🔆پیام استاد حجت الاسلام حسینی نسب به مناسبت رونمایی از کتاب "دامنه حجیت عقل و بناهای عقلایی" موسسه فقاهت و تمدن اسلامی
باسلام
♦️بعضی حرف ها را که آدم می شنود نمی داند باید بخندد یا بگرید؟! عنوانی نوشته می شود«دامنه حجیت عقل و بناهای عقلایی» ولی آراء بسیاری از اصولیین شاخص در این موضوع مورد توجه قرار نگرفته و مطالب به کل اصولیین نسبت داده شده است.
🔹الف) مدیر معلوم الحال موسسه با ژست علمایی در جمع تعداد قابل توجهی از طلاب در جلسه رونمایی از کتابی با این عنوان پرطمطراق(دامنه حجیت عقل و بناهای عقلایی) می گوید: «برخلاف آنچه تصور می شود که اصولی ها خیلی به عقل بها می دهند، حرف های عقل گراترین اصولیین مثل محقق اصفهانی با اخباریینی مثل استرآبادی یکی است»، در حالی که بسیاری از اصولیین برجسته در این موضوع سخنانی دارند و اصلا با اخباریین حرفشان نزدیک هم نیست.
شاید از نظر این آقا، مرحوم وحید بهبهانی، محقق حلی، شیخ بهایی، شیخ عبد الکریم حائری، مرحوم شیخ مرتضی حائری و ... اصولی نبوده اند!!!...
مثلا مرحوم وحید بهبهانی در «الفوائد الحائریه الجدیده» آرائی درباره حسن و قبح عقلی وحجیت عقل دارد ولی از آن سخنی به میان نیامده است.
محقق حلی در «معارج الاصول» درباره حسن و قبح عقلی و حجیت احکام عقلی مطالبی دارد که آن نیز نیامده است.
شیخ بهایی در «زبده الاصول» نیز مطالبی درباره حسن قبح عقلی دارد که بسیار هم به عقل بها داده اند و حرفشان با اخباریین فاصله زیادی دارد. مگر مدیر معلوم الحال آنها را جزء اصولیین نداند!!!
🔹ب) آنهایی هم که سخنشان مطرح شده ناقص آمده است مثلا سخنان آخوند خراسانی در کفایه دیده شده ولی مطالب ایشان در فوائد درباره حسن و قبح عقلی ناقص نقل شده است. نظر محقق اصفهانی در باره آراء محموده(تادیبات صلاحیه) دیده شده ولی سخنان ایشان در نهایه الدرایه درباره حجیت احکام قطعیه عقل به بوته فراموشی سپرده شده است. آیا باید خندید به کسانی که هنوز نمی دانند که نظر مدرسه اصفهانی در باره حجیت احکام عقلی یک مساله است که مرحوم محقق اصفهانی و شاگردانشان مثل مرحوم آیه الله العظمی بهجت که در ذیل بحث حجیت قطع و احکام قطعیه عقل در نهایه الدرایه و ... مطرح می کنند و بحث حسن و قبح عقلی و این که به نظر مدرسه اصفهانی احکام عقل عملی به حسن یا قبح از تادیبات صلاحیه و آراء محموده محسوب می شوند، مساله دیگری است؟
🔹ج) آیا باید خندید به کسانی که هنوز نمی دانند که بیشترین استناد به دلایل عقلی در مدارس فقهی اصولی بعد از آخوند خراسانی در مدرسه مرحوم حائری است (حتی مرحوم حاج آقا مرتضی حائری در کتاب صلوه درباره عبادتی تاسیسی از احکام عقلیه به حسن و قبح استفاده می کنند) و چونان افرادی که مدارس فقهی اصولی بعد از آخوند را نمی شناسند، گمان می کنند چون محقق اصفهانی فیلسوف بوده باید بیشترین عقلگرایی در آن مدرسه باشد در نتیجه مقایسه آراء اصفهانی -آن هم با تکیه بر فهم مرحوم مظفر- از میان اصولیین و فهم محدث استرآبادی از اخباریین می شود مقایسه اشد الاصولیین و الاخباریین فی باب العقل؟....
🔺این سه مورد را به عنوان نمونه گفتم و تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.
البته اینها آیه قرآن یا ضروریات دین یا مذهب نیستند که دانستن آنها ضرورت داشته باشد، ولی خنده یا گریه بر آن است که مدیری معلوم الحال با ژست علمایی در میان تعدادی طلاب مدعیاتی (بر خلاف آنچه که مشهور است اصولیین بهای چندانی به عقل نمی دهند و آرای آنها با اخباریینی مثل استرآبادی یکی است) را مطرح کنند و عناوین پرسر و صدایی مانند«دامنه حجیت عقل و بناهای عقلایی»ادعا کنند و اموالی را هدر دهند(آن هم در این وضعیت اقتصادی)، در حالی که بین منابع تحقیق استناد شده و مدعیاتشان هیچ تناسبی وجود ندارد.
می گوید اصولیین، ولی آراء بسیاری همچون محقق حلی، شیخ بهایی، وحید بهبهانی و ... را نمی بیند. و حتی امثال آخوند خراسانی و محقق اصفهانی نیز ناقص می بیند.
♨️به هر حال، نتیجه منطقی آموزش سطحی فقه و اصول( به تعبیر استاد احمدی شاهرودی فقه و اصول پفکی) منطقا هم باید چنین اظهار نظرهایی باشد و در آینده از این حرف های پفکی(حرف هایی با ظاهر زیبا و خوش طعم ولی بدون مواد مغذی لازم) بیشتر خواهیم شنید.
🔆 پ ن از بحوث: این کم دقتی ها حاصل عجول بودن در تحصیل و تدریس و شوق وافر به مطرح کردن نظریات نپخته انسان است
🔆اجتهاد روشمند
🔆 @salmanraoofi
#ضد_جاسوسی 21
#قرآن
#حدیث
#فقه_الحکومه
🔅🔅🔅
🗓22- فی المغازی فی باب غزوه احد ؛ و كانت قريش يوم الخميس بذي الحليفة، صبيحة عشر من مخرجهم من مكّة، لخمس ليال مضين من شوّال على رأس اثنين و ثلاثين شهرا، و معهم ثلاثة آلاف بعير و مائتا فرس. فلمّا أصبحوا بذي الحليفة خرج فرسان فأنزلهم بالوطاء. و بعث النبىّ صلّى الله عليه و سلّم عينين له، أنسا و مؤنسا ابني فضالة ليلة الخميس، فاعترضا لقريش بالعقيق، فسارا معهم حتى نزلوا بالوطاء. فأتيا رسول الله صلّى الله عليه و سلّم فأخبراه.
▫️و كان المسلمون قد ازدرعوا العرض- و العرض ما بين الوطاء بأحد إلى الجرف، إلى العرصة، عرصة البقل اليوم- و كان أهله بنو سلمة، و حارثة، و ظفر، و عبد الأشهل، و كان الماء يومئذ بالجرف أنشاطا ، لا يريم سائق الناضح مجلسا واحدا ، ينفتل الجمل فى ساعة ، حتى ذهب بمياهه عيون الغابة التي حفر معاوية بن أبى سفيان. فكانوا قد أدخلوا آلة زرعهم ليلة الخميس المدينة فقدم المشركون على زرعهم و خلّوا فيه إبلهم و خيولهم- و قد شرب الزّرع فى الدّقيق ، و كان لأسيد بن حضير فى العرض عشرون ناضحا يسقى شعيرا- و كان المسلمون قد حذروا على جمالهم و عمّالهم و آلة حرثهم. و كان المشركون يرعون يوم الخميس حتى أمسوا، فلمّا أمسوا جمعوا الإبل و قصلوا عليها القصيل، و قصلوا على خيولهم ليلة الجمعة، فلمّا أصبحوا يوم الجمعة خلّوا ظهرهم فى الزّرع و خيلهم حتى تركوا العرض ليس به خضراء.
