#تکنیکهای_گوش_دادن_فعال
#ریزهکاری_های_گفتگو
قسمت پایانی
🔹شاید برای شما هم پیش آمده باشد که تصمیم گرفته باشید با #همسر خود #گفتگو کنید تا خواسته های خود را بیان کنید و ناراحتی هایتان را کاهش دهید اما این گفتگو در انتها به بحث و ناراحتیِ بیشتر ختم شده است.
🔸به شما پیشنهاد می کنم برای رفع این مشکل یک بار دیگر برگردید و مطالب گوش دادن فعال را مرور کنید. علاوه بر این مطالب، چند ریزه کاری دیگر را نیز امروز بیان خواهیم کرد:
💠وقتی گوینده هستید:
1. دیدگاه خود را #صریح و #خلاصه بیان کنید. توضیحات تکراری، همسرتان را خسته می کند و ممکن است حواس او از سخنان شما پرت شود.
2. برای بیان #احساسات و خواسته های خود از عبارت «من» استفاده نمایید.
3. از #سرزنش_کردن و برچسب زدن خودداری کنید و برای بیان ضعف های همسرتان از عبارت «تو» استفاده نکنید.
💠وقتی شنونده هستید:
1. برای فهم کامل احساسات و نظرات همسرتان با دقت به سخنان او گوش دهید.
2. برای تصحیح یا پاسخ گویی یا مخالفت کردن با سخنان همسرتان، صحبت های او را قطع نکنید. گاهی ممکن است سخن همسر شما اشتباه باشد(مثلا #قضاوت بیجا انجام می دهد) اما قطع کردن سخنان او باعث می شود خشم او تشدید شود و کارتان به بحث و جدل کشیده شود. در این حالت دیگر همسرتان دلایل شما را نخواهد پذیرفت. برای اینکه این مشکل پیش نیاید، اجازه دهید سخنان همسرتان کاملا تمام شود و او به صورت کامل هیجان خود را تخلیه کند، سپس شما به بیان حرف های خود بپردازید. با این کار احتمال اینکه همسرتان حرف های شما را بپذیرد، خیلی بیشتر می شود.
🌹🌹🌹🌹
#گوش_دادن_فعال
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
🌺@mmhozehh🌸
#خانه_آرام
مهمترین چیزی که بشر به آن احتیاج دارد، #آرامش است. سعادت انسان در این است که از تلاطم و #اضطراب روحی در امان و آرامش روحی داشته باشد. این را #خانواده به انسان میدهد.
۱۳۷۶/۷/۳۰ - رهبرانقلاب
🌹🌹🌹🌹
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
🌺@mmhozehh🌸
خرگوش بدجنس2.mp3
7M
#قصه
🌹خرگوش بد جنس(۲)🌹
🔅بالای ۴سال
🔅با اجرای:اسماعیل کریمنیا
#عمو_قصه_گو
🔅قرائت : سوره الرحمن(آیه ۲۴تا۳۰)
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
🌺@mmhozehh🌸
دومین مهارت زناشویی، مهارت #ابراز_احساسات و #بیان_خواستههای_خود است.
💠مهارت ابراز #احساسات از دو مقدمه تشکیل شده است:
🔸اول اینکه احساس خود را بشناسیم و بدانیم الان چه حسی داریم.
🔹دوم اینکه بتوانیم برای احساس خود نام مناسب انتخاب کنیم.
💠بیان خواسته ها، به معنی برنامهریزی قبلی برای درخواست کردن چیزهایی است که میخواهید آنها را بدست آورید. این مهارت کمک می کند تا به جای اینکه منفعل یا پرخاشگر عمل کنید،جرأتمندانه رفتار کنید.
💬به این داستان توجه کنید:
"حمید بیشتر اوقات از دیدن اسباب بازی و وسایل بچه ها که در همه جای اتاق ریخته شده است، ناراحت میشود. اما هیچگاه تا به حال این احساس خود را بررسی نکرده است و سعی نمی کند آن را با همسر خود در میان بگذارد. بلاخره حمید نیاز خود برای نظم بیشتر خانه را با داد و فریاد شدید مطرح می کند. او فریاد میزند:«مگر اینجا انسان زندگی نمیکند؟ این چه خانهای است؟». سپس باعصبانیت اسباب بازی ها را جمع میکند.
