هدایت شده از خانواده دینی
یادبود مجازی آیت الله سیّد ابراهیم رئیسالساداتی
👇👇👇
https://fatehe-online.ir/6
روی لینک بزنیم و فاتحه ای نثار روحشون کنیم
#اللهمعجللولیکالفرج 🤲
هدایت شده از خادمین نهج البلاغه البرز
حکمت ۳۲۵ نهج البلاغه:
لَمَّا بَلَغَهُ قَتْلُ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِي بَكْرٍ:
إِنَّ حُزْنَنَا عَلَيْهِ عَلَى قَدْرِ سُرُورِهِمْ بِهِ
إِلاَّ أَنَّهُمْ نَقَصُوا بَغِيضاً وَ نَقَصْنَا حَبِيباً
وقتــی خــبر شــهادت جنـاب
محــمـد ابــــن ابی بــکر را به
حضــــــرت دادند فــرمـــــود:
غــم و غصه ما بر شـهادت او،
به انـدازۀ شــادى دشمنــان از
شهــادت اوست. با این تفـاوت
که دشمنان، دشمنی سر سخت
را از دست دادند و ما دوستى
محبوب و عزیز را 😭😭😭
#شهید_جمهور| #رئیسی|
▪️▪️ #رسا ▪️▪️
#نهضت_نهج_البلاغه_دانشگاهیان
▪️ #جشنواره_ملی_نهج_البلاغه ▪️
🌐سایت جشنواره: rasanahad.ir
📢 به کانال جشنواره در پیامرسانهای زیر بپیوندید:
🔗 ایتا | بله | روبیکا
👇
@rasanahad
💎 #ادب
🔻امیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
اِنَّ النّاسَ اِلى صالِحِ الاَْدَبِ اَحْوَجُ مِنْهُمْ اِلَى الْفِضَّةِ وَ الذَّهَبِ
❇️ مردم به ادب (#فرهنگ و #تربيتِ) درست نيازمندترند تا به طلا و نقره.
📚 غررالحكم، ح ۳۵۹۰
Ble.ir/sal3abil
چشمه جوشان نهجالبلاغه
#نهج_البلاغه
💠اى كميل! خانواده را دستور ده كه روزها در كسب فضايل و مكارم بكوشند و شامگاهان در انجام حوائج مردمى كه در خوابند تلاش كنند.
📘#حکمت_257
@sal3abil
#شرح_حکمت ۲۵۷
📌امام عليه السلام خطاب به كميل بن زياد نخعى كه يكى از ياران عالم و دانشمند وباتقواى او بود دو نكته مهم را گوشزد كرده، مىفرمايد:
▫️يَا كُمَيْلُ، مُرْ أَهْلَکَ أَنْ يَرُوحُوا فِي كَسْبِ آلْمَكَارِمِ، وَيُدْلِجُوا فِي حَاجَةِ مَنْ هُوَ نَائِمٌ
💠«اى كميل! خانواده را دستور ده كه روزها در كسب فضايل و مكارم بكوشند و شامگاهان در انجام حوائج مردمى كه در خوابند تلاش كنند.
✍امام عليه السلام در نكته اوّل، برنامه زندگى را چنين تنظيم مىفرمايد كه در بخشى از آن انسان باايمان بايد به خودسازى و كسب فضايل مشغول باشد، بر علم خود بيفزايد، از تجارب ديگران استفاده كند، صفات برجسته انسانى را در خود پرورش دهد، رذايل اخلاقى را دور نمايد و به سوى كمال انسانى سير كند، و در بخش ديگر به دنبال حل مشكلات مردم باشد.
✔️ بنابراين كسانى كه تنها به اصلاح خويش مىپردازند و كارى براى حل مشكلات ديگران انجام نمىدهند از حقيقت اسلام دورند. همچنين كسانى كه براى انجام حوائج مردم تلاش مىكنند و از خود غافلند آنها نيز بيگانهاند؛ مسلمان واقعى كسى است كه هم به اصلاح خويش بپردازد و هم به حل مشكلات مردم توجّه كند.
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @sal3abil
چشمه جوشان نهجالبلاغه
═══✙❆♡❆✙═══
@sal3abil
#سلسبیل
چشمه جوشان نهجالبلاغه
🔰 #دوازده ویژگی #دوست_خوب در حکمت ۲۸۹ نهج البلاغه به ترتیب عبارتند از :
✅ « أَخٌ فِي اللَّهِ» : برادری اش با من در راه خدا بود. نه در راه خودخواهی ها و نفسانیّات.
