🔰گزارش روز
📌عبرتهای جنگ اوکراین
بعد از مدتها تنش بین روسیه و اوکراین، نهایتاً روسیه بامداد پنجشنبه به مناطق مختلف اوکراین حمله کرد و این حملات از نظر وسعت جغرافیایی محدود به مناطق شرقی نبود. دلیل اصلی حمله روسیه به اوکراین، طرح عضویت این کشور در ناتو و اقدامات تحریکآمیز کییف در طول سه سال گذشته در مرزهای غربی روسیه همچون مانورهای نظامی با ناتو بود. طرح عضویت اوکراین در ناتو از سال 2008 و در زمان جورج بوش پسر مطرح شده بود؛ اما ناتو هیچ موقع این طرح را عملی نکرد و مشخص شد که اهداف ناتو بیشتر تحرکات نظامی- امنیتی در مرزهای غربی روسیه بوده است. بااینوجود، بیش از خود جنگ، عبرتهای جنگ اوکراین برای هر صاحب بصیرتی، درسآموز است.
1️⃣ جنگ اوکراین نشان داد که کشورهای غربی همچنان بیاعتمادترین کشورها در جهان هستند. در این جنگ، تاکنون هیچ کشور غربی حاضر نشده است بهصورت عملی از کییف حمایت کند و حتی به درخواستهای رئیسجمهور این کشور پاسخ ندادهاند. نمونه اینگونه رفتارها توسط آمریکا و غربیها بسیار است و میتوان مثالهای مختلف تاریخی از صدام حسین گرفته تا حسنی مبارک و معمر قذافی برشمرد.
2️⃣ عبرت دوم این است که هیچ کشوری نباید بر روی مؤلفههای قدرت خود مذاکره و نسبت به تضمین طرف مقابل اعتماد کند. در بین سالهای 1994 و 1996، بلاروس، قزاقستان و اوکراین بر اساس معاهده بوداپست از سلاحهای هستهای خود دست کشیدند و تا آن زمان، اوکراین سومین انبار بزرگ تسلیحات هستهای جهان را داشت. حتی بسیاری جدایی کریمه از اوکراین و الحاق آن به روسیه را ناشی از خلع سلاح هستهای اوکراین میدانند. نمونه دیگر از اعتماد به غرب در این زمینه، لیبی بود که بعد از خلع سلاح آن، کشورهای غربی با ایجاد منطقه پروازممنوع، لیبی را اشغال کردند. در مورد مشابه دیگر، آمریکا درست 17 روز بعد از پذیرش تحویل آخرین داشتههای موشکی توسط صدام حسین، به عراق حمله کرد! 3- عبرت سوم، عدم وابستگی به سایر کشورها است. اوکراین از نظر جنگافزارهای نظامی، تجهیزات پدافندی و آفندی، وابستگی کامل به آمریکا داشت. در طول جنگ اخیر اوکراین علاوه بر اینکه توانایی استفاده از این جنگافزارها را نداشت، حتی با پاسخ منفی از سوی کشورهای غربی برای انتقال تجهیزات نظامی مواجه شد. این نشان میدهد که تکیه بر توان و تولید داخلی از مهمترین عناصر برای ایجاد نمایش قدرت است.
⚜️نکته پایانی: غرب همواره برای پیادهسازی اهداف خود در یک کشور، ابتدا به استحاله درونی و استفاده از گزینههای وابسته روی میآورد و سپس از طریق این بستر اقدام به پیادهسازی طرحهای خود میکند. در اوکراین، غرب ابتدا در سال 2014 در قالب انقلابهای رنگین، رئیسجمهور قانونی این کشور را برکنار و سپس رئیسجمهوری وابسته به خود را روی کار آورد. از سال 2014 تاکنون غرب از این بستر موجود در اوکراین برای منافع خود همچون ضربه زدن به روسیه استفاده کرده است. تاکنون این سناریو توسط آمریکا در برخی کشورهای دیگر نیز اجرا شده است. واقعیت آن است که آمریکا و غرب با اجرای این سیاستهای مداخلهجویانه، تنها به دنبال منافع خود هستند و هیچ دلسوزیای نسبت به ملتها ندارند و در بحرانها و جنگها پشت همین ملتهای دلداده به شعارهای غرب را آشکارا خالی میکنند.