همسر و فرزندان او با دیدن این رفتار شروع به گریه میکنند و آنها نیز عصبانی میشوند.
حمید بعد از چند لحظه از رفتار خود پشیمان میشود و از خانه بیرون میرود."
🔴این داستان برای شما آشنا نیست؟ در زندگی شما شبیه این داستان اتفاق نیفتاده است؟
به نظر شما مشکل این رفتار کجاست؟ آیا نمیشد حمید بهتر از این رفتار کند؟
☑️بله، اگر حمید مهارت ابراز احساسات و بیان خواسته ها را می دانست، بسیار راحتتر احساسات خود را بیان میکرد و همسر و فرزندانش دچار آسیب روحی نمیشدند.
🌹🌹🌹🌹
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
🌺@mmhozehh🌸
#تربیت_فرزند
✳️ امام خمینی(قدس سره):
#تربیت اولاد را پیش شما کوچک کردند، ... هیچ شغلی به شرافت مادری نیست..
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
🌺@mmhozehh🌸
خانم لاکپشته.mp3
6.95M
🌹خانم لاکپشته🌹
🔅بالای ۴سال
🔅با اجرای:اسماعیل کریمنیا
#عمو_قصه_گو
🔅قرائت : سوره الرحمن(آیه ۳۶تا۴۰)
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
🌺@mmhozehh🌸
#شناخت_احساس
💠گاهی برای شما اتفاق افتاده است که بعد از شنیدن یک خبر یا انجام یک رفتار از سوی دیگران در خود احساسی داشته باشید که نمی دانید این حس چیست؟ آیا این #احساس، احساس خوبی است یا خیر؟
مثلاً «فرزندتان به شما اطلاع می دهد در شهر دیگری در دانشگاه پذیرفته شده است» یا «همسر شما به شما اطلاع داده که صاحب فرزندی شدهاید» یا «یک دوست قدیمی به شما زنگ زده و به شما گفته است می خواهد به خانه شما بیاید». در همه این حالات حس شما تغییر می کند. ممکن است ضربان قلب شما کمی تندتر شود اما نمی دانید این تند شدن ضربان قلب، از خوشحالی است یا از روی ناراحتی؟ نمی دانید این حس را باید تقویت کنید یا از آن دوری کنید؟
💠 در این مواقع برای شناخت احساس خود باید چند کار انجام دهید:
🔸اولین قدم این است که بدانید، شما از این حس، حال خوبی پیدا کرده اید یا خیر؟
روی احساس خود متمرکز شوید. ببینید از اینکه فرزندتان در کنکور قبول شده است، حال خوبی دارید یا خیر؟ آیا این مسئله برای شما جذاب است یا خیر؟
ممکن است در ابتدا خوب بودن یا بد بودن احساستان را درک نکنید ولی با کمی تمرکز متوجه خوب بودن یا بد بودن حستان میشوید.
🔹دومین قدم برای شناخت احساس این است که بررسی کنید الان با شنیدن این خبر می خواهید چه رفتاری انجام دهید؟ فریاد زدن، گریه کردن، در آغوش کشیدن، ضربه زدن و.... رفتارهایی است که ممکن است در آن لحظه بخواهید انجام دهید. از این رفتارها میتوانید بفهمید حستان چیست؟ اگر می خواهید کسی را در آغوش بگیرید، شاید حس همدلی یا دوست داشتن دارید. اگر میخواهید گریه کنید یا تنها باشید، احتمالاً احساس غم یا افسردگی یا اضطراب دارید.
