15.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔅شرح حدیث امام صادق علیهالسلام توسط حضرت آیتالله العظمی خامنهای
🔅دعا، استغفار و شکر، با این سه خصوصیت نگرانی از حوادث دنیوی و اخروی نداشته باشید
@salmanraoofi
یا مهدی یا صاحب الزمان عجل علی ظهورک
اللهم عجل لولیک الفرج و العافیه و النصر و اجعلنا من خیر اعوانه و انصاره
13940312_11625_128k.mp3
3.38M
🔅مهمترین وظایف منتظران واقعی امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
🔅در بیان رهبر معظم انقلاب حفظه الله
@salmanraoofi
AUD-20200409-WA0001.mp3
12.41M
🔅بیانات حجت الاسلام والمسلمین استاد میرهاشم حسینی تولیت محترم حوزه علمیه آیت الله حق شناس و آیت الله مجتهدی
🔅محبت و توجه به امام زمان علیه السلام عجل الله تعالی فرجه الشریف
🔅برای مادر امام زمان علیه السلام یک حمد و صلوات هدیه بفرمایید
@hhaghshenas
@salmanraoofi
هدایت شده از شیخعلےعزلتےمقدم
غربال وقت ظهور.mp3
9M
🔰 غربالوقتظهور👆
خاطرعاطر
معرفتامامحاضر
ــــ💐 اللَّهُمَّ عَرِّفْنِےحُجَّتَڪ 💐ـــــ
💝 #شماهم دیگران را در کسب بیشترمعرفت مهدوی،مهمان کنید👇
🆔 @khatere_Ater
13990121_38408_16k.mp3
5.24M
🔅بیانات رهبر معظم انقلاب حفظه الله
🔅نیمه شعبان ۱۳۹۹
@salmanraoofi
#گلچینی_از_فقه_آیتاللهالعظمیخامنهای ۲
رجال
بحث غلوّ
معنای یعرف و ینکر
روایت دیگر در باب فقّاع است که آن هم از لحاظ دلالت روایت خوبی است. در باب پنجاه و ششم است: محمد بن یعقوب، عن محمد بن یحیی، و غیره، عن محمد بن احمد، عن احمد بن الحسین، عن محمد بن اسماعیل، عن سلیمان بن جعفر، قال: قلتُ: لأبی الحسن الرضا(علیهالسلام): ما تقول فی شرب الفقّاع؟ قال: خمرٌ مجهولٌ یا سلیمان! فلاتشربه. امّا یا سلیمان! لو کان الحکم لی و الدار لی لَجَلَدتُ شاربه و قتلتُ بائعه.
🔆سند این روایت سند خوبی است علی الظاهر، کلینی نقل میکند از محمد بن یحیی که از مشایخ کلینی است و از ثقات عالیمقام است،
ایشان هم از احمد بن محمد یعنی احمد بن محمد بن عیسی که از بزرگان است، احمد بن الحسین، پسر حسین بن سعید است، حسین بن سعید خودش از بزرگان و اَجلّاء و ثقات عالیمقام است،
🔆ولي در باب احمد بحث است که آیا ثقه است یا نه؟ مرحوم نجاشی میگوید: قُمیّون او را رمی کردهاند به غُلوّ، گفتند غالی است و حدیث او یُعرَف و یَنکِر. همین مطلب را غضائری هم ذکر میکنند، میگوید: حدیث او یُعرف و یُنکر و غالٍ. حالا یا خودش میگوید غالٍ، یا نقل میکند از قمیّین که گفتند غالٍ. اینها را شاید بشود کسی دلیل بر تضعیف احمد بن الحسین بداند.
