▼گزارش روز
بازدارندگی تهاجمی در مقابل تهدید احتمالی
«سید حسن نصرالله» در سخنرانی روز عاشورای حسینی با اعلام خبر حرکت کشتیهای حامل سوخت از ایران به سمت لبنان، نسبت به هرگونه تعرض و تهدید این کشتیها، شدیداً هشدار داد. در این خصوص توجه به نکات زیر حائز اهمیت است:
گزارههای تحلیلی: ۱- بعد از اعلام این خبر برخی از رسانهها و شبکههای معاند داخلی و خارجی با ایجاد شبهه نسبت به هزینههای این محمولههای سوخت، ایجاد تشکیک کردند؛ این در حالی است که هزینههای این محمولههای سوخت توسط تجار شیعه لبنانی پرداخت گردیده و از لحظه بارگیری و حرکت کشتیها، کشتیهای سوخت مایملک تجار لبنانی محسوب میشود. ۲- اعلام سید مقاومت مبنی بر اینکه کشتیهای سوخت بخشی از خاک لبنان محسوب میشود، بهمنزله این است که تعرض به آن، تعرض به خاک لبنان بوده و درواقع با این کار در مقابل تهدید احتمالی از ناحیه صهیونیستها حق پاسخگویی را مشروع و عملاً آن را ابزار بازدارندگی نموده است. ۳- بازیگران معاند داخلی و خارجی لبنان با سیاسی نمودن چالشهای اقتصادی لبنان، سناریوی بیثباتسازی داخلی در این کشور را دنبال کنند و در این سناریو میخواهند عامل بیثباتی را متوجه مقاومت و حزبالله نمایند. هدف از این طراحی، ایجاد فشار داخلی علیه حزبالله برای خلع سلاح و نهایتاً تعدیل آن به یک حزب سیاسی است.۴- ایجاد چالش تأمین سوخت برای مصارف داخلی دقیقاً بخشی از این طراحی است که اکنون این اقدام سیدحسننصرالله برهم زننده آن طراحی است. اظهارات واهی سعدالحریری رئیس جریان المستقبل که ادعا کرده: «حزبالله میداند که بحران سوخت لبنان ناشی از قاچاق عامدانه برای خدمت به سوریه است و مؤثرترین حالت آن است که بهجای منت گذاشتن بر سر لبنانیها، با دریافت مازوت ایران، قاچاق متوقف شود»، ناخواسته پرده از این طراحی برمیدارد. حال آنکه با واکنش مثبت افکار عمومی لبنان به سخنان عاشورایی سید مقاومت، هشتگهای #شكرا_ايران و #سفينه_الوعد_الصادق در این کشور ترند شده است.
جمعبندی: تجربه سالیان اخیر نشان میدهد که رژیم صهیونیستی عامل تهدید و برهم زننده امنیت کشتیرانی در دریای سرخ و مدیترانه است. صهیونیستها باید تهدید سید مقاومت را جدی بگیرند. اکنون سید حسن نصرالله یک معادله را اینگونه تعریف کرده است: «کشتیهای حامل سوخت، خاک لبنان محسوب میشوند؛ حمله به آن، حمله به خاک لبنان است و در صورت حمله به آن، پاسخ قطعی و در سطحی متوازن و حتی بالاتر در سرزمینهای اشغالی داده خواهد کرد». اکنون این معادله ضمن اینکه جایگاه حزبالله را در لبنان ارتقا داده، یک تغییر استراتژیک محسوب شده و بازدارندگی تهاجمی حزبالله در برابر رژیم صهیونیستی را نشان میدهد. (نویسنده: احمد بنافی
▼حرف روز
الزامات جلسات بررسی کابینه
از امروز مجلس شورای اسلامی کار بررسی وزرای پیشنهادی آقای رئیسی را آغاز میکند. طبیعتاً فضای سیاسی کشور در روزهای آتی تحت تأثیر این موضوع و مجموعه وقایع و رخدادهایی که در مجلس رخ میدهد، قرار خواهد گرفت. دراینباره توجه به چند نکته حائز اهمیت است:
نکات تحلیلی: 1- مجموعه مذاکرات و اقدامات صورت گرفته در مجلس و بهطورکلی موضوع بررسی کابینه پیشنهادی بهعنوان یک بخش از تاریخ سیاسی کشور ثبت و ماندگار خواهد شد و این مقطع میتواند تصویری از عقلانیت، اشرافیت و رویکرد کارشناسانه را در ذهن ناظران و تحلیلگران سیاسی ایجاد نماید و درنهایت قضاوتی از رفتارهای جبهه انقلابی را در فضای سیاسی و اجتماعی ترسیم خواهد کرد. خوب یا بد این موضوع به رفتار مجلس و دولت بستگی دارد. 2- طبیعتاً فضای درون مجلس در موافقت و مخالفت با وزرای پیشنهادی خواهد گذشت و این طبیعت جلسات بررسی کابینه است؛ اما نکته مهم در این زمینه آن است که موافقتها و مخالفتها بایستی با ملاحظات کارشناسی باشد و نه رفتارهای هیجانی که گاهی اوقات ابعاد مغایر با اخلاق را نیز در برمیگیرد. در این خصوص نکته اساسی آن است که وقایع صورت گرفته در مجلس نباید التهاب و ناامیدی به جامعه وارد سازد. 3-یکی از ضعفهای نظام پارلمانی کشور غلبه نگاهها و ملاحظات منطقهای بر منافع کلان و ملی است؛ آنچه میتواند آسیب جلسات روزهای بررسی کابینه باشد آن است که برخی نمایندگان با برخی وعدههای منطقهای و ناظر بر حوزههای انتخابیه که از سوی وزرا و یا همراهان آنها مطرح گردد، چشمان خود را بر روی شاخصها و معیارهای مهم و تعیینکننده دیگر ببندند. 4- برای اینکه فضای حاکم بر جلسات مجلس، آرام و متین بهپیش برود، نقش وزرای پیشنهادی در ارائه برنامههای کارشناسی و معطوف به حل مسائل کشور، تعیینکننده است.
