هدایت شده از 🇮🇷 کانال رسمی حامد سبزی پور 🇮🇷
شهادت امام حسین(ع) تا حدودی اسرار را بر ملا کرد ولی اسارت امام سجاد(ع) پرده تزویر و ریاکاری را از چهره بنیامیه بالا زد، و عدم پایبندی آنان به تعهدهای و دینی اخلاقی و رسوائیها و فجایع آنها را روشن ساخت.
امام سجاد(ع) را در حالی که غل و زنجیر بر گردن وی نهاده بودند، به قصر یزید وارد نمودند. او اسیری سرافراز و آزاده بود که شکنجه غل جامعه نتوانست وی را به تسلیم وا دارد و در اولین گام به هنگام ورود به مجلس یزید در حالی که یزید به شعر حصینبن حمام مرّی تمثل جسته و به شادی پرداخته بود فرمود: «برای تو قرآن از شعر سزاوارتر است: «ما أصاب من مصیبة فی الارض و لا فی أنفسکم الاّ فی کتابٍ من قبل أن نبرأها انَّ ذلک علی الله یسیر. لکیلا تأسوا علی مافاتکم و لاتفرحوا بما اتاکم و الله لایحبُّ کلَّ مختالٍ فخورٍ»؛ هیچ مصیبتی نه در زمین و نه در نفسهای شما (به شما) نرسد، مگر آنکه پیش از آنکه آنرا پدید آوریم، در کتابی است. این بر خدا آسان است. تا بر آنچه از دست شما رفته اندوهگین نشوید و به (سبب) آنچه به شما داده است شادمانی نکنید، و خدا هیچ خودپسند فخرفروشی را دوست ندارد.
استدلال قرآنی سید عابدان، چون پتکی بود که بر سر یزید خودپسند فخرفروش فرود آمد. او سخت خشم گرفت و گفت: پدرت خویشاوندی را برید و حق مرا ندیده گرفت و بر سر قدرت با من به ستیز برخاست. خدا با او آن کرد که دیدی.
امام سجاد(ع) به تمسک به آیه قرآن جواب وی را داد و افزود: ای پسر معاویه و هند و صخر، پیش از آنکه تو به دنیا بیایی، پیغمبری و حکومت از آن پدر و نیاکان من بوده است. در روز بدر و احد و احزاب، پرچم رسول خدا در دست پدر من بود و در همان نبردها پدر تو و جد تو پرچم کافران را در دست داشتند.
آنگاه فرمود: ای یزید اگر میدانستی چه کردهای و بر سر پدر و برادر و عموزادهها و خاندان من چه آوردهای به کوهها میگریختی و بر ریگها میخوابیدی و ناله سر میدادی. سر پدرم حسین فرزند علی(ع) پسر فاطمه (س) که ودیعت رسول خدا است، بر در شهر شما آویزان است؟ روز قیامت که مردمان جمع شوند، تو جز خواری و پشیمانی نخواهی داشت.
* شناخت، لازمه مبارزه با حاکمان اموی
مبارزه با ستم و ستمپیشگان و دفاع از حق مظلومان ازجمله مشخصههای رهبران آسمانی است. این ویژگی در سیره تمامی پیشوایان شیعه وجود داشته و آنان در اینراه رنجهای فراوانی را به جان خریدند. امام علیبن الحسین(ع) نیز همچون دیگر مصلحان آسمانی لحظهای در راه مبارزه با ستم و گناه از پای ننشست و در مقابل هیچ ستمگری کرنش نکرد. او در عصر اسارت بهخوبی ثابت کرد که میتوان حتی در مقابل ستمپیشگانی چون ابن زیاد و یزید که حتّی از ریختن خون چون حسین، ریحانه رسول، ابایی ندارند، ایستاد و حتی کلمهای که رنگ ذلّت داشته باشد بر زبان نراند.
اولین رویارویی و برخورد زین العابدین(ع) با حاکمان اموی پس از واقعه کربلا، برخورد و گفتگوی امام با پسر زیاد حاکم خیرهسر کوفه بود. وقتی اسیران آل محمد(ص) را وارد کاخ ابن زیاد نمودند، عبیداللهبن زیاد از نام او پرسید. فرمود من علی فرزند حسینم. ابن زیاد گفت: مگر خداوند علیبن الحسین را نکشت؟ امام سجاد(ع) فرمود: برادری داشتم که مردم او را کشتند. پسر زیاد گفت: خداوند او کشت، امام(ع) فرمود: «الله یتوفی الانفس حین موتها». استدلال امام(ع) اشاره به این بوده که آنها برادرش را کشتند و خداوند او را قبض روح کرد.
