40.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
وحشتناک 😭😱😭😱😭😱
از شرم وخجالت انسان باید حداقل عرق کنه😢
🔘 حجت الاسلام وافی
#نشستهای_بصیرتی
#روشنگری
#ثامن
@samen_pirbakran
40.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
وحشتناک 😭😱😭😱😭😱
از شرم وخجالت انسان باید حداقل عرق کنه😢
🔘 حجت الاسلام وافی
🇮🇷💐
💐
✅ یک خبر، یک تحلیل
💢 موضوع:رویکردتیم اقتصادی دولت سیزدهم درحل مشکلات اقتصادی کشور و آینده برجام ...
🌐 خبر:
🔹📍آژانس به دنبال طرحی برای تداوم بازرسی از ایران در صورت شکست مذاکرات وین است.
🔸خبرگزاری بلومبرگ مدعی است که بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی در صدد تدارک برنامهای احتمالی برای بازرسی از ایران در صورت شکست خوردن مذاکرات وین با توجه به رویکرد انقلابی دولت جدید ایران هستند.
🌀 گزاره های تحلیلی:
با توجه به انبوه مشکلات بجا مانده از دولت روحانی،و همچنین امید به حل مشکلات در کشور راه های متفاوتی برای حل مشکلات پیشنهاد میشود که نوع نگاه سیاسی به گونه ای راه حل هارا مطرح میکنند . از میان راه حل های مطرح شده یک راه از دولت گذشه همچنان طرفدار و نظر برخی از کارشناسان سیاسی میباشد و آن هم بازگشت به برجام در دولت سیزدهم است .
▪️با توجه به رویکرد دولت جدید و همچنین معرفی وزرای پیشنهادی و کسب رای اعتماد آنها در مجلس شورای اسلامی و نگرش سیاسی و اقتصادی وزیرانی که در تیم اقتصادی مانند وزیر اقتصاد(دکتر سید احسان خاندوزی) ؛وزیر نفت(مهندس اوجی)؛وزیر صنعت و معدن (سید رضا فاطمی امین) ومشاور اقتصادی رییس جمهور (محسن رضایی)و ... و نگرش انقلابی و متفاوت با رویه گذشته که به برجام ختم گردید در وزیر امور خارجی کشور (امیر عبداللهیان)مشاهده نمیشود و رویکرد و اولویت اصلی اعلامی ایشان در اولین اظهار نظر خود ؛ آسیا و کشورهای همسایه ایران مشاهده میشود و نگاه و راهبردی در چارچوب مذاکرات با گروه 4+1 وجود ندارد .
🔹به همین دلیل رئيس جمهور و وزیران دولت سیزدهم عجله ای از خود برای از سرگیری مذاکرات باتوجه به بروز مشکلات تورمی هفته های اخیر و کنترل این شرایط از نظر اقتصادی و همچنین فراموش شدن مذاکرات احیای برجام از ذهن و قلم تحلیلگران سیاسی رسانه های مختلف احتمال افزایش فشارهای آِژانس به فعالیت های هسته ای ایران با پروپاگاندای تبلیغاتی رژیم صهیونیستی مبنی بر نزدیکی ایران به سلاح اتمی در دو ماه آینده شدت یافته است .
💠 نکته پایانی:
🔺با توجه به گزاره های تحلیلی فوق و وجود و حتی در برخی از موارد تداوم مشکلات اقتصادی در کشور که ریشه داخلی دارند و نیاز به عزم جدی در مدیریت اقتصادی مشاهده میگردد احتمال مطرح شدن احیای مذاکرات در این چنین شرایطی وجود ندارد و حتی در برخی از موارد رویکرد داخلی به حل مشکلات در بین افکار عمومی مردم افزایش یافته است.
#روشنگری
#ثامن
#ناحیه امام صادق(علیه السلام)
✍️یوسف روزبهانی
💐
🇮🇷💐
شنیدهها از انتصابات تازه؛ از صداوسیما و ستاد اجرایی تا مجمع تشخیص و دانشگاه آزاد
🔹با تعیین تکلیف کرسیهای کابینه سیزدهم، حالا نوبت به گمانهزنیها درباره برخی کرسیهای خالی مانده مدیریتی رسیده است.
🔹براساس شنیدهها، از سعید جلیلی بهعنوان گزینه دبیری مجمع، علی لاریجانی، ریاست دانشگاه آزاد، سعید محمد رئیس ستاد اجرایی و صفارهرندی، رییس صداوسیما نام برده میشود.