🔸سومین قدم برای شناخت احساس این است که دنبال یک الگوی تکراری در زندگیتان باشید.ببینید قبلا در زندگی، چه زمانی این حی را داشتید؟
♦️برای مثال مریم #احساس_بیماری و آشفتگی می کرد. همسر او برای ماموریت به شهر دیگری رفته بود و مریم در خانه کارهای زیادی داشت که باید انجام میداد، اما توان یا انگیزه انجام آنها را نداشت. او به بررسی احساسش پرداخت و به یاد آورد در دوره دانشجویی وقتی میخواستم از هماتاق هایش جدا شود، همین احساس را داشت. مریم فهمید این حس #آشفتگی در واقع همان حس تنهایی و جدایی است.
🌷🌷🌷🌷🌷
#ابراز_احساسات #بیان_خواستههای_خود
#احساسات
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
🌺@mmhozehh 🌸
🔴 #دعوای_پیامکی_ممنوع
💠 بحث و #مجادله به وسیله #پیام نوشتاری، بدترین نوع بحث کردن است. زیرا طرفین نمیتوانند لحن و #حالت صحبت کردن یکدیگر را ببینند و این مسئله در اکثر موارد باعث #سوءتفاهم میشود!
💠 اگر گاهی مجبور شدید مطلبی را در مواقع دلخوری، با پیامک انتقال دهید حتما منظور خود و یا حالت درونی خود را بیان کنید مثلا بیان کنید که این پیامم #شوخی بود و یا از روی علاقه و یا عصبانیت و ... بود.
💠 اما سعی کنید #حضوری و یا تلفنی مسئله را حل کنید.
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
🌺@mmhozehh🌸
پسر باهوش.mp3
6.96M
#قصه
🌹پسر باهوش🌹
🔅بالای ۴سال
🔅با اجرای:اسماعیل کریمنیا
#عمو_قصه_گو
🔅قرائت : سوره الرحمن(آیه ۴۱تا۴۷)
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
🌺@mmhozehh🌸
💐💐داستان مباهله💐💐
گروهی از مسیحیان نجران همراه با چند تن از علما و اسقفهایشان مانند «عاقب» و «سید» برای تحقیق پیرامون حضرت محمد صلی الله علیه و آله و مباحثه و مناظره با او به مدینه آمدند. آنها به خدمت پیامبر رسیدند و مناظره را شروع کردند، آنها ضمن سخنان خود عیسی علیه السلام را پسر خدا معرفی نمودند و دلیل آنها همان تولد عیسی بدون پدر بود.
خداوند در پاسخ آنها اظهار می دارد که داستان عیسی نزد خداوند همچون داستان آدم است که او را از خاک آفرید، یعنی اگر عیسی پدر نداشت آدم هم پدر و مادر نداشت و اگر بنا باشد که عیسی را به خاطر آن ویژگی پسر خدا بدانند، باید درباره آدم نیز چنین عقیده ای داشته باشید، بلکه آدم اولی است. درحالی که هر دو نفر مخلوق خدا هستند و خداوند با قدرت خود آنها را به طور غیر معمول آفریده است.
خداوند پس از بیان این مطلب مهم، جهت آرامش خاطر پیامبر اسلام، او را به این خطاب مفتخر می سازد که حق از جانب پروردگار توست و تو از شک کنندگان نباش. البته پیامبر در حق و حقیقت شک نداشت واین خطاب تنها برای آرامش دل او و داشتن اطمینان بیشتر نازل شده است تا هرگز در برابر مسیحیان نجران که با آن حضرت مباحثه و مناظره می کردند، کم نیاورد.
وفد نجران این پاسخ را که واقعاً مستدل و منطقی بود نپذیرفتند و لذا پیامبر به دستور خداوند، آنها را به «مباهله» دعوت کرد. به این صورت که آنها عزیزان خود مانند فرزندان و زنان و جانهایشان را بخوانند و اینها نیز چنین کنند و روبروی هم قرار بگیرند و هر دو گروه دست به دعا بردارند و در پیشگاه خدا تضرع و زاری نمایند و طرف دیگر را نفرین کنند و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار بدهند.
این عمل را «مباهله» می گفتند و اگر با شرایط خاص خود انجام می گرفت، طرفی که ناحق بود گرفتار نفرین می شد و عذاب الهی بر آنان نازل می گشت و مسلم است تنها کسانی به مباهله حاضر می شوند که به عقیده خود اطمینان کامل داشته باشند.
