حرف روز
👈«استقلال در امنیت» ارزش است
روز گذشته فرمانده معظم کل قوا در ارتباط تصویری با مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح در خصوص حفظ امنیت و ضرورت حفظ آن توسط نیروهای مسلح بیانات مهمی را ایراد فرمودند که این بیانات بهمنزله نقشه راه امنیت کشور برای نیروهای مسلح ایران اسلامی است.
👈نکات تحلیلی:
1️⃣- «امنيت»، یکی از بنیادیترین نيازهای هر جامعه و مهمترین عامل براي دوام زندگي اجتماعي به شمار میرود؛ به همین دلیل فرمانده معظم کل قوا آن را مهمترین مسئلهای دانستند که در نگاه به نیروهای مسلّح باید مورد توجّه قرار بگیرد. ایشان فرمودند «امنیت یک کشور، زیرساخت اساسی برای همه فعالیتهای در جهت پیشرفت در این کشور است»؛ و همه زیرساختها به آن بستگی دارد.
2️⃣- امنیت با چنین مختصاتی، زمانی به معنای واقعی تأمین خواهد شد که در قبضه بیگانگان نباشد و ارزش حفظ امنیت ازنظر مقام معظم رهبری همین است که نیروهای مسلح ایران اسلامی در کنار یکدیگر و بدون حضور و اتکای به بیگانگان آن را تأمین نمودهاند. امری که حتی برای کشورهای اروپایی نیز باآنهمه ادعا، سخت شده و بگومگوهای اخیر بین فرانسه و آمریکا نشان داد «حتّی کشورهای پیشرفته اروپایی هم وقتیکه امنیتشان در قبضه یا مرتبط با یک نیروی بیگانه است - ولو بهحسب ظاهر آن نیروی بیگانه با آنها دشمن هم نیست؛ یعنی ظاهراً همه در یک مجموعه قرار دارند- درعینحال احساس میکند که کمبود دارد»؛ البته این اتکا بیضرر نبوده و هیچ کشوری تاکنون امنیت خود را به قدرتهایی مانند آمریکا گره نزده مگر اینکه آسیب دیده است. به همین دلیل اروپاییها هم به فکر استقلال امنیت خود از ناتو افتادهاند. 3- وقتی وضعیت برای کشورهای اروپایی اینطور است، «آن کسانی که با توهّم تکیه به دیگران و با تکیه به دیگران گمان میکنند که امنیت خودشان را میتوانند تأمین کنند، بدانند که سیلیِ این را بهزودی خواهند خورد». این مورد شامل حال کشور آذربایجان هم میشود که امنیت خود را به حضور صهیونیستها و دیگر بیگانگان گره زده است و به همین خاطر این پیشبینی مقام معظم رهبری منطق تاریخی دارد که همین صهیونیستها امنیت این کشور را به خطر خواهند انداخت.
👈نکته پایانی:
نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با دو مؤلفه اقتدار و عقلانیت و با تکیه بر توان نیروی انسانی و تجهیزات بومی، امنیت کشور را در جغرافیایی که شاهد ناپایدارترین امنیت است، به بهترین نحو حفظ کردهاند و این مدال افتخار آنان است.
#ثامن
🆔@samen_abhar
🌐 یک_خبر_یک_تحلیل:
🕪 خبر:
🌏دستور رئیسی برای تدوین سازوکارهای احیای جهاد سازندگی در ۲۰ روز
🌍 گزاره خبری : رئیس جمهور به معاون اول خود ماموریت داد در قالب کارگروهی با حضور پیشکسوتان جهاد سازندگی و محرومیتزدایی در کشور و بسیج سازندگی، سازوکار و ساختارهای احیای ماموریتهای جهاد سازندگی با محوریت مردم در مدت بیست روز بررسی و تدوین کند .
🌐تحلیل:
🌍 فعالیتهای بی بدیل اقشار مختلف مردم در قالب گروههای جهادی در سالهای اخیر در مناطق محروم و اثرات مثبت این گروهها در محرومیت زدایی از چهره شهرها و روستاهای اقصی نقاط کشور و همچنین سابقه درخشان نیروهای جهادگر سابق در جهاد سازندگی دوران هشت سال دفاع مقدس وسالهای پس از آن بسیاری از مدیران دلسوز ودر راس آن ریاست محترم جمهور را برآن داشته تا ایده شکل گیری مجدد جهاد سازندگی را مطرح و به دنبال عملیاتی کردن آن باشند.
