🔺ماجرای تحریم-۱| ایران تحریم شد چون معامله کلان ایران و غرب بهم خورده است
🔹یکی از گزارههایی که در افکار عمومی در طول دهه گذشته شکل گرفته این است که تحریم آمریکا موجب از دست رفتن نقش ایران در اقتصاد جهانی به عنوان یک تامینکننده نفت شده است درحالیکه این گزاره کاملا به صورت عکس صادق است.
🔹 ماه گذشته اوفک (دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا) مجوز عمومی 8D را صادر کرد. این مجوز عمومی، نقشآفرینی بانکهای «پیشتر تحریم شده روسی» در تسویه بانکی تراکنشهای مرتبط با انرژی را مجاز اعلام میکند؛ این بانکها عبارتند از: Vnesheconombank، Sovcombank، Sberbank، VTB Bank، Alfa-Bank و از همه مهمتر بانک مرکزی فدراسیون روسیه.
🔹ناگفته پیداست که یکی از حلقههای اصلی تجارت انرژی، تسویه مالی مربوط به آن است؛ زمانی که تسویه مالی مجاز میشود یعنی نیاز بوده تجارت انرژی تداوم یابد.
🔹به بیان سادهتر، آمریکا مجوز میدهد صادرات انرژی روسیه به اروپا بدون اصطکاک تداوم یابد. پابرجا بودن #معامله_کلان میان روسیه و اروپا و نیاز اتحادیه به انرژی روسیه باعث گریزپذیری فعلی روسیه از تحریم غرب شده و البته اگر روسیه عاقل باشد نباید در زمین مجوز آمریکا بازی کند.
🔹اما دلالت رویداد فوق برای اقتصاد ایران چیست؟ اقتصاد ایران تا سال ۲۰۱۲، یک معاملۀ کلان با بلوک غرب داشت؛ صادرات نفت در برابر واردات لوازم توسعه. اما از سال ۲۰۱۲ و به موجب حرکت آمریکا به سمت تراز کردن صادرات و واردات انرژی خود و ظهور نفت و گاز شیل، آن معاملۀ کلان میان ایران و بلوک غرب از بین رفت و آمریکا از نفت خلیج فارس بینیاز شد.
🔹به عبارت دیگر، در همان سال، نقش سابق ایران در عرصه بینالملل برای تامین امنیت خلیج فارس جهت تامین امنیت انرژی آمریکا از دست رفت و تحریم را میتوان نمود اضمحلال آن معاملۀ کلان تلقی کرد.
🔹تا زمانی که اقتصاد ایران نتواند نقش جدیدی برای خود در عرصه بینالملل تعریف کند، تحریم پابرجا خواهد ماند و درآمد سرانه کشور روز به روز کاهش خواهد یافت. بر این اساس، خنثیسازی تحریم صرفا از طریق جانمایی جدید اقتصاد ایران در عرصه بینالملل میسر میشود. مذاکره برای رفع حقوقی تحریم، پاسخی غیردقیق به پدیده تحریم است (ابتکار ایران).
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گزارشی از مخارج ماهانه مردم نیویورک
درآمد متوسط ماهانه آمریکاییا چیزی بین سه تا چهار هزار دلاره
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 فرا رسیدن سالروز وفات مادر علمدار کربلا، بانوی فداکار اسلام حضرت ام البنین سلام الله علیها را تسلیت میگوییم.
8.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 آقای گلزار جمع کنید از ایران برید دیگه الان از نظر برخی از اهالی سینما شما مهدورالدم محسوب میشین 😂
🔹 دمت گرم باصفا❤️
🌐 تجارت خارجی کشور ۸۸ میلیارد دلار عبور کرد | ۱۹% رشد ارزش صادرات غیرنفتی
بر اساس آمار گمرک، ارزش صادرات غیرنفتی کشور از ابتدای امسال تا ۱۰ دی ماه به ۹۷ میلیون و ۸۴۳ هزار تن به ارزش ۴۳ میلیارد و ۸۸ میلیون دلار رسید که از نظر وزنی ۲ درصد و از نظر ارزشی ۱۹ درصد رشد را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد.