▫️فلمّا نزلوا و حلّوا العقد و اطمأنّوا، بعث رسول الله صلّى الله عليه و سلّم الحباب بن المنذر بن الجموح إلى القوم، فدخل فيهم و حزر و نظر إلى جمع ما يريد، و بعثه سرّا و قال للحباب: لا تخبرني بين أحد من المسلمين إلّا أن ترى قلّة . فرجع إليه فأخبره خاليا، فقال له رسول الله صلّى الله عليه و سلّم: ما رأيت؟ قال: رأيت يا رسول الله عددا، حزرتهم ثلاثة آلاف، يزيدون قليلا أو ينقصون قليلا، و الخيل مائتي فرس، و رأيت دروعا ظاهرة، حزرتها سبعمائة درع. قال: هل رأيت ظعنا؟ قال: رأيت النساء معهنّ الدّفاف و الأكبار- الأكبار يعنى الطبول. فقال رسول الله صلّى الله عليه و سلّم: أردن أن يحرّضن القوم و يذكّرنهم قتلى بدر، هكذا جاءني خبرهم، لا تذكر من شأنهم حرفا، حسبنا الله و نعم الوكيل، اللّهمّ بك أجول و بك أصول .*
*المغازى،ج1، ص206 تا ص:208 .
🔆اجتهاد روشمند
🔆 @salmanraoofi
#ضد_جاسوسی 21
#قرآن
#حدیث
#فقه_الحکومه
🔅🔅🔅
📝قريش صبح روز پنجشنبه، دهمين روز بيرون آمدنشان از مكه در ذى الحليفه بودند، خروج آنها از مكه در پنجم ماه شوال و آغاز سى و دومين ماه هجرت صورت گرفته بود و آنها سه هزار شتر و دويست اسب همراه داشتند. چون به ذى الحليفه رسيدند ابو سفيان همراه اسب سواران بيرون آمد و آنها را در وطاء فرود آورد. پيامبر (ص) هم شب پنجشنبه دو جاسوس را، كه انيس و مونس، پسران فضاله بودند به سوى قريش روانه فرمود. آن دو در عقيق به قريش بر خوردند و همراه ايشان حركت كردند و چون قريش در وطاء فرود آمدند، آن دو خود را به پيامبر (ص) رسانده و خبر دادندش. مسلمانان در ناحيه عرض- كه ميان وطاء و احد و به سوى جرف است و امروز (زمان واقدى) عرصة البقل ناميده مىشود- زراعت كاشته بودند. در آن منطقه، بنى سلمه و بنى حارثه و ظفر و عبد الاشهل زندگى مىكردند. در آن هنگام چاههاى جرف بسيار كم آب بود و شتربانان شتران آبكش براى يك سطل آب، ساعتى معطل مىشدند، قناتهايى كه معاوية بن ابى سفيان حفر كرد، آب اين چاهها را به كلى خشك ساخت.
▫️مسلمانان شب پنجشنبه ابزار و وسايل كشاورزى خود را به مدينه منتقل كرده بودند، ولى مشركان كه آمدند، شتران و اسبهاى خود را به زراعت و كشت ايشان رها كردند،- زراعت خوشه بسته و نزديك به درو بود، اسيد بن حضير در منطقه عرض بيست شتر آبكش داشت كه زراعت جو او را آبيارى مىكردند- مسلمانان در مورد كارگران و شتران و ابزار كشاورزى خود، رعايت احتياط كرده بودند. مشركان روز پنجشنبه را تا شتران و ابزار كشاورزى خود، رعايت احتياط كرده بودند. مشركان روز پنجشنبه را تا شب همانجا ماندند و شتران خود را جمع كردند و به آنها علف تازه دادند و شب جمعه هم همين كار را دو مرتبه انجام دادند. چون صبح جمعه رسيد خود و اسبانشان عرض را ترك كردند، در حالى كه در آنجا هيچ سبزهاى باقى نمانده بود.
▫️چون قريش فرود آمدند و بارهاى خود را گشودند و آرام گرفتند، پيامبر (ص) حباب بن منذر بن جموح را مخفيانه براى كسب خبر و ارزيابى دشمن ميان ايشان فرستاد و به او امر فرمود: چون برگشتى نزد هيچيك از مسلمانان به من گزارش نده، مگر اينكه بگويى دشمن را اندك ديدم. حباب برگشت و در خلوت به پيامبر (ص) گزارش داد، پيامبر (ص) فرمودند: چه ديدى؟ گفت: اى رسول خدا، عددشان را سه هزار تخمين زدم، ممكن است اندكى كم يا بيش باشند. دويست اسب همراه دارند و حدود هفتصد نفر زرهدار. پيامبر (ص) پرسيد: آيا زنها را هم ديدى؟ گفت: آرى زنهايى همراه ايشان ديدم كه دايره و طبل داشتند. پيامبر (ص) فرمود: مىخواهند قوم را تحريك كنند و كشتهشدگان بدر را به ياد ايشان بياورند. آنگاه فرمود: به من هم همين اخبار رسيده است، از ايشان چيزى بازگو نكن، خداى ما را بسنده و بهترين وكيل است، خدايا به تو پناه مىبرم و كار را به تو وا مىگذارم.
🔆اجتهاد روشمند
🔆 @salmanraoofi
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 بعد از بذرپاش، فتاح هم از افکار عمومی حذف شد!
#انتخابات_1400
🔹انتصاب مهرداد بذرپاش به ریاست دیوان محاسبات اگرچه نهایی شد و اگرچه می توانست به یک نقطه قوت و فرصت برای آینده سیاسی وی تبدیل شود و او را در شمار رجال سیاسی کشور قرار دهد تا به دولت سازی خود در آینده فکر کند اما حواشی ایجاد شده و عدم شفافیت و عدم تخصص و تجربه کار دیوانی و ابهاماتی که درباره پایان نامه و مدارج تحصیلی و سنوات کاری اش مطرح شد، او را پیشاپیش از رقابت های انتخاباتی 1400 حذف کرد. او پست را گرفت اما افکار عمومی را باخت.
🔸بذرپاش چنانچه از مشاوره خوبی برخوردار می بود حتماً او را از پذیرفتن مسئولیت دیوان منصرف می کرد یا می توانست او را به حضور فراوان در رسانه ها و جمع های مطالبه گر جهت احترام به مردم و افکار عمومی و رسانه ها تشویق کند تا به رفع برخی از ابهامات مطرح شده بکوشد. اما او ترجیح داد صندلی مسئولیت را بگیرد ولی افکار عمومی را ببازد.
🔹مهندس #پرویز_فتاح وزیر نیروی محمود احمدی نژاد، همواره در انتخابات های گذشته ریاست جمهوری، جزو کاندیداهای احتمالی مطرح بود اما وارد رقابت ها نمی شد. اینبار در سال آخر دولت دوازدهم، سعی کرده راه متفاوتی را برگزیند. پولهای کلان بنیاد مستضعفان او را برآن داشته تا با پرداخت های پراکنده و بی هدف، اقشار وسیعی از جامعه را پوشش دهد بدون آنکه کاری بنیادی و اساسی در بنیاد انجام شود.