🌍بی شک تشکیل مجدد جهاد سازندگی با تلفیقی از گروههای جهادی و ساختار موجود بسیج سازندگی که سالهاست با عملکرد نسبتا درخشان خود خلاء جهاد سازندگی را پرکرده بودند میتواند با عضویت در ساختار هیئت دولت امور مربوط به مناطق محروم را با سرعت بیشتر پیش برده وچهره محروم روستاها و شهرهای کم برخوردار را تغییر دهند.
🕪 سیدجعفرموسوی همپا
#ثامن
🆔@samen_abhar
♦️ خطاهای حکومتداری طالبان
#گزارش_کوتاه
🔹 نشریه نشنالاینترست مدعی است که مقاومت پنجشیر به تدریج به سوی دیگر نقاط افغانستان نیز سرایت خواهد کرد و ماه عسل طالبان به پایان خواهد رسید. نویسنده در اثبات این فرضیه به شمارش خطاهای طالبان پرداخته است.
1️⃣ آزادسازی زندانیان عضو گروههای تروریستی مانند داعش و القاعده که میتوانند در طمع رسیدن به حکومت در برابر طالبان نیز بایستند.
2️⃣ حمله به پنجشیر به جای حل مسالمتآمیز آن که میتواند رویکرد مقاومت در برابر طالبان را در گروههای غیرپشتون اعم از تاجیکها، ازبکها، هزارهها و ترکمنها تقویت کند.
3️⃣ سفر ژنرال فیض حمید مسئول اطلاعاتی پاکستان به افغانستان که سویههای ضداستعماری را نسبت به طالبان تقویت کرده و اتهام وابستگی آنها به اسلامآباد را تعمیق کرد.
4️⃣ تشکیل کابینه تقریباً پشتون، بدون هیچ هزاره، شیعه و زنی که صرفاً برای فریب مجامع بینالمللی، آن را کابینه موقت نام نهاده است.
🔸 نویسنده همچنین معتقد است عدم مراعات حقوق زنان و دانشجویان در کنار مشکلات معیشتی که با قطع کمکهای بینالمللی تشدید شده است، زمینههای بروز شورش و ناآرامی را افزایش خواهد داد. بسیاری از کارگران مدتهاست که بیکارند و کارمندان دولت نیز از ماه جولای (تیر) حقوق دریافت نکردهاند.
🔸 به نظر نویسنده، طالبان قدرت مهار دیگر گروههای تروریستی مانند «تحریک طالبان» را ندارد و این سبب تنش در روابطش با اسلامآباد خواهد شد. علاوه بر اینکه به آرامی، دیگر طوایف و اقوام با بازیابی خود میتوانند به تدریج در برابر طالبان قد علم کنند.
✅ به نظر میرسد مهمترین اولویت طالبان در حفظ اقتدار مرکزی و جلوگیری از شورش، انسجام داخلی این گروه است. امری که در تشکیل کابینه نمودهایی از خدشه بر آن، با اختلاف میان جناح سراجالدین حقانی و ملاعبدالغنی برادر بروز کرد و ممکن است در ادامه نیز تشدید شود.
#ثامن
🆔@samen_abhar
♦️ چین و پاکستان؛ چشم در چشم طالبان
#گزارش_کوتاه
🔹 اندیشکده رند در یادداشتی، نوع نگرش پکن و اسلامآباد به حکومت طالبان را مورد ارزیابی قرار داده است. نویسنده معتقد است مقابله با تهدیدات تروریستی و تجزیهطلبانهای که چین در مناطق مرزی با افغانستان مواجه است، میتواند به چالشی در روابطش با پاکستان بدل شود.
🔸 اولین مزیت مشترک چین و پاکستان در قدرتگیری طالبان، تضعیف هندوستان است. چین از طریق توسعه روابطش با کشورهای آسیای میانه بهویژه تاجیکستان درصدد مانعتراشی برای نفوذ دهلینو در آسیای مرکزی بود و اکنون با حضور طالبان در افغانستان، این امر دشوارتر خواهد شد.
🔸 پاکستان نیز با امکان رشد و تقویت روزافزون گروههایی مانند شبکه حقانی، لشگر طیبه و جیش محمد(ص)، بیش از پیش هند را تحت فشار امنیتی قرار خواهد داد. طالبان حتی اگر بخواهد هم بعید است توانایی مهار این گروهها و کنترل تقابل با پاکستان را داشته باشد.
