🔸در احوالات عارف بالله آیت الله انصاری همدانی آورده اند که ایشان استکان های داخل در منزل را خودشان تمیز می کردند و کارهایشان را به خانواده نمی سپردند.
📔منبع کتاب سوخته
@reihanebeheshti
🔸نجمه السادات طباطبائی (فرزند علامه) از قول پدر می گوید :
🔹بشر باید عاطفه داشته باشد کسی که عاطفه ندارد، یعنی با قرآن دوست نیست!
📔در محضر علامه طباطبایی
@reihanebeheshti
#ترک_گناه_در_خانواده
🔸دعا و ذکر و مراقبت (در ترک گناه) برای انسان آثار عجیب و غریبی دارد، چنان که اگر کسی به طور پیوسته و مستمر فکر و توجه خود را به عالم قدس و جبروت معطوف نماید، انوار حقایق بر او اشراق ( تابان ) میشود
🔸صاحب
🍁عزم
🍁و همت
🍁 و اراده میشود
🔸و با توجه و ذکر و دعا به اخلاق ملکوتیان متصف می شود.
📔رساله نور علی نور
علامه حسن زاده ی آملی
@reihanebeheshti
#ترک_گناه_در_خانواده
🔸روزی در محضر استاد علامه حسن زاده آملی روحی فداه تشرف داشتیم جوانی به خدمت ایشان رسید و عرضه داشت:
" آقا برای ما دعا کنید که ان شاءالله گناه نکنیم."
ایشان در جواب فرمودند:" شما چرا باید این طور صحبت کنید.سن شما چه قدر است ؟گفت:سی سال
علامه فرمود:
سی سال از عمر شما گذشته هنوز باید در دام گناه گرفتار باشید ؟ هنوز از بحث گناه بالاتر نرفته اید؟ چرا در مراتب نازل قعود کرده ایم و بالا نمی رویم !؟ در حالی که تمام عالم لحظه به لحظه در خدمت انسان است مگر انسان چند سال می تواند در عالم زندگی کند ؟ "
🔸در ابتدای کتاب " شرح امثله " از کتب " جامع المقدمات " حدیث بسیار شریفی ذکر شده بدین عبارت که:"أولُ العلم معرفة الجبّار و آخر العلم تفویض الأمر إلیه "
که ابتدای راه را علم و معرفت دانسته و کلامی از گناه و تاریکی مطرح نکرده است .
چه نیکو که لفظ علم را با " ال " ذکر فرمودند زیرا در لغت عربی وقتی " ال " بر سر کلمه ای مثل علم آورده شود بر مطلق علوم دلالت می کند ، و تمام عالم علم است .
🔸حضرت استاد علامه روحی فداه فرمودند :
" وقتی این جانب در هستی به فکر فرو رفته بودم و پس از چندی که از آن حال باز آمدم ره آورد آن سفر فکری من این بود که عالم یعنی علم انباشته ی روی هم . "
🔸به هیچ وجه گناه در شأن انسان نیست ؛ لذا نقطه ی آغازین در سیر انسانی معرفت و علم است و در انتها به مرتبه ی تحیر منتهی می شود ؛ یعنی به این مطلب منتهی می شود که هر آن چه ذات باری انجام داده است حق و روی قاعده بوده است و ما جز ندانستن را نمی دانیم و لذا تمامی امور را به خداوند واگذار می کنیم.
🔸عالم ضیافت خانه و مهمان سرای حضرت حق است ، سفره ای گسترده اند که وسعتی به پهنای نظام عالم دارد. در استفاده از این سفره هیچ کس مورد منع نیست نه تنها منع نمی کنند بلکه دعوت نیز می کنند به فرموده ی حضرت استاد در کتاب شریف " انسان و قرآن ":
بر ضیافت خانه ی فیض نوالت منع نیست
در گشاده است و صلا در داده خوان انداخته
این ضیافت خانه ی خدا نوالش همواره وقف عام است ، خوان انداخته است و صلا هم در داده اند چه کسی از روی صدق گفت آمدم و به مقصد نرسید .
📔عصاره ی عالم
🌿استاد صمدی آملی
@reihanebeheshti
🔸از همسرتان تشكر كنيد
🔸 هر چند غذايي كه پخته شور يا بد شده است.
🔸وقتي از غذا ابراز رضايت ميكنيد همسرتان خوشحال ميشود
🔸 و اين باعث رشد و پيشرفت معنوي شما ميشود.