🔸حضور مکرر در صداوسیما و آن سجده معروف در برنامه ماه عسل(که تاکنون از سوی امام و رهبری و علما اینچنین حرکتی را ندیده ایم)، انتقادات زیادی را متوجه وی ساخت. پول پاشی های بی ضابطه من جمله آزادسازی 12 زندانی مهریه به ارزش 19 میلیارد و 700 میلیون تومان، توزیع کارت های هدیه تحت عنوان رزمایش مواسات در برخی استان ها، بدون شفافیت و مکانیزم معلوم، من جمله انتقادات به وی است.
🔹اما مهمترین حرکتی که فتاح علیه همه سیاسیون و نهادها در صداوسیما انجام داد مسئله املاک بنیاد بود. او مدعی شد املاک زیادی از بنیاد سالها دست سپاه، ارتش، مجمع تشخیص، مرکز پژوهش های مجلس، خاتمی، احمدی نژاد، حدادعادل، مولاوردی و ابتکار و ... بوده و پس نمی دهند. خیلی زود مشخص شد این املاک جهت استفاده اداری دستگاه ها و اشخاص بوده و هیچ کدام استفاده شخصی از آن نشده است.
🔸فعالیت سپاه یا ارتش در املاک بنیاد مستضعفان شخصی نبوده بلکه محل انجام مأموریت های سپاه و ارتش بوده است. اگر اختلاف اداری هم وجود دارد از طریق پیگیری های قانونی باید به نتیجه برسد. اینها را که نباید سیاسی جلوه داد و در رسانه ها فریاد کرد. بله؛ اگر پیگیری قانونی و قضایی صورت گرفت و افراد یا نهادها حاضر به تخلیه نشدند احکام تخلیه را رسانه ای کنید. اما این مدل افشاگری احمدی نژادی هیچ سودی برای بنیاد و برای مردم ندارد.
🔹درست است که #فتاح می گوید اینها را با نیت «انتخابات 1400» اعلام نکرده؛ اما عموم مردم، رسانه ها و کارشناسان سیاسی بگونه دیگری حوادث را تحلیل می کنند. ممکن است جناب فتاح واقعاً به انتخابات فکر نکند اما اجازه بدهید حرکت وی را از جهت تبلیغات انتخاباتی تحلیل کنیم.
🔸فتاح را میتوان نسخه ضعیف شده احمدی نژاد دانست؛ فعال و پرشور اما ناپخته و عجول؛ سخت و انتقادناپذیر؛ پرکار ولی بی برنامه و عوام گرا. به نظر می رسد از طرف برخی از اعضای پایداری (محصولی) بعنوان یکی از گزینه های 1400 مطرح باشد.
🔹تحلیلگران، حرکت مبتدیانه فتاح را استارت انتخاباتی می بینند که وی می خواسته به جامعه این پالس را بدهد که با هیچکدام از این نهادها و سیاسیون و جریانات، صنمی ندارد. او می خواست بگونه ای خط کشی خود را اعلام کند. اما باید دید این حرکت چقدر موفق بوده؟
1️⃣ در حال اول؛ اگر حرکت فتاح، واقعاً برای بازپس گیری این املاک و اماکن باشد و میخواسته با این مدل افشاگری احمدی نژادی، افکار عمومی را با خود همراه کند. آیا موفق بوده؟ به نظر می رسد بیش از اینکه افکار را با خود همراه کند انتقادات گسترده را متوجه خود کرده است.
2️⃣ در حالت دوم؛ اگر فتاح با هدف انتخابات 1400 این اقدام را انجام داده باشد باید گفت که عموم مردم، رسانه ها، جریانات و سیاسیون از این اقدام استقبال نکردند بلکه فقط انگاره «همه با هم میخورند» و موج بی اعتمادی و ناامیدی مردم از نظام را تقویت کرده است.
🔹به نظر می رسد فتاح بعنوان دومین گزینه 1400 بعد از بذرپاش، با این حرکت از گردونه رقابت ها حذف شد. او با این کار خیلی زود ثبت نام کرد و خیلی زود حذف شد. البته باید منتظر تحولات آینده ماند...
✅ داود مدرسی یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
نامه ای که چندسال پیش نوشتم و مشکلی که هنوز حل نشده گرچه استادم آیت الله خرازی زیرنویس کرده بودند
دعاکنید ان شاءالله حل شود
@salmanraoofi
#ضد_جاسوسی 23
#قرآن
#حدیث
#فقه_الحکومه
🔅🔅🔅
🗓23-فی الغارات : ثُمَّ إِنَّ الْحَجَّاجَ بْنَ غَزِيَّةَ الْأَنْصَارِيَ قَدِمَ عَلَى عَلِيٍّ مِنْ مِصْرَ وَ قَدِمَ عَلَيْهِ عَبْدُ الرَّحْمَنِ بْنُ الْمُسَيَّبِ الْفَزَارِيُ مِنَ الشَّامِ فَأَمَّا الْفَزَارِيُّ فَكَانَ عَيْنُهُ ع بِالشَّامِ وَ أَمَّا الْأَنْصَارِيُّ فَكَانَ مَعَ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِي بَكْرٍ بِمِصْرَ فَحَدَّثَهُ الْأَنْصَارِيُّ بِمَا عَايَنَ وَ شَهِدَ بِهَلَاكِ مُحَمَّدٍ وَ حَدَّثَهُ الْفَزَارِيُّ أَنَّهُ لَمْ يَخْرُجْ مِنَ الشَّامِ حَتَّى قَدِمَتِ الْبُشْرَى مِنْ قِبَلِ عَمْرِو بْنِ الْعَاصِ يَتْبَعُ بَعْضُهَا أَثَرَ بَعْضٍ بِفَتْحِ مِصْرَ وَ قَتْلِ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِي بَكْرٍ وَ حَتَّى أَذِنَ مُعَاوِيَةُ بِقَتْلِهِ عَلَى الْمِنْبَرِ فَقَالَ لَهُ: يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ مَا رَأَيْتُ يَوْماً قَطُّ سُرُوراً بِمِثْلِ سُرُورٍ رَأَيْتُهُ بِالشَّامِ حِينَ أَتَاهُمْ هَلَاكُ ابْنِ أَبِي بَكْرٍ فَقَالَ عَلِيٌّ ع : «أَمَا إِنَّ حُزْنَنَا عَلَى قَتْلِهِ عَلَى قَدْرِ سُرُورِهِمْ بِهِ لَا بَلْ يَزِيدُ أَضْعَافاً .»*
📝حجاج بن غزيّة الانصارى از مصر نزد على (ع) آمد و هم عبد الرحمن بن مسيّب فزارى از شام در رسيد. فزارى جاسوس على (ع) بود در شام ولى انصارى با محمد بن ابى بكر در مصر بود. انصارى در باب كشته شدن محمد بن ابى بكر آنچه به چشم خود ديده بود بازگفت و فزارى گفت كه در شام بوده كه از سوى عمرو عاص بشارت قتل محمد بن ابى بكر رسيده بود و خبرهايى پىدرپى از فتح مصر و كشته شدن محمد بن ابى بكر در مىرسيده معاويه بر منبر شده و از قتل محمد بن ابى بكر مردم را آگاه ساخته است. انصارى گفت: يا امير المؤمنين هرگز مردم شام را نديده بودم كه مثل آن روز شادمانى كنند، روزى كه خبر قتل محمد بن ابى بكر به آنها رسيد. على (ع) گفت: آرى، به همان اندازه كه آنان از قتل او شادمانند ما محزونيم، حتى چند برابر بيش.
*الغارات ؛ ج1 ؛ ص194.
