📢 آیتالله میرباقری در همایش «تبلیغ نو»:
🔸 امروز در حوزه، پژوهشهایی در مسائل مختلف انجام میشود و حاصل آن، علومی مثل تفسیر، علم اصول و علم کلام و... است؛ اما در بین همه اینها، دانشی که روی آن تمرکز شده و مستند است، فقه است. فقه یعنی دانشی که تلاش شده به حجیت برسد. حوزه در این بازه زمانی هزار و چند صد ساله تلاش کرده، فقهی تحویل جامعه بدهد که نتیجه آن سبک زندگی مردم باشد. تلاش شده که این فقه به حجیت برسد، اما این کار بهصورت جدی در سایر موضوعات مانند تفسیر و کلام وجود ندارد.
🔸 امروز این فقه جایگاه خوبی در بین مردم دارد و مبلغین از همین فقه که دارای پشتوانه علمی است، مسائل دینی و شرعی را بیان میکنند.
🔸 البته در همین حوزه فقه با این که تلاش خوبی کردیم، ولی شاهد کاستی و نواقصی هستیم، لذا کاستیها سبب شده، امروز فقه موجود ما آنچنان که هست نتواند نیازمندی موجود را کفایت و حل کند. مراد این میباشد که سطح دیگری از مسائل هست که باید به آن پاسخ داده شود. اگر تفقه دین را نتوانیم ارتقاء ببخشیم، نمیتوانیم اداره جامعه را دینی کنیم. مراد این نیست که در همه موارد باید فقه باشد، باید علوم دیگر هم باشد. ولی تفقه دینی باید در مقیاس دنیای معاصر بهروز باشد.
🔸 اگر قرار است فقه به عرصه سرپرستی اداره اجتماعی وارد شود، باید تفقه دیگری اتفاق بیفتد تا بتواند پاسخگو باشد. این رسالهای که ما داریم، احکام اداره جامعه نیست و امروز احکام در مقیاس اداره، استنباط نشده و این مأموریت امروز حوزه است که این کار را انجام دهد. ما در این عرصه، نواقص جدی داریم و این امر موجب شده، مُبلغ هم از ابزار لازم برای حضور در اداره و سرپرستی جامعه برخوردار نباشد.
🔸 امروز در حوزههایی چون کلام و اخلاق، همین ایراد وجود دارد و نتوانسته به درستی اثرگذار باشد. این نشان میدهد که در عرصه های دیگر، تفقه کامل نداریم. امروز نیازمند به علم کلام، اخلاق و تبلیغی هستیم که بتواند برای مدیران خط حرکت ترسیم و برای عموم جامعه موضعگیری تمدنی ایجاد کند.
🔸 آیا امروز سطحی از اعتقادات که به مردم ارائه می کنیم، برای موضعگیری تمدنی کفایت میکند، قطعا کفایت نمیکند. اگر قرار باشد، جوان و مؤمن را به موضعگیری آگاهانه نسبت به مسائل پیرامونی برساند، احتیاج به استنباط گسترده در مسائل مختلف داریم. باید تفقه دینی اخلاق و حکمت را ارتقاء بخشد و به مرحله اداره اجتماعی برساند.
🔸 سخن ما این است که امروز دست ما به لحاظ محتوا برای تبلیغ پر است، اما در حوزه فقه، کلام و اخلاق دست ما خالی است. مبلغ میخواهد مسئله بگوید، به راحتی بیان میکند، اما همین مبلّغ، بخواهد برای مدیریت اجتماع حرف بزند، میبیند، حرفی برای گفتن ندارد.
البته محتوای اخلاقی داریم، ولی باید در سطحی باشد که بتواند اداره اجتماع کند و شبهات را پاسخ دهد.
🔸 بسیاری از شبهاتی که ذهن جوانان ما را پر کرده است، سؤالات تخصصی است. جوان دانشجو، روانشناسی تخصصی میخواند و در این حوزه برای او شبهه پیش میآید. وقتی شبهه تخصصی شد، باید تبلیغ تخصصی شود. تبلیغ باید به نقطهای برسد که بتواند در بحرانهای اجتماعی وارد شود و مدیریت کند.