🔴 سبک زندکی
💢 فرزند پروری؛ چگونگی ایجاد حس کرامت در فرزندان
✅ یکی از پیش شرط های تربیت فرزند، داشتن حس کرامت و احترام در خانواده است. در خانواده ای فرزندان احساس کرامت و احترام می کنند که قبل از آنها پدر و مادر به یکدیگر احترام گذاشته باشند. در خانواده ای که جایگاه پدر یا مادر مخدوش شده باشد، جایگاه فرزند هم مخدوش می شود
#سبک_زندگی
#پست_فرهنگی
@samen_pirbakran
🔴 دکتر رئیسی: خط قرمز ما در مبارزه با فساد بیسند حرف زدن است
💯💯کوچکترین فساد در دولت تحمل نخواهد شد. اگر گزارشی متقن برسد که مسئولی از دولت فساد کرده در برخورد با او درنگ نخواهم کرد.
🔮کانال مرجع گفتمان
#فساد
#دکتر_رئیسی
@samen_pirbakran
🇮🇷💐
💐
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل (۳۶)
🍃🌻🍃
🌐 خبر: خبرگزاری بلومبرگ مدعی است که بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی در صدد تدارک برنامهای احتمالی برای بازرسی از ایران در صورت شکست خوردن مذاکرات وین با توجه به رویکرد انقلابی دولت جدید ایران هستند.
🌀 گزارههای تحلیلی:
با توجه به انبوه مشکلات بجا مانده از دولت روحانی، و همچنین امید به حل مشکلات در کشور راه های متفاوتی برای حل مشکلات پیشنهاد میشود که نوع نگاه سیاسی به گونه ای راه حل هارا مطرح میکنند. از میان راه حلهای مطرح شده یک راه از دولت گذشته همچنان طرفدار و نظر برخی از کارشناسان سیاسی میباشد و آن هم بازگشت به برجام در دولت سیزدهم است.
▪️با توجه به رویکرد دولت جدید و همچنین معرفی وزرای پیشنهادی و کسب رای اعتماد آنها در مجلس شورای اسلامی و نگرش سیاسی و اقتصادی وزیرانی که در تیم اقتصادی مانند وزیر اقتصاد (دکتر سید احسان خاندوزی)؛ وزیر نفت(مهندس اوجی)؛ وزیر صنعت و معدن (سید رضا فاطمی امین) و مشاور اقتصادی رییس جمهور (محسن رضایی)و ... و نگرش انقلابی و متفاوت با رویه گذشته که به برجام ختم گردید در وزیر امور خارجی کشور (امیر عبداللهیان) مشاهده نمیشود و رویکرد و اولویت اصلی اعلامی ایشان در اولین اظهار نظر خود؛ آسیا و کشورهای همسایه ایران مشاهده میشود و نگاه و راهبردی در چارچوب مذاکرات با گروه ۴+۱ وجود ندارد.
🔹به همین دلیل رئيس جمهور و وزیران دولت سیزدهم عجله ای از خود برای از سرگیری مذاکرات باتوجه به بروز مشکلات تورمی هفتههای اخیر و کنترل این شرایط از نظر اقتصادی و همچنین فراموش شدن مذاکرات احیای برجام از ذهن و قلم تحلیلگران سیاسی رسانه های مختلف احتمال افزایش فشارهای آِژانس به فعالیت های هسته ای ایران با پروپاگاندای تبلیغاتی رژیم صهیونیستی مبنی بر نزدیکی ایران به سلاح اتمی در دو ماه آینده شدت یافته است.
💠 نکته پایانی:
🔺با توجه به گزارههای تحلیلی فوق و وجود و حتی در برخی از موارد تداوم مشکلات اقتصادی در کشور که ریشه داخلی دارند و نیاز به عزم جدی در مدیریت اقتصادی مشاهده میگردد احتمال مطرح شدن احیای مذاکرات در این چنین شرایطی وجود ندارد و حتی در برخی از موارد رویکرد داخلی به حل مشکلات در بین افکار عمومی مردم افزایش یافته است.
✍️یوسف روزبهانی
#روشنگری
#ثامن
@samen_pirbakran
51.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔥🔺نقشه های شوم آمریکا و اسرائیل برای افغانستان
🔰افغانستان بهانه ای برای فشار به ایران
❇️کسی طالبان را تطهیر نمی کند.
✅فیلمهایی که از گذشته طالبان است و امروز واقعیت ندارد.
🔰نقشه کثیف آمریکا برای درگیر کردن لشکر فاطمیون
🔺جنگ قبیله ای را به جنگ مذهبی تبدیل نکنیم.
🔥😱اصلاح طلبان، نظام را به ورود به باتلاق ترغیب می کنند!
@samen_pirbakran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 درخواست استاد پناهیان از رئیس جمهور:
دولت جدید کاری کند که سفر اربعین ارزانترین سفر زیارتی شود
🔹دولت محدودیت های نامعقول برای سفر به عراق را بردارد
🔹دولت لازم نیست برای سفر اربعین هزینه کند، کافی است موانع را بردارد
🔹عراقی ها سال گذشته به خاطر عدم حضور ایرانی ها گریه می کردند.