نکته پایانی: بهطورکلی رویکرد حاکم بر مجلس شورای اسلامی و نیز رئیسجمهور محترم ضرورتاً بایستی بر تشکیل کابینهای قوی، کارآمد و منسجم تمرکز یابد. در این زمینه لازم است رئیسجمهور نقطه نظرات نمایندگان را با سعهصدر و با نگاه کمک به دولت درک کند و بدون تعصب، نقدها و دیدگاههای نمایندگان را به شکل مناسب و عملی موردتوجه قرار دهد. البته توجه به این موضوع نیز بسیار اهمیت دارد که اهالی بهارستان نیز محدودیتها و اقتضائات رئیسجمهور را درک کنند و در نظر داشته باشند که درنهایت تیمی میبایست در دولت باشد و امور کشور را بهپیش ببرد که بیشترین انسجام و هماهنگی را با رئیسجمهور داشته باشد. (نویسنده: عزیز غضنفری)
🇮🇷💐
💐
✅ #بسته_خبری
1️⃣ جلسه رای اعتماد به کابینه دولت سیزدهم دقایقی پیش با حضور رئیس جمهور در صحن علنی مجلس آغاز شد.
2️⃣ دکتر رئیسی: رابطه سببی، نسبی و خانوادگی و یا فشار از ناحیه فرد، حزب و جناحی در انتخاب وزرا نقش نداشته است.
3️⃣ قالیباف: حواشی کمترین تاثیر را بر نظر نمایندگان داشت، بیش از ۲۷۰ جلسه در کمیسیون های مختلف مجلس برای شنیدن برنامههای وزرای پیشنهادی برگزار شد.
#روشنگری
#ثامن
#دولت_انقلابی
انهدام ۲۲ موشک اسرائیلی توسط پدافند ارتش سوریه
ارتش روسیه روز جمعه اعلام کرد در جریان نقض حریم هوایی سوریه توسط جنگندههای رژیم صهیونیستی، پدافند سوریه ۲۲ موشک شلیک شده از این جنگندهها را هدف قرار داده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، وادیم کولیت فرمانده مرکز آشتی ملی ارتش روسیه در سوریه گفت: در ساعات پایانی روز پنجشنبه، شش فروند جنگنده رژیم صهیونیستی از طریق حریم هوایی لبنان به چند هدف در استانهای دمشق و حمص حمله کردند.
وی افزود: پدافند هوایی سوریه با استفاده از سیستمهای دفاعی روسیه مانند پانتسیر-اس و بوک-ام ۲، ۲۲ موشک از ۲۴ موشک شلیک شده از جنگندههای رژیم صهیونیستی را منهدم کردند.
خبرگزاری "سانا" سوریه نیز در گزارشی اعلام کرد پدافند هوایی این کشور به حملات هوایی رژیم صهیونیستی در حومه دمشق و استان مرکزی حمص پاسخ دادهاند.
این در حالی است که لبنان به دنبال استفاده رژیم صهیونیستی از حریم هوایی این کشور برای حمله هوایی به سوریه، از تل آویو در سازمان ملل شکایت کرده است.
انهدام 22 موشک اسرائیلی توسط پدافند ارتش سوریه/ ابراز نگرانی پنتاگون از ضربوشتم آمریکاییها در کابل توسط طالبان/ تصرف سه شهرستان بغلان بدست نیروهای مردمی افغانستان/ ورود ملا عبدالغنی برادر به افغانستان
رژیم صهیونیستی از ابتدای بحران سوریه تاکنون با هدف حمایت از تروریستهای مزدور خود و جلوگیری از پیشرویهای ارتش سوریه، مناطق مختلف این کشور را هدف حملات هوایی قرار داده و پدافند هوایی ارتش سوریه نیز با این حملات مقابله کرده است.
سوریه بارها در نامههای جداگانه به دبیرکل سازمان ملل متحد و رییس شورای امنیت اعلام کرده که حملات مکرر رژیم صهیونیستی علیه خاک، حاکمیت و استقلال این کشور، تهدیدی برای ثبات منطقه و صلح و امنیت بین المللی است.