ابن زیاد که مست غرور و کینه بود از این حرکت استدلالی سیّد عارفان درمانده گشت و سخت خشم گرفت و دستور داد تا او را بکشند. این منطق آنان بود که هر کس در مقابل آنان با شجاعت به افکار و پندارهای ناروای آنان پاسخ گوید و نقد کند، تهدید به مرگ شود. ولی پسر مرجانه میبایست دریابد که علیبن الحسین(ع) چون آنها نبود که با یک خروش، خویش را ببازد. او با قاطعیت و شجاعت تمام در پاسخ ابن زیاد فرمود: «أ بالقتل تُهِدّدنی؟ أما علمت انّ القتلَ لَنا عادةً و کرامتنا الشَّهادة»؛ آیا من را از مرگ میترسانی؟ مگر نمیدانی شهادت میراث کرامت و افتخار ماست.
نکته مهمی که در این گفتگو به چشم میخورد اولاً قاطعیت و شجاعت و روحیه شهادتطلبی امام سجاد(ع) است و دیگر آگاهی کامل امام سجاد(ع) به نوع پشتوانه فکری حکومت امویان. در جوامع بشری، حکومتها هر اندازه که توانمند و مقتدر باشند، بیشک نیازمند پشتوانه فلسفی و عقیدتیاند تا تکیهگاه نظام سیاسی و اقتصادی آنان بوده و توجیهگر رفتار و مواضع آنها باشد. این پشتوانه فکری بر حسب تفاوت جامعهها مختلف است. بنیامیه نیز برای تخدیر افکار مردم و رام ساختن آنان شگردهای زیادی داشتند که یکی از راهکارهای اساسی آنان جبرگرایی بود. در برابر هر کاری تلقین مینمودند که این کار خدا بود که اینگونه نمیشد و اگر مصلحت خدایی ایجاب نمیکرد اینگونهشد. و این خود یکی از حربههای سیاسی آنان برای ظلم و جنایت بود. امام علیبن الحسین(ع) با وقوف
هدایت شده از 🇮🇷 کانال رسمی حامد سبزی پور 🇮🇷
و آگاهی کامل به این نیرنگ سیاسی امویان، هم در کاخ ابن زیاد و هم در قصر یزید در شام، به مبارزه با این پندار فکری امویان پرداخت و آنرا نشانه رفت و با استدلال به آیات قرآن آنرا مورد حمله قرار داد.
* رهبران راستین اسلام موظف به هدایتند
شام از هنگامی که به قلمرو مسلمانان درآمد، تا عصر امام سجاد(ع) تنها حاکمان و فرمانروایان طائفه بنیامیه را در خود دیده بود. مردم این سرزمین نه محضر پیامبر(ص) را درک کرده بودند و نه روش اصحاب صالح آنحضرت را. شامیان، اسلام را در چهره امویان دیده بودند و تنها آنان را بازماندگان و خاندان پیامبر میدانستند. در عصر حکومت و فرمانروایی چهل ساله معاویه بر دیار شام، بر این نکته همت شده بود که مردم شام را در جهل و بیخبری نگاه دارند.
ازاینرو آنان بر خلاف کوفیان تنها همین را میدانستند که فردی خارجی به نام «حسین» بر امیرالمؤمنین یزید!!! شوریده و توسط سپاه خلیفه به قتل رسید و خاندان وی به اسارت گرفته شدند. ازاینرو شهر را آراسته و جشن گرفته بودند.
علیبن الحسین(ع) در حالی که غل جامعه برگردن وی آویخته و دست او را با زنجیر بسته بودند، وارد آن شهر کردند. امام محمد باقر(ع) از پدرش علیبن الحسین(ع) روایت میکند که حضرت فرمود: «من را بر شتری که عریان بود و جهازی نداشت سوار کردند و سر مقدس پدرم حسین را بر نیزهای نصب نموده بودند... با این وضع وارد دمشق شدیم».
