هدایت شده از سلمان رئوفی
باسمه تعالی
برای دریافت دروس مکتب شناسی فقهی شیخ اعظم انصاری ره
و مکتب شناسی آیت الله سیستانی حفظه الله
به کانال @d_raoofi مراجعه کنید
@salmanraoofi
اقامه نماز میت توسط استاد عزیزم آیت الله خرازی حفظه الله بر حجت الاسلام و المسلمین حسن عرفان
یکی از اموری که از حضرت استاد ترک نمی شود خواندن نماز شب اول قبر قبل از نماز مغرب به نیت همه کسانی است که آن شب از دنیا رفته اند
@salmanraoofi
هدایت شده از اجتهاد
#اختصاصی
💢ضرورت نقش فعال و منسجم نخبگان در تحول حوزه علمیه کهن خراسان
http://yon.ir/791kM
✔️سیدمحمدباقر حسینی:
🔹اهم دلایل عدم ورود نخبگان در عرصه تحولهای اجتهادی و فقهی و حکومتی و اجتماعی:
۱- مشغلهها و شؤون علمی، اجتماعی، فرهنگی و فکری متشتت و شخصی هر یک باعث منسجمنبودن و عدم اتحاد رویه و در نتیجه هم سو نبودن با یکدیگر گردیده است.
۲- نامأنوسبودن با فعالیتهای گروهی و تشکیلاتی و به عهدهنگرفتن گوشهای از یک فعالیت منسجم و هماهنگنمودن خویش با گروه است که میتواند در دستنیافتن به این انسجام نقش داشته باشد.
۳- انگیزه نداشتن یا از دست دادن انگیزه و مأیوس شدن در این عرصه را از عوامل این عدم حضور فعّال شمرد.
۴- آنچه بیشتر جای خالی آن در بین نخبگان احساس میشود نداشتن تشکلیات منسجم است که مرکز هماهنگی و در واقع اتاق فکر در حرکت فعال و منسجم بین آنها میباشد.
ادامه مطلب👈 http://yon.ir/iE8Z0
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
هدایت شده از اجتهاد
💢ظرفيت هاي فقه براي نظام سازی
http://yon.ir/0ml3E
✔️حجت الاسلام حیدر همتی؛مدیر موسسه امام رضا(ع):
🔹نظام سازی فقه ابتداءً خواست مقام معظم رهبری از حوزه های علمیه بود و توقع داشتند حوزه های علمیه فقه حکومتی و فقه نظام ساز را پیگیری و راه اندازی کنند.
🔸در راستای پاسخ حوزه نسبت به این مطالبه رهبری، ما شاهد شکل گیری کرسی های درس خارج با همین موضوع در حوزه علمیه تهران و قم بودیم که این کرسی ها ابتداءً با موضوع فقه مضاف فعالیت علمی خود را شروع کردند.
🔹در ابتداء شروع بحث های فقه مضاف، در حد گفتمان سازی و راه اندازی اولیه قابل پذیرش بود و برخی اعاظم نیز شروع به مطرح کردن این بحث ها کردند اما در ادامه این موضوعات باید تبدیل به یک سیستم و نظام علمی می شد زیرا اگر این اتفاق نیفتد، در حد گفتگوی کلیّات باقی خواهد ماند و با گذر زمان امکان فراموشی و تاریخ زدگی در این مسئله وجود خواهد داشت.
🔸برای این که دچار این آفت نشویم در ورود به بحث فقه های نظام ساز، با حضور صاحب نظران این عرصه، مراحلی را در شورای علمی رشته های فقه تخصصی نظام ساز تعریف کرده ایم. اولین مسئله ای که در شورا مطرح و بررسی شد این بود که نظریه فقه نظام ساز چیست؟ مسئله دوم؛ طراحی ساختار علمی فقه نظام ساز است. و مرحله سوم؛ تولید دانش فقه نظام ساز است. و مسئله چهارم؛ طراحی رشته های آموزشی فقه نظام ساز و اخذ مجوزهای لازم برای سطح سه و چهار حوزه و به نوعی تربیت طلاب متخصص و مجتهد در عرصه های فقه نظام ساز است.
