#انفاق_صدقهجاریه
◻️پیامبرصلى الله عليه و آله:
🔶مَن مَنَعَ مالَهُ مِن الأخيارِ اختِيارا صَرَفَ اللّهُ مالَهُ إلَى الأشرارِ اضطِرارا.
🔷هر كه مال خود را به اختيار از نيكان دريغ كند، خداوند مالش را به اجبار نصيب بدان گرداند.
✅ميزان الحكمه جلد ۱۲، ص ۳۸۵
☘🌿
┄═❁🍃❈🌸🍃🌸❈🍃❁═┄
📜 #نامه61 : نامه به كميل بن زياد نخعی، فرماندار «هیات» و نکوهش او در مقابل با لشکریان مهاجم شام که در سال ٣٨ هجری نوشته شد.
🔹 نكوهش از فرمانده شكست خورده
♦️پس از ياد خدا و درود، سستی انسان در انجام كارهایی كه بر عهده اوست و پافشاری در كاری كه از مسؤوليت او خارج است، نشانه ناتوانی آشكار و انديشه ويرانگر است. اقدام تو به تاراج مردم (قرقيسا) در مقابل رها كردن پاسداری از مرزهایی كه تو را بر آن گمارده بوديم -و كسی در آنجا نيست تا آنجا را حفظ كند، و سپاه دشمن را از آن مرزها دور سازد- انديشه ای باطل است. تو در آنجا پلی شده ای كه دشمنان تو از آن بگذرند و بر دوستانت تهاجم آورند، نه قدرتی داری كه با تو نبرد كنند و نه هيبتی داری که از تو بترسند و بگريزند، نه مرزی را می توانی حفظ كنی و نه شوكت دشمن را می توانی درهم بشكنی، نه نيازهای مردم ديارت را كفايت می كنی و نه امام خود را راضی نگه می داری.
┄═❁✦❈🌺•☀️•🌺❈✦❁═┄
📜 #نامه60 : نامه به فرماندارانی كه لشکر از شهرهای آنان عبور می کند.
🔹جبران خسارتها در مانورهای نظامی
♦️از بنده خدا علی اميرمؤمنان به گردآوران ماليات و فرمانداران شهرهایی كه لشكريان از سرزمين آنان می گذرند. پس از ياد خدا و درود، همانا من سپاهيانی فرستادم كه به خواست خدا بر شما خواهند گذشت و آنچه خدا بر آنان واجب كرده به ايشان سفارش كردم، و بر آزار نرساندن به ديگران و پرهيز از هرگونه شرارتی تأكيد كرده ام و من نزد شما و پيمانی كه با شما دارم از آزار رساندن سپاهيان به مردم بيزارم، مگر آنكه گرسنگی سربازی را ناچار گرداند و برای رفع گرسنگی چاره ای جز آن نداشته باشد، پس كسی را كه دست به ستمكاری زند كيفر كنيد و دست افراد سبك مغز خود را از زيان رساندن به لشكريان و زحمت دادن آنها جز در آنچه استثنا كردم باز داريد. من پشت سر سپاه در حركتم، شكايتهای خود را به من رسانيد و در اموری كه لشكريان بر شما چيره شده اند كه قدرت دفع آن را جز با كمك خدا و من نداريد به من مراجعه كنيد، كه با كمك خداوند آن را برطرف خواهم كرد. ان شاء الله.
┄═❁✦❈🌺•☀️•🌺❈✦❁═┄
📜 #نامه59 : نامه به اسود بن قطبه فرمانده لشکر حلوان درجنوب شهر سرپل ذهاب امروزی
🔹مسؤوليتهای فرماندهی
♦️پس از ياد خدا و درود، اگر رأی و انديشه زمامدار دچار دگرگونی شود او را از اجرای عدالت بسيار باز می دارد، پس كار مردم در آنچه حق است نزد تو يكسان باشد. زيرا در ستمكاری بهایی برای عدالت يافت نمی شود، از آنچه كه همانند آن را بر ديگران نمی پسندی پرهيز كن و نفس خود را در حالیکه امیدوار به پاداش الهی بوده و از کیفر او هراسناکی ، به انجام آنچه خداوند بر تو واجب كرده است وادار ساز و بدان كه دنيا سرای آزمايش است و دنياپرست ساعتی در آن نمی آسايد جز آنكه در روز قيامت از آن افسوس می خورد، و هرگز چيزی تو را از حق بی نياز نمی گرداند. و از جمله حقّی كه بر توست آنکه نفس خويش را نگهبان باشی و به اندازه توان در امور رعيت تلاش كنی، زيرا آنچه در اين راه نصيب تو می شود، برتر از آن نيروی بدنی است که از دست می دهی، با درود.
