🔴طالبان: اگر نیروهای آمریکایی از افغانستان خارج نشوند، مورد هدف قرار میگیرند
🔹سخنگوی گروه #طالبان: اگر# آمریکا به زمان تعیین شده برای خروج نظامیان بیگانه از افغانستان پایبند نباشد، عملیات نظامی علیه نیروهای بیگانه را از سر خواهیم گرفت.
🔹شاهد مواضع متناقض واشنگتن و سخنان مبهم درباره زمان خروج آمریکا از افغانستان هستیم. خروج نیروهای خارجی، مسالهای اساسی در توافق دوحه است و عامل مبارزه ما به شمار میرود.
🔹ما به توافق دوحه پایبند هستیم و آن را «بامعناترین و کوتاهترین راه» برای پایان دادن به ۲۰ سال جنگ در افغانستان میدانیم که طولانیترین نبرد خارجی آمریکا در تاریخ بوده است. مسئولیت طولانی شدن این جنگ «بر شانه کسانی است که مرتکب این تخلف شدند.»/ باشگاه خبرنگاران
🆔@samen_abhar
#مهم
🔴 #سرخط_تحلیلے | توافق ایران و چین
🔻 حسین امیرعبداللهیان:
🔹اينجانب در مسير مذاكرات سند راهبردی همكاري های جامع ٢٥ ساله تهران و پكن حضور داشته ام و باور دارم كه:
1⃣ اولا همكاري جمهوری اسلامي ايران و چين راهبردی و در راستای منافع دو ملت است
2⃣ ثانيا فضا سازی دشمنان خارجی عليه آن، با هدف قطع همكاری های سودمند دو كشور صورت مي گيرد.
🔹جهان در حال گذار مهمی است ، به مدد الهی كشور با قدرت و درايت از تروريسم تحريمی همه جانبه دشمن عبور خواهد كرد.
🆔@samen_abhar
#مهم / #جامع
🔴 #سرخط_تحلیلی | ایران به سمت چین چرخیده یا به سمت منافع ملی؟‼️
🔻 وزیرخارجه چین با حضور در ایران سند راهبردی همکاری ایران و چین امضاء میکند.
با اعلام این خبر برنامه پژواک های مختلف در فضای رسانهای و افکارعمومی پیچیده و خواهد پیچید.
🔹تیرماه ۱۳۹۹ کافی بود ربیعی سخنگوی دولت صرفا از پیش نویس این سند بگوید تا بهانه ای شود برای فضاسازی و حاشیه سازی های عجیب رسانه ای!
🔹وقتی که مشخصا «محمود احمدی نژاد» نسبت به آن موضع گیری کرد به یک خبر داغ رسانه ای تبدیل شد و تفسیرها و تحلیل های مختلفی را به دنبال داشت. جالب است که تحلیل هایی که از این پیش نویس در فضای مجازی منتشر شده است بیشتر از اینکه رنگ واقعیت و واکاوی جزئیات آن باشد، به نوعی واکنشی سیاسی جناحی بود.
🔹برای گروه و نحله سیاسی خاص که قطعا طرفدار همکاری و مذاکره ایران و غرب است، آنهم پس از شکست برنامه جامع مشترک یا همان برجام این موضوع گران و سخت آمده و این گروه سیاسی سعی کرد با تمایلات غرب گرایانه خود موضوع همکاری بلندمدت با چین را بررسی و در فضای رسانه ای واگویه کند. از سوی دیگر برخی از گروه های سیاسی هم آنرا قراردادی پنهانی و به دور از چشم ملت عنوان کردند که هر گاه این موضوع رخ داده است، برخلاف منافع ملت ایران تحرکاتی انجام شده است.
🔹یکی از روزنامه های سیاسی نیز در تیتری قابل تامل این پیش نویس را «چرخش به سمت شرق» نامید. موضوعی که نشان از یک نگاه صفر و صدی و لیبرالی آنهم در حوزه دیپلماسی و خصوصا تجارت بین المللی داشت. اما واقعیت مسئله این است که هنوز این پیش نویس به عنوان یک سند راهبردی همکاری در نیامده است و بنابر قانون این موضوع بایستی مراحل مختلف قانونی اعم از تصویب درهئیت دولت و سپس مجلس شورای اسلامی و باقی مراحل را طی کند که به طور قانونی قابل اجرا باشد.
🔹 #خلاصه ماوقع این است که بهمن ماه ۹۴ و در جریان سفر رئیسجمهور چین به ایران موضوع سند راهبردی ۲۵ ساله مطرح میشود؛ تا اواخر سال ۹۷ متاسفانه از طرف دولت ایران تحرک چندانی در این باره مشاهده نمیشود (احتمالاً دولت همچنان تصور میکرد از آمریکا و اروپا نهایتاً آبی گرم خواهد شد). اما شهریور سال ۹۸ و همزمان با حضور آقای ظریف در پکن اعلام میشود که ایران پیشنویس اولیه درباره سند ۲۵ ساله را به مقامات چینی ارائه خواهد کرد.
🔹دولت چین با اخذ این پیشنویس و با پذیرش چارچوب آن، نکاتی درباره آن نوشته و پیشنویس دومی به ایران ارائه کرده و ایران نیز با اعمال نظرات خود پیشنویس سوم را تهیه کرده است. و آنچه در جلسه اخیر هیئت دولت تصویب شده همین پیشنویس سوم بوده است که احتمالاً یک دور دیگر دادوستد پیشنویسها قبل از توافق نهایی در کار خواهد بود.
🔹حالا بازار گمانه زنی های مختلفی که با اعداد و ارقام مختلفی مطرح شده است بسیار داغ است. جالب است که برخی از روزنامه ها و جراید رسمی کشور نیز به این گمانه زنی ها دامن می زنند اما آنچه در این مسئله مورد غلفت واقع شده است موضوع منافع ملی کشورمان است.