🔹برای این که این مراحل طرح ریزی و اجرائی شود، از اساتید و اندیشمندان همفکر و صاحب نظر برای شرکت در جلسات گفتگو و هم اندیشی شورای علمی فقه نظام ساز دعوت کردیم.
🔸ما مدعی هستیم دین توان مدیریت اداره جامعه را در همه شئون سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و... دارد و این تعبیر امام خمینی فرمودند «فقه؛ فلسفه عملی حکومت در ابعاد مختلف سیاسی و اجتماعی و فرهنگی است» موید همین امر است. و تنها امکان وقوع این مسئله از رهگذر تبیین مسئله فقه نظام ساز می باشد.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
هدایت شده از خبرگزاری فارس
بسیج دانشجویی ۴۰ دانشگاه کشور در نامهای به نمایندگان مجلس اقدام صورتگرفته نمایندگان مجلسی که از طرح شفافیت آرا در برابر مردم اعلام حمایت کردند ولی در روز رأیگیری به آن رأی منفی دادند، را فریب مردم دانستند.
fna.ir/bofokg
@Farsna
هدایت شده از محمدتقی اکبرنژاد
💢دشمن به دنبال حذف بیان مسائل سیاسی در منابر است!
🔲 حضرت آیت الله نوری همدانی در دیدار با مبلغین:
🔶 نمیشود گفت در منابر از سیاست اسلامی سخن نگوییم اتفاقا دشمن دنبال همین است که بی سر و صدا مجلسی گرفته شود و تمام!
🔶 روحانیت که از مردم جدا باشد و مشکلات مردم و ضعفا را نفهمد و درک نکند و نگوید باید فاتحه روحانیت را خواند!
🆔 @feghahat
باسمه تعالی
با قضایای بصره و عراق به زودی تفاوت
ولایت فقیه
که رهبری ایستاده، با دید جهانی، آگاه به نقشه های دشمن، در وسط میدان و دارای فنون ویژه در نبرد غیرمتقارن سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی است
با مرجع تقلیدی نشسته اما بصیر، صبور، دلسوز که به قدر ضرورت در امور حاد دخالت می کند هویدا خواهد شد
تفاوت اکثر قریب به اتفاق علمای شیعه با امام خمینی ره در همین نکته است
فقیه نشسته و رهبر ایستاده
حمایت ظاهری اخیر رهبر معظم انقلاب حفظه الله از دولت تنبل
و نهیب های نهانی، درایتها و هدایتهای پشت پرده
با فعال سازی قوه قضائیه و ظرفیتهای عظیم لشکر جوانان مومن در دانشگاه و حوزه، برای کشاندن دولت به راه راست را باید در همین چارچوب تحلیل کرد
و آخر دعوانا ان الحمد لله رب العالمین
سلمان رئوفی
۱۳۹۷/۶/۱۷
@salmanraoofi
هدایت شده از محمدتقی اکبرنژاد
#تجمعفیضیه
♨️ با شکایت ریاست جمهوری، پنج تن از طلاب برگزار کننده تجمع اعتراضی فیضیه بازداشت شدند!
🔹 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی 598، پنج نفر از طلاب فعال در تجمع مرداد ماه فیضیه که در اعتراض به نابسامانی های اقتصادی برگزار شده بود توسط دادگاه ویژه روحانیت بازداشت شدند.
🔹 این اقدام با شکایت نهاد ریاست جمهوری به بهانه تهدید رئیس جمهور با انتشار یک مصرع شعر توسط یکی از حاضرین در تجمع صورت پذیرفته است.
🔹 لازم به ذکر است یکی از طلاب ساعتی بعد از احضار، آزاد شده است.