✍️ #محمدرضا_فرهادی
💓* ولی بنازم به حضرت ماه آقاسیدعلی *
🔹شاید برخی تصور کنند که قارچ جنگ دیروز به صورت دفعی در زمین اوکراین رشد کرده است ولی اگر با یک نگاه عمیق تر به تحولات اوکراین بنگریم به این نتیجه خواهیم رسید که جنگ سال ۲۰۰۴ آغاز شده و فقط صدای شلیک سال ۲۰۲۲ شنیده شده است؛ جنگ امروز اوکراین ادامه انقلاب نارنجی و کودتای رنگی ۲۰۰۴ اوکراین است؛ به تعبیری درخت انقلاب نارنجی اکنون به ثمر نشسته و میوه تلخش شده است جنگ و خون سرخی که امروز بر سیمای پیرزن خارکیف اوکراینی جاری شده است!
🔸اما انقلاب نارنجی چه بود؟! ؛ درآن مقطع زمانی، بلافاصله بعد از پایان انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۰۴ با حمایت مالی و رسانه ای غرب، ادعا شد که در انتخابات، تقلب انجام گرفته است.کی یف، پایتخت اوکراین، کانون اعتراضات روزانه هزاران تظاهر کننده شد و در سراسر کشور، تحصن و اعتصاب عمومی با تحریک بازیگران خارجی و مزدوری غربگرایان داخلی سازمان یافت. شایعه مسمومیت و بازداشت «ویکتور یوشچنکو» نامزد مورد حمایت غرب درانتخابات ریاست جمهوری درجریان مبارزات انتخاباتی و متهم کردن «ویکتور یانوکوویچ» رقیب سرسخت هوادار روسیه وی در این قضیه، آتش انقلاب نارنجی اوکراین را بر افروخت.
🔹پس از شش روز تظاهرات حامیان یوشچنکو، پارلمان این کشور تحت فشار غرب، نتیجه انتخابات ریاست جمهوری که یانکوویچ، نامزد مورد حمایت روسیه را برنده اعلام میکرد، مخدوش و ملغی اعلام کرد و با برگزاری دوباره انتخابات که با فشار ناظران داخلی و بین المللی تحت حمایت غرب همراه بود، ویکتور یوشچنکو با کسب ۵۲ درصد آرا، قدرت را در دست گرفت.
🔸حضور سناتور«جان مک کین» جمهوریخواه و سناتور «مورفی» از دمکراتهای آمریکا در بین معترضان مخالف دولت اوکراین و حضور «کاچینسکی» نخست وزیر پیشین لهستان و نیز «میخاییل ساکاشویلی» رییس جمهوری پیشین غرب گرای گرجستان به عنوان عاملان شناخته شده انقلاب رنگی در بین معترضان اوکراینی #بدعتی بسیار خطرناک در شطرنج سیاسی اوکراین بنا کرد که استمرار آن بدعت شوم شد روی کار آمدن دولت های روی ویلچر!!. ویلچرنشینان غربگرایی که چرخ ویلچرشان جبراً میبایست به سمتی می چرخید که اتحادیه اروپا و آمریکا میخواست و در این مسیر امیدشان فقط به یک توهم و سراب بود؛ سراب پیشرفت اقتصادی، ثبات سیاسی و امنیت پایدار با تکیه بر غرب!
🔹شیرینی این بدعت و تکرار و تجربه موفق این سناریو در گرجستان و قرقیزستان که خیلی زیر دندان غربی ها مزه کرده بود، در کنار شروع بازی ناشیانه میرحسین موسوی و کروبی در انتخابات۱۳۸۸ موجب طمع غربی ها برای کپی سناریوی اوکراین برای ایران و تکرار بدعت خطرناک با بازیگری یوشچنکوهای وطنی در سال ۸۸ شد . فراموش نخواهیم کرد رمز تقلب و شایعه بازداشت موسوی در روزهای بعد از انتخابات؛ فراموش نکرده ایم ذوق زدگی غربی ها ؛ طوفان توئیتری غرب و لایک هایی که شیمون پرز صهیونیست و اوبامای سیه روی کاخ سفید برای اغتشاشگران ۸۸ ارسال کردند تا پاس غربگرایان خودباخته داخلی و آبشارزنی براندازان خارج نشینان و ....
