ذکر اعظم و اسهل!
حجت الاسلام محمد قائمی امیری ره:
صلوات ذکر عام است، اجازه نمی خواهد؛ هم ذکر اعظم است هم ذکر اَسهَل (آسانترین).
نقل از: حجت الاسلام مهدی قائمی (فرزند بزرگوار ایشان).
ایشان از شاگردان خاص و مورد عنایت استاد حسن زاده آملی ره بودند، و عالم به علومی مانند هیئت، ریاضی، روانشناسی، جامعه شناسی و علوم غریبه بودند. آن جناب از محضر استاد حسن زاده آملی ره اجازه برای تربیت و تزکیه نفوس داشتند.
@salavatnameh
حجة الاسلام و المسلمین حاج شیخ محمد قائمی امیری رحمه الله، آن عالم گرانقدر از همان سنین جوانی فعالیت مذهبی به صورت ایجاد و مدیریت جلسات دینی را آغاز نمودند که تا آخر عمر با برکتشان ادامه داشت. هدف ایشان از این جلسات، آشنائی شیعیان با دین تشیع و شناخت اهل بیت علیهم السلام و مخصوصا شناخت و محبت حضرت ولی عصر علیه السلام بوده که آثار و تربیت شدگان بسیاری هم داشته است. ایشان جامع علوم عقلی و نقلی بودند. دروس فقه و اصول را نزد اساتیدی مانند مرحوم آیة الله میرزا هاشم آملی رحمه الله و حضرت آیة الله مظاهری حفظه الله و حجة الاسلام و المسلمین ذهنی رحمه الله طی نمودند، و علوم فلسفه و عرفان را از محضر اساتیدی چون آیة الله جوادی آملی و استاد علامه حسن زاده آملی ره بهره مند شدند و از شاگردان خاص و مورد عنایت استاد حسن زاده آملی ره بودند، و عالم به علومی مانند هیئت، ریاضی، روانشناسی، جامعه شناسی و علوم غریبه بودند. آن جناب از محضر استاد حسن زاده آملی ره اجازه برای تربیت و تزکیه نفوس داشتند. مرحوم حجة الاسلام محمد قائمی امیری رحمه الله سرودن شعر را در ایام نوجوانی شروع نمودند و تا آخر عمر پربرکت خود بنا بر تحول حالی که به ایشان دست می داد آن چه از قلب ایشان بر قلم جاری می گشت به صورت نظم روی کاغذ می نگاشتند که در این اشعار غیر از معارف بلندی که نهفته است، محبت و علاقه ی وافر ایشان به ساحت مقدس اهل بیت علیهم السلام بالاخص عشق خاص ایشان به حضرت ولی عصر علیه السلام کاملا مشهود است. ایشان در اواخر عمر شریف خود آن چه را که خود صلاح می دانستند از این اشعار جمع آوری کرده و به همین ترتیب که در این کتاب مرقوم است منظم نمودند و تصمیم بر چاپ آن داشتند که ندای حق را لبیک گفته و در تاریخ 1388 شمسی مصادف با 15 جمادی الثانی به جوار رحمت دوست شتافتند؛ امید است که مجموعه اشعار ایشان مورد استفاده ی طالبان معارف الهی قرار گیرد و سرمایه ی اخروی برای آن عارف جلیل القدر باقی بماند. دیوان اشعار قائمی، محمد قائمی امیری، قم: پیام مقدس، چاپ اول، 1389. ص 9-10.
