🔸 #حقیقت_نطفه
🔹درحقیقت نطفه ی انسان عصاره ی نظام هستی است و چه شیرین که نطفه با نقطه هم وزن است و ارتباطی نیز بین این دو حقیقت است
🔸یعنی همچنان که نقطه عین وحدت است و هیچ جهت تکثّر در آن نیست نطفه ی انسانی نیز تنها عصاره نظام هستی است که اگر عالم را مشک زنی کنند و از همه ی کمالات آن قطره ای بسازند آن قطره نطفه انسان خواهد بود.
🔸سبحان الله که هم اعلی المراتب آغازین سیر نزولی را نطفه ی تحت باء (بسم الله الرحمن الرحیم) تشکیل می دهد و هم انزال مراتب سیر نزولی را نقطه ی نطفه ی انسان می سازد
و جایگاه زن در نظام هستی این است که تمامی موجودات نظام هستی برای رسیدن به غایة الغایاتِ سیر نزولیِ وجود، می بایست در قطره ای جمع شده و از این طریق، سیر صعودی خود را آغاز نمایند
و جایگاه استقرار این قطره، رحم نازنین مادر است و زن حامل این عنوان مقدس می باشد.
🔹به تعبیری می توان گفت مرد آخرین نقطه تنزّل نظام هستی است و زن اولین نقطه ترفع و صعود مجموعه ی نظام هستی است.
گویا که تمامی عوالم امکانی خطاب به زن می گویند: ما سراسر نظام عالم خلاصه شده ایم و به صورت نطفه ای در آمده ایم و در رحم تو جای گرفته ایم تا بالا رویم.
تو امانت دارِ کل عوالم وجودی هستی و مواظب باش که ما را ضایع نکنی
🔹و برای همین مقصود اعظم است که شریعت مقدسه به دختر و پسر تأکید بسیاری برای انتخاب صحیح همسر و بعد از آن تأکید بسیاری برای انجام صحیح مجامعت در زمان و مکانی خاص نموده و بعد از قرار گرفتن نطفه در رحم مادر نیز سفارشات زیادی به زن برای گذراندن مناسب ایام حمل و بارداری دارد..
🌿استاد صمدی آملی
@samad10001
MAREF129.mp3
6.66M
🎵 شرح کتاب معرفت نفس
اثرماندگار علامه حسن زاده املی
👤شارح استاد صمدی آملی
🎤جلسه بیست و نهم🌹
@samad10001
🔸..آدمی بعد که چشم باز می کند می بیند عالَم برزخ همین بود !
🔸چشم به عالم قیامت باز می کند می بیند قیامت همین جا بود. همین عالم اما متبدّل شده و همین اصل تجلی یافته است و دیگر با آن خو نداری و دیگر خو نمی کنی! همین نظام هستی است ، بهشت است و . . . .
🌿سراسر صنع دلدارم بهشت است
🌿بهشت است زانکه او نیکو سرشت است
🔸دیگر چه می خواهیم ؟! این است که آقا می فرماید:
🌹 « الهی تو خوب آفریدی، ما بد پیوند زدیم ».
🔸لذا وقتی مرگ آمد و از عادت در آمدیم می بینیم که « جلوه کند نگارِ من تازه به تازه نو به نو »
منتها فرمودند که شما الان در حالِ حاضر در قوس صعودید و در حالِ ساختنِ خود.
🍃جلوه می کند نگارِ شما تازه به تازه نو به نو
🔸ولی وقتی که خودت را خوب بسازی آن جلوه گری ها ارزش دارد چون مثل این است که باران زلالی هر دم بر حوضِ کثیفی جلوه کند ولی تا وقتی کثافاتِ حوض تمیز نشده است، قطره های جدیدِ باران باعثِ برانگیختنِ کثافاتِ حوض می شود و تمامِ این جلوه های نو به نوی باران همه می شود کثیف !! بعد می بیند که این شعر برایش متمثّل می گردد :
🌿آن سخن های چون مار و کژدمت
🌿مار و کژدم گردد و گیرد دمت
🔸ولی اگر حوضش صاف و قلبش پاک شده باشد، همین باران می آید، همین آفتاب می آید، همین ابر می بارد و جلوه گری های باران دم به دم این قلب و جان را صاف تر و پاک تر می گرداند..
📔 #شرح_دروس_معرفت_نفس
🌿استادصمدی آملی
@samad10001
MAREF130.mp3
6.96M
🎵 شرح کتاب معرفت نفس
اثرماندگار علامه حسن زاده املی
👤شارح استاد صمدی آملی
🎤جلسه صد و سی ام🌹
@samad10001
🔆حقیقت ظهور
💢ما منتظر ظهور بقیه الله هستیم نه منتظر نزول بقیه الله
🔸حضرت در مرتبه نشئه طبیعت تشریف دارند با بدن عنصری هستند با همین بدنی که من و شما شبانه روز زندگی می کنیم با همین بدن اینجاست.
🔸حضرت تنزل ندارد ما منتظر تنزل حضرت نیستیم بلکه منتظر ظهور حضرت هستیم.
🔸خوب ظهور به کجا برمی گردد معلوم است به ما برمی گردد ارتقاء پیدا کنیم بالا برویم به حقیقت وجودی حضرت بقیه الله معرفت وجودی پیدا کنیم
در حقیقت ما می خواهیم در انتظار حضرت بقیه الله معرفت پیدا کنیم که (المعرفت بذر المشاهده ) و این جمله چقدر سنگین است سخن جناب صدارالمتألهین است.
