⛔️صالحانُ المهدی+!"⛔️
🔰🔰 اکنکار در ایران 🔰🔰 #اِکنکار خود را ريشه اساسي و اصلي تمامي اديان و مذاهب دانسته و پيروان آن معت
🔰🔰 نقد مشخصه های اصلی اِکنکار 🔰🔰
در نقد #اکنکار می توان گفت :
1️⃣ عرفان #اکنکار مستقل نبوده و با عرفان های هندی آمیخته است.
2️⃣ در این آیین هیچ جایگاهی برای خدای واقعی که آفریننده جهان است وجود ندارد.
3️⃣ به جز خدای سوگماد به خدایان دیگری نیز قائل هستند , که همگی از سوگماد پایین تر هستند.
(قابل ذکر است که در هندوستان بیش از صدها بت به عنوان خدا وجود دارد)
4️⃣ فقط سخن از بهشت است و ارتباطی با خدا ندارد و معتقدند جهنم توسط کلیسا اختراع شده تا بشریت را از قتل و خونریزی نجات داده و به تمدن سوق دهد.
5️⃣ مکتب #اکنکار , مریدانش را به تفکر و تعقل دعوت نمی کند , تنها به آرامش و رهایی از جسم , پرواز روح و گریز از واقعیت جهان دعوت می کند.در این راستا هر تصویری از عالم خدا و انسان که ما را به خلسه و آرامش برساند , توصیه می کنند. و برای همین هم استفاده از موادی که انسان را به توهم و خیالات می رساند توصیه می شود.
6️⃣ اعتقاد به تناسخ و کارماست که به نظر فلاسفه اسلام و نیز روایات ائمه اطهار (علیهم السلام) باطل بوده و مساوی کفر است و به نفی معاد و قیامت هم منجر می شود.نکته دوم مربوط به نوع انسان شناسی #اکنکار است که با آموزه ای اسلامی در تضاد است.
7️⃣ انسان اسلام در پرتو اختیارات خود در جهت تقرب و نزدیک شدن به خدا گام بر می دارد اما انسان #اکنکار تمام تلاش خود را برای خود خدا شدن و دور شدن از خدای واقعی عالم صرف می کند.
8️⃣ خدای التقاطی این عرفان هرگز راه خداشناسی حقیقی را فراروی انسان قرار نمی دهد. نظام پیامبری این شبه آیین نیز با تناقضات فراوانی روبروست.
9️⃣ در معرفت شناسی #اکنکار عقل یک فرایند ذهنی معرفی می شود که باعث گمراهی انسان می شود. از دیگر اشکالات #اکنکار می توان به روش های تخیلی و غیر واقعی آن اشاره کرد. روش های سفر روح و یا رویا بینی تماما همراه با نوعی خیال پردازی و تصویر گرایی است. در حوزه عمل نیز منجر شده به استاد خدایی و نیز کسب درآمد از راه مشاوره و حق عضویت این شبه آیین را به فرقه های مراد بازی و کمپانی اقتصادی نزدیک تر کرده است.
#ظهورنزدیک_است
✅کانال #صالحان_المهدی را به بهترین دوستان و همکاران خود معرفی کنید💐
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@salehanolmahdi_rey
10.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
*اعترافات عبدالمالک ریگی درحضور علمای اهل تسنن بلوچستان*👆
#ظهورنزدیک_است
✅کانال #صالحان_المهدی را به بهترین دوستان و همکاران خود معرفی کنید💐
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@salehanolmahdi_rey
⛔️صالحانُ المهدی+!"⛔️
🔰🔰شباهت ها و تفاوت های تصوف و اکنکار🔰🔰
در تصوف یکی از عمده ترین مسائل مد نظر افراد، ترک دنیا برای کسب شناخت خداست.
#آکیست ها نیز معتقدند از طریق تمارین موجود در این فرقه می توان روح را در حالت بیداری از جسم جدا کرد و برای مدتی در جریان نور و صوت خداوند سفر کرد.
جدایی روح از کالبد جسمانی در حالت بیداری برای سفر در عوالم روحانی و ملاقات با خدای #اکنکاری، در صدر لیست آموزه های فکری و عملی ایدئولوژی #اکنکار جای دارد و اولین چیزی که یک عضو تازه وارد با آن روبرو می شود اهمیت ویژه و تأکید بسیار بر روح و آنچه مربوط به روح می شود است.
از دیگر آموزه های تصوف که به نظر می رسد اساس بخش دیگری از بینش #آکیست ها باشد مبحث جذبه است. در این مرحله صوفی، بزرگی و عظمت خداوند را به چشم می بیند و مات و مبهوت این جلال می شود و در واقع مجذوب زیبایی خداوند می شود.