🔸 ما احتیاج به عقبه علمی و پژوهشی داریم که بتوانیم از این عقبه برای اداره اجتماع و جامعه بهره ببریم.
تبلیغ ما باید به این مرحله برسد. این نیاز امروز تبلیغ است. باید برای این مسئله کار جدی کرد و برای آینده پیش رو برنامه ریزی قوی شود.
🔸 ما با دشمنی مواجه هستیم که در عرصه تمدنی تولید دانش کرده و برای ده سال بعدی هم در حال تولید برنامه است. تبلیغ باید به این مرحله برسد که بتواند این نیازمندی را پاسخ دهد.
🔸 تبلیغ نیاز به شبکه استنباط و عقبه علمی فقه و علوم انسانی دارد. حوزه علمیه، باید سطح فقهی خود را به سطح فقه تمدنساز و کلام تمدنساز و فقه اداره ارتقاء دهد تا بتواند پاسخگوی نیازمندی مدیریت جامعه امروز باشد.
💥 اگر ما مستقيماً وارد طرح تحلیلها و اندیشههای اجتماعي بشويم و به بهترين شكل هم آن را بيان كنيم، ولی پیش از آن، ریشههای اعتقادی و معارفیاش را برای نسل کنونی تبیین نکرده باشیم، حرکت او مستمر نخواهد بود و دوام نخواهد داشت و نخواهد توانست يکدنيا مسئوليتهاي اجتماعي (همچون جنگ با آمريكا و كفر، انقلاب فرهنگي و نهضت علمی، درگيري با فرهنگ پيچيده كفر و...) را بر روي دوش خود تحمل کند.
🔵 آیتالله میرباقری:
🔶 موضوعات آموزش و تبليغ بايد داراي چند خصوصيت ذيل باشد:
اولاً بايد موضوعاتي باشند كه واقعاً بتواند ريشههاي معنويت و ايمان را در ميان مخاطبان خود تقويت كند، نگاه مخاطبان را از يك نگاه سطحي تغيير بدهد و يك بينش عميقی نسبت به مجموعه اعتقادات و معارف ايجاد نمايد.
ثانياً ارتباط با زندگي اجتماعي و روز آنها نيز ايجاد کند.
هر كدام از اين دو خصيصه نباشد، نقص وجود دارد. يعني اگر ما مستقيماً وارد مباحث روز اجتماعي بشويم و به بهترين شكل هم آن را بيان كنيم، ريشه ندارد. وقتي ريشه نداشت، مستمر نيست و دوام ندارد. از آن طرف هم اگر واقعاً مبلغ مباحث عميق را مطرح كند و ريشهها را درست كند امّا ارتباط آن را با موضعگيري زندگي فرد روشن نكند ـ اگر چه كار خودش را ميكند ـ تأثير جدي نخواهد داشت. يعني اگر فرد نتواند رابطه اعتقادات با عمل اجتماعي خودش را معين كند، در زندگي اجتماعي دچار مشكلات جدّي خواهد شد.
🔶 اگر ما نتوانيم رابطه موضعگيري اجتماعي را با اعتقادات معنوي و سنتي جامعه تمام كنيم و اگر نتوانيم يك ريشههایي ايجاد كنيم كه اين بدنه را بكشد، اين بدنه سنگين نميتواند روي ريشه ضعيف بند بشود. شما ميخواهيد يك دنيا مسئوليتهاي اجتماعي روي دوش افراد بگذاريد، ميگوئيد جنگ با آمريكا و كفر، انقلاب فرهنگي و نهضت علمی، درگيري با فرهنگ پيچيده كفر و...، حالا ميخواهيد اين انسان را به حركت در بياوريد اما با كدام انگيزه؟ چه انگيزهاي را ميتوانيد ايجاد كنيد كه بتواند بار اين همه سياست را بكشد؟ خدا رحمت كند مرحوم حاج شيخ علي صفائي(ره) ميفرمود: اين چنگي كه شما به ديوار زديد نميتواند اين وزنه گوشت را تحمّل كند!
