📍وضعیت احتمالی روسیه و اوکراین در آینده و نقش ایران
✍🏻 به قلم محمد مهدی بابایی
🔺شاید بتوان " آینده " را به عنوان یکی از مترادف های " گذشته " نامید .
🔹 این جمله به این معنیست که با مطالعه تاریخ میتوان با توجه به شباهت رفتار گروهی انسانها تا حدودی از وقایع آینده مطلع شد .
❓ چه کسی فکرش را میکرد مهره مورد علاقه غرب در دهه هشتاد میلادی یعنی صدام ، کمی بعد به وسیله حامیان گذشته نابود شود ؟
🔹 از زمان شروع جنگ اوکراین ، پروپاگاندای غرب ، به ساخت چهره ای جذاب از زلنسکی مشغول شد . در کمتر از ۱ سال اوکراین پر شد از تجهیزاتی که رایگان از مقصد غرب به این کشور میامد و این جدای از مبالغ هنگفتی بود که تحت عنوان کمک مالی به حساب این شخص واریز میشد .
🔹 کمک هایی که دولتهای در سایه و اوپوزوسیون حاکمیت غرب را به انتقاد شدید واداشته ، به طوری که ایده ی قطع این حمایتها از وعده های انتخاباتی جذاب این احزاب قرار گرفته است . بنا به تجربه ی صدام حسین ، این مخالفتهای شکل گرفته در غرب که اخیرا پایگاه اجتماعی خوبی پیدا کرده است ، میتواند در اینده به نفرتی تبدیل شود که میتواند ابزار دست سیاستمداران در انتظار قدرت باشد .
🔹 ارتش اوکراین نیز مانند بعثی ها به قدری جنایت جنگی و نقض حقوق بشر انجام داده اند که پس از جنگ به راحتی میتوان آنهارا به طور رسمی مورد مواخذه قرار داد . همچنین بولد شدن بیش از اندازه زلنسکی در رسانه های غربی طبق معمول نتیجه عکس داده و همان هایی که در ابتدای شروع این جنگ ، پرچم اوکراین را روی پروفایل های خود قرار میدادند از اینکه بازیچه ی پروپاگاندا شده اند احساس شرمندگی میکنند .
🔺 احتمال تجزیه ی اوکراین به کشور های مورد تایید سازمان ملل
🔹 قبلا نیز ذکر شد که روسیه به دنبال اشغال کامل اوکراین به عنوان یک کشور کامل نیست بلکه مطلوب ایشان ، تجزیه ی اوکراین به چند کشور مختلف است . به رسمیت شناسی این امر توسط سازمان ملل هم منوط به ماندن حکومت فعلی اوکراین در قدرت و به رسمیت شناسی مناطق جدا شده در ازای متارکه ی جنگ و عدم پیشروی نیروهای متحد به سمت پایتخت خواهد بود .
🔹 بدین منظور روسیه از شمال پایتخت اوکراین عقب نشینی نمود تا با تثبیت مناطق اشغالی جنوبی ، به فشار نظامی علیه اوکراین ادامه دهد . بنابرین در صورت به فرسایش رسیدن این جنگ و همچنین ته نشینی انبارهای تسلیحات غربی ، درست همانطور که در قطعنامه ۵۹۸ شاهد آن بودیم ، کشورهای دیگر به هر دو طرف برای مذاکرات آتش بس فشار خواهند آورد .
🔹 بدین شکل اگر روسیه بتواند مناطق اشغالی را با به رسمیت شناسی اوکراین تبدیل به چند کشور کند ، نارضایتی عمومی گریبان دولت اوکراین را خواهد گرفت و دولت های جدید غربی که اینبار به واسطه مخالفت با کمک به اوکراین سرکار میایند ، به بهانه های حقوق بشری به جان دولت اوکراین خواهند افتاد تا این کشور به سمت روسیه متمایل گردد .