┄═❁✦❈🌺•☀️•🌺❈✦❁═
🔺جنگ شناختی و آسیبپذیری نظام دموکراسی غرب؛
🔸بخش اول
🔹امروزه ماهیت جنگ مداوم در حال تکامل و تغییر است و درنتیجه جنگهای جدید ایجاد میشود که گاهی اوقات موردتوجه قرار نمیگیرند. اقدامات شکلگرفته از طریق اطلاعات نادرست به سلاحهای واقعی ایجاد اختلال گسترده تبدیلشدهاند و توانستهاند عملکرد مناسب جوامع دموکراتیک را بشدت تضعیف کنند.
🔹آنها بهسرعت گسترش مییابند، ارزان هستند و تأثیر غافلگیرانه و البته بلند مدت بر روی جامعه مورد هدف خوددارند. ازنظر پروفسور جوردانو، (مغز انسان به میدان جنگ قرن 21 تبدیلشده است).
🔹نخست؛ درحالیکه مدت طولانی است که پژوهشگران و نظامیان در مورد جنگ اطلاعاتی و اثرات آن صحبت به میان می آورند، اما هدف اصلی از کنترل؛ جریان اثرگذار اطلاعات است و در این زمان جنگ شناختی بسیار فراتر ازآنچه تصور میشود مؤثر واقع خواهد شد.
🔹مورد دوم اهمیت نقش "جنگ اطلاعاتی" است زیرا از طریق فرایندهای شناخت ذاتی مغز به دانش تبدیل میشود و در طولانیمدت از دانش بهصورت تعارضی بهره می گیرد. در حال حاضر؛هدف نهایی از بحث جنگ شناختی این است که اعتماد مردم به روندهای انتخاباتی، نهادها، سیاستمداران، اتحادها و شرکای آنان در جامعه از بین رفته و یا کاهش چشمگیری پیدا کند.
🔹 این مسئله در پی تضعیف انسجام مردمی، تأثیرگذاری بر قلب و ذهن و همچنین کاهش اراده برای مبارزه و مقاومت جوامع (مشروعیت و اقتدار نهادهای دموکراتیک) شکل خواهد گرفت ؛پس بنابراین در جنگ شناختی، مرکز ثقل بیش از همه (جمعیت) در کشورهای دارای نظام دموکراتیک است.
🔹علاوه بر این، جنگ شناختی تمایزی بین (جنگ و صلح)، (مبارز و غیر مبارز) قائل نیست: همه یک هدف بالقوه در محیط جنگ شناختی محسوب می شوند. اگرچه قدرت اقناع از زمان سان تزو و ارسطو به رسمیت شناختهشده ، اما اکنون این توانایی وجود دارد که از طریق فناوریهای جدید، بهطور مؤثرتری بر ظرفیتهای شناختی انسان تأثیر بگذارد و آنان صرفاً نقش یک ابزار کارآمد برای اعِمال فرایندهای جنگ شناختی را بر عهدهدارند.
🔹 درواقع، میزان اطلاعاتی که ما در معرض آن هستیم بهطور تصاعدی در حال رشد است و البته با فناوریهای مدرن امروزی ارتباط ناگسستنی و تنگاتنگ دارد.درنتیجه، توسعه ابزارهای پیشرفته و فزایندهای مانند (هوش مصنوعی، استراتژیهای ارتباطی، بازاریابی، مدلسازیهای تجاری و علوم اعصاب، دستکاری و نفوذ)، جریان اطلاعات را تسهیل میکند و به دلیل ویژگیهای ذاتی انسان، یعنی سوگیریهای شناختی و یا ابتکارات علمی، یک چالش قابلتوجهی را در قرن جدید فراهم میسازند.