🔆اجتهاد روشمند
🔆 @salmanraoofi
#ضد_جاسوسی 24
#قرآن
#حدیث
#فقه_الحکومه
🔅🔅🔅
🗓24-تاریخ ابن خلدون فی باب فتح مكة ؛ كان رسول الله صلى الله عليه و سلم حين عقد الصلح بينه و بين قريش في الحديبيّة أدخل خزاعة في عقده المؤمن منهم و الكافر، و أدخلت قريش بني بكر بن عبد مناة ابن كنانة في عقدها و كانت بينهم تراث في الجاهلية و دخول كان فيها الأوّل للأسود بن رزن من بني الدئل بن بكر بن عبد مناة و ثارهم عند خزاعة لما قتلت حليفهم مالك بن عباد الحضرميّ، و كانوا قد عدوا على رجل من خزاعة فقتلوه في مالك بن عباد حليفهم، وعدت خزاعة على سلمى و كلثوم و ذؤيب بني الأسود بن رزن فقتلوهم و هم أشراف بني كنانة، و جاء الإسلام فاشتغل الناس به و نسوا أمر هذه الدماء، فلمّا انعقد هذا الصلح من الحديبيّة و أمن الناس بعضهم بعضا، فاغتنم بنو الدئل هذه الفرصة في إدراك الثأر من خزاعة بقتلهم بني الأسود بن رزن، و خرج نوفل بن معاوية الدّؤلي فيمن أطاعه من بني بكر بن عبد مناة و ليس كلهم تابعه، و خرج معه بعضهم و خرجوا منهم و انحجزوا في دور مكة و دخلوا دار بديل بن ورقاء الخزاعي، و رجع بنو بكر و قد انتقض العهد فركب بديل بن ورقاء و عمرو بن سالم في وفد من قومهم إلى رسول الله صلى الله عليه و سلم مستغيثين مما أصابهم به بنو الدئل بن عبد مناة و قريش، فأجاب صلى الله عليه و سلم صريخهم و أخبرهم: بأنّ أبا سفيان يأتي يشدّ العقد و يزيد في المدّة و أنه يرجع بغير حاجة و كان ذلك سببا للفتح و ندم قريش على ما فعلوا، فخرج أبو سفيان إلى المدينة ليؤكد العقد و يزيد في المدّة، و لقي بديل بن ورقاء بعسفان فكتمه الخبر و ورّى له عن وجهه، و أتى أبو سفيان المدينة فدخل على ابنته أم حبيبة فطوت دونه فراش النبيّ صلى الله عليه و سلم و قالت لا يجلس عليه مشرك، فقال لها قد أصابك بعدي شرّيا بنية. ثم أتى المسجد و كلّمن النبيّ صلى الله عليه و سلم فلم يجبه، فذهب إلى أبي بكر و كلمه أن يتكلم في ذلك فأبى، فلقي عمر فقال: و الله لو لم أجد إلا الذرّ لجاهدتكم به، فدخل على عليّ بن أبي طالب و عنده فاطمة و ابنه الحسن صبيّا كلمه فيما أتى له فقال عليّ: ما نستطيع أن نكلمه في أمر عزم عليه، فقال لفاطمة يا بنت محمد أما تأمريابنك هذا ليجير بين الناس فقالت لا يجير أحد على رسول الله، فقال له عليّ يا أبا سفيان أنت سيد بني كنانة فقم و أجر و ارجع إلى أرضك، فقال ترى ذلك مغنيا عني شيئا؟ قال: ما أظنه و لكن لا أجد لك سواه. فقام أبو سفيان في المسجد فنادى: ألا إني قد أجرت بين الناس ثم ذهب إلى مكة و أخبر قريشا، فقالوا ما جئت بشيء و ما زاد ابن أبي طالب على أن لعب بك.
ثم أعلم رسول الله صلى الله عليه و سلم أنه سائر إلى مكة، و أمر الناس بأن يتجهزوا، و دعا الله أن يطمس الأخبار عن قريش، و كتب إليهم حاطب بن أبي بلتعة بالخبر مع ظعينة قاصدة إلى مكة، فأوحى الله، إليه بذلك فبعث عليّا و الزبير و المقداد إلى الظعينة فأدركوها بروضة خاخ و فتشوا رحلها فلم يجدوا شيئا، و قالوا: رسول الله أصدق، فقال عليّ: لتخرجنّ الكتاب أو لتلقينّ الحوائج، فأخرجته من بين قرون رأسها. فلما قرئ على النبيّ صلى الله عليه و سلم قال ما هذا يا حاطب؟ فقال يا رسول الله و الله ما شككت في الإسلام و لكني ملصق في قريش فأردت عندهم يدا يحفظوني ها في مخلف أهلي و ولدي، فقال عمر: يا رسول الله دعني أضرب عنق هذا المنافق، فقال: و ما يدريك يا عمر لعل الله أطلع على أهل بدر فقال اعملوا ما شئتم فإنّي قد غفرت لكم. »*
*تاريخابنخلدون،ج2،ص:457.
🔆اجتهاد روشمند
🔆 @salmanraoofi
#ضد_جاسوسی 24
#قرآن
#حدیث
#فقه_الحکومه
🔅🔅🔅
📝در کتاب تاریخ ابن خلدون در باب فتح مكه آمده ؛ چون رسول خدا (ص) در حديبيه با قريش عقد صلح بست، قبيله خزاعه اعم از كافر و مؤمن هم عهد او شدند و قبيله بنى بكر بن عبد مناة بن كنانه هم عهد قريش. ميان خزاعه و بنى بكر، در جاهليت خونخواهى بود و اين خونخواهى تا ظهور اسلام همچنان بر جاى بود.
▫️سبب نقض پيمان صلح حديبيه آن بود كه مردى به نام مالك بن عباد الحضرمى كه حليف اسود بن رزن الدوئلى از بنى بكر بود، در زمان جاهليت به دست مردى از خزاعه كشته شده بود. بنى بكر نيز مردى از خزاعه را كشته بودند و اين قتل به خونخواهى حليفشان مالك بن عباد الحضرمى بود. خزاعه نيز سلمى و كلثوم و ذؤيب را كه فرزندان اسود بن رزن بودند و از اشراف بنى كنانه، به قتل درآوردند. چون اسلام آمد و مردم بدان پرداختند، اين خونها را از ياد بردند. چون در روز حديبيه صلح برقرار شد و مردم از شرّ يكديگر در امان ماندند، بنى الدوئل فرصت را مغتنم شمردند تا انتقام خون فرزندان اسود بن رزن را بستانند. نوفل بن معاوية الدوئلى با جمعى از بنى بكر كه از او فرمان مىبردند، بيرون آمدند. خزاعه به خانه بديل بن ورقاء الخزاعى پناه جستند، بنى بكر باز گشتند و پيمان شكسته شد.