🔺 عقب نشینی روسیه از جنگ و حمله ی غرب به اوکراین
🔹 با این ایده ای که ذکر شد به جز اوکراین ، کشورهایی در شرق اروپا پدید خواهند آمد که در کنار متحدین دیگر اروپایی روسیه ، بلوک شرق را مجددا احیا کنند . اما اگر ارتش روسیه به ضعف فعلی خود در جبهه ها ادامه دهد ، سیاستمداران ضد جنگ در این کشور سر کار خواهند آمد تا نه به فکر حمله به اوکراین باشند و نه به فکر حمایت از اوکراینی که به دلیل جنایات جنگی و نقض حقوق بشر تحت هجمه های غرب قرار گرفته است .
🔹 بنابرین غرب که خود را پیروز این جنگ دیده ، دلیلی برای ماندن زلنسکی و دولتمردان ناقض حقوق بشر این کشور ، در قدرت نخواهد دید . زیرا رسانه ها بزودی به پوشش فساد مالی و نقض حقوق بشر در اوکراین پرداخته و حمایت از چنین حکومتی مطلوب وجهه ی حقوق بشری غرب نخواهد بود .
🔹 پس با یک کودتای نرم سیاسی ، یا دولت اوکراین تغییر خواهد کرد و یا با شکست این کودتا ، اوکراین به کشور منزوی تبدیل خواهد شد که تحت حمایت هیچ قدرتی نیست .
🔹 در صورت وقوع این امر طبق تجربه ی عراق زلنسکی به صدام و طبق تجربه افغانستان گردان های آزوف به القاعده ی جدید تبدیل خواهند شد که میتواند دلیل خوبی برای لشگر کشی ناتو به مرز های روسیه باشد .
#قائمون
🔴حمایت جمعی از اصلاحطلبان داخل و خارج کشور از سپاه پاسداران
🔹️۷۰ نفر از فعالان سیاسی اصلاحطلب داخل و خارج کشور با امضای بیانیهای اقدام اخیر پارلمان اروپا برای قراردادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای تروریستی را محکوم کردند.
🔹️در ابتدای این بیانیه آمده است: گذشته از اینکه پارلمان اروپا مجوزی برای دخالت در ساختار نظامی سیاسی کشورهای خارج از اتحادیه ندارد؛ این عمل برای ما به مثابه یک تهدید و دخالت آشکار غیرقابلپذیرش است.
🔹️در پای این بیانیه اسامی چهرههایی همچون عباس عبدی، لطفالله میثمی، حمیدرضا جلاییپور، نعمت احمدی، حمزه غالبی، پیمان عارف، صادق نوروزی، رها اعتمادی ثقفی، زهرا نژادبهرام، حمید بهشتی و جمعی دیگر از فعالان سیاسی، مدنی و رسانهای ساکن ایران و خارج کشور آمده است.
#قائمون
21.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آقا اصغر پاشاپور که برای حفاظت جان حاج قاسم نگران بود و نمیذاشت بره خط مقدم یادتونه؟
حالا فیلم کامل این نگرانیهای سرباز برای فرمانده منتشر شده؛ سربازی که نبود فرمانده رو تحمل نکرد و یکماه بعد از رفتن حاج قاسم شهید شد...
#قائمون
📍 ترکیه، امارات و سعودی؛ عملیات یک جوان فلسطینی در قدس اشغالی عليه صهیونیستهای غاصب که موجب کشته و زخمی شدن شماری از آنها شد را حمله تروریستی اعلام کردند!!
🔻 اگر رژیم غاصب صهیونیستی، فلسطینیها (صاحبخانه) را بکشند و خانههایشان را تخریب و زمینهایشان را اشغال کنند؛ طوری نیست. اما اگر فلسطینیها مقابله به مثل کنند و از موجودیت خود دفاع کنند؛ میشوند تروریست!!