@samen_pirbakran
#سبک_زندگی_اسلامی
❇️ امام حسین علیه السلام:
🔹إيّاكَ أن تَكونَ مِمَّن يَخافُ عَلَى العِبادِ مِن ذُنوبِهِم ويَأمَنُ العُقُوبَةَ مِن ذَنبِهِ؛
🔸مبادا از كسانى باشى كه به سبب گناهانِ بندگانِ خدا بر سرنوشت آنان بيمناك است ، ولى خود را از سزاى گناه خويش ايمن مى داند .
📎گزیده تحف العقول، ص ٣٧
@samen_pirbakran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این کلیپ را همه جا پخش کنید تا مردم فریب صحبت های این شیاد را نخورند و علت خلع لباسش را بدانند.
@samen_pirbakran
🔺دوره-مسابقۀ
⚡️ایراد کار اینـــــــ∞ــــــجاست!⚡️
😍ویژۀ بانوان سراسر کشور
(دانشجو، کارمند، خانه دار، طلبه، فرهنگی...)
🎁 با ۲.۰۰۰.۰۰۰ میلیون تومان جایزه نقدی
📜 گواهی معتبر آموزشی
✳️مراحل جذاب و متنوع
➕بخون
➕بنویس
➕بگو
➕ببین
🛍 جایزه ببر
🥇نفر اول: ۶۰۰ هزار تومان
🥈نفر دوم: ۵۰۰ هزار تومان
🥉نفر سوم: ۴۰۰ هزار تومان
4⃣نفر چهارم: ۳۰۰ هزار تومان
5⃣نفر پنجم: ۲۰۰ هزار تومان
🖍 ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر؛ پیام به شناسه زیر در ایتا👇
💠 @majazidore
⏳مهلت ثبت نام: ۲ تا ۱۰ شهریور
👆 پوستر را ببــینید
🌱 مدرسہ تشکیلاتے شھید بھشتے
🇮🇷 #بهشتی_شو 🇮🇷
┄┅═✧❁🦋❁✧═┅┄
.
هدایت شده از 🇮🇷 کانال رسمی حامد سبزی پور 🇮🇷
زندگی نامه شهید رجایی، رئیس جمهور راست گفتار و درست کردار
شهید محمدعلی رجایی، فرزند عبدالصمد در سال 1312 در قزوین دیده به دنیا گشود. نوجوانی سیزده ساله بود که پدر را از دست داد و تحت تکفل مادرش گلین خانم قرار گرفت. دوران ابتدائی را از سال 1319 در دبستان فرهنگ قزوین آغاز کرد، ولی به دلیل مشکلات خانوادگی در 1327 به تهران رفت و به دستفروشی روی آورد و همزمان در کلاس شبانه جامعه تعلیمات اسلامی درس می خواند و با محمدصادق اسلامی و صادق امانی که از اعضای مرکزی هیئت های مؤتلفه اسلامی بودند، آشنا شد.(1)
در 18 سالگی وارد نیروی هوایی شد و همراه با تحصیل در کلاس های شبانه و دریافت مدرک دیپلم، با مخالفان رژیم از جمله فدائیان اسلام، آیت الله طالقانی و آیت الله کاشانی ارتباط برقرار کرد و به دلیل باورهای مذهبی و غیرت دینی از نیروی هوایی وابسته به نظام شاهنشاهی استعفا داد و به تحصیل در دانشسرای عالی پرداخت و در 1328 فارغ التحصیل شد. تدریس در بیجار، ملایر و خوانسار و ادامه تحصیل تا درجه فوق لیسانس آمار از دیگر کوشش های آموزشی اوست.(2)
عرصه های سیاسی و اجتماعی
شهید رجایی از 1339 تدریس در مدرسه کمال را در ساعات بیکاری آغاز کرد و اوقاتی را که موظف بود فعالیت آموزشی انجام دهد، در قزوین مشغول کار شد، اما او را به دلیل فعالیت های سیاسی به تهران انتقال دادند. همز مان با وقوع قیام 15 خرداد 1342 اعلامیه هائی از تهران به قزوین اعلامیه می برد و در بازار و بین همکاران و دوستان توزیع می کرد. بعد از مدتی نیروهای ساواک او را شناسایی کردند و به اتهام پخش اعلامیه، تبلیغ علیه دولت و اهانت به مقام سلطنت روانه زندان شد و بعد از 50 روز با قید کفالت از حبس رهایی یافت.