✅ «كَانَ يُعْظِمُهُ فِي عَيْنِي صِغَرُ الدُّنْيَا فِي عَيْنِهِ» کوچک شمردن دنیا: بخاطر این در نظر منِ علی بزرگ مقدار بود که دنیا در چشمش کوچک بود.
✅ « وَ كَانَ خَارِجاً مِنْ سُلْطَانِ بَطْنِهِ» از اسارت شکمش آزاد بود. « فَلَا يَشْتَهِی مَا لَا يَجِدُ» ؛ چیزی را که نمی توانست به دست بیاورد، اصلا اشتهایش را نداشت یعنی در واقع میلش را پیدا نمیکرد. « وَ لَا يُكْثِرُ إِذَا وَجَدَ» ؛ و وقتی هم که به دست می آورد زیاده روی و شکم بارگی نمیکرد.
✅ «كَانَ أَكْثَرَ دَهْرِهِ صَامِتاً»؛ آن دوست منِ علی، در بسیاری از روزها و ساعات عمرش ساکت بود. «فَإِنْ قَالَ بَذَّ الْقَائِلِينَ وَ نَقَعَ غَلِيلَ السَّائِلِينَ » ؛ البته سکوتش از بی عرضگی نبود؛ اگر لازم میشد سخن بگوید، بر تمام سخنوران غلبه میکرد و تشنگی سؤال کنندگان را سیراب میکرد.
✅ «وَ كَانَ ضَعِيفاً مُسْتَضْعَفاً »؛ اگر نگاهش میکردی به ظاهر انسان ضعیف و ناتوانی را می دیدی. یعنی ادعایی نداشت، اما «فَإِنْ جَاءَ الْجِدُّ» جایی که باید با قوت برخورد میکرد، «فَهُوَ لَيْثُ غَابٍ وَ صِلُّ وَادٍ» مثل شیر درجنگل و بیشه بود، یا مثل ماری بود که با سرعت حرکت میکرد.
✅ «لَا يُدْلِي بِحُجَّةٍ حَتَّى يَأْتِيَ قَاضِياً»؛ هیچ وقت علیه مؤمنی شهادت نمی داد مگر اینکه در محکمه ای حاضر بشود و بر او واجب بشود که شهادتی نزد قاضی بدهد. نزد غیر قاضی در محکمه ممکن نبود که علیه کسی حرفی بزند، یا مدرک و سندی رو کند.
✅ «وَ كَانَ لَا يَلُومُ أَحَداً عَلَى مَا يَجِدُ الْعُذْرَ فِي مِثْلِهِ حَتَّى يَسْمَعَ اعْتِذَارَهُ » ؛ وقتی خطایی از کسی سر می زد، آن فرد را سرزنش نمیکرد، تا اینکه او بتواند یک عذری را برای خطای خودش فراهم کند. تا وقتی که جا داشت که عذر آن شخص را بپذیرد، هرگز شخصی را به خاطر اشتباهش سرزنش نمیکرد.
🎙️حجت الاسلام مهدوی ارفع
↩️ ادامه دارد...
🌿✨🌺 #رسا 🌺✨🌿
🌟 #نهضت_نهج_البلاغه_دانشگاهیان 🌟
✨ #جشنواره_ملی_نهج_البلاغه ✨
🌐سایت جشنواره: rasanahad.ir
همراه شما با کلام امیر (ع)
📢 Ble.ir/sal3abil
کانال #سلسبیل
چشمه جوشان نهجالبلاغه
Ble.ir/sal3abil
Ble.ir/maarefi_ir
🌷🌸🌹🌺🌷🌸🌹🌺🌷🌸🌹🌺
Ble.ir/maarefi_ir
معارف و تربیت اسلامی دانشگاهیان
استاد فاطمینیا (ره):
وقت دیدی که گناه میکنی؛ اما غُصه میخوری، معلوم است که از چشمِ خدا نیافتادهای. ولی وقتی که گناه میکنی و میگویی مهم نیست، بترس که خط دورت کشیده شده است!