بیشتر بخوانید
🔰 احیای ۳۵۰ واحد صنعتی راکد در خراسان رضوی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری با اشاره به اینکه خراسان رضوی با ایجاد ۱۳۰ هزار نفر اشتغال، ۳۵ درصد اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است، گفت:
تا امروز بیش از ۳۵۰ واحد صنعتی راکد در این استان احیاء و در چرخه توسعه و تقویت اقتصاد کشور قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بیش از ۲ هزار کارخانه تعطیل و نیمهتعطیل در ۱۵ ماه گذشته فعال شد
با فعالسازی کارخانههای تعطیل و نیمهتعطیل، رونق کسب و کارها، گردشگری و ... حدود ۹۰۰ هزار نفر در طول یکسال و سه ماه گذشته بهکار بازگشتند.
البته هنوز مشکل بیکاری برطرف نشده چون سه میلیون بیکار داشتیم ولی این حجم از ایجاد اشتغال در طول سالهای اخیر بیسابقه است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سکانسی از فیلم سینمایی W 2008 به کارگردانی الیور استون
🔹ببینید تا براتون جا بیفته چرا تمام غرب مقابل جبهه مقاومت و بالاخص ایران قد علم کرده و یه لحظه راحتمون نمیذاره ... تسلط بر ایران یعنی تسلط بر جهان ... ایران با هیچ کشوری در جهان قابل قیاس نیست.
رکوردزنی پلیس آمریکا در آدمکشی
🔹یک گروه غیرانتفاعی که خشونتهای پلیس آمریکا را رصد میکند میگوید پلیس آمریکا در سال گذشته میلادی ۱۱۷۶ نفر را کشته که از همه سالهای گذشته بیشتر است.
🔹طبق گزارش این گروه در سال ۲۰۲۲ تنها ۱۲ روز وجود داشته که در آن پلیس آمریکا هیچ فردی را به قتل نرسانده است.
🔹در ۱۳۲ مورد قربانیها مظنون به هیچ جرمی نبوده و ۹۸ نفر هم به دلیل تخلف رانندگی کشته شدهاند.
پاسخ به سوالات و شبهات مربوط به سقوط هواپیمای اوکراینی
روز چهارشنبه 18دیماه1398، هواپیمای بوئینگ 752 سری 800هواپیمایی اوکراین اینترنشنال با علامت ثبت UR-PSR که حامل 176سرنشین شامل 167مسافر و 9خدمه پروازی است با مجوز برج مراقبت پرواز، از باند 29راست فرودگاه بینالمللی امامخمینی(ره) به پرواز درمیآید، ولی کمتر از 3دقیقه بعد یعنی در ساعت 6:14:56 هدف موشک شلیک شده از سامانه پدافندی تور ام-1 قرار میگیرد و در ساعت 6:18 نیز بهطور کامل از صفحه رادار محو میشود. اما این اتفاق چگونه رخ داده است؟ چه علل و عواملی سبب شده، اپراتور سامانه پدافندی مرتکب اشتباه فاحشی در تصمیمگیری برای شلیک موشک به هواپیما شود؟ آیا ردی از نفوذ و هک سیستمهای دفاعی کشور در این پرونده وجود دارد؟ کدام زوایا و ابعاد این پرونده تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است؟ برای پاسخ به سؤالات و رفع ابهامات درباره ماجرای هواپیمای اوکراینی این گزارش را بخوانید.
۱) چرا دو موشک بهسمت هواپیما شلیک شد؟
پایه و اساس شلیک 2موشک بهسمت هواپیما، قطعیت و یقین اپراتور است که گمان میکند در حال مقابله با یک موشک کروز است؛ کرنولوژی یا زمانبندی شلیک موشک بهسمت هدف اینگونه است که اپراتور در ساعت6:14:19 موشک اول را بهسمت هدف مورد نظر خود شلیک میکند که پس از 18ثانیه سیگنال فعال شدن فیوز مجاورتی موشک که بهمعنای عمل کردن آن است، ثبت میشود.
با وجود عملکرد موشک اول، سامانه پدافندی همچنان قفل راداری روی هدف دارد و مسیر حرکت آن را ردیابی میکند که اپراتور هم با توجه به تداوم مسیر حرکتی هدف کشف شده، موشک دوم را در ساعت 6:15:09 بهسمت هدف شلیک میکند.