پس از آزادی همچنان تا مدت ها تحت مراقبت ساواک بود. در این مقطع فعالیت های آموزشی را در مدرسه کمال، میرداماد، دبیرستان پهلوی تهران و قزوین ادامه داد و پس از اعدام انقلابی حسنعلی منصور نخست وزیر وقت، توسط جناح مسلح هیئت مؤتلفه اسلامی و دستگیری رهبری این تشکیلات، در سال 1346همراه شهید دکتر محمدجواد باهنر، جلال الدین فارسی و عده ای دیگر بقایای این هیئت را سازماندهی کرد و با اهتمام وی، به تدریج سازمان جدیدی با پوشش اجتماعی و اقتصادی، اما هدفی سیاسی و مبارزاتی با عنوان بنیاد رفاه تعاون اسلامی شکل گرفت. این افراد بعدها مدرسه رفاه تهران را تأسیس کردند.(3)
رجایی با شهید مظلوم دکتر بهشتی جلسه ای هفتگی داشت. کمتر کسی از این جلسات که اعضایش پرونده سیاسی داشتند، مطلع بود و طی آن، وی و چند نفر دیگر نزد آن شهید والامقام تعالیم دینی و معارف اسلامی را در سطحی عالی و پیشرفته فرا می گرفتند تا در آینده، خود، افرادی را در این مسیر تربیت کنند.
در آذر 1353 ساواک رجایی را شناسایی و دستگیر و طی 14 ماه شکنجه های گوناگون فرساینده ای را بر او تحمیل کرد، اما نتوانست در بارة این جلسات اطلاعی را از او به دست آورد. سپس دادگاه با محاکمه ای فرمایشی وی را به پنج سال حبس محکوم کرد.
سرانجام بر اثر گسترش مبارزات امت مسلمان ایران به رهبری امام خمینی در آبان 1357 ش دوران بازداشت و اسارت او خاتمه یافت.(4) شهید رجایی پس از آزادی به اتفاق عده ای از همفکران خود «انجمن اسلامی مسلمان» را تأسیس کرد. زمانی که موضوع آمدن امام از پاریس به تهران مطرح شد، مسئولان امر بهترین مکان را برای اقامت امام، مدرسه رفاه، یعنی محل شکل گیری انجمن اسلامی معلمان و کانون فعالیت های آموزشی و مبارزاتی رجایی تعیین کردند. از این رو، وی در سازماندهی و برنامه ریزی و تمهید مقدمات ورود امام، سهم به سزا و ارزنده ای داشت.
در پی اعلام حکومت نظامی از سوی دولت ازهاری و اعلام نظر امام خمینی مبنی بر آمدن مردم در کوچه و بازار و خیابان ها و نادیده گرفتن تهدیدهای پوچ دولت پوشالی، شهید رجایی نیروهای مقاوم و جوانان مذهبی و مبارز را به شمال و جنوب تهران گسیل داشت تا این خبر را به مردم اعلام کنند. همچنین مسئولیت حفظ سلاح های پایگاه های تسخیر شده رژیم شاهنشاهی و نگهداری سران دستگیر شده تشکیلات طاغوت با آن شهید بود.(5)
کارگزاری وارسته، صادق و کوشا
شهید رجایی در دولت موقت که به فرمان امام تشکیل شد، در سامان دادن به امور وزارت آموزش و پرورش نقش محوری و اصلی داشت، وزیر وقت دکتر غلامحسین شکوهی را در اصلاحات اولیه پاکسازی نیروهای طاغوتی یاری می داد و مشاور و عضو کمیته بررسی مشکلات این تشکیلات بود. بعد از استعفای دکتر شکوهی از سمت وزارت آموزش و پرورش، امام خمینی در هشتم مهر 1358، طبق پیشنهاد نخست وزیر دولت موقت و تصویب شورای انقلاب، وی را به وزارت آموزش وپرورش منصوب کرد. (6) در حکم امام خمینی آمده بود:
«باسمه تعالی، جناب آقای محمدعلی رجایی، طبق پیشنهاد شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران جنابعالی به سمت وزیر آموزش و پرورش منصوب می شوید. از خداوند متعال توفیق جنابعالی را در ایفای وظایفی که عهده د
هدایت شده از 🇮🇷 کانال رسمی حامد سبزی پور 🇮🇷
ار شده اید و جلب رضای مقدسش را خواهانم، روح الله الموسوی الخمینی».