وظیفه خطیری که بر دوش امام سجاد(ع) بود آن بود که در این شهر با چنین وضعی که به خود گرفته بود، خاندان وحی و اهل بیت عصمت که عدل قرآن بودند را به شامیان بیخبر بشناساند تا مردم رهبران حقیقی اسلام را دریابند. شناساندن این امر کاری بود که باید انجام میشد، بهویژه که رخدادهای بعد از پیامبر(ص) سبب خاموش شدن خاندان رسول خدا(ص) در صحنه سیاست شده بود. امام زینالعابدین(ع) در شام به این امر همت گمارد، هم در برخوردهای شخصی که در بین راه و در شام پیش آمد و هم در خطبه معروفش در مسجد اموی شام به معرفی اهل بیت(ع) پرداخت
* خطبهای همراه با اوج موفقیت در شام
حساسترین سخنان امام سجاد(ع) که در طول اقامت در شام ایراد شده است و تحولی عظیم در محیط سیاسی شام و بینش مردم نسبت به دستگاه اموی ایجاد کرد و معادلات یزید را برهم زد و خطمشی او را نسبت به اهل بیت کاملا تغییر داد، خطبهای است که آنحضرت در جمع مردم و رجال سیاسی و دینی شام ایراد کرد. این خطبه در مسجد جامع دمشق ایراد شده و از حوادثی که در کاخ یزید رخ داده و سخنانی که در محفل خصوصیتر وی رد و بدل شده جداست.
این خطبه را باید اوج موفقیت امام سجاد(ع) در رسالت تبلیغ عاشورا و تداوم خط شهیدان کربلا دانست. اگر این خطبه ایراد نشده بود، چهبسا ماهیت نهضت حسینی برای سالیان دراز و یا برای همیشه بر اهل اسلام مخفی میماند.
* بازتاب خطبه حضرت در شام
خطبه تاریخی امام سجاد(ع) تأثیر عمیقی بر مردم شام بر جا گذاشت. پس از این خطبه، مردم گریه و شیون میکردند. مردم حاضر در مسجد که از بزرگان شهر و ارکان حکومت یزید هم جزوشان بودند، بهشدت تحت تأثیر این بیانات قرار گرفتند و زمینه بیداری آنان فراهم شد. در همان مجلس عدهای زبان به اعتراض گشودند و وقتی یزید خواست نماز بگزارد، عدهای با او نماز نخواندند و پراکنده شدند. بهعلاوه، وضع عمومی شهر بهگونهای شد که یزید به ناچار در مقابل درخواست بازماندگان حادثه کربلا که میخواستند برای مصائب امام حسین(ع) عزاداری کنند، تسلیم شد و جایی را به نام «دارالحجاره» برای آنها اختصاص داد و آنها هفت روز به اقامه ماتم پرداختند. ذکر امام حسین(ع) کمکم همه شهر را فرا گرفت، تا جایی که یزید قرآنرا به قسمتهای کوچک تقسیم کرد و بین مردم توزیع کرد تا قرآن بخوانند و توجهشان از حسین(ع) منصرف شود، ولی هیچچیز نمیتوانست آنها را منصرف سازد. یزید که اوضاع را نامناسب دید تصمیم به انتقال کاروان اسرا به مدینه گرفت. از دیگر آثار این خطبه این بود که یزید در رفتار خود با اهل بیت و بهویژه امام زینالعابدین(ع) تجدید نظر کرد. او که در ابتدا تصمیم داشت سر مبارک حضرت سیدالشهدا(ع) را تا چهل روز بر بالای مناره مسجد جامع شهر نگه دارد، دستور داد آنرا پایین آورند و با احترام کامل به قصر ببرند.
ثانیاً محل سکونت اهل بیت را عوض کرد و به آنها محبت کرد.
ثالثاً گناه قتل سیدالشهدا را به گردن ابن زیاد انداخت و او را لعن و نفرین کرد و گفت: «اگر من بودم، هرگز حسین را نمیکشتم.» البته همه این حرفها منافقانه بود و با هدف کنترل اوضاع اجتماعی؛ چراکه وقتی ابن زیاد به دمشق آمد، یزید او را احترام کرد و کنار دست راست خود نشاند و با او شراب خورد.
واقعه دیگری که در مسجد اموی گزارش شده، مربوط است به یکی از علمای یهودی که بعد از شنیدن خطبه امام سجاد(ع) و دانستن اینکه او از اولاد رسول خداست، بهشدت به یزید اعتراض کرد و یزید خشمگین شد و دستور دا
هدایت شده از 🇮🇷 کانال رسمی حامد سبزی پور 🇮🇷
د او را کتک بزنند.