▫️بديل بن ورقاء و عمرو بن سالم با جماعتى از قوم خود نزد رسول خدا (ص) آمدند و از آنچه بنى الدوئل بن عبد مناة و قريش بر سر آنان آورده بودند، شكايت كردند و يارى خواستند. پيامبر به آنان پاسخ گفت. و گفت كه: ابو سفيان براى استحكام پيمان و دراز كردن مدت آن مىآيد ولى بىآنكه نيازش برآيد، باز مىگردد، و اين سبب فتح مكه بود. قريش از آنچه كرده بودند، پشيمان شدند و ابو سفيان براى استحكام پيمان و دراز كردن مدت آن به مدينه آمد. بديل بن ورقاء را در عسفان بديد. بديل آنچه را كه رفته بود، از او پنهان داشت. ابو سفيان به مدينه آمد و به خانه دخترش ام حبيبه زوجه پيامبر رفت. ام حبيبه فراش پيامبر را از زير پاى او جمع كرد و گفت: مشرك نبايد بر آن نشيند. ابو سفيان گفت : دختركم بعد از من چه آسيبى به تو رسيده . سپس به مسجد آمد و با پيامبر سخن گفت. پيامبر به او پاسخ نگفت. پس نزد ابو بكر رفت و در آن باب با او سخن گفت، او نيز سرباز زد. پس نزد عمر آمد، عمر گفت: به خدا سوگند اگر جز مورچهاى نيابم به پايمردى آن با شما نبرد خواهم كرد. پس نزد على بن ابى طالب آمد. فاطمه و حسن كه كودك بود نزد او بودند. ابو سفيان با او نيز در باب آنچه كه به خاطر آن آمده بود گفتگو كرد. على گفت: ما نمىتوانيم با رسول خدا (ص) در امرى كه بدان تصميم گرفته است چيزى بگوييم. ابو سفيان رو به فاطمه كرد و گفت: اى دختر محمد، آيا اين پسرت را نمىفرمايى كه ميان مردم آيد و مرا در پناه گيرد؟ فاطمه گفت: هيچ كس را كه خصم رسول خدا (ص) باشد، پناه نخواهد داد. پس على او را گفت: اى ابو سفيان تو سيد بنى كنانه هستى، برخيز به ميان مردم رو و مردم را از هر دو جانب در زنهار خود گير و به سرزمين خود باز گرد. ابو سفيان گفت: تو مىپندارى كه اين مرا بسنده باشد؟ گفت: نپندارم، ولى جز آن راهى نمىدانم.
▫️ابو سفيان برخاست و در مسجد ندا داد، كه من دو طرف را زنهار دارم. آنگاه برنشست و به مكه روانه گشت. و از آنچه گذشته بود، قريش را آگاه ساخت. گفتند: كارى بايسته نكردهاى، على بن ابى طالب تو را به بازى گرفته است.
رسول خدا (ص) اعلام كرد كه به جانب مكه حركت خواهد كرد و مردم را فرمان داد كه ساز و برگ آماده كنند و از خداوند به دعا خواست تا اين خبر از قريش پنهان دارد.
▫️اما حاطب بن ابى بلتعه خبر حركت پيامبر را همراه زنى به مكه فرستاد. خداوند اين واقعه را به پيامبر وحى كرد. او على و زبير و مقداد را از پى آن زن بفرستاد او را در روضه خاخ بيافتند. بارش را جستجو كردند هيچ نيافتند. گفتند: سخن رسول خدا راستتر است. پس على او را گفت: يا نامه را بيرون بياور يا همه بارت را مىافكنيم. زن نامه را از ميان موهايش بيرون آورد. چون پيامبر نامه را برخواند گفت: اى حاطب اين چه كار بود كه كردى؟ گفت: اى رسول خدا، به خدا سوگند كه من ترديدى در اسلام ندارم، ولى من به قريش پيوستهام. مىخواستم كارى كنم كه به پاداش آن به زن و فرزند من كه نزد آنان هستند، آسيبى نرسانند.
عمر گفت: اى رسول خدا، بگذار تا من گردن اين منافق را بزنم. پيامبر گفت، اى عمر تو چه مىدانى؟ او از اهل بدر است خداوند بر اهل بدر نظر رحمت افكنده است و گفته است هر چه خواهيد بكنيد كه من شما را مىآمرزم.
🔆اجتهاد روشمند
🔆 @salmanraoofi
#نشر_حداکثری
🌀 جهاد یاری رسانی 🌀
📢 فراخوان نیروی جهادی برای #موج_دوم_کرونا در تهران 📢
📣 عرصه های خدمت:
🚑 همیار بیمار
⚰ غسالخانه
🏨 موکب سلامت
🏴 روضه های خانگی
🎁 کمک مؤمنانه
📦 و غیره
📲 شیوه های ثبت نام 🔰
1⃣ ثبت نام از طریق سایت #خانه_طلاب_جوان 🔻🔻🔻
http://www.khanetolab.ir/jahadgaran-form/
2⃣ ثبت نام از طریق ارسال عدد ۱ از طریق پیامرسان ایتا به آیدی 🔻🔻🔻
@gohari_67
3⃣ ارسال عدد ۱ به شماره تلفن 🔻🔻🔻
+۰۹۱۶۹۵۸۹۸۹۲
#قرارگاه_جهادگران_سلامت
☑️☑️ خانه طلاب جوان 🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/2731802626C6597703c2f
#ضد_جاسوسی 25
#قرآن
#حدیث
#فقه_الحکومه
🔅🔅🔅
🗓25-فی تاریخ ابن خلدون فی باب غزوة بدر الثانية: « فأقام رسول الله صلى الله عليه و سلم بالمدينة إلى رمضان من السنة الثانية، ثم بلغه أنّ عيرا لقريش فيها أموال عظيمة مقبلة من الشام إلى مكّة معها ثلاثون أو أربعون رجلا من قريش عميدهم أبو سفيان و معه عمرو بن العاصي و مخرمة بن نوفل، فندب عليه السلام المسلمين إلى هذه العير و أمر من كان ظهره حاضرا بالخروج، و لم يحتفل في الحشد لأنه لم يظن قتالا، و اتصل خروجه بأبي سفيان، فاستأجر ضمضم بن عمرو الغفاريّ و بعثه إلى أهل مكة يستنفرهم لعيرهم فنفروا و أرعبوا إلّا يسيرا منهم أبو لهب. و خرج صلى الله عليه و سلم لثمان خلون من رمضان و استخلف على الصلاة عمرو بن أمّ مكتوم و ردّ أبا لبابة من الروحاء و استعمله على المدينة، و دفع اللواء إلى إلى مصعب بن عمير، و دفع إلى عليّ راية، و إلى رجل من الأنصار أخرى يقال كانتا سوداوين. و كان مع أصحابه صلى الله عليه و سلم يومئذ سبعون بعيرا يعتقبونها فقط. و جعل على الساقة قيس بن أبي صعصعة من بني النجّار، و راية الأنصار يومئذ مع سعد بن معاذ فسلكوا نقب المدينة إلى ذي الحليفة ثم انتهوا إلى صخيرات يمام ثم إلي بئر الروحاء، ثم رجعوا ذات اليمين عن الطريق إلى الصفراء.*
▫️و بعث عليه السلام قبلها بسبس بن عمرو الجهنيّ حليف بني ساعدة و عديّ بن أبي الزغباء الجهنيّ حليف بني النجّار إلى بدر يتجسّسون أخبار أبي سفيان و غيره. ثم تنكّب عن الصفراء يمينا و خرج على وادي دقران ، فبلغه خروج قريش و نفيرهم ، فاستشار أصحابه .»
📝در تاریخ ابن خلدون درباب جنگ جنگ دوم بدر آمده : رسول خدا (ص) در سال دوم تا ماه رمضان در مدينه ماند. پس به او خبر رسيد كه كاروانى از آن قريش با اموال بسيار از شام در مىرسد تا به مكه رود. سى يا چهل مرد از قريش نيز همراه آنهاست و رئيسشان ابو سفيان است. عمرو بن العاص و مخرمة بن نوفل نيز با او هستند. پيامبر (ص) مسلمانان را بر اين كاروان فرا خواند و كسانى را كه آماده بودند به خروج از مدينه فرمان داد. و به جمع آورى سپاه نپرداخت، زيرا گمان نمىبرد كه نبردى درگير شود. خبر خروج او به ابو سفيان رسيد، ضمضم بن عمرو الغفارى را اجير كرد و به مكه فرستاد و از مردم خواست كه به يارى كاروان او بيايند. جمع كثيرى جز اندكى، از قبيل ابو لهب بيرون آمدند. پيامبر در هشتم ماه رمضان به راه افتاد. عمرو بن ام مكتوم را به جاى خود در مدينه معين كرد تا با مردم نماز بخواند و ابو لبابه را نيز از روحاء، به مدينه فرا خواند و امور شهر را به دست او داد.