به دنبال اشغال لانه جاسوسی امریکا، نخست وزیر منتخب مرحوم بازرگان در اعتراض به این حرکت انقلابی دانشجویان مسلمان پیرو خط امام، از سمت خود استعفا داد و در پی آن به پیشنهاد شورای انقلاب، اعضای کابینه دولت موقت مجدداً در پست های خود ابقا شدند و حکم فوق در 16 آبان 1358 صادر شد. احکام سایر وزیران نیز به همین ترتیب صادر شدند.(7)
تأسیس نهاد امور تربیتی، ترویج تفکر آموزش و پرورش اسلامی در تشکیلات وزارت آموزش و پرورش و تقویت مراکز تربیت معلم از جمله خدمات این شهید در دوران وزارت است.(8)
در نخستین انتخابات مجلس شورای اسلامی، رجایی از سوی مردم تهران، به عنوان کاندیدای حزب جمهوری اسلامی به این نهاد مردمی و قانونی راه یافت.(9)
نخست وزیر محبوب و مظلوم
هیئت منتخب مجلس شورای اسلامی و رئیس جمهوری بعد از بررسی صلاحیت افراد سرانجام محمدعلی رجایی، وزیر آموزش و پرورش و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی را به عنوان صالح ترین فرد انتخاب و به بنی صدر معرفی کرد. به دنبال آن در 19 مرداد 1359، رئیس جمهور وقت، طی نامه ای وی را به مجلس معرفی کرد و او در 20 مرداد با 153 رأی موافق از مجموع 196 رأی اخذ شده، به عنوان نخست وزیر ایران برگزیده شد.(10)
بنی صدر که به دلیل مشی متکبرانه و خودمحورش نمی توانست چنین شخصیت مکتبی و مطیع ولایتی را به عنوان نخست وزیر خویش بپذیرد، از همان آغاز به کارشکنی روی آورد و از 21 وزیر معرفی شده توسط رجایی، 14 نفر را تأیید کرد و در آن شرایط حساس و بحرانی تعدادی از وزارتخانه ها را بدون وزیر معطل نگه داشت. بنی صدر حتی در مورد فردی چون شهید دکتر محمدجواد باهنر با آن سابقه علمی درخشان و کارنامه پربار مبارزاتی و انقلابی که نامزد وزارت آموزش و پرورش شده بود، می گفت: درباره اش باید بررسی کنم.(11)
با وجود هشدارهای مکرر امام خمینی به بنی صدر، او باز هم به کارشکنی ها و مخالفت های خود ادامه داد و شهید رجایی با سعه صدر و صبر و متانت انقلابی با وجود این مشکلات، عداوت ها و آزارهای بازدارنده کوشید ناهمواری ها و تنگناها را پشت سر بگذارد و با اراده ای استوار، عزت و صلابت جمهوری نوپای اسلامی ایران را حفظ کند و در سربلندی آن اهتمام ورزد.
او در 25 مهر 1359 به نیویورک رفت و در جمع اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد و مقامات بالای کشورهای جهان، ماهیت استکبار جهانی را در پوشش سازمان های بین المللی و مدعیان حمایت از حقوق انسان ها افشا کرد و با اعتماد به نفس و با ارائه شواهد و مستندات معتبر و منطقی از حیثیت جمهوری اسلامی ایران به خوبی دفاع کرد. او با اینکه برای تهیه نطقی مستدل و کوبنده فرصت کافی نداشت و مستقیماً از مناطق جنگی کشور به مقر سازمان ملل رفته بود و تجربه لازم در این زمینه هم نداشت، در مدتی کوتاه و به کمک هیئت همراهی که در محل استقرارش بودند و تسلط و اراده ای که از ایمان به خدا و پارسایی نشأت می گرفت، خطابه ای را تنظیم کرد که سیاستمداران حرفه ای و بین المللی را به شدت تکان داد و جهانیان را به شگفتی واداشت و ماهیت حیله گران غربی و صهیونیستی را آشکار ساخت.(12)
بنی صدر برای آن که شهید رجایی نتواند در منصب نخست وزیری مکتبی و متدین، موفق و کامیاب باشد و برای مردم ایران در این سمت منشأ خدمت و خیر گردد، در مراسم رسمی و بازدیدهای متعارف رفتارهایی تأمل برانگیز از خود بروز می داد که گویی نخست وزیر برایش غیرقابل تحمل است، اما رجایی که به پست و مقام خود به عنوان وسیله ای برای خدمت نگاه می کرد، می کوشید به احترام قانون، شکوه و صلابت رئیس جمهوری اسلامی ایران درهم شکسته نشود و همواره تأکید می کرد که برای خدمت آمده است و نه برای تضعیف و نزاع و اختلاف، اما نزاع آن دو همچنان ادامه داشت، زیرا اگرچه رجایی در این مناقشات فروتنی می کرد و از حقوق مسلم خود می گذشت، اما بنی صدر به دنبال خودخواهی و برتری طلبی های موهوم بود.
رجایی تقید به ارزش های دینی و اطاعت از رهبری را با نوعی بصیرت ناشی از صدق و اخلاص پیگیری می کرد. ماجرای درگیری ها و اختلاف های توأم با آسیب های فراوان همچنان تداوم پیدا کرد و عمیق تر شد تا آنکه هیئت سه نفری حل اختلاف مأموریت یافت به این موضوع پر آفت رسیدگی جدی و آن را حل و فصل کند. هیئت مذکور سرانجام به واقعیت های تلخی دست یافت و موارد تخلف رئیس جمهور را مشخص کرد.