مولایمان
#امیرالمومنین فرمود: بدترین گناه آن است که صاحبش آن را کوچک بشمارد!
عضو کانال شوید🔻
Ble.ir/sal3abil
چشمه جوشان نهجالبلاغه
.
📌امیرالمؤمنین علی علیهالسلام میفرمایند:
💥ساده پوش باش تا شهره نشوی،
💥و خودت را علم نکن، تا مشهور و شناخته شوی،
💥سکوت و خاموشی گزین تا سالم مانی،
💥نیکان را شاد سازی و نابکاران را به خشم آوری.
📚شرح نهج البلاغه ۲/۱۸۱
🔶 Ble.ir/sal3abil
چشمه جوشان نهجالبلاغه
🔰 اثرات شکر و حمد الهی
_________
🔻 امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمود:
💠أَحْمَدُهُ اسْتِتْمَاماً لِنِعْمَتِهِ وَ اسْتِسْلَاماً لِعِزَّتِهِ وَ اسْتِعْصَاماً مِنْ مَعْصِيَتِهِ #خطبه_دوم
💠 ستايش مىكنم خداوند را، براى اتمام نعمتهاى او و تسليمبودن برابر بزرگى او و ايمنماندن از نافرمانى او.
🔻اميرالمؤمنين علیهالسلام در این عبارت سه نتیجه برای حمد ذکر میکند: ۱) تمامشدن نعمت، ۲) تسلیم عزّت او شدن و ۳) پناهگرفتن از گناه
🔻اما چگونه شکر، تمامکننده نعمت است؟
🔻اگر نعمت را #برخورداربودن از ثروت، والدین خوب، همسر و ... بدانیم، طبیعتا صرف داشتن آنها هرچند نعمت است، امّا تا از آنها بهره گرفته نشود، این نعمت تمام نشده است و به تعبیری تبدیل به #رزق نشده است.
🔻 حال شکر الهی یعنی ۱) دیدن این نعمتها، ۲) #برخورد مناسب با آن نعمت، و ۳) بر زبان آوردن شکر داشتن آنها. اینها در واقع سبب میشوند نعمتها تمام شوند.
🔻 با توجّه به این معنا، کسی که قدردان نعمتهای الهی شد، حال بخش دوم تعبیر امام عليهالسلام روشن میشود زیرا انسان شاکر چون قواعد داشتن نعمتها را رعایت میکند، در حقیقت تسلیم خدای عزیز است و در دایره #ایمان و درجات آن وارد شده، مصداق "وَلِلَّهِ الْعِزَّةُ وَلِرَسُولِهِ وَلِلْمُؤْمِنِينَ" میشود؛
🔻و طبیعتا چنین فرد عزیزشده و عزتمندی خود را گرفتار معاصی نمیکند و در برابر گناهان استوار میایستد؛ لذا فرمود: اسْتِعْصَاماً مِنْ مَعْصِيَتِهِ
✔️
#حیات_معقول آقایی
#نهج_البلاغه
🆔 Ble.ir/sal3abil
چشمه جوشان نهجالبلاغه
🔹 ارزش علم و نسبت مردم به آن
وَ مِنْ كَلاَمٍ لَهُ عليهالسلام لِكُمَيْلِ بْنِ زِيَادٍ اَلنَّخَعِيِّ قَالَ كُمَيْلُ بْنُ زِيَادٍ أَخَذَ بِيَدِي أَمِيرُ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ عليهالسلام فَأَخْرَجَنِي إِلَى اَلْجَبَّانِ فَلَمَّا أَصْحَرَ تَنَفَّسَ اَلصُّعَدَاءَ ثُمَّ قَالَ
و درود خدا بر او، فرمود: (كميل بن زياد مىگويد: امام دست مرا گرفت، و به سوى قبرستان كوفه برد، آنگاه آه پردردى كشيد و فرمود)
يَا كُمَيْلَ بْنَ زِيَادٍ إِنَّ هَذِهِ اَلْقُلُوبَ أَوْعِيَةٌ فَخَيْرُهَا أَوْعَاهَا فَاحْفَظْ عَنِّي مَا أَقُولُ لَكَ🌹🍃
اى كميل بن زياد! اين قلبها بسان ظرفهايى هستند، كه بهترين آنها، فراگيرترين آنهاست، پس آنچه را مىگويم نگاهدار
اَلنَّاسُ ثَلاَثَةٌ فَعَالِمٌ رَبَّانِيٌّ..🌹🍃