▫️لواء را به مصعب بن عمير داد و به دست على و مردى از انصار هر يك رايتى داد. گويند اين دو رايت سياه رنگ بودند. در اين روز اصحاب او را، تنها هفتاد شتر بود. قيس بن ابى صعصعه از بنى النجار را بر ساقه قرار داد. رايت انصار آن روز به دست سعد بن معاذ بود. پس با سعد بن معاذ به راه افتادند و نقب مدينه را طى كردند تا به ذو الحليفه رسيدند و از آنجا به صخيرات اليمام. سپس به چاه روحاء رسيدند آنگاه بر جانب راست راه گرديدند و به صفراء درآمدند.
▫️پيامبر (ص) پيش از آن بسبس بن عمرو الجهنى حليف بنى ساعده و عدى بن ابى الزغباء الجهنى حليف بنى النجار را به بدر روانه داشته بود تا اخبار ابو سفيان و ديگران را تجسس كنند. سپس از صفراء بر دست راست گرديد و به وادى ذفران درآمد. در آنجا خبر گرد آمدن و بيرون شدن قريش از مكه به او رسيد و ایشان با یارانشان مشورت کردند.
*تاريخابنخلدون،ج2،ص 426 و ص:427
🔆اجتهاد روشمند
🔆 @salmanraoofi
#ضد_جاسوسی 26
#قرآن
#حدیث
#فقه_الحکومه
🔅🔅🔅
🗓26-فی دلائل النبوة قال: « انطلق النبي صلّى الله عليه و آله و سلّم معه العباس عمه إلى السبعين من الأنصار عند العقبة تحت الشجرة، قال: ليتكلم متكلمكم و لا يطيل الخطبة فإن عليكم من المشركين عينا و إن يعلموا بكم يفضحوكم،
فقال قائلهم و هو أبو أمامة: سل يا محمد لربك ما شئت، ثم سل لنفسك بعد ذلك ما شئت، ثم أخبرنا ما لنا من الثواب على الله و عليكم إذا فعلنا، ذلك
قال: أسئلكم لربي أن تعبدوه و لا تشركوا به شيئا، و أسئلكم لنفسي و لأصحابي أن تؤوونا و تنصرونا و تمنعونا مما منعتم منه أنفسكم، قالوا: فما لنا إذا فعلنا ذلك؟ قال لكم الجنة قالوا فلك ذلك. »*
📝ذكر عقبه دوّم و بيعت انصارى كه به حج آمده بودند با پيامبر (ص) و پيمان آنها كه از آن حضرت دفاع نمايند. درباره اين بيعت از عامر هم چنين روايت است كه پيامبر (ص) همراه عموى خود عباس بسوى هفتاد تن از انصار در عقبه رفت و زير درختى نشستند، و فرمود : سخنگوى شما مطالب را بگويد و خطبه طولانى مخوانيد زيرا از مشركان بر شما جاسوس گماردهاند و اگر متوجه شوند شما را رسوا مىسازند .
در اين هنگام ابو امامه (اسعد بن زراره) كه سخنگوى ايشان بود گفت اى محمّد آنچه ميخواهى درباره پروردگار انجام دهيم و آنچه كه لازم است در برابر خودت تعهد نمائيم بيان كن و لطفا بگو كه در قبال انجام آن چه ثواب و پاداشى خداوند متعال براى ما منظور مىفرمايد؟
پيامبر فرمود از شما ميخواهم كه پروردگار مرا پرستش كنيد و به او شرك نياوريد و در مورد خودم و يارانم از شما مىخواهم كه ما را پناه دهيد و يارى نمائيد و همانگونه كه از زنان و فرزندان خود دفاع مىنمائيد از ما هم دفاع كنيد، انصار گفتند در مقابل چه چيزى براى ما خواهد بود ، پيامبر فرمود بهشت از آن شماست ، گفتند ما هم آنچه گفتيم براى تو انجام ميدهيم.
*دلائلالنبوة،ج2، ص 450 و ص:451
🔆اجتهاد روشمند
🔆 @salmanraoofi
#ضد_جاسوسی 27
#قرآن
#حدیث
#فقه_الحکومه
🔅🔅🔅
🗓27- فی الطبقات الکبری فی باب غزوة غابة : « و صلى رسول الله (ص) بذي قرد صلاة الخوف و أقام به يوما و ليلة يتحسس الخبر. و قسم في كل مائة من أصحابه جزورا ينحرونها. و كانوا خمسمائة. و يقال سبعمائة. و بعث إليه سعد بن عباده بأحمال تمر و بعشر جزائر فوافت رسول الله .»*
📝در طبقات کبری در باب غزو غابة آمده ؛ پيامبر (ص) در ذى قرد نماز خوف گزارد و يك شب و يك روز همان جا توقف كرد و كسانى را به تجسس خبر فرستاد و هر صد تنى از ياران خويش را شترى پروار داد تا بكشند و قوت خود سازند. و شمار همراهان پيامبر (ص) پانصد تن بود و بعضى گفتهاند هفتصد تن. و سعد بن عبادة هم چند بار خرما و ده شتر پروار به حضور پيامبر (ص) فرستاد و در ذى قرد نزد ايشان آوردند.
*الطبقاتالكبرى،ج2،ص:62
🔆اجتهاد روشمند
🔆 @salmanraoofi
هدایت شده از محسن قنبریان
🗡به محرم، جفا بس نیست؟!
🔺هیئت های مذهبی انقلابی و مکتبی همه به تبعیت از ولایت و مرجعیت، خود را تسلیم تصمیمات ستاد ملی کرونا کردند.
فقط تقاضا کردند تصمیمات نهائی، زودتر بیان شود تا فرصت ابتکار و برنامه ریزی داشته باشند.
🔺پروتکل ها وقتی اعلام شد؛ حتی رئیس دولت گله کرد چرا اینقدر دیر؟!
برخی جلسات بزرگ مجال تدارک جای مناسب و... نیافتند. باعین حال براساس آن پروتکل ها برنامه های ممکن، طراحی و تبلیغ شد.
🔺در این حین از قرار دادن 6000بازرس برای نظارت بر جلسات عزاداری(!)خبر آمد!
#حس_استاندارد_دوگانه به عزاداران دست داد اما گفتیم: آنرا که حساب پاک است از محاسبه چه باک است؟!
🔺رئیس جمهور در این خصوص، مرتکب #نقض_قانون_اساسی هم شد و مغایر اصل 36 قانون اساسی اعلام کرد: کسانی که در ماه محرم پروتکل ها را رعایت نکنند، مجازات می شوند! برخی مجازات ها از امروز(25مرداد) ابلاغ می شود!
(طبق اصل 36 تعیین مجازات فقط با روال قانونی مجلس و تایید شورای نگهبان انجام می گیرد!)
گفتیم آخر از سیل اشتیاق مردم به سیدمظلومان خبر دارند که قابل مقایسه با نوروز و 13 به در و... نیست از اینروست که هول کرده #بدعتهای_فراقانونی می گذارند!
🔺فرمانده نیروی انتظامی و دادستان کل هم وارد شده و اعلام کردند باجلسات عزاداری متخلف از پروتکل ها، دوبار تذکر داده و بار سوم تعطیلش می کنند!