در تفکر #اکنکاری این موضوع به گونه ای بسیار تنزل داده شده و خفیف قابل مشاهده است. از نظر #آکیست ها گاهی رهبر پیشین #آک و گاهی رهبر زنده #آک خود را به شکل نوری آبی رنگ که ماهانتا نام دارد به #آکیست نشان می دهد و فرد را در شوقی مضاعف فرو می برد. به نظر می رسد مسأله داشتن رهبر یا راهنما نیز (همان که رهبر زنده #آک خوانده می شود) به نوعی از تصوف و ریشه قدیمی تر آن، عرفان اقتباس شده باشد.
مشخصات رهبر در تصوف که «پیر» نامیده می شود، به میزان زیادی شبیه به رهبران #آکیستی است. در تصوف موضوع سلسله ای بودن رهبری شباهت زیادی با ریاست فرقه در #اکنکار دارد.
پیروی از رهبر در تصوف بدون چون و چرا برای سال های متمادی ادامه دارد و در طی زمان، هیچ یک از پیروان نمی توانند به درجه ای هم تراز با رهبر خود دست یابند. رهبر بعدی توسط رهبر فعلی انتخاب می شود و دیگران همه ملزم به اطاعتند، حتی اگر از لحاظ شخصیتی یا علمی و دینی از رهبر فعلی برتر و والاتر باشند. #اکیست ها نیز بطور تمام و کمال پیرو رهبر زنده خود و آموزه های رهبران پیشین هستند و به نوعی حتی به رهبر شدن فکر هم نمی کنند.
#ظهورنزدیک_است
✅کانال #صالحان_المهدی را به بهترین دوستان و همکاران خود معرفی کنید💐
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@salehanolmahdi_rey
⛔️صالحانُ المهدی+!"⛔️
در تصوف یکی از عمده ترین مسائل مد نظر افراد، ترک دنیا برای کسب شناخت خداست. #آکیست ها نیز معتقدند ا
اما مسأله رهبری در #اکنکار تفاوت هایی نیز با تصوف دارد. به عنوان مثال، در تصوف پیر طریق، کارکردی جز راهنمایی و هدایت سالک در راه رسیدن به شناخت خدا ندارد. او سالک را در تمام طول مسیر راهنمایی می کند و همراه با او طی طریق می کند تا فرد به مقام معرفت نائل آید. این راهنمایی بیشتر در مناسک مربوط به طی طریق سالک است و جنبه های شخصی تر زندگی سالک به خود او واگذار شده است. ( البته باید توجه داشت که در تصوف امروزی این موضوع تقریبا به طور کامل تغییر یافته است یعنی داعیه داران تصوف این روزگار خود را مجاز به دخالت در تمامی جنبه های زندگی سالک می دانند.) این در حالی است که #آکیست ها اعتقاد دارند رهبران آنها زندگی غیر دینی این افراد را نیز تحت نظر و هدایت دارند. این مسئله شبهات زیادی درباره کارکرد رهبری در #اکنکار و میان اعضا ایجاد می کند.
نظارت رهبران بر جنبه های شخصی و خصوصی زندگی پیروان فقط راهی برای اعمال نفوذ بیشتر بر روی اعضاست. گویی برای قبض روح عضو تنها یک سری اعمال روزانه کافی نیست و راه های دیگری نیز برای جلوگیری از خارج شدن رشته امور از دستان رهبر فرقه در اختیار او گذاشته شده است! این مسأله یکی از مواضع چالش برانگیز برای داعیه داران هدایت این جریان فکری است.
یکی از بارزترین شباهت های #اکنکار با تصوف که نشانه ای برای اثبات اقتباس بخشی عمده از آداب و رسوم این فرقه از تصوف است ذکرگویی و مهم تر از آن کلمه ذکر یا همان «هیو» است. بالغ بر ۱۰۰ تمرین معنوی و روحانی در لیست تمارین ارائه شده برای اعضا دیده می شود. اصلی ترین این تمرین ها در #اکنکار «تمرین روحی» یا «تمرین معنوی» است که روزانه بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه توسط اعضا و بیشتر بصورت فردی و برخی مواقع فراخور خواست اعضا بصورت دسته جمعی در معابد و گردهمایی ها انجام می شود.
این تمرین با آواز همراه است و در آواز ذکری که همواره در حال تکرار است «HU» است. این ذکر بطور مستقیم از ذکر «هو» یا «یا هو» در مجالس سماع متوفه اقتباس شده است. مجالس سماع نیز همراه با رقص و آواز انجام شده و می شوند. در تمارین #اکنکار هم فرد می بایست ذکر را بصورت آواز با صدایی خوش بخواند تا با ایجاد لرزش در درون سینه فرد، شرایط برای رهایی روح از بدن مهیاتر گردد.
با این حال تفاوت هایی بارز و گسترده بین مکتب تصوف و فرقه #اکنکار وجود دارد.