از سفارشات ایشان قرائت این دعا (برای حضرت ولیعصر اروحنا فداه) در قنوت نماز بود:
اللَّهُمَ أَصْلِحْ عَبْدَكَ وَ خَلِيفَتَكَ بِمَا أَصْلَحْتَ بِهِ أَنْبِيَاءَكَ وَ رُسُلَكَ وَ حُفَّهُ بِمَلَائِكَتِكَ وَ أَيِّدْهُ بِرُوحِ الْقُدُسِ مِنْ عِنْدِكَ وَ اسْلُكْهُ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ رَصَداً يَحْفَظُونَهُ مِنْ كُلِّ سُوءٍ وَ أَبْدِلْهُ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِ أَمْناً يَعْبُدُكَ لَا يُشْرِكُ بِكَ شَيْئاً وَ لَا تَجْعَلْ لِأَحَدٍ مِنْ خَلْقِكَ عَلَى وَلِيِّكَ سُلْطَاناً وَ ائْذَنْ لَهُ فِي جِهَادِ عَدُوِّكَ وَ عَدُوِّهِ وَ اجْعَلْنِي مِنْ أَنْصَارِهِ إِنَّكَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِير.
طوسى، محمد بن الحسن، مصباح المتهجّد و سلاح المتعبّد، 1جلد، مؤسسة فقه الشيعة - بيروت، چاپ: اول، 1411 ق. ج1 ؛ ص367.
@salavatnameh
استاد محمد حسن الهی:
▫️ما از [آثار و برکات] صلوات تقریبا هیچچیز نمیدانیم!؛ اگر یک درک صحیحی از این ذکر پیدا میکردیم، روزگارمان به اینجا نمیرسید!
باید [بر این ذکر] مداومت کنیم تا صلوات جزئی از وجود ما شود.
اینقدر مهم است، که خودِ خدا و ملائکه و پیامبر مشغول صلوات هستند... .
حجت الاسلام محمد حسن الهی از شاگردان و معاشران: آیت الله بهجت ره، آیت الله خوشوقت ره و مرحوم فخر تهرانی ره هستند.
@ostadelahi
@salavatnameh
مهدی جان!
برای اطلاع از تشرف عطوه به کتاب شریف نجم الثاقب، محدّث نوری مراجعه کنید.
3. پور کاشف تخلّص حجتالاسلام قائمی عزیز است، سلام خدا بر او که واله و شیدای مهدی سلام الله بود.
شعر به دستخط مرحوم حجت الاسلام قائمی امیری رضوان الله تعالی علیه است و در بالای صفحه فرموده اند: «من چقدر این شعر را دوست دارم».
ضمنا متاسفانه این شعر در دیوان ایشان نیست و توسط فرزند بزرگوارشان حجت الاسلام مهدی قائمی در اختیار بنده قرار داده شده است.
@salavatnameh
روزهای جمعه صلوات آثار خاصی دارد!
🎙آیت الله محمد شجاعی رضوان الله تعالی علیه:
ذكر صلوات با عددهای مخصوص دارای آثار وبركات خاصی است مخصوصا در اوقات خاصی كه دستور داده شده مثلا روزهای جمعه فرستادن صلوات بسیار مجرب است و دارای آثار خاصی است و نیز شبهای جمعه.
👌آیت الله محمد شجاعی رضوان الله تعالی علیه بر ۱۰۰۰ (هزار) ذکر صلوات در روز جمعه قبل از ظهر تاکید داشتند و خودشان عمل میکردند؛ ۱۰۰۰ صلوات بدون اینکه فاصله ای بیفتد یا کلام دیگری از دهان خارج شود.
📚نسیم های گره گشا، ج ۱، نسیم ۱۳۰.
#صلوات
#محمد_شجاعی
#نسیم_های_گره_گشا
#صلوات_نامه
🖌نکته:
کتاب های بسیار نفیسی از آیت الله محمد شجاعی ره به یادگار مانده از جمله:
مقالات (با موضوع سیر و سلوک و اخلاق عملی ۳ جلد)، معاد (دو جلد)، ضیافت حقیقی، اسماالحسنی، ملائکه، انسان و خلافت الهی، بقیه الله و ... .
💐به روح لطیف و ملکوتی آیت الله محمد شجاعی رضوان الله علیه، صلواتی هدیه بفرمائید.