* افشاگری بر ضد امویان و زمامداران ناصالح
امام سجاد(ع) در هر زمان و مکانی که فرصتی دست میداد، از جنایات اموی پرده برمی داشت و اعمال ناشایست آنان را نکوهش میکرد و از ابراز تنفر از امویان باکی نداشت.
نافعبن جبیر در مدح معاویه گفت: معاویه کسی بود که از روی بردباری سکوت میکرد و از روی دانش سخن میگفت، ولی امام سجاد(ع) فرمود: نافع دروغ میگوید، معاویه کسی بود که قدرت و انحصارطلبی او را ساکت میکرد و سرمستی و شادمانی او را به سخن می اورد
🔴 نقش #سازمان_جاسوسی_یهود در متلاشی کردن لشکر امام حسن مجتبی علیه السلام
🔰 بخش ششم
🔷 خبر فرار عبیدالله به سرعتی همچون باد در میان سپاه پیچید! تأمل در اینکه چگونه این خبر و اخبار مأیوسکنندهی دیگر در زمانی کوتاه با چنین سرعتی در همهجا منتشر میشود، لایههای پنهان سازمانی قدیمی را روشن میکند؛ سازمانی مخفی و خزنده که بسیار کم مورد توجه مطالعه و شناسایی قرار گرفته است: سازمان امنیتی و جاسوسی معاویه.
🔷 مخاطبان محترم #خیمه_گاه_ولایت؛ همانطور که مستحضرید، قبلا درمورد نقش یهود در شهادت امامان معصوم علیه السلام مطالب زیادی منتشر کردم. اگر به سیستم امنیتی و سیاسی و حکومتی معاویه بپردازیم، نقش نفوذیان یهود را پر رنگ خواهیم دید.
🔰 اما درمورد سازمان امنیتی و جاسوسی معاویه:
🔷 پیشینهی این سازمان را باید در قوت و قدرت تاریخی یهود جستوجو نمود. سازمان جاسوسی یهود در صدر اسلام بسیار با دقت و ظرافت عمل میکرد. این مسأله که پس از شهادت پیامبر (ص) دیگر سخنی از منافقین نیست، نشانه آشکاری است که این سازمان تصمیم به پنهان کردن نیروهایش و نفوذ دادن آنها دارد.
🔷 این، همان سازمانی است که معاویه را بر سر کار میآورد و با کمکهایی که میرساند، او را تا این مرتبه ارتقا میدهد. اکنون همین سازمان در اختیار معاویه است تا او را در رسیدن به اهدافش کمک کند.
🔷 از ویژگیهای شبکه مخفی این است که نیازی به نیروی انسانی فراوان ندارد. پنجاه نفر نیروی مخفی برای از بین بردن یک لشکر کافی است.
🔷 معاویه در زمان عثمان بن عفان خلیفه سوم، ساختار سازمانِ امنیتی و اطلاعاتی و جاسوسی کوفه را ایجاد کرده بود. نیروهای او هر چند کم اما با قوت مشغول به فعالیت بودند؛ نیروهایی که در ظاهر هیچ ارتباطی با معاویه ندارند، اما در باطن دستورات او را مو به مو عمل میکنند. ولید بن عقبه، اشعث بن قیس و دیگرانی که در کوفه دارای جایگاه اجتماعیاند، از اعضای این سازمان محسوب میشوند.
🔷 اشعث در ظاهر نیروی امیرالمؤمنین علی علیه السلام است؛ ولی در باطن زمینهساز برنامههای معاویه است. اشعث فرمانده لشکر حضرت علی علیه السلام است و اجازهی عبور دارد. پس بنابراین میتواند ابنملجم را در صف اول نماز جماعت پشتسر امیرالمومنین جای دهد و هیچکس نمیتواند به او اعتراض کند و یا حتی او را متهم نماید، زیرا بهصورت علنی این کار را انجام نداده است.
♻️ نکته بسیار مهم و حائز اهمیت این این که یهود برای پیاده سازی برنامههای خود و اجرای اهداف خود، از صدر اسلام و حتی قبلتر از آن تا به همین امروز فعال است. میتوانید هشتگ #یهود را در کانال خیمهگاه ولایت سرچ کنید و مطالب ما را مطالعه کنید تا به عرض بنده پی ببرید.
⛔️ کپی این مطلب با ذکر منبع و لینک کانال خیمهگاه ولایت مجاز است.