عمده ترین این تفاوت ها یکی هدف فرد از ورود و عضویت در گروه و دیگری نوع نگاه به ابزارهای فکری و عقیدتی مانند مناسک و رسوم است.
صوفیان هدف خود را از ورود به عرصه تصوف نزدیک شدن به خدا و کسب معرفت او در همین دنیا می دانند در حالی که این معرفت برای یک #آکیست، همکاری با خدا را به ارمغان می آورد!
از سوی دیگر، تمرینات صوفیان برای آنها ابزاری برای کسب شناخت و معرفت نیستند. این بدان معناست که اعمالی مانند سماع، حبس نفس و رسومی از این دست، فرد را به شناخت خدا نمی رسانند. زیرا شناخت و معرفت خدا مسأله ای ذهنی یا فیزیکی نیست که با ریاضت و اعمال معنوی و دنیوی دیگر کسب شود.
#ظهورنزدیک_است
✅کانال #صالحان_المهدی را به بهترین دوستان و همکاران خود معرفی کنید💐
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@salehanolmahdi_rey
⛔️صالحانُ المهدی+!"⛔️
اما مسأله رهبری در #اکنکار تفاوت هایی نیز با تصوف دارد. به عنوان مثال، در تصوف پیر طریق، کارکردی جز
این اعمال با ارائه مایحتاج راه شناخت و معرفت و راهنمایی فرد در این راه، تنها شرایط را برای کسب شناخت مهیا می کنند. اما برای یک #آکیست، تمرین های روزانه اصلی ترین راه برای دست یابی به جریان #آک است. به همین دلیل است که این تمارین اصلی ترین نقش را در زندگی اعتقادی فرد بازی می کند و ترک آن زیان بار به شمار می رود. در هر شرایطی، این تمرین ها باید انجام شوند. چه دسته جمعی و چه بصورت فردی.
اما با آن که انجام ندادن آن برای فرد گناه محسوب نمی شود اما اهمیت این تمارین به قدری به فرد گوشزد می شود که لزوم آن در کنه وجود عضو حک و خود به خود برای او عادی گردد. چارچوب بندی و تعیین حدود و ثغور تمارین در تفکر #اکنکار نشان از اهمیت جالب توجه مناسک و رسوم می باشد و این در حالی است که در مکتبی مانند تصوف، به این اندازه نمی توان چارچوب بندی مربوط به اعمال را یافت.
اعمال و تمارین در تصوف بیشتر به شرایط درونی فرد بستگی دارند. این موضوع نشان می دهد که توئیچل در اقتباس مناسک فرقه خود از تفکرات دیگر بخصوص مکتب تصوف، تنها بخش پیش با افتاده از از آن را دریافت کرده است و برای تکمیل ایدئولوژی ناقص خود دست به دامن دیگر تفکرات شده و به ابتکار در تألیف پارامترهای مخصوص خود نپرداخته است. همانطور که اشاره شد، توئیچل در تدوین اصل این فرقه به جز تصوف از خرده نظام های شبه دینی دیگری نیز استفاده کرده است که عمدتا مربوط به ادیان آسیایی و بخصوص شاخه هند و ایرانی می شود.
#ظهورنزدیک_است
✅کانال #صالحان_المهدی را به بهترین دوستان و همکاران خود معرفی کنید💐
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@salehanolmahdi_rey
13.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 امام زمان علیهالسلام فرمود: این طور به من سلام کنید!
#ظهورنزدیک_است
✅کانال #صالحان_المهدی را به بهترین دوستان و همکاران خود معرفی کنید💐
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@salehanolmahdi_rey
💠@yazeynb💠
🍃اَُِلَُِلَُِهَُِمَُِ َُِعَُِجَُِلَُِ َُِلَُِوَُِلَُِیَُِکَُِ َُِاَُِلَُِفَُِرَُِجَُ🍃
#حبّ_الحسین_عليه_السّلام
□حضرت امام صادق عليه السّلام فرمودند: كسى كه خداوند خير را براى او اراده كرده باشد در قلبش محبّت امام حسين عليه السّلام را قرار داده و در دلش محبت زيارت آن جناب را مىاندازد.
منبع: کامل الزيارات جلد ۱ صفحه ۱۴۲
#ظهورنزدیک_است
✅کانال #صالحان_المهدی را به بهترین دوستان و همکاران خود معرفی کنید💐
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@salehanolmahdi_rey
#آیه_نگار
✨إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلَيْكُمْ رَقِيبًا ﴿۱﴾
✨خدا همواره بر شما نگهبان است (۱)
⭐سوره مبارکه النساء بخشی از آیه ۱
#ظهورنزدیک_است
✅کانال #صالحان_المهدی را به بهترین دوستان و همکاران خود معرفی کنید💐
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@salehanolmahdi_rey