🔸ولی بنازم به ولی و حکیم انقلاب؛ بنازم به حضرت ماه آقاسیدعلی که با نقشه خوانی هنرمندانه از نقشه حریف در آن خطبه معروف فرمود:
1️⃣ بنده زیر بار بدعت های غیرقانونی نخواهم رفت. امروز اگر چهارچوبهای قانونی شکسته شد، در آینده هیچ انتخاباتی دیگر مصونیت نخواهد داشت.
2️⃣ احمقها خیال کردند جمهوری اسلامی، ایران و این ملت عظیم هم مثل آنجاست (گرجستان و اوکراین). ایران را با کجا مقایسه میکنید!
📝#یادداشت_کوتاه | پیام استیصال اوکراین؛ ضرورت قوی شدن!
🍃🌹🍃
🔻 به نظر میرسد مهمترین سؤال درباره جنگ روسیه و اوکراین، سؤال از چرایی آغاز جنگ و عوامل و زمینههای تأثیرگذار بر نتایج امروز آن است.
🔹 این دو منظر با بیشترین وارونهنمایی و تقلب از سوی لشگر رسانهای غرب مواجه است:
1️⃣ آمریکا و همپیمانان اروپایی آن امروز ببرهای کاغذی هستند که دنکیشوتوار تنها در دنیای مجازی میجنگند و در عرصه واقعی و میدان، خبری از قدرت ادعایی آنها نیست که اگر بود، وضع استیصال اوکراین این نبود!
2️⃣ وابستگان فکری و متمایل به غرب هم در داخل همچنان مشغول بزک کردن و البته مظلومنمایی اوکراین و بازنشر تصاویر و توئیتهایی هستند که ظلم به مردم اوکراین را برجسته و القاء میکنند. مسلماً ایران بر مبنای اصول انسانی و اسلامی با هر نوع جنگ و اشغالگری مخالف است.
🔹 به نظر میرسد جنگ اوکراین هم مانند همه نبردهای تاریخ حیات بشر، در زیادهخواهی و روحیه سلطهگری ریشه دارد. اقدام پوتین از منظر مقابله با این توسعهطلبی، هدف مشترک همه استقلالخواهان دنیا ازجمله ایران اسلامی است.
🔺 امروز با دیدن استیصال اوکراین در اثر اعتماد بیجا به غرب و بیعملی آمریکا در کمک به آنها، جمله حکیم انقلاب اسلامی در باب ضرورت ساخت و تقویت روزافزون قدرت درونی، بیشتر درستی و عینی بودن خود را نشان میدهد تا نظر کسانی که اغوای غرب ساخته «سپری شدن زمانه موشک» و «فرارسیدن هنگامه گفتمان» را بازگویی میکردند؛ فَاعْتَبِرُوا يَا أُولِي الْأَبْصَارِ.
✍️ فتحالله پریشان
#روشنگری | #ثامن | #ایران_قوی
🇮🇷
📝#صرفا_جهت_اطلاع | منتظر بازگشت باقری به وین برای نهایی کردن توافق هستیم
🍃🌹🍃
🔸 اولیانوف نماینده روسیه در مذاکرات وین: اعضای برجام (بدون ایران) و ایالات متحده رایزنیهای غیررسمی در چارچوب #مذاکرات_وین انجام دادند.
🔹 ما منتظر بازگشت مذاکرهکننده ارشد ایران از تهران به وین هستیم تا توافق احیای برجام را نهایی کنیم.
#روشنگری | #ثامن | #ایران_قوی
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل(۱۷۲)
🔻 خبر: بعد از مدتها تنش بین روسیه و اوکراین، نهایتاً روسیه بامداد پنجشنبه به مناطق مختلف اوکراین حمله کرد و این حملات از نظر وسعت جغرافیایی محدود به مناطق شرقی نبود. دلیل اصلی حمله روسیه به اوکراین، طرح عضویت این کشور در ناتو و اقدامات تحریکآمیز کییف در طول سه سال گذشته در مرزهای غربی روسیه همچون مانورهای نظامی با ناتو بود.