#از_تاریخ_عبرت_بگیریم
✍ ادامه دارد...
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔴 گرما، #اسپری_فلفل و بازداشت! سهم زائرین علی بن موسی الرضا(علیه السلام)
🔹️ آقایان وزرای کشور و راهومسکن؛ بابت ماجرای #قطار_مشهد_اهواز از مردم #خوزستان و #دزفول عذرخواهی کنید!
🔸️شرح ماجرا: کولرهای چندین سالن قطار #مشهد به #اهواز، (شماره ۱۸۱، روز سهشنبه) خراب بوده و از ساعت ۶صبح تا ۱۰شب مسافران که عموماً زائر بودند تحت فشار گرما دچار مشکلاتی شدند.
🔹️اعتراض بچههای کاروان زیارتی دزفول و خوزستان با بیاعتنایی رئیس قطار مواجه شد و چندین نفر دچار گرمازدگی شدند. وقتی ماجرا را به شرکتی که بلیطها را از آنجا تهیه کرده بودند اطلاع دادند، متوجه شدند رئیس قطار هیچگونه اطلاعی از وضعیت کولرهای کوپهها به شرکت مذکور هم نداده!
🔸️رئیس قطار وقتی با اعتراض مسافران روبرو میشود میگوید: "این کار را نمیکنم(اطلاع رسانی به شرکت) هر غلطی میکنید بکنید!"
با این جمله فضای بحث تند شده اما بحث مدیریت میشود و بالاخره کجدار و مریز حرکت ادامه دارد و کولر برخی کوپهها وسط راه تعمیر میشود ولی کماکان مشکل باقی است.
🔹️متاسفانه در ایستگاه بیشه، تعدادی مامور پلیس به قصد بازداشت برخی زوارِ معترض، وارد قطار شدند. بعد از مقاومت مسافرین، یکی از مامورین، داخل سالن اسپری فلفل میزند! یکی از مسئولین کاروان زیارتی دزفول، آقای دکتر حاجی خلف(مسئول جلسات قرآن دزفول، جانباز و آزاده) بیهوش میشود!
🔸️فضای ۴،۵سالن(هر سالن چندین کوپه دارد) مسموم می شود و چندین مسافر دیگر بیهوش و دچار مشکل می شوند. برخی جانباز بوده و برخی بیماری آسم داشتند. برخی را با آمبولانس به اورژانس اعزام کرده و برخی را سرپا مداوا میکنند.
🔹مجدد در ایستگاه اندیمشک، ۴۰، ۵۰ مامور وارد شده و ۵،۶ نفر از مسئولین کاروان زیارتی دزفول را دستگیر کرده و چندین ساعت در کلانتری نگه داشتند! هم گرما را چشیدند، هم اسپری فلفل و هم بازداشت!
🔸این مدل برخورد با مردم عادی و زوار علی بن موسی رضا(علیهالسلام) واقعاً نوبر است. وزیر راه و مسکن و وزیر کشور باید پاسخگوی این حادثه باشند.
🔹متاسفانه مسیر #راهآهن_جنوب با مشکلات عدیدهای مواجه است. کمبود قطار، فرسودگی واگنها، فرسودگی ریل، کمبود امکانات و ... بارها رسانهای شده است اما هیچ قدمی برداشته نمیشود. این خط مسیر میلیونها زائر (چه از عراق به مشهد، چه ایران به عراق) هست و پاسخگوی نیاز استان ۵میلیونی نیست!
✅ #داود_مدرسی_یان:
🔥غدیر یا دموکراسی؟!
🔻شاید بتوان دموکراسی را مهم ترین دستاورد بشر در عرصه حکمرانی و علم سیاست دانست.
🔻اما جالب است بدانیم که نظریه دموکراسی، دارای مفسران بیشمار و کاملا متفاوت و بعضا متضادی است و بر خلاف تصور عموم، مخالفان جدی از دانشمندان باستان تا معاصر دارد که به چند نمونه اشاره می شود:
🔸افلاطون: دموکراسی سمبل حکومت جاهلان است!!
🔸هابز: دموکراسی اجرا نشدنی است زیرا مردم با وعده فریفته میشوند!!
🔸کانت: دموکراسی بدترین نوع دیکتاتوری است!!
🔸پوپر: رای اکثریت، نهادهای دموکراتیک را نابود میکند!
🔸چرچیل: دموکراسی بدترین نوع حکومت است، به استثنای انواع دیگری که گاه و بی گاه تجربه شده اند!!