در این میان آیت الله اشراقی، داماد امام خمینی بعد از بررسی مسایل و آگاهی از خیانت ها و اغراض سیاسی بنی صدر با وجود آنکه در هیئت مذکور نماینده رئیس جمهور وقت بود، با انتشار نامه ای سرگشاده، حقایق پشت پرده و سیاسی دوگانه بنی صدر را برای امام خمینی تشریح کرد. رهبر کبیر انقلاب که به قضاوت های منصفانه و عادلانه مرحوم اشراقی در این باره اطمینان داشت، براساس گزارش های منطقی و اصولی وی و آیت الله مهدوی کنی، بنی صدر را از
هدایت شده از 🇮🇷 کانال رسمی حامد سبزی پور 🇮🇷
فرماندهی کل قوا عزل کرد و به دنبال آن مجلس شورای اسلامی رأی به عدم کفایت سیاسی بنی صدر داد.(13)
بنابراین، بنی صدر در 31 خرداد 1360 از ریاست جمهوری عزل شد و در ششم مرداد همین سال به دلیل هراس از خشم ملت، با لباس زنانه، مخفیانه به فرانسه گریخت و مردم، شهید رجایی را به عنوان ریاست جمهوری برگزیدند. رجایی در این انتخابات 88 درصد آراء را به خود اختصاص داد. او در یازدهم مرداد 1360 در برابر امام خمینی زانو بر زمین زد و نهایت خضوع را در برابر رهبری و ولایت فقیه بروز داد و بدین گونه دوره 29 روزة ریاست جمهوری وی آغاز شد. او که از همان آغاز با تهدید جدی مخالفان و گروه های معارض نظام از جمله منافقین روبه رو بود، با نهایت اقتدار وظایف انقلابی و مکتبی خویش را در حد توان و به نحو احسن انجام داد و در ششم شهریور 1360 با انفجار بمب در ساختمان نخست وزیری به همراه نخست وزیر دانشمند خود دکتر محمدجواد باهنر به شهادت رسید. پیکر آن دو بزرگوار بعد از تشییعی باشکوه در بهشت زهرای تهران دفن گردید.(14)
از دیدگاه امام خمینی
امام خمینی، رجایی را انسانی متعهد، خدمتگزار و سربازی گرانقدر و از بهترین افرادی معرفی کرد که با رفتار خود معلم اخلاق بود.(15) از دیدگاه امام از هنگامی که رجایی مشغول دستفروشی بود تا وقتی که به ریاست جمهوری رسید، در روح و روانش تغییری پیدا نشد و در واقع او بر مقام تسلط یافت، نه آنکه جاه و منصب بر وی غلبه نماید.(16)
به باور امام، رجایی رئیس جمهوری محبوب و مکتبی بود که ملت او را از خود می دانست. رجایی که اوقاتی را در حبس و زجر گذرانیده بود، زندگی ساده ای داشت و با وجود تنگناها و گرفتاری های فراوان، برای رفع مشکلات مردم فداکارانه تلاش می کرد، به همین دلیل مردم او را از خودشان می دانستند.(17) امام خمینی در 11 مرداد 1360 و به هنگام تنفیذ حکم ریاست جمهوری شهید رجایی، در فرازی از بیانات خود فرمودند: تقارن رأی گیری برای رئیس جمهور با ایام و لیالی قدر مبارک قدر (رمضان المبارک 1401 هجری) و تنفیذ آن با عید سعید فطر، موفقیت آقای رئیس جمهور را در خدمت به کشور و ملت عزیز نوید می دهد.(18)
و در پی شهادت رجایی و باهنر فرمودند:
«در عین حال که شهادت این دو بزرگوار برای من بسیار مشکل است، می دانم که آنها به رفیق اعلی متصل شده اند و برای آنها آرامش هست و رسیدند به مطلوب خودشان و از این جهت به آنها و خانواده های آنان و ملت اسلامی تبریک عرض می کنم که چنین شهدایی تقدیم می کنند. در عین حال که برای این شهدا متأثر هستیم و اینها اشخاص ارزنده ای برای ملت ما و برای جمهوری ما بودند، لکن ما باز در صف های دنبال آنها اشخاص متعهد داریم و ملتی که هیچ گونه عقب نشینی در این مسایل نخواهند کرد و به این ترتیب جمهوری اسلامی آسیبی نخواهد دید».(19)
قناعت و ساده زیستی
رجایی در ایام نخست وزیری بسیار ساده، قانع و صرفه جو بود و ساختمان قدیمی بهارستان را به عنوان مکان نخست وزیری برگزید. اعتقاد داشت اگر محل کار تشریفاتی و رفاه زده باشد، بر خلق و رفتار آدمی اثر منفی می گذارد و او را اسیر پست و مقام می سازد. اغلب ناهار، شام و صبحانه اش را در محیط کار صرف می کرد و همان غذایی را می خورد که دیگران می خوردند. می گفت برایش قابل تحمل نیست که مردم درنهایت فقر، محرومیت و ناداری زندگی کنند، ولی خود از مزایای فزون تری برخوردار باشد. می گفت اگر فارغ از دنیای رنج دیدگان زندگی کنیم، رنج آنان و دردها و آلام شان برایمان محسوس نخواهد بود.