🌐به نقل از پایگاه خبری تحلیلی 598
🆔 @feghahat
هدایت شده از بیداری ملت
توییت قابل تامل حجه الاسلام رسایی درباره برخورد دوگانه با روحانیون منتقد و مدافع حسن روحانی
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
#اختصاصی (نشر بدون لینک کانال ممنوع است)
#حوزه
#حوزوی
#مکتب_شناسی_فقهی
#فوائد_مکتب_شناسی_فقهی ۴
باسمه تعالی
فایده #فوائد_مکتب_شناسی_فقهی برای غیر مجتهدین
👈👈۳. تسریع در امر اجتهاد با روش علمی
🔆نکته دیگر برای غیر مجتهدین تسریع در امر اجتهاد است.
بنده این که چطور می شود زود تر مجتهد شد را از بزرگان زیادی پرسیدم، از آیت الله العظمی بهجت، آیت الله العظمی شبیری و از آیت الله خرازی پرسیدم،
🔆آیت الله بهجت فرمودند که نماز شب بخواند و در کتابهای میرزا جواد آقا ملکی تبریزی هم اشاره به این مطلب هست که نماز شب در اجتهاد تاثیر دارد که می فرماید ما به صورت تجربی می بینیم که کسانی هستند که خیلی هم درس و بحث دارند ولی یا نمی شوند یا واقعا دیر مجتهد می شوند، ارتباط هایی هست بین این فهم علمی و مباحث معنوی، حتی از روایات نکاتی در این باره فهمیده می شود.
🔆آیت الله خرازی فرمودند: بیشتر زحمت بکشید،
🔆آیت الله شبیری، توصیه هایی درباره علوم هم عرض و علوم مقدماتی اجتهاد داشتند که فلسفه ربطی ندارد و لزومی ندارد بخواند، اصول به اندازه رسائل و کفایه کفایت می کند و غیره.
البته می شود مباحث مرتبط به اجتهاد را جزیی و لیست کرد و پرسید تا بتوان سریعتر مجتهد شد، مثلا اقوال قدمای فقه، اقوال اهل سنت، اقوال علما، مباحث مهم علم اصول را بدانم یا ندانم، و توصیه ها را گرفت و اجرا کرد.
🔆مساله سن و گیرایی ذهن در اجتهاد خیلی مهم است اگر هشتاد سال هم عمر کنیم، باید در حدود چهل سالگی تمام مبانیتان را ببندید، بیشتر از این انسان پیر بشود ذهنش و جسمش خیلی چیز ها را نمی کشد، الان طلبه ده یا دوازده سال سطح می خواند، حدود هشت سال هم درس خارج برود باز هم می بینیم مساله جمع نمی شود، اگر بخواهیم واقعا طلبه زودتر مجتهد بشود تمام جواب هایی که آن بزرگان دادند سر جای خودش
🔆🔆ولی یک توصیه علمی خیلی روشن همین است که اگر اجتهاد را به صورت مکتب شناسی فقهی فرا بگیرد یعنی اول روش و روند و تئوری استنباط هر فرد را شناسایی بکنید یا درس بگیرید، خیلی زود می توان به هدف اجتهاد رسید،
🔆البته این نکته و توصیه به این معنا نیست که اگر مکتب شناسی خواندیم به راحتی بتوانیم اجتهاد بکنیم، قطعا همان طور که کسی، هفت سال تئوری پزشکی می خواند و هفت سال بلکه بیشتر، مریض می ببیند، که یک دکتر حاذق بشود، این مساله هم همین طور است، اگر در چند سال مکتب شناسی را فرا بگیریم، باز هم لازم است چندین سال درس خارج برویم و اساتید مختلف را ببینیم و حتی مکاتب مختلف را ببینیم تا مجتهد در نظر و عمل بشویم.
@salmanraoofi
هدایت شده از حوزه انقلابی
#فیضیه_در_غربت
همیشه #سیلی سهم #پابرهنه_ها و #انقلابیون_ناب است!
💥اختصاصی_روزنه
خبرهای موثق حاکی است که پنج تن از #روحانیون_انقلابی_قم که به جهت #تجمع_۲۵_مرداد_فیضیه احضار شده بودند٬ دستگیر شده و حسب نقل دوستان شان اطلاع دقیقی از آنها در دست نیست.