🔸يك بار من در جواني در خانه با خانواده بد اخلاقي كردم در عالم معنا به من گفتند: بيست سال نالههاي تو بي اثر شد
🌿ایت الله پهلوانی ره
@reihanebeheshti
🔸حضرت علامه طباطبایی ره
🔸به هر اندازه که انسان به همسر خود #محبّت داشته باشد
🔸موجب رضای خدا و حضور خدا را در بیت خود فراهم کرده است.
@reihanebeheshti
🌹رسول اکرم ﷺ فرمودند:
🔴بدترین مردم کسى است که بر خانوادهاش سختگیر باشد
🔸گفتند اى رسول خدا!
سختگیرى بر خانواده چگونه است؟
🔸پیامبر ﷺ فرمودند:
مرد وقتى وارد خانه شود،
همسرش از او هراسان
و فرزندان از او گریزان شده، فرار کنند
و چون بیرون رود همسرش شاد شود
وخانوادهاش با یکدیگر انس گیرند !
📚مجمع الزوائد و ..، ج۸، ص۲۵
@reihanebeheshti
#سبک_زندگی_اسلامی
گاهی آدم نمی داند چه کند؟ از بس که #اجتماع به ما #آخوندها بدبین شده ؛ گاهی که می خواهیم چهارجا یکی دوتا حرف حق از روی دلسوزی به جوانها بزنیم، طرف آنها که می رویم، ما را که می بینند انگار #عزراییل را دیده اند، فرار می کنند.
گاه می بینیم در مجالس #عروسی، یک عده جوان بی توجه جاهل دور #عروس و #داماد را گرفته اند برای لاابالی گری. به خانواده ها که می گوییم اینطور عروسی نگیرید می گویند دست ما نیست؛ عروسی که شروع می شود اینها می آیند هرکاری می خواهند می کنند. اینها یکسری دردهای اجتماعی است.
بعضی خانواده ها هستند دخترشان یکجور پدر اجتماع را در می آورد؛ پسر او یکجور پسرها را اسیر می کند؛ پدر هم پیران را اسیر می کند و مادر زنها را گرفتار می سازد.
یکسری خانواده ها مثل شجره ی خبیثه هستند فقط بلدند بذر #نفاق و #بدبختی و #بیچارگی در اجتماع بریزند.
البته یکسری خانواده ها هم هستند که همیشه می خواهند به اجتماع خدمت کنند، جوانشان، دخترشان، همسرشان، شوهرشان؛ اینها هم هست.
🌿 استاد صمدی آملی
@reihanebeheshti
🔸يک وقتي حضرت آيتالله حسنزاده آملي اشاره به خانمش ميکرد و میفرمود علامه حسنزاده آملي ايشان هستند نه من.
🔸 اگر تحمل ايشان نبود و اگر صبر ايشان نبود و اگر سازگاري ايشان نبود مگر من ميتوانستم به کارهايم برسم و آن اهدافي را که ميخواستم دنبال کنم دنبال کنم. لذا عنوان علامه و آيتالله و فيلسوف و عارف را من لایق ايشان ميدانم و ايشان لايق اين عناوين هستند. من فقط و فقط از اين فرصتها استفاده کردم. و اينها بودند که اين فرصتها را براي من فراهم کردند. اين نهايت قدرداني يک انسان است در رابطه با خانواده خودش آن هم خانواده طلبه با آن همه مشکلات.
🌿به نقل از استاد رمضانی
@reihanebehashti
#سبک_زندگی_اسلامی
به ما فرموده اند اگر می خواهید افراد را شناسایی کنید یکی از بهترین راههای شناسایی شان #پدر و #مادر است .
🔸 اگر می خواهید #ازدواج کنید قبلا از #اخلاق دختر یا پسر #تحقیق کنید ، اول پدر و مادرش را بشناسید
🔸اول مادرش را ، اول پدرش را ، چون " الولد سرُّ ابیه ".
🔸اگر در همین اندازه بخواهیم پدر و مادر را معنی کنیم بعد برویم ببینیم دختر چه خصوصیاتی دارد ، پسر چه حالاتی دارد ، اول پدر و مادر را شناسایی کنید
🍁آنها ریشه اند
🍁نطفه ریشه است
🍁حالات پدر و مادر ریشه است
🍁آن اندیشه و خیالاتشان ، امور شبانه روزیشان، آنها اساس کار این فرزند است، خودش خوب است درست است ، پدر و مادر را هم ببینید چه کسانی هستند؟
🍁چون پدر و مادر ریشه هایی را در فرزند القا می کنند ، که آن ریشه ها #اصول را در فرزند پدید می آورد .