وقتی پیامبر آنها را به مباهله دعوت کرد و آنها اطمینان خاطر و ثبات قدم پیامبر را دیدند از او یک شب مهلت خواستند تا در این باره بیندیشند. آنها به قرارگاه خود برگشتند و راجع به پیشنهاد پیامبر با همدیگر مشورت کردند. اسقف بزرگ آنها گفت:
فردا بنگرید اگر محمد با نزدیکان و خانواده خود برای مباهله آمد، از مباهله با او خودداری کنید ولی اگر با اصحاب خود آمد با او مباهله کنید.
فردای آن روز حضرت محمد صلی الله علیه و آله را دیدند که همراه با حسن و حسین علیهماالسلام به عنوان فرزندان؛ و فاطمه زهرا علیهاالسلام به عنوان زنان؛ و علی علیه السلام به عنوان جان پیامبر برای مباهله می آید. نصاری از ترکیب این گروه پرسیدند، به آنها گفته شد آن مرد علی بن ابیطالب است که داماد پیامبر و عزیزترین شخص پیش اوست و آن دو کودک حسن و حسین نوه های پیامبر هستند و آن زن دختر پیامبر است که بسیار دوستش می دارد.
ابوحارثه اسقف وفد نجران که این منظره را دید، گفت:
به خدا قسم که همانند پیامبران به مباهله آمده است و چون به او گفتند که مباهله را شروع کند گفت:
من در برابر این چهره ها جرئت مباهله ندارم و می ترسم راستگو باشد که در این صورت اگر مباهله کنم یک سال نمی گذرد مگر اینکه در دنیا هیچ نصرانی پیدا نمی شود. آنگاه خطاب به پیامبر اسلام گفت: ای ابوالقاسم ما با تو مباهله نمی کنیم و با تو مصالحه می کنیم.
این بود که صلحنامه ای میان دو طرف نوشته شد و طبق آن، نصارای نجران متعهد شدند که هر سال دوهزار دست لباس که هر یک به قیمت تقریبی چهل درهم باشد به مسلمانان بدهند و نیز اگر جنگی اتفاق افتاد سی عدد زره جنگی و سی عدد نیزه و سی رأس اسب به عنوان امانت در اختیار مسلمانان قرار بدهند که پس از جنگ به خودشان عودت داده شود.
روایت شده است که اسقف نجران گفته بود:
من قیافه هایی را می بینم که اگر از خدا بخواهند که کوه را از جای خود بکَند، کوه کنده می شود، با آنان مباهله نکنید که هلاک می شوید و تا روز قیامت یک نصرانی در روی زمین پیدا نمی شود. و پیامبر گفته بود: به خدا قسم اگر مباهله می کردند، به صورت میمون و خوک مسخ می شدند و در میان آتش می سوختند و سالی نمی گذشت مگر اینکه تمام نصاری هلاک می شدند.
و نیز روایت شده که گروه نصاری به نجران برگشتند. چندی نگذشت که عاقب و سید خدمت پیامبر رسیدند و مسلمان شدند و هدایایی به آن حضرت تقدیم کردند.
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
🌺@mmhozehh 🌸
لباس جدیدپادشاه.mp3
8.03M
#قصه
🌹لباس جدید پادشاه🌹
🔅بالای ۴سال
🔅با اجرای:اسماعیل کریمنیا
#عمو_قصه_گو
🔅قرائت : سوره قدر
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
🌺@mmhozehh🌸
#بیان_احساس
قسمت اول
بعد از #شناخت_احساس، نوبت به بیان آن می رسد.
💠شاید تاکنون چندین بار در زندگی تصمیم گرفته باشید احساستان را با همسرتان در میان بگذارید ولی یا نتوانسته اید این #احساس را به زبان بیاورید و یا اینکه هدفی که از بیان احساس داشته اید، را به دست نیاورده اید.
علت این مسئله این است که تکنیک های بیان احساس را دنبال نکرده اید.
ما به شما کمک می کنیم با انجام چند تکنیک ساده احساستان را راحت تر بیان نمایید:
🔸اولین قدم در بیان احساس این است که بتوانید برای احساستان نامی انتخاب کنید.
