💢 از منظر اسلامی، تعصبات مذهبی، و قبیله ای یکی از موانع جدی در راه تحقق آرمان اسلامی و برقراری همبستگی و انسجام بین مسلمانان است.
🔸️از راهکارهای پیامبراعظم ( ص)در جهت تحقق وحدت امت اسلامی نفی نژادپرستی، قوم گرایی و تبعیض های ناروا بوده است؛ زیرا با ظهور اسلام در میان اعراب مسئله نژادپرستی و تفاخر به قبیله، به وفور دیده میشود. اسلام با تعصبات قومی و نژادی مبارزه کرد ؛ در همین راستا قرآن کریم میفرماید: " ای مردم ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را تیره ها و قبیله ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید. اینها ملاک امتیاز نیست. گرامی ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست؛ خداوند دانا و آگاه است."
🔸️پیامبر اعظم(ص) در جهت برقراری وحدت اسلامی، زید بن حارثه را فرمانده ی سپاه اسلام، بلال حبشی را مؤذن ویژه قرار میدهد و از سلمان فارسی ایرانی تجلیل میکند و به او مقام و منزلت والا میبخشد، تا به این ترتیب هم با تبعیضهای موجود به مبارزه برخیزد و هم به تدریج ارزشهای الهی را ملاك منصبها و منزلتهای اجتماعی معرفی نماید.
📚 منابع
◀تاتار، حسنعلی ؛ فتحی، سروش ؛ 1395 ، بررسی نقش دین بر همبستگی اجتماعی در بین شهروندان شهر تهران، فصلنامهی پژوهش اجتماعی،سال هشتم، شماره سی ، بهار 1395 ، ص ۷
◀قرآن کریم ، سوره حجرات ، آیه ۷️
◀ نجف زاده، اسماعیل ؛ خوشاکو ، آزادخانی ؛ (1393) ؛ بررسی عوامل افزایش و کاهش همبستگی اجتماعی در بین اقوام با تأکید بر استان آذربایجان غربی ، ص ۷️
#سلامت_معنوی
#سلامت_اجتماعی
#همبستگی_اجتماعی
🔸 راهكار نيل به #سلامت_معنوي:
🔸 تقويت باورهاي ديني (۱)
🔸 حركت از شك به ظن، سپس به اطمينان و بعد به يقين
▫️ امام علي (ع): "نَومٌ على يَقينٍ خَيرٌ مِن صَلاةٍ في شَكٍّ"
"خوابى كه همراه يقين باشد، بهتر از نمازى است كه همراه شك باشد." غررالحكم حدیث 9958
▫️ براي "اَهَم" سازي خدا در زندگي كه يكي از شاخصهاي سلامت معنوي است بايد باورهاي ديني خود را تقويت كنيم.
▫️ امروزه ما در دوران پسامدرن در معرض طوفان شك گرايي ديني هستيم و در اين فضا زندگي مي كنيم. براي نيل به سلامت معنوي بايد ابتدا وضعيت باورهاي بنيادين ديني (يا اصول دين) خود را كشف كنيم كه در كدام مرحله (شك، ظن، يا اطمينان) هستيم. سپس گامهاي شناختي لازم به سمت كسب يقين را طي كنيم.
#راهکار_کسب_سلامت_معنوی
#تقویت_باورهای_دینی
@salamat_manavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹 #كرامت فاطمي (س)
🌹 روایت سردار سلیمانی در آخرین مصاحبه با سایت رهبرمعظم انقلاب از کمک حضرت زهرا (س) در روزهای سخت جنگ ۳۳روزه که منجر به پیروزی شد.
🔸 #راهكار نيل به #سلامت_معنوي:
🔸 تقويت باورهاي ديني از طريق تامل در كرامات معصومين ع و اولياي الهي، كه گوياي تاثير جهان غيب بر جهان مادي است.
🔸 براي "اَهَم" سازي خدا در زندگي كه يكي از شاخصهاي سلامت معنوي است بايد در اين عصر شك گرايي ديني، باورهاي اسلامي و ايمان به غيب را در خود و نسل نو تقويت كنيم.
🔸 خداوند غيب باوري را از صفات متقين مي شمارد: ذَٰلِكَ الْكِتَابُ لَا رَيْبَ ۛ فِيهِ ۛ هُدًى لِلْمُتَّقِينَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ ... (بقره: 2-3)
"آن كتاب كه در (حقّانيت) آن هيچ ترديدى راه ندارد، راهنماى پرهيزگاران است، کسانی که به جهان غیب ایمان دارند.