مردم سه دستهاند، دانشمند الهى، و آموزندهاى بر راه رستگارى، و پشّههاى دست خوش باد و طوفان و هميشه سرگردان، كه به دنبال هر سر و صدايى مىروند، و با وزش هر بادى حركت مىكنند، نه از روشنايى دانش نور گرفتند، و نه به پناهگاه استوارى پناه گرفتند🌹🍃
اى كميل: دانش بهتر از مال است، زيرا علم، نگهبان تو است، و مال را تو بايد نگهبان باشى؛ مال با بخشش كاستى پذيرد امّا علم با بخشش فزونى گيرد، و مقام و شخصيّتى كه با مال به دست آمده با نابودى مال، نابود مىگردد
اى كميل بن زياد! شناخت علم راستين (علم الهى) آيينى است كه با آن پاداش داده مىشود، و انسان در دوران زندگى با آن خدا را اطاعت مىكند، و پس از مرگ، نام نيكو به يادگار گذارد. دانش فرمانروا، و مال فرمانبر است
📙#حکمت_147
🔶 @sal3abil
چشمه جوشان نهجالبلاغه
هدایت شده از کتابخانه و رسانه مفید (سواد رسانه)
12.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در این غروب آدینه، حال دلتون رو با نوای این نهال با طراوت گلستان قرآن، خوش کنید
💠 امیرالمؤمنین امام علی علیهالسلام :
💢 هر کسی که سخنش افزایش یافت، اشتباهات او نیز فزونی خواهد یافت.
🔸و هر کسی خطایش افزایش یافت، حیایش کم میگردد
🔹و هر کسی حیایش کم شد، تقوایش کم میشود
🔸و کسی که تقوایش کم شود، دلش میمیرد
🔹و هر کسی قلبش مُرد، به دوزخ وارد خواهد شد.
📚 نهج البلاغه #حکمت_349
🔶 @sal3abil
چشمه جوشان نهجالبلاغه
بسم الله
🟣"#تضاد_القایی" در نهج البلاغه
صنعت تضاد یا طباق یکی از آرایههای ادبی است که موجب زیبایی و معناداری کلام میشود. چنانکه خداوند متعال فرموده است: « وأنه هو أمات وأحيا».
بلاغیان در بیان وجوه و اقسام طباق، نکات ارزشمندی را ذکر کردهاند اما تأمل در کلمات امیرالمؤمنین علیه السلام نوع خاصی از طباق را نمایان میکند که در بلاغت موجود از آن سخنی به میان نیامده است.
این نوع از تضاد، بین دو کلمهای رخ مینماید که بر اساس معنای متعارفشان تضادی با هم ندارند اما بر اساس درک خاصی که گوینده، از معنای آن دو کلمه دارد، این دو کلمه معنای متضادی پیدا میکنند.
به نظر میرسد که این نوع از طباق را باید طباق ادعایی یا طباق القایی نامید؛ یعنی گوینده میخواهد ادعا کند و به مخاطبانش القاء کند (بفهماند) که این دو کلمه با هم تضاد دارند.
در کلمات امیرالمؤمنین، انسان در برابر هدایتهایی که خداوند برایش فرستاده، دو نوع واکنش نشان میدهد: یا هدایتجویی میکند یا کور میشود، راه سومی هم وجود ندارد؛ یعنی بین هدایتجویی و کور شدن تضاد وجود دارد. این تضاد از آیات قرآن نیز قابل برداشت است.
این جملههای نهج البلاغه را نگاه بکنید:
1️⃣درباره عصر جاهلیت فرموده است: « ... فَالْهُدَى خَامِلٌ وَ اَلْعَمَى شَامِل»
2️⃣درباره کسانی که از عدل علوی گریخته و به معاویه پیوستند، فرموده است:
«فَكَفَى لَهُمْ غَيّاً وَ لَكَ مِنْهُمْ شَافِياً فِرَارُهُمْ مِنَ اَلْهُدَى وَ اَلْحَقِّ وَ إِيضَاعُهُمْ إِلَى اَلْعَمَى وَ اَلْجَهْلِ»
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
Ble.ir/sal3abil
چشمه جوشان نهجالبلاغه