درحقیقت علت شلیک موشک دوم، یقین اپراتور به متخاصم بودن هدف و همچنین تداوم مسیر حرکتی هدف پس از شلیک موشک اول است.
۲) چرا در شب حادثه آسمان کلییر نشد؟
مسئولیت کلییر شدن آسمان با چه کسی بود؟
هماهنگی نظامی-غیرنظامی هوانوردی در ایران شامل 3سطح راهبردی، تاکتیکی و عملیاتی است. در سطح راهبردی، دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی با تعیین الزامات کلی و ابلاغ سیاستهای لازم نحوه همکاری و مسئولیت هر بخش را تعیین میکند که در این ساختار، سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت فرودگاههای کشور و نیروهای مسلح هرکدام مسئولیتی دارند. در سطح تاکتیکی، روشهای اجرایی مشخص برای اجرای راهبردهای فوق تعیین میشود که در آن واحد مراقبت شرکت فرودگاهها، پدافند هوایی نیروهای مسلح و همچنین عملیات سازمان هواپیمایی کشوری ایفای نقش میکنند. در سطح عملیاتی اما از دوران دفاعمقدس، با هدف تامین امنیت فرودگاهها و پروازهای کشور در برابر حملات احتمالی دشمن و تفکیک پروازهای تجاری از پروازهای ناشناس و متخاصم یک ساختار از بخش پدافند هوایی کشور به هماهنگی با مدیریت فضای پروازی کشور اختصاص داده شده است که در سلسله مراتب مختلف وظیفه هماهنگی بین بخش دفاع هوایی و بخش پروازهای غیرنظامی را بهصورت عملیاتی اجرا میکند. مطابق ساختار عملیاتی هماهنگی واحدهای نظامی-غیرنظامی در عملیات هوانوردی کشور، در زمان وقوع حادثه هواپیمای اوکراینی مسئولیت کلییر کردن آسمان با مرکز عملیات دفاع هوایی کشور بوده که جزئی از نیروهای مسلح محسوب میشود. با این حال پیرامون این موضوع دیدگاههای مختلفی در نیروهای مسلح وجود دارد؛ یک دیدگاه معتقد است که پس از عملیات موشکی حمله به عینالاسد که نخستین حمله رسمی یک کشور به ایالاتمتحده آمریکا پس از 85سال بوده و درحالیکه احتمال جنگ بسیار بالا ارزیابی میشده، باید همانند ایامی چون 29فروردین، 14خرداد و 31شهریور که هرساله فرودگاههای تهران برای چند ساعتی تعطیل میشوند و پروازهای ورودی و خروجی اجازه نشست و برخاست در این فرودگاهها را ندارند، آن شب هم دستکم تا روشنایی هوا فرودگاهها تعطیل میشد. دیدگاه دیگر معتقد است تنها در زمانی میتوان آسمان را کلییر کرد که حمله هوایی دشمن قطعی باشد، آژیر قرمز از رسانهها به صدا دربیاید و مردم به پناهگاه بروند تا بتوان آسمان را کلییر کرد؛ این در حالی است که در آن شب شواهدی مبنی بر حمله قطعی دشمن وجود نداشته است. صاحبان این دیدگاه معتقدند که حتی در طول 8سال دفاعمقدس نیز فرودگاهها تعطیل نشدند و تنها در زمانی که حمله هوایی دشمن قطعی بود، اجازه نشست و برخاست به پروازها داده نمیشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 روزمان را با #قرآن آغاز کنیم/ ترتیل صفحه ۴۶۲ قرآن کریم ( آیات ۳۲ تا ۴۰ سوره مبارکه زمر)
❄️🌹❄️
🌺 پیامبر (ص) میفرمایند: «مَن اَرادَ عِلمَ الاَوَّلینَ وَالآخَرینَ، فَلیُثَوِّرِ القُرآنَ» هرکه علم اولین و آخرین را میخواهد، باید آن را در قرآن بجوید. (کنزل العمال ج۱ ص۵۴۸)
🎙 استاد پرهیزگار
https://eitaa.com/samen01markazi