🌀 #یادداشت| اصلاح فرهنگ خرید یا توزیع بیشتر؟
🍃🌹🍃
🔻 خریدهای هیجانی عامه مردم در زمان کمبود یک کالا حکایت از یک واقعیت تلخ دارد و آن اینکه فرهنگ خرید در جامعه نیازمند اصلاح جدی است.
🔸 به عنوان مثال در زمان کمبود عرضه مرغ، اگر آحاد جامعه هشتاد میلیونی اراده کنند که مازاد نیاز خرید کنند، دولت هر میزان هم که عرضه را افزایش دهد، باز هم صف های مرغ برچیده نخواهند شد. به نظر میرسد دولتمردان به همان میزان که برای رفع کمبودها و افزایش تولید و عرضه تلاش میکنند، باید برای اصلاح فرهنگ جامعه در حوزه های تولید، توزیع، مصرف، خرید و ... نیز تلاش کنند.
🔺 به قول معروف حتی اگر امام معصوم هم در مسئولیت ریاست جمهوری قرار گیرد ولی مردم بنای همکاری نداشته باشند، ایشان نیز کاری از پیش نخواهند برد.
✍️ دکتر قاسم حبیب زاده
#روشنگری
#ثامن
#رئیسی
روزمان را با #قرآن اغاز کنیم
👈اگر امت بشوید جز ضرر اندک دشمن نمی توان کاری بکند
[سوره آلعمران (3): آيه 111]
لَنْ يَضُرُّوكُمْ إِلاَّ أَذىً وَ إِنْ يُقاتِلُوكُمْ يُوَلُّوكُمُ الْأَدْبارَ ثُمَّ لا يُنْصَرُونَ (111)
آنها (اهل كتاب) جز آزارى اندك، هرگز به شما زيانى نخواهند رسانيد و اگر با شما بجنگند، به شما پشت كرده و بگريزند، آن گاه هيچ يارى نشوند.
👈نکته:
این آیه بعد از آیه ،《 کنتم خیر امه اخرجت للناس》 آمده
لذا
به ما می فهماند که شرط عدم ضرر دشمن امت واحده بودن شماست
✳️✳️امام خامنه ای در دیدار مسئولان نظام و میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی ۱۳۹۱/۱۱/۱۰
قدمها به سمت پیروزی است. البته مشکلات هست؛ لیکن اگر ما بیدار باشیم، مشکلات نمیتواند جلوی راه ما سد ایجاد کند.
👈قرآن میفرماید: «لن یضرّوکم الّا اذی». بله، اذیت میکنند، آزار میکنند، مشکل درست میکنند؛ اما اگر ما عازم باشیم، به خدا توکل داشته باشیم، تصمیم بر حرکت داشته باشیم، نمیتوانند جلوی راه ما سد کند
یهود و نصارا بعضیشان اولیاء و همجبهگان و پیوستگان بعضی دیگرند. نگاه نکنید بلوکهایشان از همدیگر جداست؛ در معنا؛ برای ضدیت با اصالتهای شما مسلمانان، همه یک جبههاند.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_بیست_و_چهارم
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل (۵۲)
🌀 خبر: یکی از محورهای مهم مطرحشده از سوی رئیسجمهور، رئیس مجلس و مسئولین دیگر کشورمان در سفر اخیر نخستوزیر عراق به تهران، موضوع سفر اربعین بود.
🍃🌹🍃
🌀 گزاره تحلیلی:
1️⃣ اربعین امسال با قبل و بعد از کرونا بسیار متفاوت است؛ قبل از کرونا محدودیت سفر و مسیر سفر به اربعین وجود نداشت؛ اما در دو سال اخیر به خاطر ویروس منحوس کرونا سفر زائران بهطور کامل ممنوع شد و اما در سال جاری سقف ورود زائران به عراق و مبادی ورودی را دولت عراق مشخص میکند و ایران با درخواستهای مکرری که دارد در حال تهیه مقدمات این سفر برای زائران و علاقهمندان به پیادهروی اربعین است.
2️⃣ درعینحالی که مردم از تلاشهای دولت برای باز کردن مسیر پیادهروی آگاه هستند؛ انتظار دارند که اطلاعرسانی در مورد اربعین فقط از یک مرکز و یا قرارگاه واحد صورت بگیرد و زیرساختهای ثبتنام مانند سامانه سماح هم در راستای همان سخنان، بیانیهها و اطلاعیهها، پاسخگوی مراجعهکنندگان باشد.
3️⃣ در روزهای گذشته مسئولین عراقی سخنان متفاوت و متعددی به زبان آوردهاند و در داخل کشور نیز با تعدد سخنگو در زمینه اربعین مواجه هستیم که همین تعدد نظر درباره اربعین ممکن است باعث سوءاستفاده جریانهای اختلاف افکن که دولت را در زمینه اعزام مردم به اربعین مقصر میدانند، شده و ضربه جدی به اعتماد عمومی وارد آورد.
4️⃣ مردم، رئیسجمهور را از جنس خود میدانند که میخواهد مشکل زائران را به هر طریقی شده، حل کند؛ اما میبایست بر این نکته نیز واقف باشیم که دولت عراق میزبان است و باید استانداردهای این کشور در سفر اربعین موردتوجه قرار گیرد.
🔺نکته پایانی: سفر اربعین امام حسین (ع) یکی از یادگارهای مهم حاج قاسم است که امنیت را برای عراق و مراسمهای مذهبی در عراق فراهم نمود؛ امیدواریم که سفر اربعین امسال به یاد حاج قاسم عزیز باشکوه و سلامت بیشتر برگزار شود؛ زیرا در سالهای گذشته همزمان با این ایام، بیشترین دغدغه سردار تأمین امنیت عراق، تاراندن داعش از شهرها و استانهای شیعهنشین و ایجاد کمربند امنیتی در اطراف مسیر پیادهروی و درنهایت حضور حداکثری و بدون دغدغه زائران در مراسم اربعین بود.