انتخاب یک کلمه کلیدی می تواند به خوبی حالت هیجانی شما را توصیف کند: #افسرده، عصبانی، گناهکار، #نگران و....
🔹گام دوم در بیان احساس این است که شما احساس خود را تعریف کنید. گاهی مفهوم یک احساس در افراد، متفاوت است. مثلاً وقتی امیر می گوید «ناراحت» است، منظورش این است که «نگران و هراسان» است. ولی وقتی همسرش میترا می گوید «ناراحت» است منظورش این است که «عصبانی و خشمگین» است. زمانی که شما کلمه احساسی خود را تعریف می کنید، احساستان دقیقتر مشخص می شود.
🔸قدم بعدی در بیان احساس این است که شدت احساس خود را بیان کنید. اگر کمی عصبانی هستید از کلمه «کمی یا اندکی» استفاده کنید. اگر کمی خشمگین هستید، از کلماتی استفاده کنید که این موضوع را مشخص میکند. مثل: «ناراحت و آشفته». اگر عصبانیت شدیدی دارید طوری بیان کنید که شدت عصبانیت شما مشخص شود. مانند: «خشمگین،عصبانی».
#ابراز_احساسات #بیان_خواستههای_خود
#احساسات
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
🌺@mmhozehh🌸
۲۵ذی الحجه سالروز نزول آیه «هل اتی» و روز خانواده بر شما مبارک باد
🌺🌺🌺🌺🌺🌺
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
🌺@mmhozehh 🌸
#روز_خانواده
"بنای کار #ازدواج، بر سازش دختر و پسر است؛ باید با هم بسازند. این باهم بسازند، معنای خیلی عمیقی دارد.
من یک وقت خدمت #امام رفتم، ایشان میخواستند خطبه ی عقدی را بخوانند؛ تا من را دیدند، گفتند شما بیا طرف #عقد بشو. ایشان برخلاف ما - که طول و تفصیل میدهیم و حرف میزنیم - عقد را اول میخواندند، بعد دو، سه جمله ی کوتاه صحبت میکردند.
من دیدم ایشان پس از اینکه عقد را خواندند، رویشان را به دختر و پسر کردند و گفتند: بروید با هم بسازید. من فکر کردم، دیدم که ما این همه حرف میزنیم، اما کلام امام در همین یک جمله ی بروید باهم بسازید، خلاصه میشود! حالا ما هم عرض میکنیم که شما دختران و پسران، بروید با هم بسازید.
سازش، اصل است. هر چیزی که با ساختن #عروس و #داماد، دختر و پسر، زن و شوهر منافات دارد، بایستی بیگانه تلقی بشود. این را اصل قرار بدهید، تا انشاءاللَّه خداوند متعال برکاتش را بر شما نازل کند.
امیدواریم که این دختران و پسران، محیطهای شادی را به خانواده ها بیاورند؛ و خداوند نسل طیب و طاهری هم به آنها عنایت کند."
رهبر معظم انقلاب
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
🌺@mmhozehh🌸
کلاغ و درخت.mp3
12.37M
#قصه
🌹کلاغ و درخت🌹
🔅بالای ۳سال
🔅با اجرای:اسماعیل کریمنیا
#عمو_قصه_گو
🔅قرائت : سوره یاسین (ده آیه اول)
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
🌺@mmhozehh🌸
#بیان_احساس
قسمت دوم
💠در قسمت قبل گفتیم بیان احساس تکنیک هایی دارد که اگر این تکنیک ها رعایت نشود، ما در بیان احساس خود، ناکام خواهیم ماند.
امروز به دو تکنیک دیگر در این باره اشاره می کنیم.
🔸چهارمین مسئله که باعث می شود احساس شما بهتر بیان شود این است که مدت این احساس را بیان کنید. مثلاً «در طول عمر»، «از هفته گذشته»، «از امروز صبح».
قرار دادن احساستان در یک چهارچوب زمانی مشخص میتواند به همسرتان کمک کند تا جدی بودن یا شدت حساس شما را درک کند.