@salavatnameh
دوری از کوی تو بیمار شدن هم دارد!
#حضرت_صاحب_الزمان_عج
غفلت از یار گرفتار شدن هم دارد
از شما دور شدن زار شدن هم دارد
هر که از چشم بیفتاد مَحَلّش ندهند
عبد آلوده شدن خار شدن هم دارد
عیب از ماست که هر صبح نمی بینیمت
چشم بیمار شده تار شدن هم دارد
همه با درد به دنبال طبیبی هستیم
دوری از کوی تو بیمار شدن هم دارد
ای طبیبِ همه، انگار دلت با ما نیست
بد شدن حسّ دل آزار شدن هم دارد
آنقَدَر حرف در این سینه یِ ما جمع شده
این همه عُقده تلنبار شدن هم دارد
از کریمان فقرا جود و کرم می خواهند
لطف بسیار طلبکار شدن هم دارد
نکند منتظر مُردن مایی آقا ؟!
این بدی مانعِ دیدار شدن هم دارد
ما اسیریم اسیرِ غم دنیا هستیم
غفلت از یار گرفتار شدن هم دارد
🎙شاعر:
علی اکبر لطیفیان
@AliakbarLatifian
@salavatnameh
راه گُم کرده ای؟ صلوات بفرست!
🎙آیت الله شیخ عباس محفوظی مدظله العالی:
مرحوم امام (خمینی رضوان الله تعالی علیه) پنجاه سال قبل در جلسه روضه ای فرمودند:
«ما برای زیارت خانه خدا رفتیم، در بین راه راننده راه را گم کرد و از ماشین پیاده شدیم. عرض کردم یک ختم بگیریم، بعد به راننده گفتم: یا الله! حرکت کنیم؛ نیم ساعتی نکشید که رسیدیم.»
ما از امام پرسیدیم چه ختمی گرفتید؟ ایشان فرمودند: «ختم صلوات بر مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد همراه با "و عَجّل فَرَجَهُم.»
🌹نکته:
آیت الله عباس محفوظی رئیس دفتر و از مشاوران نزدیک مرحوم آیت الله بهجت ره بودند که پس از ارتحال این مرجع فقید شیعیان، اعلام مرجعیت کرد و بسیاری از مقلدان مرحوم آیت الله بهجت ره، در حال حاضر از ایشان تقلید میکنند.
📚نسیم های گرهگشا، ج ١، نسیم ٢۴۶.
#امام_خمینی
#نسیم_های_گره_گشا
#صلوات_نامه
💐به روح ملکوتی و با کرامت امام خمینی رضواناللهتعالیعلیه، صلواتی هدیه بفرمائید.
@salavatnameh
ذکرِ نوسفرها...!
میرزا محمد اخباری ره:
چون «مبتدی» در بدو حال، به مسافر راه ندیده شبیه است احتیاجش به دلالت ادلاء بیشتر و پُرظاهر است که ادلاء طريق حق معصومین - سلام الله عليهم أجميعن - اند.
پس اول مداومت بر صلوات به لفظ « الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم » تأثیر تمام در استعانت به ارواح مقدسه ایشان دارد، چنان که قریب ده سال این ذکر دائمی فقیر بوده و منشاء شمول رحمت بر مُصّلی می گردد و نظر به آن که هر کس مشغول صلوات بر ایشان شود جناب احدیّت عزّ اسمه(خداوند متعال) خود بر او صلوات می فرستد، و همچنین ملائکه و انبياء و ائمه علیهم السلام كما صحّ عنه(همانطور که از رسول خدا) صلی الله علیه و آله و سلم:« مَنْ صَلَّى عَلَيَّ مَرَّةً صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ عَشْراً: هر کس که بر من یکبار صلوات بفرستد، خداوند متعال ده بار بر او صلوات می فرستد».