🍃🌹🍃
❌ بااینوجود، بیش از خود جنگ، عبرتهای جنگ اوکراین برای هر صاحب بصیرتی، درسآموز است.
1️⃣ جنگ اوکراین نشان داد که کشورهای غربی همچنان بیاعتمادترین کشورها در جهان هستند. در این جنگ، تاکنون هیچ کشور غربی حاضر نشده است بهصورت عملی از کییف حمایت کند و حتی به درخواستهای رئیسجمهور این کشور پاسخ ندادهاند.
2️⃣ عبرت دوم این است که هیچ کشوری نباید بر روی مؤلفههای قدرت خود مذاکره و نسبت به تضمین طرف مقابل اعتماد کند. در بین سالهای ۱۹۹۴ و ۱۹۹۶، بلاروس، قزاقستان و اوکراین بر اساس معاهده بوداپست از سلاحهای هستهای خود دست کشیدند و تا آن زمان، اوکراین سومین انبار بزرگ تسلیحات هستهای جهان را داشت. حتی بسیاری جدایی کریمه از اوکراین و الحاق آن به روسیه را ناشی از خلع سلاح هستهای اوکراین میدانند. نمونه دیگر از اعتماد به غرب در این زمینه، لیبی بود که بعد از خلع سلاح آن، کشورهای غربی با ایجاد منطقه پروازممنوع، لیبی را اشغال کردند. در مورد مشابه دیگر، آمریکا درست ۱۷ روز بعد از پذیرش تحویل آخرین داشتههای موشکی توسط صدام حسین، به عراق حمله کرد!
3️⃣ عبرت سوم، عدم وابستگی به سایر کشورها است. اوکراین از نظر جنگافزارهای نظامی، تجهیزات پدافندی و آفندی، وابستگی کامل به آمریکا داشت. در طول جنگ اخیر اوکراین علاوه بر اینکه توانایی استفاده از این جنگافزارها را نداشت، حتی با پاسخ منفی از سوی کشورهای غربی برای انتقال تجهیزات نظامی مواجه شد. این نشان میدهد که تکیه بر توان و تولید داخلی از مهمترین عناصر برای ایجاد نمایش قدرت است.
✍️ محمدرضا فرهادی
#روشنگری | #ثامن | #ایران_قوی
🌺 پیامبر (ص) میفرمایند: «لا یُعَذِّبُ اللهُ قَلبًا وَعَی القُرآنَ» خداوند قلبی را که قرآن را در خود جای داده باشد، عذاب نمیکند. (امالی طوسی ۱/۶)
من از مفصل این نکته مجملی گفتم
تو خود حدیث مفصل بخوان ازین مجمل
#مشارکت_حداکثری (در اقتصاد، فرهنگ ، سیاست و ....)
#ثامن
#آذربایجان غربی
🆔eitaa.com/samenbr
🆔https://sapp.ir/andishe_az
🆔https://rubika.ir/samenbr
May 11
May 11
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه|سقوط؛ سرنوشت مشترک و تکراری متحدان آمریکا
🍃🌹🍃
🔻 بعد از شکست مفتضحانه آمریکا در افغانستان، این بار بحران اوکراین تبدیل به منبع نگرانی سایر متحدان واشنگتن از جمله کشورهای عربی شده که حساب زیادی روی کمکهای واشنگتن باز کرده بودند.
🔹 جدا از تحولات جاری میان روسیه و اوکراین و سرنوشت آنها، مسئلهای که اوکراینیها را سردرگم کرده این است که آمریکا و کشورهای غربی که همواره در صدد تحریک اوکراین علیه مسکو بودند و عامل وقوع این جنگ شدند، اکنون این کشور را تنها گذاشته و تنها اقدام عملی آنها علیه حمله اخیر روسیه به اوکراین، وضع تحریم علیه افراد و نهادهایی در روسیه بوده است.