🔹اما فرآیند منطقه وآنچه پیش رواست این رامیگوید که رژیم صهیونیستی نفسهای آخرش رامی کشد. البته صهیونیستها با این تظاهرات عجیب و غریبشون دارن با زبان بیزبانی به ایران پیام میدن "شما زحمت نکشید، ما خودمون به فنا شدن نزدیکیم"
🟢 باشد آن روزی که به لطف خدا، دست سعودی واسرائیل غاصب ازمنطقه برچیده شود.
#نابودی_اسرائیل
#قائمون
📍ادعای آژانس بینالمللی انرژی اتمی: طی یک بازرسی اعلام نشده از نیروگاه فردو به شواهدی دست یافته ایم که با اعلام ایران به آژانس بسیار متفاوت دارد
🔸آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز چهارشنبه گزارش داده که بازرسی اعلام نشده از سایت فردو حاکی از این است که دو آبشار سانتریفیوژهای «آیآر-۶» که اورانیوم را تا سطح ۶۰ درصد غنیسازی میکند به شکلی به یکدگیر متصل شدهاند که بسیار متفاوت از آن چیزی است که ایران به آژانس اعلام کرده بود.
🔹ادعای آژانس بینالمللی انرژی اتمی: طی یک بازرسی اعلام نشده از نیروگاه فردو به شواهدی دست یافته ایم که با اعلام ایران به آژانس بسیار متفاوت دارد.
🔸آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز چهارشنبه گزارش داده که بازرسی اعلام نشده از سایت فردو حاکی از این است که دو آبشار سانتریفیوژهای «آیآر-۶» که اورانیوم را تا سطح ۶۰ درصد غنیسازی میکند به شکلی به یکدگیر متصل شدهاند که بسیار متفاوت از آن چیزی است که ایران به آژانس اعلام کرده بود.
🔸خبرگزاری رویترز در گزارشی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی خبر داد: ایران در حال غنیسازی ۶۰ درصدی اورانیوم در تاسیسات فردو است که با آنچه تهران به آژانس اعلام کرده بود در تناقض است.
🔹رویترز مدعی است در گزارش محرمانه آژانس که امروز چهارشنبه توسط این خبرگزاری مشاهده شده، این نهاد سازمان ملل ایران را به بهانه ایجاد یک تغییر اعلام نشده در اتصال بین ۲ آبشار سانتریفیوژهای IR-۶ با غنی سازی اورانیوم تا ۶۰ درصد در نیروگاه فردو مورد انتقاد قرار داده است.
🔸مدیرکل (رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی) در گزارشی به اعضای این نهاد گفته است که نگران است ایران بدون اطلاع قبلی آژانس، تغییری اساسی در اطلاعات طراحی FFEP (نیروگاه غنی سازی سوخت فردو) پیرامون تولید اورانیوم با غنای بالا اعمال کرده باشد.
#قائمون
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عماد حسینی: اصلا موضوع تعرض را تقلیل ندادیم
▪️تعرض یکی از زشتترین کارهاست
کارگردان فیلم سینمایی «استاد»:
🔹موضوع فیلم، جهانی است، مواجهه اصحاب قدرت با زنان، که میتواند حتی یک استاد دانشگاه باشد.
🔹وقتی یک نفر ۱۳ شاکی دارد و سال بعد اثرش در حراج تهران با قیمت بالا فروش میرود باید در مورد آن حرف زد.
🔹یکی از کارگردانان شورای پروانه در دولت قبل به من گفت ما به هیچ وجه به این کار پروانه نمیدهیم، البته دو هفته بعد گرفتیم.
🔹یکی از هنرمندانی هم که خیلی نامش در اینباره مطرح است به من گفت که این کار خوبی برای شما نیست و بایکوت میشوید.