🔹درعصر پرتلاطم پیش رو؛ جوامع غربی به اهداف بسیار آسان جنگ شناختی تبدیلشدهاند که توسط دشمنانی از جمله؛ چین و روسیه همراه با یک برنامهریزی هوشمندانه که ترکیبی از سناریو ها و ابزارهای متناسب با آن جوامع هست انجام میشود. به نظر می رسد اثرگذاری چنین رویکردی به دلیل دوران پسا-حقیقت، فردگرایی، قطبگرایی و بیاعتمادی به دولتهاست، بهویژه که احساسات و عقل را با اعمال یک جریان دقیق از اطلاعات فرا می گیرند.
🔹اکنون افراد نسبت به گذشته در جوامع دموکراسی بسیار راحتتر بهجای اطلاعات درست به اطلاعاتی که ایدئولوژی و نگرش آنها را تحتالشعاع قرار میدهد، توجه دارند. فناوریهای جدید و شبکههای اجتماعی بهعنوان ابزارهای مدرن، صرفاً توانستهاند این تعصبات را تقویت و پوشش دهند.
🔹علاوه براین در همه جا اطلاعات بیشازحد (غیرقابلتأیید) و یا به عبارت بهتر (فریبنده) هستند. "مردم عنوانها را میخوانند اما مطالب را نمیخوانند"، تصاویر بیشتر از نوشتهها جذب میشوند، حقایق بهراحتی زیر سؤال میرود و افراد به دنبال اطلاعات میگردند و بسیاری در شبکههای اجتماعی منطق خود را تأیید میکنند. (اتاقهای پژواک): این امر موجب تشدید تضادهای موجود، ایجاد تفرقه اجتماعی و تضعیف ایمان در حاکمیت هایی با ساختارهای دموکراسی میشود.
🔹بی تردید دشمنان دموکراسی این موضوع رابدرستی درک کردهاند و از طریق اخبار نادرست، جعل عمیق و موارد دیگر، این اختلافات را برای کسب منافع خود تقویت میکنند. همانطور که نویسنده و استاد دانشگاه؛ نیک رینولدز یادآور میشود مخالفان دموکراسیها متوجه شدهاند "در جنگ سیاسی، انزجار ابزاری قدرتمندتر از خشم است." خشم، مردم را بهپای صندوقهای رأی میکشاند اما انزجار کشورها را از هم میپاشد و قادراست مشارکت را به پایینترین میزان ممکن در جوامع دموکراسی برساند."
🔹در ادامه ، مردم در کشورهای دموکراتیک بهطور فعال در این انحطاط و یا کاهش شرکت دارند و منطق تریبالیسم و قبیله گرایی را تقویت میکنند، زیرا این اطلاعات نادرست و البته موردپسند به اشتراک از طریق خود جامعه صورت میپذیرد.
#سواد_رسانه
🔺 جنگ شناختی و آسیب پذیری نظام دموکراسی غرب
✍بخش دوم:
🔹منتقد اجتماعی آلیشیا وانلس در خصوص "تبلیغات مشارکتی" دیدگاه جالبی دارد. او معتقد است که؛ همه اینها بیشتر توسط رباتها ،ترول و همچنین قرار گرفتن در معرض تکرار پی درپی تسهیل میشوند و با داستانهای تقویتکننده متقابلاً مشخص میشوند.
🔹برخی از شبکههای اجتماعی نیز؛ بسته به نوع محتوا برای انتشار اطلاعات نادرست، نسبت به دیگر ابزارهای انتشار مناسبترند. فرم محتوا بسته به نرمافزار اجتماعی همچون توییتر، اینستاگرام یا لینکدین متفاوت خواهد بود و سرانجام، با استفاده از آخرین فناوریها، افراد از دیتاهای موجود جمعآوریشده، توسط الگوریتمها (هدفگذاری شخصی یا هدفگیری دقیق) آن را به اجرا در می آورند.
🔹بحران اعتماد در نظام دموکراسی شکاف بسیار عمیقی را ایجاد میکند که پکن، مسکو و سایر کشورها نیز بهمرور در آن سقوط خواهند کرد. بی شک جامعه تقسیمشده؛ جامعهای شکننده و آسیبپذیر است.