🔆به نظر بنده اینها دلیل تضعیف نیست،
امّا اینکه اهل غُلوّ است این دو جواب دارد: یکی اینکه قمیّون خیلیها را رمی به غلو میکردند! هر کسی که یک روایتی را نقل میکرد و یک مقامی را در باب ائمه(علیهمالسلام) ذکر میکرد، اینها وسط جامعۀ بزرگ غیر شیعه، آن طرفشان قم و آن طرفشان کاشان و اصفهان و ...؛ لذا خیلی حسّاس بودند روی این مسأله، رمی میکردند، میگفتند هذا غالٌ. بسیاری از این حرفهایی که ما امروز میزنیم اگر به قمیّون میگفتند آنها رمی به غلو میکردند. نمیشود هر جائی که قُمیّون کسی را رمی به غلو کردند ما بگوئیم که او واقعاً غالی است. شنیدید که جناب احمد بن محمد بن عیسی در قم علاوه بر اینکه محدّث بود رئیس بود، بیرون میکردند از قم، نمیشود خیلی به صفت غلوّی که قمیّین به کسی بدهند، خیلی اعتماد کرد.
🔆ثانیاً: غلوّ مربوط است به مسائل معرفتی و اعتقادی. گیرم غالی در باب ائمّه یک نگاه غلوّآمیزی مثلاً دارد، این منافات با وثاقت ندارد، میتواند موثوقٌ به باشد، امّا غالی هم باشد. بنابراین، رمی به غلو نفی وثاقت از راوی را نمیکند.
🔆امّا این که: حدیثه یعرف و ینکر، این جزو تعبیرات غضائری است که معاصر ایشان نجاشی هم در یک مواردی میگوید: نقل میشود که هذا یُعرف و یُنکر. این از حرفهایی است که غضائری باب کرده است؛ یعنی بعضی از احادیث او خوب است، بعضی از احادیث او مورد انکار است و مورد قبول نیست.
🔆لکن مرحوم مجلسی اوّل در معنای «یُعرف و ینکر» بیانی دارد. اینها خرّیت و از متبحّرین در فن حدیث هستند، نمیشود حرفهای اینها را دستکم گرفت. مجلسی اوّل میفرماید: یُعرف و ینکر. معنایش این است که اگر از افراد موثوقٌ به حدیث را نقل کرد، حدیثُه یُعرف؛ اگر از افراد غیر موثوقٌ به نقل کرد، حدیثٌه ینکر. چون وثاقت خود راوی را کافی نمیدانستند. بزرگان اگر کسی خودش مورد وثوق بود، امّا از آدمهای ضعیف حدیث نقل میکرد این طعن محسوب میشد، یَروی عن الضعفاء. در کتب رجال یکی از طعنها این است که یَروی عن الضعفاء. پس حدیثه یُعرف و یُنکر؛ یعنی اگر یکجایی از افراد مورد وثوق عالیمقام نقل میکند، حدیث او یُعرف. اگر جایی دیدیم که از آدمهای ضعیف یا مجهول که نمیدانیم چطوری است، نقل میکند، حدیثه ینکر؛ یعنی خود او طوری نیست که صرف نقل او کافی باشد در اعتماد. مثل ابن ابی عمیر، که صرف نقل آنها برای اعتماد کافی است؛ چون میدانیم لایروی الّا عن ثقة، میخواهد بگوید این آنطوری نیست اگر از شخص ثقهای نقل کرد حدیث او یُعرف. اگر نفهمیدیم ثقه است یا ثقه نیست یا دیدیم ثقه نیست، حدیث او یُنکر، خود او شأنی ندارد که غلبه پیدا کند بر ضعف آن کسی که از او نقل میکند، مراد از یُعرف و ینکر این است. طبق آنچه مجلسی فرمودند اگر این باشد معنای یُعرف و ینکر، اینجا این حدیث جزو احادیث اوست که یعرف چون که این حدیث را ایشان نقل میکند عن محمد بن اسماعیل که محمد بن اسماعیل یا محمد بن اسماعیل بن بزیع است یا محمد بن اسماعیل برمکی يا رازي است. به هرحال، هر دو توثیق شدند، در این بحثی نیست. بنابراین، در باب احمد بن الحسین اگرچه یک توثیق قرص و محکمی دربارۀ خود او ما نداریم، ولی مجموعاً به نظر میرسد که لابأس به است.
@salmanraoofi
باسمه تعالی
🔆آدرس کانال متن درس خارج مقام معظم رهبری در ایتا برای علاقهمندان
https://eitaa.com/joinchat/598736921Cc09d03e4ba
پیام رسان سروش:
sapp.ir/matnedars
پیام رسان بله:
ble.im/join/MjU1MzZiNm
@salmanraoofi