🔹علت و زمینه: بیان علت به وجود آمدن احساس می توانند باعث شود که خودتان نسبت به آن احساس، شناخت بهتری پیدا کنید و همسرتان نیز میتواند جدی بودن این احساس را بیشتر درک کند. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که هیچگاه نباید همسرتان را علت به وجود آمدن احساس خود معرفی کنید؛ حتی اگر در واقع او باعث به وجود آمدن این احساس در شما شده باشد. زیرا سرزنش کردن دیگران هرگز مشکلات شما را حل نمی کند.
زمانی که شما همسرتان علت احساس منفی معرفی می کنید و او را سرزنش می نمایید، او فقط سرزنش شما را می شنود. در این مواقع همسرتان به جای پرداختن به همدلی و حل مسئله، به دفاع از خود می پردازد و این کار مشکل شما را حل نخواهد کرد.
⛔️بنابراین هرگز به همسرتان نگویید:
«تو مرا دیوانه کردی»
«توهمیشه مرا تنها می گذاری و باعث افسردگی من شدی».
✅شما می توانید این جملات را بدون نسبت دادن به همسرتان بیان کنید. مثلاً بگویید:
«وقتی ظرفها شکستند، عصبانی شدن»
«وقتی امروز در خانه تنها بودم ،احساس افسردگی کردم»
#ابراز_احساسات #بیان_خواستههای_خود
#احساس
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
🌺@mmhozehh🌸
سلام علیکم
ایام متعلق عید بزرگ غدیر است روزی که مومنان واقعی دست در دستان مولای خود و مقتدای خود قرار دادند و برای همیشه با او بیعت کردند مثل او فکر کردند اندیشیدند و مثل او در حد ظرفیت خود عمل کردن در رکاب او ماندند و در نهایت به شهادت رسیدند و عاقبت به خیر شدند ما نیز با مولایمان امیر مومنان عهد می بندیم که دستمان در دستان او باشد به مثل او بیاندیشیم به مثل و یاران با وفای او عمل کنیم.
از امروز برنامه سبک زندگی نبوی و علوی را آغاز خواهیم کرد
با ما باشید انشاالله.
@ostad_maleki
درس اول...
هم فکری باعلی علیه السلام.
حضرت یکی از یارانی که او را برادر خود نامید وقتی معرفی می کند یکی از ویژگی های برادر ایمانی اش این است که نگاهش
اندیشهاش
نسبت به دنیا و آخرت صحیح و درست است واقعی است توهمی نیست.
نگاه این است که دنیای صغیر و حقیر و کوچک در نگاه او کوچک است
یعنی دنیای صغیر و حقیر و کوچک را کوچک می بیند حقیر می بیند و آخرت بزرگ و بی نهایت را بزرگ میبیند به خاطر همین است که آخرت بزرگش را به دنیای کوچک نمیفروشد گناه نمیکند ظلم نمی کند تا اینکه دنیای حقیر را به دست آورد بلکه برای به دست آوردن بهشت و آخرت سعادتمند در راه خدا جهاد می کند جهاد اکبر می کند از علی ع امیرالمومنین تبعیت می کند نه از معاویه و دنیا پرستان این درس اول از نهج البلاغه.
پس شیعه اول نگاهش رادرست وتصحیح میکند،واقع بین وحقیقت بین میکندوقتی نگاهش به حقایق عالم واقعی شدبراساس اندیشه صحیح گام برمیدارد وتصمیم میگیردوانتخاب میکندحضرت امیر علیه السلام میفرمایدکسی که مثل من بیاندیشدمیتواندپیرومن باشد،کسی که مثل معاویه میاندیشدپیرومعاویه های روزگارمیشود
لذامنافق نمی تواندحضرت را دوست داشته باشد مومن نمیتواند حضرت رادوست نداشته باشد.
@ostad_maleki
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چه کسی می تواند جواب دو دستان جدا شده فرزند ام البنین را بدهد.
در نشر آن و عمل به آن سهیم باشیم
مرکز مشاوره حوزه های علمیه
@mmhozehh