رجایی درنهایت سادگی، بی آلایشی و به دور از تشریفات و رفتارهای ساختگی و ظاهرگرایانه که کاذب و دروغین بود، در فضایی آغشته به محبت، اخوت و عطوفت با اقشار گوناگون ارتباط برقرار می کرد و بر سر سفره آنان می نشست و غذا می خورد. در اوایل تشکیل دولتش دستور داده بود از ناهار و شام ساده کمیته مرکزی استفاده شود. هیچ گاه حاضر نبود غذایی غیر از آنچه کارکنان دفتر و محافظانش می خوردند، بخورد و در این مسیر بسیار جدی و مصمم بود.
یک بار در مسافرتی سفره ای آراسته برایش تدارک دیدند. رجایی وقتی دید در این سفره رنگ تجمل و تنوع طلبی دیده می شود، به دست اندرکاران گفت: «برادران! این رسم امانتداری در مسئولیت از جانب مردم نیست. هر چه زودتر از اضافات کم کنید، چون من که تازه از سخن گفتن برای مردم محروم و ستمدیده آمده و آنها را در راه تحقق اهداف جمهوری اسلامی به شکیبایی در مقابل کمبودها و به قناعت در بهره برداری از امکانات و رعایت صرفه جویی توصیه کرده ام، نمی خواهم مشمول «رطب خوردۀ منع رطب کرده» شوم و تمام گفته های خویش را زیر پا بگذارم و خود بر سر سفره ای بنشینم که حکایت از دوران فراخی نعمت ها و وسعت روزی ها می کند.
انقلاب، ارزش ها را تغییر داده است. ما چرا نباید خود را با این روند هماهنگ کنیم و از تن پروری بکاهیم و حد اعتدال را نگه داریم. شاید شما تصور کنید این خوراکی ها معمولی و در حد طبیعی
هدایت شده از 🇮🇷 کانال رسمی حامد سبزی پور 🇮🇷
8 ص 77.
16ـ همان، جلد 15، ص 76، جلد 20، صص 125ـ124.
17ـ همان، جلد 14، ص 26.
18ـ همان، جلد 15، ص 68.
19ـ همان، ص 137ـ136.
20ـ ستاره من، زهره یزدان پناه، ص 78، خواندنی هایی از زندگی رئیس جمهور، محمد باقری، صص 108 و 120، خاطره هایی از شهید رجایی، صص 55 و 60 و 70.
21ـ روزنامه جمهوری اسلامی، 4 شهریور 1377، ص 5، خاطراتی از شهید رجایی، ص 194.
22ـ خاطره هایی از شهید رجایی، صص 76، 92، 61، 167، خواندنی هایی از زندگی رئیس جمهور ص 125.
صلوات ودرود فراوان برکلیه شهدای راه حق وحقیقت خصوصا شهیدان رجایی وباهنرکه درراه اعتلای ایران عزیز ،ارزشهای اصیل انقلاب ودین مبین اسلام جان خویش را فدا کردند
حامد سبزی پور ۱۴۰۰۰۶/۰۷
هدایت شده از 🇮🇷 کانال رسمی حامد سبزی پور 🇮🇷
است، اما من که نخست وزیرم احساس می کنم افرادی در مناطق محروم روزگار می گذرانند که به حداقل مواد غذایی دسترسی ندارند. برای هماهنگ شدن با این عزیزان محروم، خود را در غم و اندوه آنان شریک می دانم تا از این راه و با لمس واقعیت های تلخ در پی چاره جویی حل مشکلات آن ستمدیدگان برآیم.»
وی پس از لحظاتی از جا برخاست تا بدون درنگ آن جلسه و سفرة الوان را ترک کند. افرادی که سر سفره نشسته بودند، تحت تأثیر قرار گرفتند و از تناول غذا خودداری کردند و به پیروی از او، از جای خود بلند شدند. مجلس شکل دیگری گرفت، نگاه ها رد و بدل شدند، چون این وضع برای آنان تازگی داشت.(20)
استقامت، بردباری و قاطعیت
شهید رجایی خالصانه روزی 18 ساعت کار مفید و پربار و گره گشا همراه با تدبیر و برنامه ریزی انجام می داد. فرصت رفتن به خانه و حتی استراحتی مختصر را نداشت و حتی وقتی بیمار می شد، از پزشک می خواست تزریقات و سایر خدمات امدادی و درمانی را در محل کارش انجام دهد تا بتواند در فرصت های لازم به کار خود ادامه دهد. او حتی در حساس ترین شرایط بحرانی نیز از درک نماز اول وقت غافل نبود. بارها در جلسات هیئت دولت وقتی بحث ها و مذاکرات به جای حساسی کشیده می شدند و از آن طرف هم وقت نماز می رسید، بدون تعارف بحث را ناتمام می گذاشت و به اقامه نماز می پرداخت.(21)
هنگام کار و تلاش با معضلات زیادی روبه رو بود، ولی با استقامت و بردباری و استفاده از مشاوره کارشناسان و همکاران از تنگناها عبور می کرد. در این مسیر روح توکل و توسل و ذکر و دعا، نیروی فکری رجایی را مضاعف می ساخت. برخلاف نرمخویی و مهربانی در برخورد با مردم و همکاران و دوستان، در حذف تشریفات اداری و مقررات زائد و متناقض و مبارزه با خلافکاری ها و اهمال ورزی ها سخت قاطع بود و در این باره هیچ اغماضی را روا نمی دید و هیچ سفارشی را برنمی تابید.