و صلوات الهی و مقربان حضرت او - جلّت عظمته – منشأء شمول رحمت و از آن (صلوات)، جميع كمالات ظاهری و باطنيه حاصل آید.
📚نسیم های گرهگُشا،(قطع رقعی)، ص ۵۲.
🌹نکته:
میرزا محمد اخباری رحمة الله علیه از عالمان اخباری مسلک و در علوم غریبه بوده اند و در علوم غریبه و اذکار و ختومات آثاری از ايشان باقی مانده است.
#برکات_صلوات
#سیر_و_سلوک
#تهذیب_نفس
#تزکیه
#صلوات
#میرزا_محمد_اخباری
#نسیم_های_گره_گشا
#ذکر_محبوب
#صلوات_نامه
💐به ارواح سالکان طريق بندگی خداوند متعال و ولایت، صلواتی هدیه بفرمائید.
@salavatnameh
ابواحمد جمالالدین بن عبدالنبی بن عبدالصانع نیشابوری اِستَرابادی (۱۱۷۸-۱۲۳۲ق)، معروف به میرزا محمد اَخباری، فقیه، محدث و از علمای مشهور مکتب اخباری در فقه شیعه بوده است. او با اصولیان مخالف بود و کتابهای متعددی در رد روش آنان نوشت. در اکبرآباد هند زاده شد و در حدود بیست سالگی به عتبات سفر کرد و در آنجا مشغول به تحصیل شد. مخالفتها و جدلهایش با اصولیان باعث شد تا عراق را به قصد تهران ترک کند. در تهران مورد احترام و بزرگداشت فتحعلی شاه قاجار قرار گرفت. نقل است در مدت اقامتش در تهران، کراماتی از خود بروز داده است و از این رو او را سید محمد صاحب کرامات میخواندهاند.
مخالفتهای علمای اصولی با او، به ویژه کتابی که کاشف الغطاء در رد اخباریه نوشت و برای شاه فرستاد، باعث شد تا شاه حمایتش را از سید محمد بردارد، لذا او تهران را به قصد کاظمین ترک کرد. او در کاظمین کشته شد.
برای اطلاع بیشتر درباره میرزا محمد اخباری ره و آثار و زندگی و به مقاله «شرح حال خودنوشت میرزا محمد اخباری + شرح حالی که .... » ترجمه استاد رسول جعفریان، در این لینک مراجعه بفرمائید.
https://b2n.ir/m34241
@salavatnameh
کار را کِه کرد، آنکه تمام کرد!
برای سرانجام رسیدن ختومات، بزرگان سفارش فرموده اند:
قبل از شروع ختم، ابتدا 56 بار «الْمُبْدِئ»: (ای آغازگر) سپس یک صلوات فرستاده و بعد ذکر مورد نظر را گفته و بعدا یکبار صلوات بفرستد؛ ضمنا این عمل را فقط اولّین روز انجام دهد.
امام رضا صلوات الله علیه این شعر را زیاد میخواند:
إِذَا كُنْتَ فِی خَیرٍ فَلَا تَغْتَرِرْ بِه/ وَ لَكِنْ قُلِ اللَّهُمَ سَلِّمْ وَ تَمِّم»: اگر شرایط انجام کار خیری برای تو فراهم شد پس مغرور نشو و لکن بگو: اللَّهُمَ سَلِّمْ وَ تَمِّم: خدایا این کار را تو، به درستی به پایان برسان.
عيون أخبار الرضا عليه السلام، ابن بابويه، محمد بن على، 2 جلد، نشر جهان - تهران، چاپ: اول، 1378 ق. ج2؛ ص 178.