🔻وضعیت کنونی دنیای امروز نشان می دهد انواع دموکراسی های غربی با وجود برخی مزایا، عملا بشر را به بن بست رسانده و انسانها را در فرآیند دادوستد احزاب و سرمایه داران و رسانهها و یقه سفیدها تبدیل به سیاهی لشکر نموده است.
🔻اما پیامبر(ص) در #غدیر، در «گام اول»، الگوی اسلامی حکومت را برای دوران پس از خود رونمایی فرمود...
الگویی به نام #ولایت...
اما معنای دقیق کلمه ولایت؛ «پیوند» است.
🔻یعنی در الگوی کامل حاکمیت اسلامی، ولی و مسئولان، با تک تک افراد جامعه پیوند قلبی و عاطفی دارند.
🔻در حکومت ولایت(متتاسب با میزان تحقق و تکامل)، نیاز نیست مانند دموکراسی مردم تلاش کنند که بتوانند نظر خود را بر اساس الزام قانون احتمالا به حاکمان تحمیل کنند، بلکه این حاکمان هستند که به فرمان خدا و در چارچوب دین خدا، باید در جامعه جستجو کنند تا خواستهای از مردم بر زمین نمانده و صدای ناشنیده ای باقی نماند و در نهایت این رضایت قلبی عمومی منجر به پیوند عاطفی میان مسئولان و مردم می شود و این الگو بی نهایت بالاتر از دموکراسی است.
🔻الگویی که با انقلاب اسلامی آغاز شد، در دوران ظهور به حد «کمال» خود خواهد رسید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خبر بد برای کسایی که خیال غلط اضافه تو آبهای ایران به سرشون میزنه اینکه از پهپاد ایرانی که از روی زیردریایی به پرواز درمیاد رونمایی شده
🔹خبر بدتر اینکه هیچ جزئیات دیگهای از توان و برد این سامانه مشخص نشده و نمیدونن باید منتظر باشن از کجا و تا چه حدی ازش بخورن
✍شیرین پناهی
⭕️جادههای ایران جزو بهترینهای دنیاست
🔹مقاله جدید IMF میزان سرعت ماشینها در جادهها را با دادههای گوگل بررسی کرده و نتیجه گرفته جادهها در کدام کشورها وضع بهتری دارند.
🔹ایران، عربستان و ترکیه در غرب آسیا همسطح بالاترینها در جهان هستند. حتی وضع ایران از چین، هند، روسیه، اروپای شرقی بهتر است.
✅ این موضوعی است که هیچکدام از رسانه های ضد انقلاب به آن نخواهند پرداخت چون آنها مسئولند ایران را به سیاهترین شکل ممکن به دنیا معرفی کنند.
#ثامن
✅ بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅
⭕️ آمارها و مناظره همتی و رییسی
🔹پنج شنبه گذشته، رئیس جمهور از کاهش نرخ رشد نقدینگی به کمترین میزان 16 ماه اخیر خبر داد. در پی این اظهارات، همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی در یادداشتی، این آمار را زیر سوال برد و با استناد به آمار «رشد ماهانه نقدینگی» نوشت: «حداقل در چهار ماه از 16 ماه، نرخ رشد نقدینگی کمتر از اردیبهشت امسال بوده و فروردین نیز همواره استثناست».
🔰 این اظهارات در حالی مطرح شد که اشاره رئیس جمهور به رشد سالانه نقدینگی بوده، چنان که طبق روال مرسوم، رشد سالانه نقدینگی ملاک قرار می گیرد.
🔹در این خصوص، نمودار فوق، رشد نقدینگی را در سه بخش رشد نقدینگی (نمودار آبی رنگ)، رشد پایه پولی (نمودار نارنجی رنگ) و رشد نقدینگی بدون لحاظ افزایش پوشش آماری (نمودار سیاه رنگ) نشان می دهد.
🔰 همان طور که ملاحظه می شود روند رشد پایه پولی از تیر سال گذشته و رشد نقدینگی از شهریور و مهر سال گذشته نزولی شده است و این موضوع، صحت اظهارات رئیس جمهور را تایید می کند.
#ثامن
✅بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅
12.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻 چه شد که بیحجابهای قبل از انقلاب حجاب رو پذیرفتند؟
فیلمی جالب از گفتگوهای زنان بیحجاب در زمان انقلاب