▫️رابطه جهان #ملك و #ملكوت يا غيب و شهود
▫️#حيات داشتن و نقش آفريني #معصومين (ع) در اين جهان
#راهکار_کسب_سلامت_معنوی
#ایمان_به_غیب
@salamat_manavi
💢 يكى از رزمندگان عشاير از تيپ فتح در خاطراتش میگفت :
در عمليات والفجر 8، برادر شجاع و مقاومى در ميان بچّهها حضور داشت كه روحيۀ بسيار بالايى داشت؛ در حالى كه درگيرى بهسختى ادامه داشت، بر اثر تركش توپ يك دستش از بدن جدا شد، امّا او همچنان پشت تيربار بود و با يك دستش به سوى دشمن تیراندازی مىكرد. بچّهها داد زدند كه دستت را از روى ماشه بردار، تو يك دست بيشتر ندارى و بيا تا تو را به بيمارستان بفرستيم، مىگفت: دست من از دست حضرت ابوالفضل (ع) كه بالاتر نيست و همانطور كه او بدون دست با يزيدىها جنگيد، من هم بايد همين كار را بكنم و خلاصه بچّهها بهزور او را از پشت تيربار كنار كشيدند.
📚 کتاب عوامل معنوی و فرهنگی دفاع مقدس (ج۱)
#آثار_سلامت_معنوی_شهدا
@salamat_manavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ💠
#راهکار_کسب_سلامت_معنوی
@salamat_manavi
💢 پاتنام در زمینه مناسک دینی جمعی اظهار میدارد:
" اجتماعات دینی که درآن مردم با هم عبادت میکنند، مسلماً به تنهایی مهمترین منبع سرمایهی اجتماعی در آمریکا هستند".
📌 حال با توجه به این که آموزههای دین اسلام آموزههایی اجتماعی است که افراد را به حضور در جامعه دعوت میکند؛ کار و تلاش را عبادت میداند؛ ایجاد و تقویت ارتباطات میان واحدهای مختلف اجتماعی همچون خانواده، همسایه و برادران مسلمان را در قالبهایی مانند صله رحم، عبادات جمعی به ویژه نماز جماعت، مودت، حسن ظن به برادر دینی، اصل بر برائت بودن در روابط اجتماعی، رعایت حقالناس، احترام به والدین و حرمت غیبت و تهمت و ... تجویز و تشویق میکند و از مومنان میخواهد که در کنار هم و به صورت جمعی عبادات خود را انجام دهند، این آموزهها و مناسک جمعی میتواند به پیدایی و تقویت سرمایه اجتماعی منجر شود. بنابراین دین میتواند با ایجاد شبکهی روابط میان پیروان خود، مبنایی برای تولید و قوام سرمایه اجتماعی باشد.
📚 منبع
عباسی شوازی ، محمدتقی؛ کرمی، فرشاد ؛ 1394 ، دین و سرمایهي اجتماعی:مطالعهي رابطهي مشارکت در اجتماعات دینی و سرمایهي اجتماعی.
#آثار_اجتماعی_سلامت_معنوی
#اجتماعات_دینی #مناسک_دینی
@salamat_manavi
23.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎤 ابوالفضل ساجدي
❓❓سلامت معنوي از نگاه اسلام بر چه مباني استوار است؟
❓❓آيا سلامت معنوي انسان با تحولات دوران پيش زادي هم پيوندي دارد؟
#مباني #سلامت_معنوي
#سلامت_معنوي_كودكان
دوران #پيش_از_تولد
🔹سخنراني در پنجمین همایش سلامت معنوی، برگزار شده از طرف فرهنگستان علوم پزشكي ايران در بهمن 1396.
@salamat_manavi
video_2020-12-28_21-23-18.mp3
8.99M
🔹معناي #سلامت_معنوي با نگرش اسلامي
🔹براي كاربراني كه مايل به استفاده از فايل صوتي هستند ارسال مي شود. قبلا فايل تصويري آن ارسال شده است.
@salamat_manavi
ادی (اندیشمند غربی) عنوان میکند :
📍دین عاملی برای کاهش انزوای اجتماعی، تحکیم همبستگی اجتماعی، زمینه ای برای پذیرش هنجارها و افزایش پیوند و انسجام درون خانواده است. با وجود چنین کارکردی، در جامعه نوعی انسجام اجتماعی پدید میآید.
📚 منبع
O'Dea, Thomas F.; Yinger J. Milton (1961)
#آثار_اجتماعی_سلامت_معنوی
@salamat_manavi