از یکی از شاگردان آیت الله بهجت رضوان الله علیه نقل شده است:
شبی در محضر ایشان (آیت الله بهجت ره) بودم، (خدمتشان) عرض کردم: گاهی انسان حال معنوی خوشی دارد و عبادت باحالی انجام داده است و دلش میخواهد این حال خوش برایش بماند، چه باید کرد؟
فرمودند: «بعد از عمل عبادی، این جمله را (زیاد) تکرار کند: اللَّهُمَ سَلِّمْ وَ تَمِّم: یعنی خدایا این عمل یا حال معنوی ام را سالم و با دوام بدار.»
📚نسیم های گره گُشا، ص ۱۳ و ۱۴.
💐 در سالروز رحلت استاد حجتالاسلام سید عبدالله فاطمی نیا ره، صلوات فوق را به روح لطیف ایشان هدیه بفرمائید.
@salavatnameh
حلال بخور+حلال بپوش+صلوات= رفع حجاب!
🎙مرحوم پدرم (شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی ره) رحمه الله علیه می فرمودند:
سید هندی بزرگواری از شاگردان حاج ملاّ هادی سبزواری که خود نیز مرتاض بود به مشهد آمد و در مدرسه ای سکنی گزید و سید صحافی نیز خدمت ایشان را می کرد. (مرحوم پدرم شخصاً سید صحاف را دیده بودند). سید صحافی نقل کرد که از آقا ذکری خواستم فرمود اول لباس و خوراک خود را از حلال تهیه کن. طاقه های کرباس متعددی را بردم نگاه می فرمود و می گفت مال بچه یتیم است با غصب است یا وقف است. تا اینکه کرباسی را آوردم فرمود این حلال است. بعد حبوبات متعددی آوردم تا اینکه نخودی را دید فرمود حلال است بعد فرمود این لباس را بپوش و از این نخود هم بخور و صائم باش و هر شب چهارده هزار مرتبه صلوات بفرست.
به دستور سید مشغول شدم شب جمعہ دوم نگاه دیدم سقف اطاق حجاب نیست و آسمان و ستاره ها را می بینم. بعد افراد نورانی آمدند که از دیدن آنها بیهوش شدم و تا صبح بیهوش بودم برای نماز به هوش آمدم. صبح خدمت سید عرض کردم فرمودند تو ظرفیت نداری. بعد سید صحاف آنقدر اصرار می کند تا سید در منتریات(1) یعنی گرفتن مار و عقرب و شفای گزیدگان آنها دستوراتی به او می دهند. می فرمودند سید صحاف به قدری در این کار قوی بود که از هند چند جوکی آمدند و خواستند با او مقابله کنند ولی مغلوب شدند.
🌹نکته:
مراد از منتر دعاهاییست که مرتاضین هند از خود تألیف نموده اند برای دفع زهر گزندگان و دردهای دیگر مثل سر درد، دل درد، و پا درد و ... .
📚التجاء، ج 1، ص 145.
#نخودکی_اصفهانی
#التجاء
#صلوات_نامه
💐در سالروز رحلت شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی رضوان الله تعالی علیه ،به روح ملکوتی و با کرامت ایشان، صلواتی هدیه بفرمائید.
@salavatnameh
در آستان باب الحوائج موسی بن جعفر صلوات الله علیه!
عالم ربانی حاج آقا سید مجتبی بهشتی :
برای رفع مشکلات و قضاءحاجات دستوری هست که خودم بار ها آزموده و نتیجه گرفته ام :
نذر کنید (با صیغه) که اگر حاجتم روا شود ۱۴ تا صلوات هدیه میکنم به حضرت موسی بن جعفر علیهماالسلام، بعد ۱۳ تا را بلافاصله فرستاده و یکی را نگه دارید و پس از برآورده گشتن حاجت، آن یکی را هم بفرستید.
📚ذکر محبوب.
آیت الله سید مجتبی بهشتی حفظه الله، از شاگردان بزرگان نجف وقم بوده و سالها در کشور مختلف جهان به تبلیغ مذهب تشیع مشغول و درنجف مترجم امام رحمت الله علیه بودند.
@noorefanoos
@salavatnameh