🔹همانطور که هانا آرنت درگذشته توضیح میدهد، (مردمی که دیگر نمیتوانند چیزی را باور کنند؛ بیشک نمیتوانند تصمیم خود را بگیرند.) آنها نهتنها از توانایی عمل، بلکه از توانایی تفکر و قضاوت محروم خواهند شد و با چنین افرادی میتوانید آنچه را که دوست دارید انجام دهید.
🔹در جوامع غربی با توجه به نوع حاکمیت مردمی، از زیرساختهای نظام دموکراسی دفاع شده، اما از "ذهن" انسان و جامعه خود دفاع نکرده است. بااینوجود، همانطور که سان تزو به ما یادآوری میکند: "چنانچه فقط به مکانهایی حمله کنید که از آنها دفاع نمیشود، میتوانید از موفقیت در حملات خود مطمئن باشید".
🔹در مواجهه با این جنگ شناختی، دموکراسیها در نقاط مختلف جهان بهویژه دنیای غرب و ایالاتمتحده در تلاش برای مبارزه و کاهش اثرات مهلک آن از سوی حریفانشان هستند.
🔹 آنها از نگاه جنگ شناختی، به این دلیل که جوامعی باز با گردش اطلاعات آزاد و متنوع محسوب می شوند بشدت، در معرض آسیب حریفان خود قرار دارند. در رژیمهای استبدادی، که جوامع بسته به شمار می روند، قاعده کنترل اطلاعات حاکم است و بنابراین عدم تقارن شناختی بهعین دیده میشود.
🔹رژیمهای استبدادی با گسترش و نفوذ اطلاعات نادرست خود به جوامع باز و دموکراسی نفوذ میکنند، درحالیکه این نوع حکومتها از طریق "حاکمیت سایبری" از خود محافظت و در برابر حملات پدافند میکنند.
🔹بهعنوانمثال، دیپلماتهای چینی در جوامع غربی بهویژه در خاک ایالاتمتحده در توییتر حضور فعال دارند تا اخبار جعلی خود را منتشر کنند، درحالیکه توییتر در چین ممنوع است و استفاده از آن مجازات شدید حاکمیتی را درپی خواهد داشت.
🔹در آخر؛ بررسیها نشان میدهد دموکراسیهای لیبرال غربی نهتنها آمادگی این نوع جنگهای جدید را ندارند، بلکه به نظر نمیرسد چندان تمایلی به انجام اقدامات لازم برای مقابله با آن را داشته باشند.
🔹 بااینحال، باید با توسعه نهادهای محکم و بازدارند، مقاومت اجتماعی و روانی در برابر اطلاعات نادرست، در جوامع دموکراتیک را افزایش و در جهت مقابله مؤثرتر تجدیدنظر از سوی حاکمیت صورت بپذیرد.
🔹 بی شک ؛یک گفتمان قوی و مؤثر از جانب کشورهای دموکراتیک موردنیاز است. بنابراین، لازم است طی مدت بسیار کوتاهی روایتهای مقابلهای ایجاد شوند که بتواند جامعهای را به تحرک بیندازد: آنان به داستانسرایی، انسجام، اهداف مشترک نیاز فراوان خواهند داشت، درحالیکه بایستی با اعمال راهحلهای کارآمد از افتادن به پوپولیسم جلوگیری کنند. غرب و البته بسیاری از جوامع دموکراتیک نیز باید بیشتر حمله کنند و از جنگ شناختی واقعی برای نفوذ در بین جوامع حریف و دشمنان بهره گیرند.
#سواد_رسانه
🔴 مهر تایید گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا بر غرضورزی غرب علیه ایران
💬 #نورنیوز
🔹بنابر ارزیابی اطلاعاتی جدید ایالات متحده که دوشنبه منتشر شد آمده؛ «ایران در حال حاضر در راستای فعالیتهای کلیدی تولید سلاح که برای ساخت یک دستگاه هستهای قابل آزمایش مورد نیاز است، اقدام نکرده است.»
🔸 گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا در کنار اذعان به صلحآمیز بودن فعالیت هستهای ایران به چند نکته مهم نیز اشاره داشته است:
✅ نخست؛ در این گزارش ضمن اذعان به عدم انحراف فعالیت هستهای ایران رسما عنوان میشود: «ارزیابی تازه اطلاعاتی آمریکا با ارزیابیهای پیشین این کشور همخوانی دارد.»