🔶 در نگاه بعضي از دوستان، جنبه اجتماعي كار براي آنها خيلي مهم است كه واقعا هم مهم است و اصلاً نبايد كمرنگ بشود، يعني نگاه به شرايط عيني داشتن و عمل اجتماعي جامعه را بسامان كردن، اين نكته خيلي مهم است، ولي آن پايگاهي كه بايد براي بحث تعبيه بشود كه از آن پايگاه بشود بار را بر دوش جامعه گذاشت، بینش اعتقادی و معارفی است. اگر شما نتوانيد آن پايگاه را تعبيه كنيد، جامعه نميتواند آن بار را بكشد. به عنوان نمونه ميخواهيد ولايت مطلقه فقيه و لوازم آن را در جامعه بياوريد ـ كه لوازم بسيار عظيمي دارد و يك تحولات عظيمي بهدنبال آن اتفاق ميافتد ـ حالا ميخواهيد روي چه سوار كنيد؟ اگر نتوانيد پايگاه معنوي آن را درست كنيد كه بتواند اين همه بار را تحمل كند، قاعدتاً اين حرفها در محدوده زبان ميماند و دوام تاريخي هم پيدا نميكند.
🔶 بنابراين بايد از يك جاي ديگري شروع كنيد. يعني ابتدا بايد نگاه آنها را به دين و ولايت الهيه و تاریخ را تغيير بدهيد. و از شئون ولايت الهيه در مرحله خُرد، ولايت اجتماعي ميشود.
تا این نگاهها اصلاح نشود، قاعدتاً چيزي هم اصلاح نميشود و ريشه آن را هم بايد در اعتقادات بگذاريد نه در فلسفه. جامعه يك پايگاه اعتقادي دارد كه براي همه، تاريخي شده است و به آن ايمان دارد و در فطرت اوست. كلمات نوراني وحي و اعتقاد به وحي در جامعه يك امر راسخي است. شما پايه آن را در فلسفه نگذاريد. نميگويم فلسفه لازم نيست، ولي آن چيزي كه باعث ميشود بار سنگين لوازم اين بحث را تحمل كند، اين است كه ارتباطش با بنيادهاي اعتقادي تمام بشود. و اگر تمام نشود، افراد نميتواند تحمل كند. ممكن است در مرحلهاي زير اين بار سنگين برود امّا دوباره رها ميكند و ميرود؛ چه دانشگاهي، چه حوزوي و چه بدنه جامعه.» (۱۳۸۳)
📢 ادمین: دورۀ کوتاهمدتِ «بینش معارفی» فرصتی است برای آشنایی با کلیات طرح فکری و نظام اندیشۀ آیتالله میرباقری (ولایت الهیه، حکمت تاریخ، حکمت حکومت، نهضت فاطمی، نهضت عاشورا، غربشناسی، رسالت طلبگی، بیانیه گام دوم و...)
🔗 لینک ثبتنام + معرفی دوره:
🌐 www.jariehekmat.com/
📣 #دوره_تابستانی «بینش معارفی»
🔰 #زمان:
♦️۲۴ تیر الی ۵ مرداد
🔰 #شرایط_پذیرش:
♦️ ویژه طلاب برادر
♦️ پایه پنجم تا هشتم
🔰 #سرفصلها:
🔸 ولایت، حلقۀ واسطۀ توحید و شریعت
🔸 تاریخ، جولانگاه تقابل دو طرح تاریخ
🔸 نسبتسنجی دین حداکثر با دولت مدرن
🔸 استراتژی درگیری تمدنی اسلام و غرب
🔸 نرمافزارهای تحقق دین در عصر جدید
🔗 لینک معرفی دوره و ثبتنام
🌐 jariehekmat.com/
✉️ راه ارتباطی در ایتا
🆔 eitaa.com/Tasobhezohoor
آغاز تحریم هواپیمایی ایران توسط اتباع خارجی
در پی تصمیم خودسرانه تعدادی از ایرلاینهای ایرانی، برای دریافت هزینه بلیط از اتباع خارجی بصورت دلاری (که دو سه برابر بلیط یک ایرانی میشود)، عراقیها به پا خواسته و این تصمیم را ظالمانه خوانده و خواستار تحریم و بایکوت پروازهای ایرانی هستند.
همانطور که پیش بینی کرده بودیم، اقدام سودجویانه و غیرمنطقی این شرکتها موجب کاهش توریست شده و پول خود را به ترکیه و جاهای دیگر خواهند برد.