🔸 زمینه مشترک دیگر میان چین و پاکستان، اتصال زمینی دو کشور در چارچوب پروژه «یک کمربند، یک جاده» به وسیله ترکیبی از پروژههای جادهای و ریلی از طریق خاک افغانستان است. این مسأله سودآوری قابل توجهی برای پاکستان خواهد داشت و بخشی مهمی از کریدور اقتصادی چین به سوی اقیانوس هند است.
🔸 اما دو اختلاف جدی در رابطه با نوع مواجهه با طالبان میان دو بازیگر همسایه وجود دارد. اول، هدفگذاری چین مبنی بر مقابله با تأمین مالی طالبان از طریق قاچاق مواد مخدر است که مشخص نیست لزوماً مورد حمایت پاکستان باشد.
🔸 اختلافنظر دیگر، مصادیق گروههایی است که تحت عناوین تروریست یا تجزیهطلب مورد هدف این دو بازیگر هستند. مشخصاً گروههایی که از نظر چین تهدید محسوب میشوند، از نظر پاکستان تهدید نیستند و لزوماً در این خصوص فشاری از اسلامآباد به طالبان وارد نخواهد شد.
✅ نکته مهم اینکه آیا دشمنیِ مشترک دو بازیگر با هند، آنقدر اولویت خواهد داشت که به خاطر آن از برخی اختلافنظرهای دیگر در خصوص حکومت طالبان صرفنظر کرده و همکاری ژئوپلتیک علیه دهلینو را افزایش دهند؟
#ثامن
🆔@samen_abhar
☘
✅ #صرفا_جهت_اطلاع | خطیبزاده: پس از جمع بندی روند بازبینی داخلی، به وین بازخواهیم گشت
🍃🌹🍃
🔻 سخنگوی وزارت خارجه ایران: زمانی که روند بازبینی داخلیمان به جمعبندی برسد، به وین بازخواهیم گشت.
🔺 پیششرطی وجود ندارد. تنها هدف ما این است که اطمینان یابیم گفتوگوها حقوق ما را تأمین میکند، از جمله تضمینهای کافی مبنی بر اینکه اینبار ایالات متحده واقعاً به توافق پایبند میماند.
#روشنگری
#ثامن
#اربعین
🆔@samen_abhar
🍀
☘
🌀 #پرسش_و_پاسخ(۱۹) | هدف عربستان از مذاکره با ایران چیست؟
🍃🌹🍃
🔻 عربستان که در حوزه میدانی نتوانسته به موفقیت دست یابد سعی دارد در مذاکره با ایران موضوع جنگ یمن را مدیریت کند.
🔹 عربستان که در حوزه میدانی در یمن کاری از پیش نبرده است سعی دارد با نزدیکی به ایران و در پای میز مذاکره به اهداف خود برسد و دستکم در مجامع بین المللی آبروداری کند.
🔸 به گفته کارشناسان مسائل منطقهای، ایران اصالتا از روابط با عربستان استقبال میکند. اما عربستان در صدد است که از این مسئله به عنوان یک امتیاز استفاده کند و به شکلی این مسئله به ضرر یمن باشد که ایران طبیعتاً زیر بار این مسئله نمیرود.
🔹 سعودیها پیش از این وعده داده بودند که جنگ با یمن را متوقف میکنند مشروط به این که تضمینهایی از انصارالله گرفته شود و ایران از طرف یمنی ها تعهداتی بدهد. اما ایران نمیتواند از طرف یمنیها تعهد دهد و بلکه همیشه عربستان را ترغیب کرده که با یمنیها وارد گفتو گو شود.
🔸 همچنین هیئت سعودی که در بغداد مذاکره میکرد قبول کرده بود که از درگیریها به ویژه در منطقه الحدیده کاسته شود و گفتو گو با انصارالله آغاز شود که این اتفاق نیفتاده است.
🔺 با توجه به اینکه سعودیها گاها به تعهدات خود عمل نکردهاند ایران برگزاری مذاکرات جدید را منوط به انجام تعهدات توسط عربستان کرده است.