باحیرت این سریال را تعقیب و باز گفتیم: این همه خط و نشان برای جلوگیری از افراط برخی هیئات دربرخی شهرهای محدود است که امر از مرجعیت و ولایت نمی برند!
ولو اینها در شهرهایی که دچار تفریطند و عمده مجالس را تعطیل کرده اند، بر تفریط و تنگ گرفتن بر چند هیئت محدود که با رعایت تمام پروتکل ها مجلس گرفته اند می افزاید؛ اما صبر می کنیم تا جان شایسته ی عزادران در هیچ شهری با افراط هیچ هیئتی به خطر نیافتد!
🔺دو سه روز قبل محرم(28مرداد) معاون وزیر بهداشت یکباره پروتکل های مصوب قبل را جابجا و اعلام کرد: در ماه محرم عزاداری در فضای سربسته #مطلقا_ممنوع است!
الان دیگر مجال جابجایی برنامه هم نیست و در بسیاری از مناطق و تایم های برنامه ریزی شده اصلا جز فضای بسته(با رعایت سخت گیرانه پروتکل های قبل) امکان برنامه نیست!
قبول کنید دیگر دارد سخت می شود باور کنیم همه این سریال، اتفاقی و صرفا برای تضمین سلامتی مردم است!
🔅این انقلاب و نظام، پیروزی اش(57و 8سال دفاع مقدس)را مدیون محرم و صفر بوده است. استقرارش با وجود همه فشارها ونامردمی ها را هم مدیون پشتوانه مذهبی عاشورا بوده است.
با #بازی_پروتکلها جابجا کردن مکرر حدود آن بعد از استانداردهای دوگانه و خط و نشان های اضافه تر نیاز، شاید دیگر داریم به محرم جفا می کنیم!
#تضمین_سلامت_تعظیم_محرم
#واحسینا
📝محسن قنبریان ۹۹/۵/۲۹
☑️ @m_ghanbarian
باسمه تعالی
تدریسهای امسال بنده به عبارتی کل رسائل و مکاسب پایه ۷ و پایه ۸
از ساعت ۹ تا ۱۳ ان شاءالله
👈بحث دوره مختصر علم اصول
👈طبق کتاب خلاصه عمده الاصول و حلقه ثالثه شهید صدر هم که یک دوره ی مختصر ولی کامل علم اصول
👈در حدود ۵ سال خواهد بود ان شاءالله برقرار است
دوستانی که در بحث دوره مختصر علم اصول میخواهند شرکت کنند به آیدی بنده
@srsr1359
پیام بدهند تا هماهنگی مکان و ساعت انجام شود
متشکر
🔆اجتهاد روشمند
🔆 @salmanraoofi
باسمه تعالی
توصیه اکید بنده به دوستانی که رسائل و کفایه می خوانند و هنوز به درس خارج نرسیده اند شرکت در این دوره ی مختصر علم اصول است
در این بحث بنا بر آشنایی طلاب سطح با اقوال و نظرات بزرگان علم اصول از شیخ انصاری ره تا بزرگان عصر حاضر مثل امام خمینی، شهید مصطفی خمینی، شهید صدر و آیت الله سیستانی،
به صورت کاملا مختصر است
به گونه ای که در ۵ سال به اقوال اعاظم قبل از درس خارج تسلط داشته باشند و تازه در درس خارج نظرات محققین بعد از صاحب کفایه شنیده نشود
🔆اجتهاد روشمند
🔆 @salmanraoofi
دوره مختصر علم اصول.m4a
5.89M
🔆توضیحاتی درباره ی دوره ی مختصر علم اصول در ۵ سال ان شاءالله
🔆برای دوستانی که به سرعت در آیدی آمده اند و سوالاتی دارند
اینکه صوت بحث منتشر بشود یا نه معلوم نیست
بنابراین بنا را بر شرکت حضوری با رعایت پروتوکلهای بهداشتی بگذارید
🔆اجتهاد روشمند
🔆 @salmanraoofi
May 11
باسمه تعالی
آثار استاد عزیزم آیت الله سید محسن خرازی حفظه الله
🔆کتاب خلاصه عمده الاصول که محور بحث دروه علم اصول قرار خواهد گرفت در این سی دی هست
🔅خود کتاب عمده الاصول همراه با خلاصه هم در موسسه در راه حق قبل از چهارراه شهدا با قیمت ارزان فروخته می شود
🔆کتاب البحوث الهامه فی المکاسب المحرمه ایشان فروعات جدید دارد و بسیار قوی مسائل بررسی شده، به طلاب گرامی توصیه اکید می شود با آثار ایشان انس بگیرند.
👈تعلیقات ایشان به جامع المدارک، و آراء محقق خویی و مستمسک از جهاتی بسیار مهم هست.
👈کتاب ایشان در مکاسب همین الان در دروس خارج مهم و شلوغ مورد استفاده قرار میگیرد ولی از ایشان اسمی نمیاورند مگر نادرا
🔆ارائه متن ۱۵ عنوان کتاب از آثار آیتالله سید محسن خرازی حفظه الله،
به صورت متنی و تصویری،
به زبان عربی و فارسی، شامل مباحث:
1⃣ اصول فقه
2⃣ فقه
3⃣ حدیث و کلام
🔆کتابهای متنی برنامه، شامل:
۱ عمده الاصول
۲ خلاصه عمده الاصول
۳ البحوث الهامه فی المکاسب المحرمه
۴ حاشیه جامع المدارک
۵ تعلیقات علی آراء المحقق الخوئی
۶ تعلیقه علی کفایه الاصول
۷ حاشیه علی تعلیقات المحقق الاصفهانی
۹ حاشیه مستمسک العروه الوثقی
۱۰ سخنی پیرامون توسل
۱۱ موازنه اسلامی بین دنیا و آخرت
💠کتابهای تصویری برنامه، شامل:
۱ الامر بالمعروف والنهی عن المنکر
۲ ارث الزوجه من الرباع والاراضی
۳ تحدید الکر بحسب الوزن والمساحه
۴ جواهر الکلام (قسم من المکاسب منه)
۵ شرح کتاب احیاء الموات من شرائع الاسلام
🔆اجتهاد روشمند
🔆 @salmanraoofi
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 محرم را زنده نگه دارید. ما هر چه داریم از این محرم است و از این مجالس. ما باید به عمق این #شهادت و تاثیر این شهادت در عالم برسیم و توجه کنیم که تاثیر او امروز هم هست. اگر این مجالس #عزاداری و اجتماعات سوگواری نبود، کشور ما پیروز نمیشد.
🔻همه در تحت بیرق امام حسین- سلام الله علیه- قیام کردند. در این اجتماعاتی که در محرم و #صفر میشود، مبلغین عزیز و خطبای معظّم باید مسائل روز را، مسائل سیاسی را، مسائل اجتماعی را در یک همچو زمانی که گرفتار این همه #دشمن ما هستیم، معیّن کنند.