#قائمون
💠 افتتاح ۱۹ پروژه صنعتی استان زنجان در دهه فجر ۱۴۰۱ با اعتبار ریالی ۲۹۰۰۰ میلیارد ریال و اعتبار ارزی ۲۱/۲۵ میلیون یورو
@FarsZanjan
8.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#قائمون
🎥 اظهارات جنجالی تحلیلگر فلسطینی از پیشرفت ایران در بخشهای مختلف و تبدیل شدن به قدرت منطقهای در شبکه رژیم صهیونیستی!!!
💢 «الیف صباغ» تحلیلگر سیاسی فلسطینی در شبکه صهیونیستی "i24":
🔺"اگر به دهه گذشته یا 20 سال اخیر و یا حتی 40 سال اخیر بنگریم تمام تجربهها، فشار، محاصره غرب علیه ایران و ترور دانشمندان ایرانی حتی به یک قدم عقبنشینی ایران منجر نشد بلکه بالعکس مواضع ایران قویتر شد، به تولیدات نظامی ایران افزود؛ موضع دشمنانه غرب علیه ایران از همان لحظه ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی در ایران بود."
#قائمون
♦️ گزارش المانیتور از تحولات قفقاز
#گزارش_کوتاه
🔹 پایگاه خبری-تحلیلی المانیتور در گزارشی به بررسی بحران در قفقاز جنوبی پرداخته و بر این باور است که در میانه نزاع ایران و آذربایجان بر سر ارمنستان، ترکیه در مسیر افزایش و روسیه در حال کاهش نقشآفرینی در این منطقه هستند.
🔸 بخشهای ابتدایی این گزارش به بحران انسانی کنونی در قرهباغ پس از انسداد گذرگاه لاچین از سوی آذربایجان در 12 دسامبر 2022 پرداخته است. دارو، شیر خشک و اقلام حیاتی کمیاب، بسیاری از مدارس تعطیل و تأمین گاز و برق دشوار شده است. هماکنون 120 هزار نفر از ساکنان این مناطق، کارت جیرهبندی دریافت میکنند.
🔸 نویسنده در ادامه به تلاش آذربایجان برای ایجاد کریدور زمینی و ریلی میپردازد که این کشور را از جنوبیترین استان ارمنستان، سیونیک، به نخجوان و ترکیه متصل میکند. المانیتور به نقل از معاون وزیر امور خارجه ارمنستان مینویسد: «آذربایجان از این اقدام سه هدف دارد: پاکسازی قومی قرهباغ کوهستانی، ایجاد تنش نظامی در مقیاس وسیع در منطقه و در نهایت زیر فشار قرار دادن طرف ارمنی برای پذیرش یک کریدور فراسرزمینی».
🔸 بسیاری از جمله مقامات ارشد ارمنستان معتقدند که روسیه حامی طرح کریدور زنگزور آذربایجان است. زیرا امکان دسترسی مستقیم زمینی به ترکیه و ابزار دیگری برای شکست تحریمهای غرب به دست میآورد. در این میان، احساسات ضد روسی ارامنه فزاینده به نظر میرسد. المانیتور به نقل از افراد محلی مینویسد: «وقتی به نیروهای روسی حافظ صلح میگوییم چرا اقدامی برای کمک به ما انجام نمیدهید؟ میگویند که برای خدمت سربازی به اینجا فرستاده شده و نمیدانند واقعاً باید چه اقدامی انجام دهند».
🔸 این گزارش همچنین به ورود اتحادیه اروپا و برخی کشورهای غربی به تحولات قفقاز و نسبت آن با منافع ایران و نقش هویت و مسائل قومی-زبانی در منازعات تهران-باکو میپردازد.
✅ در مجموع به نظر میرسد ژئوپلیتیک قفقاز هنوز در نوسان است و وضعیت به شدت قطبی (رقابت قطبهای متعدد) بدون هژمونی طرف خاصی جریان دارد.
#قائمون
حسن روحانی دیروز در دیدار جمعی از روزنامهنگاران اصلاح طلب:
اگر بتوانیم مردم را جذب کنیم، موفق میشویم، اگر از مردم فاصله بگیریم شکست میخوریم.