#روشنگری
#ثامن
#امام_حسن
🆔@samen_abhar
🍀
7.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☘
🎥 روزمان را با قرآن آغاز کنیم/ ترتیل صفحه ۸ قرآن کریم ( آیات ۴۹ تا ۵۷ سوره مبارکه بقره)
🍃🌹🍃
🌺 پیامبر (ص) میفرمایند: «اَلقُرآنُ غِنًی لاغِنی دونَهُ وَ لا فَقرَ بَعدَهُ» قرآن، توانمندی است که هیچ توانی جایگزین آن نمیشود و پس از آن هیچ فقری باقی نمیماند. (تفسیرابی الفتوح ۱/۱۰)
🎙 استاد: مرحوم منشاوی
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
🆔 splus.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔rubika.ir/meyar_pb
🍀
🔴 بیداری غول فروخفته
✍ دکتر شعیب بهمن
⭕️ قفقاز در طول تاریخ بخش مهمی از خاک ایران بوده است که هنوز داغ جدایی آن بر دل بسیاری از ایرانیان باقی مانده و همچون زخمی التیام ناپذیر، روح ایرانی را میآزارد. اگر چه در حال حاضر ایران ادعای ارضی نسبت به این منطقه و کشورهای موجود در آن ندارد اما همچنان از وزن ژئوپلیتیکی، تاریخی و تمدنی بسیار بالایی در تحولات آن برخوردار است.
⭕️ سال گذشته هنگامی که جنگ ۴۴ روزه در قرهباغ رخ داد، بسیاری ایران را بزرگترین بازنده و شکستخورده آن جنگ تصور می کردند که البته در این تحلیل جای هیچ تردیدی وجود ندارد. با این حال از همان زمان بارها تذکر داده شد که ایران از قابلیت های بازیگری بسیار زیادی در قفقاز برخوردار است و در صورت تغییر سیاست های خود میتواند تمام معادلات را دگرگون کند.
⭕️ اینک کنشگری قدرتمندانه ایران در روزهای اخیر در منطقه قفقاز یک بار دیگر نشان داد که اگر این غول فروخفته برخیزد، میتواند آنچه را که دیگران خیال میکردند برای خود کاشتهاند، برداشت کند.
⭕️ تغییر سیاست ایران چند نتیجه مهم در بر دارد که باید از آنها به درستی حفاظت شود:
١. کارشکنی های جمهوری آذربایجان در تردد کامیونهای ایرانی از مسیر گوریس - کاپان کاملاً به ضرر این کشور تمام شد. باکو که تصور میکرد یک اهرم فشار جدید علیه ایران پیدا کرده، اینک با بینیازی ایران به این جاده مواجه شده است. این در حالیست که مشارکت ایران در ساخت مسیر جایگزین میتواند حضور و موقعیت تهران در مناطق جنوبی ارمنستان را به شدت تقویت کند. در واقع باکو در قعر چاهی افتاد که خود آن را حفر کرده بود. جمهوری آذربایجان با اتخاذ سیاست اشتباه علیه ایران باعث تغییر راهبردهای کلان تهران در منطقه شد.
٢. تقویت همکاریها بین ایران و ارمنستان میتواند موجب تقویت موضع ایروان شود که در یک سال گذشته در موقعیت نسبتا ضعیفی قرار داشت و ناگزیر به پذیرش خواسته های نامشروع باکو شده بود. از این پس ایروان با قدرت بیشتری در برابر زورگویی های باکو ایستادگی خواهد کرد.
٣. اتخاذ سیاست متوازن از سوی ایران در منطقه قفقاز بیش از همه به نفع منافع ملی و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران است. زیرا این سیاست از ترویج پانترکیسم و تجزیهطلبیهای قومی، حضور رژیم صهیونیستی و همچنین گروههای تروریستی در مرزهای شمالی ایران ممانعت به عمل می آورد.
۴. بازیگری فعال ایران در منطقه موجب شد که طرح ایجاد کریدور ترک یا برنامه هایی همچون ایجاد ترکستان بزرگ از سوی ترکیه و جمهوری آذربایجان با ناکامی جدی مواجه شود.
۵. اگرچه جمهوری اسلامی ایران خواهان برقراری روابط مطلوب با همه کشورها در منطقه است اما جمهوری آذربایجان باید بداند که دوران مدارای تهران با این کشور به پایان رسیده است. از این پس هر تحرک نابجای باکو در منطقه با پاسخ متقابل ایران مواجه خواهد شد. در نتیجه یا جمهوری آذربایجان باید به شکل معقول در منطقه رفتار کند یا با عواقب وخیم آن مواجه گردد.
⭕️ در این بین نباید از یاد برد که بیداری غول فروخفته ایران از یک سو نتیجه تلاش های یک ساله کارشناسان و پژوهشگران خیرخواه و ایراندوستی است که خواهان اتخاذ سیاستی متوازن در قفقاز بودند، و از سوی دیگر نتیجه شکست پانترکیسم آمیخته به تشیع در نهادهای تصمیم گیر در داخل کشور است.
⭕️ اقدامات کور باکو همچون تعطیل کردن دفتر نماینده رهبر انقلاب در باکو نیز در سطح کلان به ضرر خاندان سکولار علیاف تمام خواهد شد. زیرا این اقدام هم دینداران را در درون جمهوری آذربایجان تحریک خواهد کرد و هم موجب احیا و تقویت سیاستهای نهضتی جمهوری اسلامی ایران در آن کشور خواهد شد. از این پس هر اقدام نابخردانه باکو میتواند نتیجه ای عکس برای خاندان حاکم داشته باشد.
#ثامن
🆔@samen_abhar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☘
🌀 #صدای_ماندگار | روایت شهید باقری از رزمندههای لاغر با وزن سربی!
🍃🌹🍃
🌺 سخنرانی شهید حسن باقری برای اولین بار منتشر شد
🚨 تاریخ سند صوتی: عملیات رمضان ۲۸/۴/۱۳۶۱
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
🆔@samen_abhar
🍀
🌐 یک_خبر_یک_تحلیل:
🌍خبر:
🌍 رئیس جمهور: اولویت بعدی تنظیم بازار است/ خودم در جلسات حضور خواهم یافت.
🌐تحلیل:
🌍بالا رفتن قیمت اغلب کالا وخدمات دردوره هشت ساله دولتهای یازدهم و دوازدهم و عدم مسئولیت پذیری متولیان امر موجب دلسردی وناامیدی قاطبه مردم از عملکرد مسئولان اجرائی شده بود، که نتیجه آن کاهش محسوس مشارکت مردم در انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ شد.
🌍دولت سیزدهم آیت الله رئیسی با درک صحیح از مشکلات و نیازهای معیشتی مردم، با شعار دولت قوی مردمی پابه میدان گذاشت و از روزهای نخستین حضورشان در پاستور بااولویت بندی مسائل ومشکلات وبا دعوت از تمامی نخبگان،جریانات سیاسی و آحاد مردم کار و تلاش جهادی را در جهت گره گشائی از مشکلات کشور را آغاز کردند .
🌍طبقات محروم و متوسط جامعه که صاحبان اصلی انقلاب و کشور هستند امیدوارندبا دستور امروز رئیس جمهور محترم اسب سرکش تورم با دومقوله جهش در تولید و نظارت بر توزیع و کنترل قیمتها مهار شود .
🕪 سیدجعفرموسوی همپا
🆔@samen_abhar
☘
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل (۷۰)
🌀 خبر: رئیس جمهور به معاون اول خود ماموریت داد در قالب کارگروهی با حضور پیشکسوتان جهاد سازندگی و محرومیتزدایی در کشور و بسیج سازندگی، سازوکار و ساختارهای احیای ماموریتهای جهاد سازندگی با محوریت مردم در مدت بیست روز بررسی و تدوین کند.
🍃🌹🍃
🌐 تحلیل: فعالیتهای بی بدیل اقشار مختلف مردم در قالب گروههای جهادی در سالهای اخیر در مناطق محروم و اثرات مثبت این گروهها در محرومیت زدایی از چهره شهرها و روستاهای اقصی نقاط کشور و همچنین سابقه درخشان نیروهای جهادگر سابق در جهاد سازندگی دوران هشت سال دفاع مقدس و سالهای پس از آن بسیاری از مدیران دلسوز و در راس آن رییس محترم جمهور را برآن داشته تا ایده شکلگیری مجدد جهاد سازندگی را مطرح و به دنبال عملیاتی کردن آن باشند.
🌍 بیشک تشکیل مجدد جهاد سازندگی با تلفیقی از گروههای جهادی و ساختار موجود بسیج سازندگی که سالهاست با عملکرد نسبتا درخشان خود خلاء جهاد سازندگی را پرکرده بودند میتواند با عضویت در ساختار هیئت دولت امور مربوط به مناطق محروم را با سرعت بیشتر پیش برده وچهره محروم روستاها و شهرهای کم برخوردار را تغییر دهند.
✍ سیدجعفرموسوی همپا
#روشنگری
#ثامن
#امام_حسن
🆔@samen_abhar
🍀