در دستگاه دولت با قهرمان پروری، خودشیفتگی و غرور به کارنامه و برنامه ها، قطب محوری و فردگرایی به مخالفت جدی برخاست و کوشید این فرهنگ آفت زده و مهلک را از ریشه بخشکاند. اجازه نمی داد کسی از امکانات دولتی برای امور شخصی بهره گیرد و یا برای جلب رضایت اطرافیان در برابر حقایق و ارزش ها و مقررات کوتاه بیاید. اگر نمی توانست طرحی را عملی سازد، در مصاحبه ها و گفت وگوها و گزارش به مردم، وعده های دروغین و دست نیافتنی نمی داد.
واقع گرا بود و برخورد تلخ صادقانه را بر رفتارهای شیرین ظاهرگرایانه و منافقانه ترجیح می داد. فاصله بین خود و مراجعین را کم کرده بود و در جریان مستقیم امور قرار می گرفت. از انتقادهای دلسوزانه، سازنده، چاره گشا، بی نظر و دور از غرض ورزی استقبال می کرد و از افراد زیردست و اطرافیان می خواست لغزش ها و خطاها را به وی یادآوری کنند و تأکید می کرد که با این تذکرات او را از خودمحوری و خویش بزرگ بینی باز می دارند.
هیچ گاه اهل تردید و تحیر نبود و اجازه نمی داد فرصت های طلایی با کاستی های جزئی و برخی نگرانی های بی مورد و موهوم از دست بروند، بلکه در مواقع مناسب و مقتضی، تصمیمی لازم، خردمندانه و راهگشا می گرفت و بدین گونه امور راکد و معطل را به جریان و تحرک و تکاپو وامی داشت. ضمن ارادت به نهادها و افرادی که کارهای انقلابی انجام می دادند، از برخی بی نظمی ها، سهل انگاری ها و سطحی نگری ها رنج می برد و حامی تشکیلات منظم، منسجم و راهبردی توأم با احساس مسئولیت مشترک بود.
رجایی با وجود آنکه در هنگام استفاده از امکانات به حداقل قانع بود، اما در حفظ نظافت، آراستگی ظاهر و انضباط شخصی، شاخص بود.(22)
پی نوشت ها
1ـ پیشتازان شهادت در انقلاب سوم، دفتر تحقیقات اجتماعی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ص 33.
2ـ همان مأخذ، ص 35ـ34، یاران امام به روایت اسناد ساواک، ج 14، ص 214، 317، سیرة شهید رجایی، غلامعلی رجایی، ص 36، 39، 124 و 140.
3ـ یادوارة شهدای انقلاب اسلامی (شهید محمدعلی رجایی)، شجاع الدین میرطاووسی، ص 3 تا 36.
4ـ شهید رجایی اسوة صبر و استقامت، زیرنظر مرتضی محمودی، واحد فرهنگی بنیاد شهید، ص 32ـ31.
5ـ یاران امام به روایت اسناد ساواک، ص 29، یادوارة شهدای انقلاب اسلامی، ص 58.
6ـ صحیفه امام، امام خمینی، ج 10، ص 173.
7ـ مأخذ قبل، جلد 10، ص 504.
8ـ انقلاب اسلامی در دائرة المعارف های جهان، زیرنظر محسن مدیرشانه چی، ص 160 و نیز سیره شهید رجایی ص 22.
9ـ یاران امام به روایت اسناد ساواک، مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات، صص 31ـ30.
10ـ یادواره شهدای انقلاب اسلامی صص 89ـ88.
11ـ چگونگی انتخاب اولین نخست وزیر جمهوری اسلامی ایران و... دفتر تحقیقات نخست وزیری، ص 77.
12ـ خاطره هایی ازشهید رجایی، حسن عسگری راد، صص 25ـ24.
13ـ صحیفه امام، جلد 14، ص 248 و 249، ستارگان حرم جلد 26، صص 103ـ102.
14ـ شهید رجایی، اسوه صبر و استقامت، دفتر دوم، صص 899 و 900، یاران امام به روایت اسناد ساواک، ص 33.
15ـ صحیفه امام، جلد 15، ص 250، جلد 1
هدایت شده از 🇮🇷 کانال رسمی حامد سبزی پور 🇮🇷
⭕️ به او گفتند: چهرهات به ریاست جمهوری نمیخورد!
گفت: بله میدانم، امّا به درد نوکری مردم میخورد...!
"هفته دولت گرامی باد"