مسئولان بدانند نارضایتیها باید چارهجویی شود.
چاره جویی فقط خودت که دلار ۳ تومن رو گرفتی ۳۰ تحویل دادی :)
بیشتر تپههایی که رئیسی داره پاکسازی میکنه دستهگلهای جناب عالی بوده بعد الان وقیحانه طلبکاری؟
#قائمون
♦️ آنچه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس میتوانند از جنگ اوکراین بیاموزند
#گزارش_کوتاه
🔹 «لوک کافی» عضو ارشد «مؤسسه هادسون» با نظر به سیاست کشورهای اروپایی برای ارسال تانکهای پیشرفته به اوکراین در تحلیلی برای «عربنیوز» نکاتی را به عنوان درسهایی که کشورهای عربی حوزه خلیج فارس میتوانند از جنگ اوکراین بیاموزند، مطرح کرده است.
🔸 نویسنده معتقد است جنگ در اوکراین اروپاییها را مجبور کرده که امنیت و دفاع را جدیتر بگیرند. در روزهای اولیه تهاجم، برخی کشورهای اروپایی که در تلاش برای ارسال سلاح به اوکراین بودند متوجه شدند که ذخیره تجهیزات آنها به دلیل سالها کاهش بودجه، تاریخ مصرف گذشته، منسوخ شده یا برای نبرد مناسب نیست. ذخایر مهمات کلیدی به طرز خطرناکی رو به پایان است و سیاستگذاران دریافتهاند که صنعت دفاعی توانایی افزایش سریع تولید را ندارد.
🔸 از نظر نویسنده در حالی که اروپا سیاستهای امنیتی و دفاعی خود را برای مقابله با تهدید نوظهور روسیه ترتیب میدهد کشورهای حاشیه خلیج فارس از این موضوع که به نگرانیهای امنیتی با ایران مربوط میشود، چند درس میتوانند بیاموزند. مهمترین درس سرمایهگذاری صحیح در نیروهای مسلح است. وقتی گلولهها شروع به پرواز میکنند، برای شروع افزایش بودجه دفاعی خیلی دیر شده است.
🔸 درس دیگر اهمیت حفظ انبارهای کافی تجهیزات و مهمات است. همچنین حفظ یک پایگاه صنعتی دفاعی قوی برای تولید سختافزار نظامی یا حداقل دسترسی به بازارهای قابل اعتماد، مهم به نظر میرسد. تعداد کمی از کشورهای خاورمیانه هنوز از سختافزارهای نظامی ساخت روسیه استفاده میکنند که در مواجهه با سلاحهای مدرن غربی، بیفایده است.
🔸 در نهایت، وضعیت اوکراین یادآور اهمیت اتحادها، شرکا و روابط است. اوکراین عضو ناتو نیست اما همکاری نزدیک بین کیف و بسیاری از اعضای ناتو طی سالها کمک بزرگی برای امروز بوده است. در مواجهه با تجاوزات منطقهای، کشورهای حوزه خلیج فارس باید تلاشهای خود را برای همکاری نزدیکتر با یکدیگر در زمینه مسائل امنیتی و نظامی مضاعف کنند. در این راستا، گسترش پیمان ابراهیم و بازنگری در امکان اتحاد استراتژیک خاورمیانه با آمریکا نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
✅ به نظر میرسد این تحلیل بیش از آنکه به دنبال استخراج درسهای واقعی برای کشورهای عربی از جنگ اوکراین باشد با پوشاندن این واقعیت که سیاستهای ناتو یکی از مهمترین عوامل وضعیت فعلی اوکراین بوده به دنبال تشویق کشورهای عربی به خریدهای تسلیحاتی بیشتر از غرب و همکاری فزاینده با رژیم صهیونیستی با دامن زدن به ایرانهراسی است.
#قائمون
7.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا