6.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸
🎥 روزمان را با #قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۵۷۸ قرآن کریم شامل آیات ۲۰ تا آخر سوره مبارکه قیامه و آیات ۱ تا ۵ سوره انسان
🍃🌹🍃
🌺 امام علی (ع) میفرمایند: «اَفضَلُ الذِّکرِ القُرآنُ بِهِ تُشرَحُ الصُّدورِ وَ تَستَنیرُ السَّرائِرِ» برترین ذکر، قرآن است، به وسیله آن سینهها گشوده و پوشیدهها روشن شود. (شرح غررالحکم ۲/۴۵)
🎙 استاد پرهیزگار
https://eitaa.com/samen_lorestan1401
🇮🇷🇵🇸
🔰 ایران و جهان در روزی که گذشت
🍃🌹🍃
🔹سران سه قوه به همراه اعضای هیات دولت برای حل مشکلات مردم با هم گفتوگو کردند
🔹رئیس سازمان انرژی اتمی: در مذاکرات اخیر اصل حرف اروپاییها این بود که تحریمها دست آمریکاست
اروپاییها گفتند خودشان تکلیفشان را نمیدانند و باید صبر کنند ببینند آمریکا چه تصمیمی میگیرد
🔹ایزدخواه، نماینده مجلس: گزارش مرکز پژوهشها؛ با FATF از چاله در میآییم و به چاه میافتیم
🔹مهدی نصیری آزاد شد
🔹ترامپ تمامی کمکهای مالی آمریکا به آفریقای جنوبی را تعلیق کرد
🔹مصر: قاهره توان بازسازی غزه را بدون خروج فلسطینیها دارد
🔹 مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار آیتالله خامنهای:ادعای هماهنگی قدم به قدم دکتر ظریف با رهبر انقلاب در مذاکرات برجام نادرست است
🔹مهسا قربانی، داور زن ایرانی پس از ۴۰روز بازداشت در دانمارک، آزاد شد
🔹هشدار به مشتریان بانکی:تبلیغات فضای مجازی درخصوص اعطای وام با اهداف کلاهبرداری و پولشویی است
🔹دیدار نمایندگان رهبر انقلاب با جانبازان به مناسبت روز جانباز
🔹برخورد حدود ۱۰۰خودرو در بزرگراهی در چین بهدلیل مِه شدید و یخزدگی جادهها
🔹ترکیه دو پایگاه نظامی در سوریه احداث خواهد کرد
🔹تغییر مسیر هواپیمای نتانیاهو از بیم بازداشت
🔹واکنش وزارت کشور به برگزاری تجمعات:تجمعات باید بر رویههای قانونی باشد، این تجمعاتی هم که برگزار شد به لحاظ تعداد، خیلی قابل توجه نبود، اما در فضای رسانهای بازتاب زیادی پیدا کرد
🔹سرباز انگلیسی به اتهام جاسوسی برای ایران به زندان محکوم شد
🔹ایلان ماسک: شیوع کرونا کار آمریکا بود
https://eitaa.com/samen_lorestan1401
🇮🇷🇵🇸
#تقویم_تاریخ
🔰در چنین روزی...
🍃🌹🍃
🔹سال ۱۲۷۳
آیت الله میرزا حسن شیرازی مرجع بزرگ تقلید و قهرمان جنبش تنباكو دیده از جهان فروبست.
🔹سال ۱۲۹۶
همزمان با جریان جنگ جهانی اول، روزنامه ی رعد با مدیریت سید ضیاء الدین طباطبایی كه به طرفداری از متفقین مشهور بود، نوشت: روزانه به طور متوسط ۳۶ تن در تهران بر اثر فقر و قحطی جان می سپارند.
🔹سال ۱۳۵۶
۳۳ تن از دانشجویان هندی به جرم برپایی تظاهرات علیه محمدرضا پهلوی در برابر سفارت ایران در دهلی نو و كنسولگری ایران در بمبئی به وسیله ی پلیس هند دستگیر شدند.
🔹سال ۱۳۵۷
امام خمینی (ره) از مردم خواستند تا با تظاهرات آرام و از طریق مطبوعات، نظر خود را دربارهی دولت بازرگان اعلام نمایند
آیتالله گلپایگانی با صدور پیامی خطاب به ارتش، از فرماندهان نظامی خواست تا از رویارویی با انقلاب اسلامی بپرهیزند
مجلس شورای ملی طرح پیشنهادی شاپور بختیار نخست وزیر وقت را برای انحلال سازمان اطلاعات و امنیت كشور(ساواك) تصویب كرد.
با اعلام تشکیل دولت موقت، آمریکا در واکنش به این موضوع از بختیار حمایت کرد
🔹سال ۱۳۷۵
زلزله ای با قدرت ۶٫۷ درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ناحیهی كوهستانی گرمخان را در منطقه ی بجنورد لرزاند كه سبب تلفات و خسارات مالی فراوانی شد. در این زمین لرزه ۸۴ تن كشته شدند و به بیش از ۱۷۰ روستا آسیب رسید و سه روستای ناوه، قزل قان و شیخ ۱۰۰ درصد تخریب شدند.
#عید_انقلاب | #فجر_مقاومت
#دهه_فجر
https://eitaa.com/samen_lorestan1401
🇮🇷🇵🇸
🔰رشد تولید ناخالص داخلی ایران بعد از انقلاب اسلامی
🍃🌹🍃
🔹از ۹۰ میلیارد دلار در سال ۱۳۵۷ تا ۴۰۱.۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳
🔹طبق آمارهای بانک جهانی، تولید ناخالص داخلی (GDP) ایران در سال ۱۳۵۷، یعنی اولین سال انقلاب، حدود ۹۰ میلیارد دلار بوده است. اما این رقم در سال ۲۰۲۳ به ۴۰۱.۵ میلیارد دلار رسیده است.
🔹این رشد بیش از ۴.۴ برابری در شرایطی محقق شده که ایران طی این سالها با چالشهای بزرگی مانند جنگ تحمیلی، تحریمهای بینالمللی و محدودیتهای اقتصادی روبهرو بوده است.
🔹همچنین سهم ایران از اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۳ به ۰.۳۸ درصد رسیده است که با توجه به فشارهای خارجی و محدودیتهای صادرات نفت، نشاندهنده توانمندیهای اقتصادی کشور در حفظ جایگاه خود در اقتصاد جهانی است.
🔹نکات کلیدی:
سال ۱۳۵۷: GDP ایران ۹۰ میلیارد دلار
سال ۲۰۲۳: GDP ایران ۴۰۱.۵ میلیارد دلار
رشد بیش از ۴.۴ برابر در ۴۴ سال
🔹این ارقام نشان میدهد که با وجود تمامی فشارها، ایران توانسته است در حوزه اقتصادی پیشرفت کند و تولید ناخالص داخلی خود را به سطح قابلتوجهی برساند.
#دهه_فجر | #فجر_مقاومت
#بهار_انقلاب
https://eitaa.com/samen_lorestan1401
🇮🇷🇵🇸
#یادداشت
🔰 چند روایت از اقتصاد پهلوی (۱)
1⃣ بخش اول
🍃🌹🍃
🔹 بیش از ۴۵ سال از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد؛ انقلابی که با شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» و با حمایت میلیونها ایرانی به پیروزی رسید. از همان ماههای ابتدایی پیروزی انقلاب، کشور ایران در بسیاری از حوزهها و مسائل با تحولی عظیم مواجه شد؛ کشوری که در دوران طاغوت به جرئت یکی از مستعمرهها و کشورهای تحت فرمان غرب، به ویژه آمریکا بود، به کشوری مستقل و امید همه آزادیخواهان جهان تبدیل شد. این تغییر در بسیاری از حوزههای فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی و... نیز ملموس بود. با این حال، به واسطه وابستگی اقتصادی رژیم پهلوی به غرب و #آمریکا و اتکای #اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی عملاً ایجاد استقلال اقتصادی در کوتاهمدت ممکن نبود. پس از پیروزی انقلاب و آغاز ایجاد تغییرات اقتصادی در سال ۱۳۵۹ و با آغاز جنگ تحمیلی هشت ساله عملاً بسیاری از اصلاحات و اقدامات اقتصادی در شرف آغاز نیمهکاره ماند. با این حال، شاید برخی از روایتهای ناصحیح و دروغین از وضعیت اقتصادی ایران در سالهای پیش از پیروزی انقلاب سبب شده است برای نسلی که آن روزها را درک نکردهاند، شائبههایی ایجاد شود. شاید بهترین روایت از وضعیت اقتصادی ایران در آن سالها را باید میان نوشتهها، روایتها، اسناد و اصطلاحاً واقعیتهای میدانی آن روزها جستوجو کرد. کسانی که آن دوران را به یاد دارند، زاغهنشینی و کپرنشینی، بیکاری، وضعیت بهداشتی و زندگی جاری شهروندان، اختلاف شدید طبقاتی و... را به یاد دارند؛ اما شاید غلبه روایتهای اشتباه و دروغین سبب شده برخی از نسل جوان یا کسانی که آن ایام را درک نکردهاند، شناختی از شرایط سخت و سیاه آن سالها نداشته باشند. در این نوشته سعی کردهام به چند روایت از گفتهها و نوشتههای سردمداران و مسئولان حکومت پهلوی و رسانهها که تصویر دقیقتری از شرایط آن روزها ارائه دادهاند، اشاره کنم.
۱. تبدیل کشاورز به دستفروش
«ابوالحسن بهنیا» که در دوران رژیم پهلوی سمتهایی، چون وزیر راه و مدیرعامل بانک رهنی ایران و البته مدیران سازمان برنامه را برعهده داشته است، درباره کاهش تولیدات کشاورزی میگوید: «میتوان ریشههای کاهش سطح تولید کشاورزی در ایران را در علاقه به صنعتی شدن کشور جستوجو کرد. نتیجه این علاقه این شد که کارگرها توانستند به شهرها بیایند و دستمزدهای بیشتری نسبت به روستا بگیرند و البته به تدریج دهها و روستاها خالی شدند. ما یک زمانی در محصولاتی، مانند گندم خودکفا بودیم؛ اما از آنجا که روستاها خالی شده و دولت بیتوجه قیمتی را برای خرید گندم تعیین میکند که هیچ تناسبی با قیمتهای جهانی ندارد وضعیت اینگونه شده است. خود ما روستایی در آذربایجان داشتیم که جوانانی که آنجا کار میکردند به تهران آمدند و دست فروش و دلال شدند.»
#پهلوی_بدون_روتوش
https://eitaa.com/samen_lorestan1401
🇮🇷🇵🇸
🔰 مذاکرات هستهای همچنان بر عهدهٔ وزارت خارجه
🍃🌹🍃
🗣وزارت خارجه:
🔹هیچ تغییری در وضعیت مدیریت پروندهٔ هستهای ایجاد نشده است.
🔸مسئولیت انجام گفتوگوها و مذاکرات در موضوع #هستهای همچون گذشته بر عهدهٔ وزارت امور خارجه است و این امر تحت مدیریت وزیر محترم توسط معاونتهای سیاسی و حقوقی بینالمللی انجام میشود.
https://eitaa.com/samen_lorestan1401
6.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸
🔰مروری بر مهمترین وقایع ۱۶ بهمن سال ۱۳۵۷
🍃🌹🍃
🔹 ۱۶ بهمن سال ۱۳۵۷ خبرنگاران داخلی و خارجی، گروه های مختلف مردم و جمعی از نزدیکان امام (ره) در سالن مدرسه علوی اجتماع کردند و امام خمینی (ره) مهدی بازرگان را برای سمت نخست وزیری دولت موقت انتخاب کردند.
#دهه_فجر | #فجر_مقاومت
#بهار_انقلاب
https://eitaa.com/samen_lorestan1401
episode1.mp3
6.9M
🇮🇷🇵🇸
#رادیو_ثامن
🔰 شمارش معکوس سقوط پهلوی
1⃣ قسمت اول
🍃🌹🍃
🔹موضوع: جرقههای پیدایش انقلاب
#دهه_فجر | #فجر_مقاومت
#بهار_انقلاب
https://eitaa.com/samen_lorestan1401
🇮🇷🇵🇸
#یادداشت
🔰 چند روایت از اقتصاد پهلوی (۳)
3⃣ بخش سوم
🍃🌹🍃
۴. فساد اطرافیان و سکوت پهلوی
«مجید مجیدی» که در رژیم پهلوی و طی دهه ۵۰ مسئولیتهایی، چون وزارت کار و ریاست سازمان برنامه را برعهده داشت، میگوید: «سال ۱۳۵۳ بود که برای ارائه گزارش بودجه نزد شاه رفتم. بعد از اینکه شاه با اصول بودجه موافقت کرد، داشتم از اتاق بیرون میآمدم که شاه گفت بنشین کارت دارم. میخواهم در تشکیلات سیاسی مملکت تغییراتی ایجاد کنم، فکر کردیم باید یک سیستمی به وجود بیاوریم که انتقاد از داخل خودش باشد و سیستم مرتب خودش را اصلاح و بهتر کند. احساس کردم شاه میخواهد صحبت از حزب واحد کند. همانجا به شاه گفتم: قربان فکر نمیکنم مسئله مملکت این باشد. مسئله این است که مردم آنطور که باید و شاید به اقدامات و تصمیمات دولت اعتماد ندارند و علت اصلی آن هم فساد است اگر با فساد مقابله کنیم مردم خیلی بیشتر راضی میشوند تا اینکه بیاییم و سیستم چند حزبی را تبدیل به یک حزبی کنیم. شاه از حرفهای من خوشش نیامد و گفت: منظورت از فساد چیست.
گفتم عدهای که نزدیک دولت، دربار، خانواده سلطنتی هستند، بهرهگیریهایی در کار و فعالیتشان میکنند که منطقی نیست. حتی برای شاه مثال زدم که وقتی یک قراردادی امضا میشود یا طرحی اجرا میشود، بین ۵ تا ۱۰ درصد و بعضی مواقع بیشتر از مبلغ از این قرارداد گیر فردی بیاید که واسطه یا دلال انجام این طرح بوده و این کار صحیح نیست و باعث میشود مردم از دیدن میلیونر شدن یک شبه برخی افراد عصبانی شوند.
شاه گفت: آیا آن کارمند دولتی که رشوه میگیرد آن فساد نیست؟ گفتم: چرا قربان آن هم فساد است؛ ولی مسئله این است که متوسط حقوق کارمندان دولت ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان است، در شرایطی که اجارهخانه کمتر از هزار تومن نیست طبیعی است که کارمند دولت میرود دنبال درآمدهای دیگر.»
۵. پیچیدن بوی تریاک و تعفن در سطح شهر
«اشپیگل» در سال ۱۹۵۲ میلادی و در شماره ۳۴ خود گزارشی تحلیلی و میدانی از ایران ارائه داده و مینویسد: «از صدها کلبه پر از شپش و فقیرانه منطقه ۱۰ تهران واقع در جنوب شهر، هر شب بوی تریاک به بیرون میخزد و با بوی نفرتانگیز جویهای شهر مخلوط میشود. وضعیت آب آشامیدنی، دفع زباله و کانالهای پایتخت میلیوننفری ایران بدینگونه است. آب این جویها بوی ادرار میدهد، زبالهها بهشدت فاسد شدهاند و تعفن حاصل از مدفوع و فضولات انسانی و حیوانی، مشام را آزار میدهد...، تخمین زده میشود که دوسوم مردم ایران، تریاک مصرف میکنند...، بیماری سل، پیامد نوعی بهرهکشی عمومی و بیرحمانه از نیروهای کار است. کودکان ۵ ساله و زنان جوان و ۳۰ ساله مانند پیرزنانی فرتوت و بدون دندان میشوند و شمار بالایی از کارگران، غالباً ده تا دوازده ساعت از روز را در فضاهای بدون نور کارگاهها و کاروانسراهایی که قالیبافی نام دارند کار میکنند.»
۶. یک اتاق برای چند خانواده
افزایش چند برابری قیمت نفت ایران در دهه ۵۰ تأثیر مثبتی بر سطح رفاه مردم نگذاشته است. روستاییان که با فقر دست و پنجه نرم میکردند و با رؤیای دستیابی به زندگی بهتر به سمت شهرها روان شده بودند، پس از رسیدن به تهران با مشکل مسکن مواجه و گرفتار بلایی دیگر، یعنی زاغهنشینی شدند. کارگران وضع مناسبی نداشتند و در بدبختی بهسر میبردند. اوضاع مسکن در ایران دهه ۵۰ بسیار وخیم بود. براساس بررسیهای «یرواند آبراهامیان» تاریخنگار ایرانی ارمنیتبار و نویسنده کتاب ایران بین دو انقلاب، «از سال ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۵ درصد خانوادههای شهری که در یک اتاق زندگی میکردند از ۳۶ به ۴۳ [درصد]رسید؛ به نحوی که در آستانه انقلاب، ۴۲ درصد از خانوادههای تهرانی مسکن مناسبی نداشتند.»
#پهلوی_بدون_روتوش
https://eitaa.com/samen_lorestan1401