🔸 لذا مهمترین درسی که کشورهای عربی باید از تحولات اوکراین بگیرند آن است که اکنون جهان وارد مرحله جدیدی شده که در آن گزینههای نظامی روی میز بوده و مهمتر از همه در این مرحله آمریکا تصمیم به عقب نشینی نظامی گرفته است؛ جایی که این کشور در سال ۲۰۲۱ با یک شکست مفتضحانه از افغانستان خارج شد و همچنین در روابط خود با کشورهای عربی منطقه ثابت کرد که تنها به منافع خودش میاندیشد.
🔺 بنابراین اشتباه بزرگ اعراب در این زمینه باور کردن دروغهای فریبنده آمریکا و رژیم صهیونیستی در خصوص «ایران هراسی» است؛ درحالی که ایران همواره بر حسن همجواری تاکید دارد که در موضع دشمنی با هیچ کشور عربی نبوده و تنها اسرائیل را در منطقه، دشمن میداند.
✍️ سیدجعفرموسوی همپا
#روشنگری | #ثامن | #ایران_قوی
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✅رحمه للعالمین(۱)
🌿 مکتب شیفتگان خدمت
🔥 و مکتب تشنگان قدرت
الأنبياء
وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِّلْعَالَمِينَ
ﻭ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺟﺰ ﺭﺣﻤﺘﻲ ﺑﺮﺍﻱ ﺟﻬﺎﻧﻴﺎﻥ ﻧﻔﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ .(١٠٧)
1️⃣ 🌿 مکتب شیفتگان خدمت
🌸 ومَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِّلْعَالَمِينَ.
🌼 ﻭ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺟﺰ ﺭﺣﻤﺘﻲ ﺑﺮﺍﻱ ﺟﻬﺎﻧﻴﺎﻥ ﻧﻔﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ. (انبیاء ، ١٠٧)
در این مکتب، فرد با توجه به توانمندیها و استعداد های خدادادی ، موظف به پذیرش مسئولیت و کسب قدرت در جهت خدمت به خلق خدا و به سعادت رساندن بشریت است ، در اینجا فرد حق ندارد از زیر بار مسئولیت الهی خویش شانه خالی کند.
🕯 پیامبران ، ائمه اطهار و اولیای الهی ، علیهم السلام ، مصداق بارز صاحبان مسئولیت در این تفکر و مکتب هستند
🕯جهادگران این تفکر که عباد صالح پروردگار هستند، با توکل بر خداوند ، با راز و نیاز و دعا و تذلل به در گاه خداوند و با مراقبه و حساب کشی از خویشتن و با تهذیب نفس خود، روز به روز به اذن الله بر مراتب تقوای خود می افزایند و خود را در حصن حصین الهی قرار می دهند تا از دایره عبودیت و بندگی خداوند خارج نشده و آلوده به ظلم به بندگان خدا نگردند!
2️⃣ 🔥 مکتب تشنگان قدرت.
🥀إنَّ فِرْعَوْنَ عَلَا فِي الْأَرْضِ وَجَعَلَ أَهْلَهَا شِيَعًا يَسْتَضْعِفُ طَائِفَةً مِّنْهُمْ يُذَبِّحُ أَبْنَاءَهُمْ وَيَسْتَحْيِي نِسَاءَهُمْ إِنَّهُ كَانَ مِنَ الْمُفْسِدِينَ.
☄️فرعون در زمین برتری جویی کرد، و اهل آن را به گروههای مختلفی تقسیم نمود؛ گروهی را به ضعف و ناتوانی می کشاند، پسرانشان را سر می برید و زنانشان را زنده نگه می داشت؛ او به یقین از مفسدان بود. (قصص ، ۴ )
در این نوع تفکر افراد با توسل به انواع حیله و دست زدن به هر جنایتی سعی می کند با کسب قدرت و حاکمیت ، به انواع و اقسام شهوات رانی ها بپردازد تا شاید عطش پایان ناپذیر و آتش خاموش ناشدنی شهوات و نفسانیت خود را ارضاء کند که شدنی هم نیست و سرانجام با آن بار سنگین جنایات راهی گور می شوند.
فرعون ها ، نمرودها ، معاویه ها ، رضاخان ها، ترامپ ها و ... نماد بارز این تفکر و جهان بینی هستند، که برای ماندن در قدرت به هر جنایتی دست می زنند که عالم پر است از نمونه های آن.