🔹 بر این اساس؛ به صراحت میتوان دریافت که آمریکا نه تنها امروز بلکه از همان آغاز بر ماهیت صلح آمیز فعالیتهای هستهای ایران آگاه بوده و ادعاهای ضدایرانی آنها صرفا بازی تبلیغاتی و دروغپردازی برای اهداف سیاسی و باجخواهانه بوده نداشته است.
🔸 دوم؛ در این گزارش اذعان شده است که: «یافتههای گزارش اطلاعاتی آمریکا با گزارشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی همخوانی دارد.»
✅ نگاهی بر گزارشهای آژانس در طول دو دهه گذشته نشان میدهد که آژانس در دهها گزارش رسما به ماهیت صلحآمیز هستهای ایران اذعان داشته و تاکید میکند که ایران هیچ انحرافی به سمت ساخت بمب هستهای نداشته است.
🔹 سوم؛ گزاره «از سال ۲۰۲۰ ایران ظرفیتهای هستهای خود را افزایش داده اما همچنان تصمیمی به ساخت بمب هستهای ندارد» سندی دال بر پایبندی کامل ایران به برجام حتی با وجود خروج آمریکا از برجام است.
🔸 گزارش مذکور اثبات میکند که ایران هر چند بر اساس واکنش منطقی و عملی به بدعهدیهای طرفهای غربی و آژانس، به توسعه ظرفیتهای فنی و هستهای خود پرداخته اما هیچ انحراف هستهای نداشته است.
✅ گزارش مذکور دستِکم این حقیقت مسلم را آشکار میسازد که دو دهه ادعاهای هستهای غرب علیه ایران، ادعاهایی واهی و فریبکارانه بوده که صرفا در راستای اهداف سیاسی و دشمنی با ملت ایران صورت گرفته است.
💢 این گزارش همچنین نه تنها واهی بودن هوچیگریهای آمریکا و سه کشور اروپایی در نشست اخیر شورای امنیت علیه ایران را آشکار میسازد بلکه سندی است که بر انحراف 20 ساله آژانس از رویکرد فنی به انواع بازیهای سیاسی در قبال فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران مهر تایید میزند.
بازگشت ایران به جایگاه چهارمی تولید نفت در اوپک
🔹جدیدترین گزارش اوپک نشان میدهد ایران با تولید ۲ میلیون و ۷۵۴ هزار بشکه نفت در روز در خردادماه جایگاه چهارمی تولید در اوپک را از کویت بعد از یک سال و ۷ ماه پس گرفته است.
🔹درحال حاضر عربستان با تولید ۹ میلیون و ۹۹۸ هزار بشکه در روز، عراق با تولید ۴ میلیون و ۱۸۱ هزار بشکه در روز و امارات با ۲ میلیون و ۸۹۴ هزار بشکه در روز، ۳ کشور بزرگ تولیدکنندۀ نفت اوپک به شمار میروند.
➕به ما بپیوندید:
🆔http://eitaa.com/gaamdovomi
#صبحتبخیرمولایمن
خداچوصورتِاَبروےدلگشاےتوبست
گُشادِکارِمن،اندرڪرشمہهاےتوبست
زِڪارِمـاودلِغنچہ،صـدگِرهبگُشود
نسیمِگُل،چودلاندرپیِهواےتوبست
"حافظشیرازے"
🏝سلام صاحب ما،
مهدی جان
در زلال مهربان و بیدریغِ
نگاه معطر و نرگسیتان،
هفتهای دیگر طلوع کرد ...
و من به اذن شما
و با تکیه بر دعای کریمانهتان،
پرواز را دوباره آغاز میکنم ...
... و میدانم که
در اوج آسمان زندگی نیز،
امواج مهربارِ یادتان،
یاریام میکند
شکر خدا که
شما را دارم
و در پناه شما هستم🏝
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
#روزتونمهدوی .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باز هم مرغ دلم برس کوی حسین 😭😭😭
جانم.علی.. 🌸❤️🕊
اللهم عجل لولیک فرج