قمع مینمایند.
در نتیجه، لیبرالیسم و متعلقات آن، بیش از آنکه در دول غربی، کاربرد واقعی داشته باشد، ابزاری است برای اخته کردن دولتهای رقیب. در این میان، تنها آنهایی میتوانند مقتدرانه، کشور خود را اداره کنند که افسون این افسانهها نشوند، در غیر اینصورت، باید بنشینند تا ایسمهای رنگارنگ، برایشان تصمیمگیری کنند.
@sajjadsakeni
کاش آقایانی که با عینک حزبی و جناحی و البته با ژست علمی، همه چیز را تحلیل میکنند، کمی سر از زیر برف بیرون بیاورند.
خیلی دوست دارم نظر آقای فاضلی را درباره قانون صیانت از مردم در مقابل اپلیکیشنهای دشمن (the Protecting Americans from Foreign Adversary Controlled Applications Act) در آمریکا، بدانم.
آیا درباره آن هم، به تجاوز به عنف به واژه معتقدند یا مثل همیشه مرغ همسایه غاز است؟!
@sajjadsakeni