💬 امام خمینی(ره)
۲۵ مهر ۱۳۶۱
@HozeTwit
1_438989396.mp3
6.45M
🏴شب اول محرم سینهزنت آرزوشه
🏴با دستای یه پیر غلامت پیرهن سیاه بپوشه
🚩🚩🚩فرا رسیدن ماه محرم و ایام عزاداری، حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) تسلیت باد
#محرم
🔆اجتهاد روشمند
🔆 @salmanraoofi
#ضد_جاسوسی 28
#قرآن
#حدیث
#فقه_الحکومه
🔅🔅🔅
🗓28-فی بصائر الدرجات عن سيف التمّار قال: كنّا مع أبي عبد اللّه عليه السّلام جماعة من الشيعة في الحجر فقال: علينا عين، فالتفتنا يمنة و يسرة فلم نر أحدا ، فقلنا: ليس علينا عين فقال : و ربّ الكعبة و ربّ البنيّة- ثلاث مرّات- لو كنت بين موسى و الخضر لا خبرتهما أنّي أعلم منهما و لأنبأتهما بما ليس في أيديهما، لأنّ موسى و الخضر عليهما السّلام اعطيا علم ما كان و لم يعطيا علم ما يكون و ما هو كائن حتّى تقوم الساعة و قد ورثناه من رسول اللّه صلى اللّه عليه و آله وراثة . *
📝در بصائر الدرجات از سيف تمّار روايت كردهاند كه گفت: با حضرت امام جعفر صادق عليه السلام بوديم در حِجْر اسماعيل و ما گروهى بوديم از شيعيان، حضرت فرمود كه : «جاسوسى متوجّه ما است». به طرف راست و چپ نظر كرديم و كسى را نديديم. عرضكرديم كه: جاسوسى را نمىبينيم كه متوجّه ما باشد. حضرت سه مرتبه فرمود كه: «سوگند به پرودگار كعبه و پروردگار بَنيّه (يعنى: كعبه) كه اگر در ميان خضر و موسى مىبودم، هر آينه ايشان را خبر مىدادم به اينكه من از ايشان داناترم، و هر آينه ايشان را خبر مىدادم به آنچه در دست ايشان نبود و آن را نمىدانستند؛ زيرا كه به موسى و خضر، عطا شده بود علم آنچه پيش از ايشان بود و به ايشان علم آنچه هست و آنچه خواهد بود تا قيامت بر پا شود، عطا نشده بود و ما آن را از رسول خدا صلى الله عليه و آله ميراث بردهايم، و همه آن به طريق وراثت به ما رسيده».
*بصائر الدرجات في فضائل آل محمد صلى الله عليهم ؛ ج1 ؛ ص129
🔆اجتهاد روشمند
🔆 @salmanraoofi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مداحی بنیفاطمه
▪️هم ره اهل حرم خون خدا رسیده به کربلا
🔆اجتهاد روشمند
🔆 @salmanraoofi
15524-ar-kholasih-alomdatol-osol-koli.pdf
8.06M
✅ خلاصه عمدۀ الأصول أثر آیت الله خرازی دام ظله
@Talkhisbooks
🔆اجتهاد روشمند
🔆 @salmanraoofi
باسمه تعالی
دو نفر از اساتید بزرگوار حوزه محتاج دعای دوستان هستند
یک بزرگوار بیماری قلبی گرفته و دیگری مبتلی به کرونا شده
خواهش میکنم برای این عزیزان حمد شفا بخوانید و برای سلامتی همه ی مریض ها خصوصا این دو استاد مبرز حوزه دعا کنید
متشکر
🔆اجتهاد روشمند
🔆 @salmanraoofi
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔔 مرحله اول انتخاب درس سال تحصیلی جدید برای طلاب سطوح عالی حوزه علمیه قم فعال شد
◻️مرحله اول انتخاب درس سال تحصیلی ۴۰۰-۹۹ از تاریخ ۱۳۹۹/۶/۴ لغایت ۱۱۳۹۹/۶/۱۵ برای طلاب سطوح عالی حوزه علمیه قم فعال شد.
شرایط انتخاب درس سال تحصیلی ۴۰۰-۹۹ طلاب سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم به این شرح است:🔻
۱)فعال آموزشی بودن؛
۲) عدم شرکت در امتحانات شهریورماه
زمان و نحوه انتخاب درس:👇
https://hawzahnews.com/x9NyX
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه
هدایت شده از سلمان رئوفی
باسمه تعالی
تدریسهای امسال بنده به عبارتی کل رسائل و مکاسب پایه ۷ و پایه ۸
از ساعت ۹ تا ۱۳ ان شاءالله
👈بحث دوره مختصر علم اصول
👈طبق کتاب خلاصه عمده الاصول و حلقه ثالثه شهید صدر هم که یک دوره ی مختصر ولی کامل علم اصول
👈در حدود ۵ سال خواهد بود ان شاءالله برقرار است
دوستانی که در بحث دوره مختصر علم اصول میخواهند شرکت کنند به آیدی بنده
@srsr1359
پیام بدهند تا هماهنگی مکان و ساعت انجام شود
متشکر
🔆اجتهاد روشمند
🔆 @salmanraoofi
باسمه تعالی
زیاد بزرگواران درباره ی ساعت و مکان دوره ی مختصر علم اصول سوال می کنند
ان شاءالله این بحث یکساعت به اذان ظهر در مدرسه علمیه امام حسین علیه السلام آیت الله مکارم شیرازی برقرار است
ضمنا تاکید میکنم گرچه متن محور کتاب خلاصه عمده الاصول استاد آیت الله خرازی دام ظله است، اما قطعا مباحث بیشتری مطرح خواهد شد
والسلام
🔆اجتهاد روشمند
🔅 @salmanraoofi
باسمه تعالی
لازم است از بزرگوارانی که به بنده لطف دارند و بنده را برای تدریس یا پژوهش یا امور دیگر به مدارس سطح یا سطح عالی در قم یا شهرستانها معرفی می کنند و بعضا با پیگیری و اصرار واسطه ی خدمت حقیر به طلاب می شوند تشکر کنم
حقیقتا خجالت زده ی لطف بزرگواران هستم
والسلام
سلمان رئوفی
۱۳۹۹/۶/۸
🔆اجتهاد روشمند
🔆 @salmanraoofi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سَلامُ اللهِ وَسَلامُ مَلائِكَتِهِ الْمُقَرَّبينَ، وَاَنْبِيآئِهِ الْمُرْسَلينَ، وَعِبادِهِ الصّالِحينَ، وَجَميعِ الشُّهَدآءِوَالصِّدّيقينَ، وَالزَّاكِياتُ الطَّيِّباتُ، فيـما تَغْتَدي وَتَرُوحُ، عَلَيْكَ يَا بْنَ اَميرِ الْمُؤْمِنينَ، اَشْهَدُ لَكَ بِالتَّسْليمِ وَالتَّصْديقِ، وَالْوَفآءِ وَالنَّصيحَةِ، لِخَلَفِ النَّبِيِّ صَلَّي اللهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ الْمُرْسَلِ، وَالسِّبْطِ الْمُنْتَجَبِ، وَالدَّليلِ الْعالِمِ، وَالْوَصِّيِ الْمُبَلِّغِ وَالْمَظْلُومِ الْمُهْتَضَمِ، فَجَزاكَ اللهُ عَنْ رَسُولِهِ، وَعَنْ اَميرِ الْمُؤْمِنينَ، وَعَنِ الْحَسَنِ وَالْحُسَيْنِ صَلَواتُ اللهِ عَلَيْهِمْ، اَفْضَلَ الْجَزآءِ بِما صَبَرْتَ وَاحْتَسَبْتَ وَاَعَنْتَ، فَنِعْمَ عُقْبَي الدّارِ، لَعَنَ اللهُ مَنْ قَتَلَكَ، وَلَعَنَ اللهُ مَنْ جَهِلَ حَقَّكَ وَاسْتَخَفَّ بِحُرْمَتِكَ، وَلَعَنَ اللهُ مَنْ حالَ بَيْنَكَ وَبَيْنَ مآءِ الْفُراتِ، اَشْهَدُ اَنَّكَ قُتِلْتَ مَظْلُوماً
🔆اجتهاد روشمند
🔆 @salmanraoofi