🔹متاسفانه تحلیل مواضع بین المللی ایران خصوصا بحث تجارت بین الملل ذیل مباحث جناحی و سیاسی اغلب با خطای محاسباتی روبرو می شود و این موارد را تا حد موارد جناحی تقلیل می دهد. این در شرایطی است که طبق شعاری که بر سر در وزارت خارجه کشورمان نقش بسته است و شعار معروف « نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» است، اصلا راهبرد سیاست خارجی کشورمان نه تنها گرایش به شرق و غرب نیست بلکه یک نوع موازنه منفی و موازنه مثبت در این خصوص جاری و ساری است.
🔹در واقع موضوع منافع ملی کشورمان در اولویت است و اگر اروپایی ها و غربی ها منافع کشورمان را برآورده می کردند قطعا ایران اسلامی با آنان همکاری مستمر ایجاد می کرد و این موضوع اصلا ناقض همکاری با شرق و کشوری مانند چین نیست بلکه می تواند همراستا با آن حرکتی پیشرونده انجام گیرد.
🔹 آنچه امروز کشورمان به واقع نیاز دارد نگاه تاریخی و راهبرد مناسب به منافع کشورمان است. با توجه به جایگاه ژئواستراتژیک و استراتژیک کشورمان راهبرد موازنه منفی و مثبت در سیاست خارجی راهگشاست و در این حوزه هیچ چرخشی به سمت کشورهای دیگر نه تنها به طور صفر و صدی نباید صورت گیرد بلکه بایستی همکاری برای منافع در هر حوزه و منطقه ای در دستور کار باشد.
🆔@samen_abhar
🇮🇷🌸
🍀
✅#حدیث_روز
🍃🌻🍃
💠 امام صادق علیه السّلام فرمودند: تاهَ مَن جَهِلَ وَ اهتَدی مَن أبصَرَ وَ عَقَلَ؛
🌺 «هر که جهالت ورزید هلاک شد و هر که با دیده ی بصیرت نگریست و تعقل کرد، هدایت یافت.» کافی، ج ۲، ص ۴۸.
#روشنگری
#ثامن
🆔@samen_abhar
🍀
🇮🇷🌸
🇮🇷🌸
🍀
❇️یادداشت کوتاه
❌ موضوع: تاکید بر کارآمدی
🍃🌻🍃
🔻 بداخلاقیهای سیاسی و حقههای رسانهای افکار عمومی را نسبت به کلید واژه "#انقلابی" بدبین کرده و نوعی مخالفت با آن را در جامعه ایجاد کرده است.
🔸انقلابی کسی است که نسبت به مردم نوکرتر، خادم تر، ساده زیست تر و متواضع تر است و نسبت به دشمنان کشور شجاع تر، مبارزتر و با تدبیر تر است.
🔹 اما حقه بازان رسانهای کلیدواژه "انقلابی" را با جنگ طلبی، انسداد اینترنت، دیوارکشی پیاده روها و... مترادف کردند.
🔺در چنین شرایطی باید بر کلید واژههایی همچون کارآمدی و پاسخگویی به ملت تاکید کرد و نامزد انقلابی برنامه مدون برای برون رفت از وضعیت فعلی ارائه دهد تا کارآمدی را برای مردم باورپذیر تر شود.
#روشنگری
#ثامن
🆔@samen_abhar
🍀
🇮🇷🌸
🇮🇷🌸
🍀
✅ صرفا_جهت_اطلاع
💢 موضوع: محتوای سند همکاری جامع ایران و چین چیست؟
🍃🌻🍃
🔻سند برنامه همکاری جامع ایران و چین یک نقشه راه برای همکاری های جامع دو کشور است و حاوی هیچ قراردادی نیست.
🔹در بعد سیاسی، طرفین ضمن ارتقای همکاریهای نزدیک خود در موضوعات مورد نظر و در نهادهای منطقهای و بینالمللی را افزایش میدهند و طرفین همکاری در عرصههای مختلف دفاعی را تقویت خواهند کرد.
🔸در بعد اقتصادی، همکاری در حوزههای نفت، صنعت و معدن و حوزههای مرتبط با انرژی مورد تاکید بوده و بر مشارکت موثر ایران در ابتکار کمربند-راه طرف چینی تاکید شده است. همکاری در زمینههای زیرساختی، ارتباطی، مخابراتی، علمی-فناوری، آموزشی و سلامت بخش دیگری از این سند است.
🔹در بعد فرهنگی نیز بر افزایش شناخت متقابل از طریق ارتقاء ظرفیت گردشگری، رسانهای، سازمانهای مردمنهاد، انجمنهای دوستی و همکاری دانشگاهی تاکید شده است.
💠همکاری ایران و چین حاوی چه مفادی نیست؟
🔸در هیچ کجای سند رقم و عدد خاصی در خصوص سرمایهگذاری و یا منابع مالی ذکر نشده و واگذاری هیچ منطقه یا هیچ انحصار متقابل و یا یکجانبهای مطرح نیست. مدیریت و اداره هیچ منطقهای نیز واگذار نشده است.
🔺متن کامل در 👇👇
fna.ir/my6o
#روشنگری
#ثامن
🆔@samen_abhar
🍀
🇮🇷🌸
🇮🇷🌸
🍀
💠 #عکس_نوشت
🍃🌻🍃
🌺 امام خمینی رحمةالله عليه:
💯 وظیفه ماست که در مقابل ابر قدرت ها بایستیم و قدرت ایستادن هم داریم.
#روشنگری
#ثامن
🆔@samen_abhar
🍀
🇮🇷🌸