🌿 استاد صمدی آملی
@reihanebehashti
✅اهمیت خانواده
🔸اگر من و تو در مسیر خودسازی هستیم و معتقدیم که در وادی عرفان و معرفت و اخلاق و انسان شدن راه افتادیم، باید اولین گروهی که لذت این کار ما را، این علم ما را، این مسير ما را ادراک می کنند خانواده خودمان باشند،
🔸 باید همسر منزل باشد. باید فرزندان و دختران خانواده باشند که از اخلاق نیکوی ما اول آنها بهره ببرند، بعد حالا اجتماع. اگر بناست اخلاق نیکو، زیبای های اخلاقی، فضائل انسانی، لذت و برکاتی داشته باشد، اولین گروهی که باید این لذت ها را بچشند، از ما مشاهده کنند خانواده است.
🔸خانواده بهترین جائی است که می تواند ما را به ما نشان بدهد که ما چه کاره ایم؟ ما چطور آدمی هستیم؟ این که جناب رسول الله در اولین برنامه های تبلیغی شان مأمور به انذار عشیره و اقربا شدند "و انذر عشیرتک الاقربین" که اول بگذار فضائل انسانی تو، کمالات تو، حقایق تو، لطایف تو را عشیره ی تو، همسرت، مادرت، فرزندانت، پدرت، خواهرت، برادرت، هر کی، اول بگذار اینها بچشند، بعد حالا وارد اجتماع شو. بعد اجتماع بیاید زیر سایه ی فضائل اخلاقی تو و رسیدن به کمالات تو بهره مند باشد.
🔹پیرامون اخلاق
🌿استاد صمد آملی
@reihanebeheshti
✅ خانم رابعه شعرائی راد (صبیّه علامه شعرانی رحمه الله علیه و عروس علامه حسن زاده آملی حفظه الله)؛
🔹پدر، بسیار محجوب بود
🖊 دختر مرحوم علامه شعرانی (رحمه الله علیه) درباره خصوصیات اخلاقی و رفتاریِ پدرش می گوید؛
مرحوم پدرم بسیار محجوب بود، آن قدر که گاهی دلم برایش می سوخت. اگر کسی به او حرفی می زد، با متانت با او برخورد می کرد و هرگز کلام تند و دوپهلو و سخنِ بدی از زبانش خارج نمی شد.
اهلِ مطایبه و شوخی بود امّا نه به معنایِ دل شکستن و داشتنِ زبانِ بی ادبانه.
وارستگیِ عجیبی نیز داشت. به آنچه از مالِ دنیا به او می رسید اکتفا می کرد. به عنوان مثال اگر رویِ این میز الآن طلا و جواهر و پول بود، من با خودم می گفتم "نگاه نکن، حالا مگر اینها چیست؟ و .... " امّا آقاجون نیازی نداشت که به خودش بگوید نگاه نکن! چون اصلاً نگاه نمی کرد، نه این که اهلِ زندگی نبود بلکه نسبت به زندگی و خانواده بسیار علاقه داشت و عاشق همسر و فرزندانش بود، غرورِ خاصّی نیز داشت. "غرور" نه به معنایِ کِبر، بلکه به معنایِ مناعتِ طبع.
خیلی حیا داشت، بخصوص نسبت به مردم.
مسجد حوض (مسجدی واقع در چهار راهِ سیروسِ فعلی که علامه شعرانی در آنجا نماز اقامه می کردند) در مقطعی به تعمیرات نیاز پیدا کرد و این کار به پول احتیاج داشت. آقاجون خیلی ناراحتِ رفت و آمدِ مردم به مسجد بود که مبادا به خاطر شرایط نامناسبِ مسجد اذیت شوند.
پدر و مادرم هر دو آدم هایِ صبور و مؤدّبی بودند.
خاطرم هست وقتی بچّه بودیم، اگر از همدیگر ناراحت می شدیم و می خواستیم ناسزایی به هم بگوییم، هیچ ناسزایی بَلَد نبودیم و نمی دانستیم چه بگوییم!؟ و به هم می گفتیم "میز! درخت! باغچه!"
@reihanebeheshti