🌿فرمایشات استاد صمدی آملی حفظه الله در بحث انسان و قرآن
@samad10001
🌹انتظار حضرت بقیه الله داشته باشید، یعنی اعتلاء بفرمائید خودتان را به آن حضرت برسانید.
🌹 انتظار فرج آن حضرت بکشید یعنی اعتلای وجودی بفرمائید از ضیق وجودی در بیائید.
سعۀ وجودی پیدا بفرمائید تا برای شما فرج و گشایش حاصل بشود
🌿 استاد صمدی املی
@samad10001
MAREF131.mp3
7.1M
🎵 شرح کتاب معرفت نفس
اثرماندگار علامه حسن زاده املی
👤شارح استاد صمدی آملی
🎤جلسه صد و سی و یکم🌹
@samad10001
MAREF131.mp3
7.1M
🎵 شرح کتاب معرفت نفس
اثرماندگار علامه حسن زاده املی
👤شارح استاد صمدی آملی
🎤جلسه صد و سی و یکم🌹
@samad10001
🔸درقران کریم سوره محمد,ایه شانزده, آمده است:
🔸مَثَل بهشتی که وعده داده شده به متقیان که در آنست نهرها از آب نا متغیر و نهرها از شیری که نگشته طعم آن و نهرهاست از خمری که لذت است برای آشامندگان و نهری است از شهد بی غش و مرا ایشان را است در آن از همه میوه ها و آمرزشی از پروردگارشان چون کسی است که او جاودانی است در آتش و آشامانیده شدند آبی جوشان پس پاره پاره کرد روده هاشان را.
🔸در این آیه نیز به صراحت سخن از مَثَل را به میان آورده و فرموده است مَثَل بهشت چنین است و چنان.
🔸معلوم می شود حقیقت واقع بهشت رفیع تر و درجه اش اعلای از آن است که بتوان با زبان و کلام اینچنین، حدی برایش معین کرده و توصیفش نمود.
🔸همچنان که آیه (فشلا تَعلَم نَفسٌ مَا أُخفِیَ لَهُم مِن قُرَّةِ أَعیُنٍ.سجده/هجده)نیز به این معنا اشاره کرده است.
🔸و لذا جناب ابن عربی در تفسیرش این چهار نهر را چهار مرتبه از مراتب بهشت مطلقه معرفی نموده و فرموده است:
🔸مراد از نهرِ آب علوم و معارف حقیقیه است که قلبها بواسطه ی آن حیات یافته و غرائز بواسطه ی آن سیراب می شوند. آنچنان که زمین با آب، حیات یافته و دیگر موجودات بدان سیراب می شوند.
🔸و نیز مراد از نهرِ شیر، علوم نافعه ای است که به افعال و اخلاق تعلّق گرفته و مخصوص ناقصین مستعدینِ صالحینِ به ریاضات و سلوک در منازل نفس است. این گروه که در قبل از وصول به مقام قلب قرار دارند، بواسطه ی علوم شرایع و حکمت عملیه ای که به مثابه شیرِ مخصوصِ اطفال ناقص است، از معاصی و رذائل پرهیز می نمایند.
🔸و نیز مراد از خمر تجلّیات و محبّت ذاتی و صفاتی حق است که به کاملین و بالغینِ به مقام مشاهده حسنِ تجلیات صفات و شهود جمال ذات و به عاشقین و مشتاقین جمال مطلق یار در مقام روح ارزانی شده است.
🔸و نیز مراد از عسل شیرینی ها و حلاوات وارد قدسی و بارقه های نوریه و لذات وجدانیه در احوال و مقامات است که به سالکینِ واجدینِ اذواق و مریدین متوجهین به کمال که در قبل از وصول به مقام محبّت ذاتی و صفاتی حق قرار دارند عطاء می شوند
🔹و لذا جناب ابن عربی در این بیان، چهار نهر مذکور بهشتی را مظاهر چهار رتبه از مراتب بهشتیان معرفی کرده و نهر شیر را انزل مراتب بهشت و پس از آن نهر آب و بعد از آن نهر عسل و در آخر نهر خمر را بالاترین مرتبه ی بهشتی دانسته است.
اما این چیزی نیست که همگان از عهده ی فهم آن برآیند و لذا قرآن از این حقیقت فقط به بیان مثل آن اکتفا کرده و تعقل و تفکر در این مثل را به ما واگذار نموده است.
🔸اما حکما و عرفای الهی چون در مکتوبات خود عوام الناس را مخاطب خویش ندانسته و به خواص که نفوس مستعده ی شاقیه ی به کمالات انسانی اند اهتمام بسیار دارند، از نقل مَثَل ها و حکایات و قصص دوری جسته و دائماً عزم و جزم آن دارند که حقیقت و لبّ محفوفِ در این پیمانه ها را القاء نمایند. و لذا در غزلیات عرفانی بزرگانی چون جناب حافظ و حضرت امام و حضرت استاد از این الفاظ و اصطلاحات که ریشه ی قرآنی و روایی دارند، بسیار است.
📔رابطه علم ودین
🌿استادصمدی آملی
@samad10001
MAREF132.mp3
6.58M
🎵 شرح کتاب معرفت نفس
اثرماندگار علامه حسن زاده املی
👤شارح استاد صمدی آملی
🎤جلسه صد و سی و دوم🌹
@samad10001