یکی از این شرکتها در پاسخ سوال مخاطب ما گفته بود صد دلار که برای کشورهای همسایه چیزی نیست!
تحریم ایران از باقیمانده ناچیز صنعت توریسم، بدست مدیران داخلی کلید خورد که افق دید آنها گران کردن بلیط برای همه مردم و حذف سوبسید بود.
مدیران کوته فکر، برخلاف ترکیه که به مسافران خارجی سوبسید میدهد، تا بیایند و به کشور دلار بیاورند و خرج کنند، افق دیدشان صد دلار بلیط بود. نه دو هزار دلار مخارج مسافر که برای اقامت و خوراک و حمل و نقل و سوغاتی به همه اصناف کشور میرسید.
آیا لازم نیست این افراد سودجوی کوته فکر که به آبروی کشور و توریسم ضربه زدند برکنار و محاکمه شوند؟
10.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰هوشمندی دولت رئیسی برای یک درآمدزایی خاص
🔺ظرفیت مهمی که سالها از آن غفلت شد
5.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اعتراض رسانههای عربستان سعودی به افزایش افسار گسیخته تورم در بزرگترین کشور صادر کننده نفت جهان
👈 مشکلات مردم تا حدی طاقتفرسا شده که بجای خانه تخت اجاره میکنند!
🔺 کارشناسان سعودی در پخش زنده شبکه دولتی "خلیجیه" عربستان:
✔️ "اجارهبهای مسکن در عربستان 100درصد افزایش داشته است؛ مشکلات مردم طاقت فرسا شده و متأسفانه هیچ قانون و نهادی نیست که نظارتی داشته باشد، قیمتها دیوانهوار در حال افزایش است"
13940626_12838_192k.mp3
3.18M
🔹«من نام لم ینم عنه»
باید دید نقشهی دشمن چیست. نقشهی دشمن در درجهی اوّل ایجاد اختلاف است. نقشهی دوّم دشمن نفوذ است.
▪️دیدار اعضای مجمع جهانی اهل بیت علیهمالسلام و اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی
۹۴/۰۵/۲۶
#نفوذ_دشمن
#نقشه_دشمن
#امام_خامنهای
••※[🔹∷∷※∷∷🔹]※••
__نفوذ.mp3
1M
🔹هر نظام دیگری غیر از نظام جمهوری اسلامی - چه نظام چپ، چه نظام راست - اگر سر کار میآمد، امکان نداشت بتواند در مقابل نفوذ دشمن، در مقابل دخالتهای گوناگون دشمن مقاومت کند.
▪️بیانات در دیدار اساتید و دانشجویان در دانشگاه علم و صنعت
۱۳۸۷/۰۹/۲۴
#نفوذ_دشمن
#جریان_اسلامی_و_دینی
#امام_خامنهای
••※[🔹∷∷※∷∷🔹]※••
__نفوذ.mp3
4.54M
🔹نفوذ یعنی چه؟ نفوذ اقتصادی ممکن است، که البتّه کماهمّیّتترین آن نفوذ اقتصادی است؛ و ممکن است که جزو کماهمّیّتترین [هم] نفوذ امنیّتی باشد. نفوذ امنیّتی چیز کوچکی نیست امّا در مقابل نفوذ فکری و فرهنگی و سیاسی، کماهمّیّت است.
▪️بیانات در دیدار فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامى
۱۳۹۴/۰۶/۲۵
#نفوذ_دشمن
#اقتصادی_امنیتی_فکری_فرهنگی_سیاسی
#امام_خامنهای
••※[🔹∷∷※∷∷🔹]※••
13990623_40497_192k.mp3
3.74M
🔹نفوذ آنها و اصرارشان بر نفوذ به خاطر تأثیر آموزش و پرورش است؛ به خاطر این است که اینها کارهایی را که به وسیلهی نظامی به آسانی نمیتوانند انجام بدهند، به این وسیله میتوانند انجام بدهند.
▪️بیانات در ارتباط تصویری با رؤسا و مدیران آموزش و پرورش
۱۳۹۹/۰۶/۱۱
#نفوذ_دشمن
#آموزش_و_پرورش
#امام_خامنهای
••※[🔹∷∷※∷∷🔹]※••