البته تحقیقات و تنبیهات و مقدمات آن٬ حق نهادهای محترم مسئول است اما باید از خودمان بپرسیم اگر تجمع فیضیه که به حمایت از مردم و مطالبه منویات رهبری معظم و مراجع محترم انجام پذیرفته بود٬ چه عمل مجرمانه ای را واجد بود و اگر جرمی واقع شده چرا بانیان اصلی ماجرا از احضار و دستگیری مصون مانده و چند طلبه بی پناه و #مظلوم گرفتار شده اند؟!
حسب مسموعات قریب به یقین٬ آن جلسه دو بانی اصلی داشته که از قضا هر دو در همان ساعات اولیه فشار رسانه ای حامیان دولت٬ جا زده و به کل هرگونه مدخلیت در ماجرا را #تکذیب کردند! صدالبته که متولیان امر را واقعیت یابی این تکذیبیه ها سخت نیست.
سخنران هم که از اعضای شورای انقلاب فرهنگی بود و بیشتر انتقادات مقامات حوزوی متوجه سخنان وی بود. خب اگر قرار بر گرفتن است٬ چرا مسولان دعوت کننده تجمع و سخنران اصلی را رها کرده و طلاب پابرهنه سیلی خورده در سیبل قرار گرفته و در شرف قربانی شدن قرار گرفته اند؟!
آیا دستی در کار است که در این #سکوت_مرگ_اندود٬ ریشه های انقلاب را از قم بکند و نطق روحانیت انقلابی را بکشد و #انقلاب_زدایی نماید؟!
صدالبته که سرشاخه های این درخت تناور هرچه حرس شود٬ بیشتر شاخ و بال خواهد زد. صادقی ها و عیسی پورها و حقیقت ها٬ در کوچه پس کوچه های قم فراوانند.
نمی دانم امشب که همه ما و آن حضرات باعث و بانی این ماجرای تلخ با خیال آسوده در کنار خانواده آرمیده اند٬ خانواده این طلاب عزیز چه حالی دارند. خداوند صبرشان دهد و امیدوار باشند به رحمت خفیه پروردگار رحمان و رحیم که ان مع العسر یسرا.
@rozaneebefarda
هدایت شده از هفته نامه ۹ دی
در 9دی 329 ام می خوانید:
💠 16 دلیل برای «جنگ نخواهد شد» / بخش اول
🔸چرا آمریکا به ایران حمله نظامی نخواهد کرد؟
🔹کامران غضنفری
مقام معظم رهبری در تاریخ 22 مرداد 1397 و نیز 11 شهریور 97، طی سخنانی فرمودند که آمریکا نمی تواند به جمهوری اسلامی ایران حمله کند و در شرایط کنونی، جنگی میان ایران و آمریکا واقع نخواهد شد. این تحلیل ایشان مبتنی بر دلایل کارشناسی است که در اینجا به آنها اشاره می شود:
1⃣عدم اجماع داخلی در آمریکا
هنگامی که ترامپ بر سر کار آمد، یکی از شعارهایش این بود که رؤسای جمهور قبلی آمریکا یعنی اوباما و بوش، دولت آمریکا را درگیر جنگ هایی مانند افغانستان و عراق کردند که حدود هفت هزار میلیارد دلار هزینه مالی و چندین هزار نفر تلفات نیروی نظامی برای آمریکا به بار آورده و در مقابل دستاورد قابل توجهی نیز نداشته اند. وی گفته بود که مبادرت به چنین جنگ هایی نخواهد کرد. رأی آوردن ترامپ در انتخابات نشانه آن بود که بسیاری از مردم آمریکا با درگیر شدن در یک جنگ دیگر مخالف هستند.
2⃣ عدم اجماع جهانی علیه ایران
هنگامی که آمریکا به افغانستان حمله کرد، یک اجماع جهانی را علیه طالبان به وجود آورده بود و به همراه 32 کشور حمله خود را انجام داد. در سال 1382 نیز که به عراق حمله کرد، قبل از آن یک اجماع گسترده را علیه صدام ایجاد کرده بود. اما در شرایط کنونی که آمریکا درگیر یک جنگ تجاری با اتحادیه اروپا، کانادا، مکزیک، روسیه، چین و ترکیه شده است، امکان به وجود آوردن یک اجماع جهانی علیه جمهوری اسلامی ایران را ندارد.
3⃣ناتوانی در تأمین هزینه های یک جنگ گسترده
از آنجا که دولت آمریکا در شرایط اقتصادی خوبی به سر نمی برد و بدهی بیش از 22 هزار میلیارد دلاری آن هر روز افزایش می یابد، امکان تأمین هزینه های یک درگیری گسترده جدید نظامی را ندارد.
4⃣عدم اطمینان به کوتاه مدت بودن و موفقیت حمله
دولت آمریکا اگر به کوتاه بودن زمان عملیات نظامی و موفقیت آمیز بودن آن اطمینان نداشته باشد، حمله نمی کند. در مورد درگیری نظامی با ایران، فرماندهان نظامی آمریکایی نه اطمینانی به کوتاه مدت بودن آن دارند، و نه اطمینانی به موفقیت آمیز بودن آن.
5⃣ ناتوانی در پذیرش تلفات گسترده
مردم آمریکا برخلاف مردم ایران، طاقت تحمل تلفات گسترده در جنگ را ندارند و چنانچه در یک روز هزار نفر از نظامیان آمریکایی به هلاکت برسند، خود مردم، ساکنان کاخ سفید را از آنجا بیرون خواهند کرد و دولت سرنگون خواهد شد.
6⃣ وجود اراده قوی برای مقاومت در برابر آمریکا
آمریکا به کشورهایی حمله نظامی خواهد کرد که بداند در آن کشورها اراده مردمی برای مقاومت در برابر نظامیان آمریکایی وجود ندارد. اما در جمهوری اسلامی ایران، ملت مسلمان ایران بیشترین انگیزه برای مقاومت در برابر متجاوزان آمریکایی را دارد.
7⃣ عدم وجود سرپل داخلی
هنگامی که آمریکا در سال 1380 به افغانستان حمله کرد، نیروهای ائتلاف شمال، با طالبان در حال جنگ بودند و آمریکا از این نیروها به عنوان سرپل داخلی در افغانستان استفاده کرد. در سال 1382 نیز که به عراق حمله کرد، نیروهای مبارز کرد در شمال عراق و گروه های مبارز شیعه در جنوب عراق، علیه حکومت صدام می جنگیدند که به منزله سرپلی برای پیشروی نیروهای آمریکایی محسوب می شدند. اما در جمهوری اسلامی ایران هیچ گروه مسلحی که در داخل کشور پایگاه داشته باشد و علیه نظام جمهوری اسلامی فعالیت مسلحانه کند، وجود ندارد.
8⃣ نداشتن نیروی زمینی کافی
فرماندهان ارشد نظامی آمریکا برآورد کرده اند که برای حمله به جمهوری اسلامی ایران، به حدود یک میلیون و 200 هزار نفر نیروی نظامی نیاز دارند و این در حالی است که در شرایط کنونی، در تأمین حتی صد هزار نفر نیز مشکل دارند.
9⃣توان نظامی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران
آمریکا به کشوری حمله می کند که نیروی نظامی قدرتمندی نداشته باشد. اما نیروهای مسلح ایران، شامل ارتش، سپاه، بسیج و نیروی انتظامی، دارای توان و انگیزه بالایی برای مقابله با تجاوز نظامی آمریکا می باشند.
🔟 توان موشکی بازدارنده ایران
آمریکایی ها به خوبی می دانند که کلیه پایگاه های نظامی آنان در اطراف ایران، تا شعاع دو هزار کیلومتر، در تیررس موشک های دقیق ایران قرار داشته و در صورت درگیری نظامی با جمهوری اسلامی ایران، همه این پایگاه ها نابود خواهند شد.
✍ادامه در بخش دوم ....
هفته نامه ۹ دی 👇
eitaa.com/joinchat/389742592Cfbd77cc21a
مدیر مسئول 👇
eitaa.com/joinchat/389677056C798a6dc5a1