✍️ فرهاد مهدوی
#روشنگری
#ثامن
#اربعین
✅ #یادداشت_کوتاه | ادامه مذاکرات وین براساس رهنمودهای قرآنی
🍃🌹🍃
🔻دستور توقف مذاکرات وین در اوایل شروع بکار دولت انقلابی، تلنگر و تذکر جدی به طرفهای غربی بود که ایران دیگر شیوه انفعالی و مذاکرات بی حاصل را ادامه نخواهد داد.
🔹 بعد از مدت کوتاهی، بلافاصله غربیها به خاطر نگرانیهای خودشان به تب تاب افتاده و خواستار ادامه #مذاکرات_وین شدهاند!
🔸 گرچه بر اساس شواهد تاریخی- قرآنی امیدی به رفع تحریمها از سوی غرب و همپیمانانشان متصور نیست. چون به تعبیر قرآن کریم (نساء/۵۳) ،اگر دشمنان قدرت یابند؛ چیزی ولو به اندازه "نقیری"(گودی پشت هسته خرما) به مسلمین نمیدهند!
🔺 لذا دولت سیزدهم، ضمن ادامه تلاشهای دیپلماتیک بین المللی بصورت#مقتدرانه برای رفع تحریمها، اولویت اصلی آنها باید تکیه بر ظرفیتهای داخلی جهت خنثی سازی تحریمها باشد.
✍️علی اکبر صیدی
❌ ادامه دارد...
#برجام
#روشنگری
#ثامن
☘️
✅ #بسته_خبری
1️⃣ بیستمین محموله واکسن کرونا تهیه شده از سوی هلالاحمر حاوی ۵ میلیون دُز واکسن، امروز در فرودگاه امام به وزارت بهداشت تحویل داده شد.
2️⃣ سفارت چین در واشنگتن در واکنش به توافقنامه سهجانبه آمریکا، انگلیس و استرالیا در منطقه هند و اقیانوس آرام، گفت: این توافق نشاندهنده ذهنیت جنگ سرد است.
3️⃣ سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: هدف واشنگتن و تلآویو در جلوگیری از رسیدن ایران به سلاح اتمی، یکسان است و واشنگتن بهصورت دائمی و ثابت درباره سیاستهایش در قبال ایران، به تلآویو گزارش میدهد.
#ثامن
#روشنگری
#واکسن
⭕️ اذعان سه مأمور اطلاعاتی آمریکا به جاسوسی برای امارات
🔻«مارک بایر، رایان آدامز و دنیل گریک» مأموران اطلاعاتی سابق آمریکا که بهعنوان جاسوس سایبری در امارات فعالیت میکردند، به نقض قوانین هکری آمریکا و ممنوعیت فروش فناوری حساس نظامی، اعتراف کردند.
🔻آنها اذعان کردهاند شبکههای رایانهای در آمریکا را هک کرده و بدون دریافت مجوز از دولت، ابزارهای سایبری پیچیده نفوذ در اختیار امارات قرار دادند.
🔻این مأموران بخشی از یک واحد مخفی به نام «پروژه رِیوِن» بودند که به امارات برای جاسوسی از «دشمنانش» کمک میکردند.
🌐 اصول دوازده گانه نقشه ملی پیشگیری و مقابله با فساد اداری و اقتصادی در دولت سیزدهم
🔻رئیس جمهور در جلسه امروز هیأت دولت اصول دوازده گانه حاکم بر نقشه ملی پیشگیری و مقابله با فساد اداری و اقتصادی در دولت سیزدهم را به اعضای دولت و دستگاههای اداری و اجرایی ابلاغ کرد. اصول دوازدهگانه به شرح زیر است:
1️⃣ شفافسازی: تولید و ارایه ی اطلاعات؛ صحیح، دقیق، به موقع و مرتبط به مراجع ذی صلاح و مردم به ویژه در حوزه ی فعالیتهای اقتصادی و تامین اشراف دولت
2️⃣ مدیریت تعارض منافع: تفکیک بخش عمومی و خصوصی، بستن دربهای گردان و اتخاذ تدابیر موثر در پیشگیری از شکل گیری تعارض منافع اشخاص حقیقی و حقوقی (شرکتها و یا تعاونیهای تاسیسی توسط دستگاههای اجرایی که ارایه بخشی از خدمات به آنها واگذار شده است)
3️⃣ فرهنگسازی و نظارت همگانی: نهادینه کردن فسادستیزی، رشد فرهنگ پاسخ گویی و مسئولیتپذیری، بهره گیری از ظرفیت رسانهها در مبارزه با فساد و جلوگیری از عملیات روانی مخرب در جامعه و تقویت حساسیت عمومی با به مشارکت طلبیدن مردم و توسعه زیرساختهای حمایتی از افشا کنندگان فساد و فراهم کردن زمینههای نظارت همگانی
4️⃣ متناسب سازی ساختار و تشکیلات دولت: جلوگیری از رشد نامتوازن اندازهی دولت و کاهش پیچیدگی ساختارها و فرایندهای اداری، افزایش کار آمدی و اثر بخشی نظام اداری و تقویت نقش هدایتی، حمایتی و نظارتی دولت
5️⃣ شایسته گزینی: استقرار نظام شایسته گزینی و انتصاب مدیران کار آمد، فسادستیز و انقلابی در لایهها و سطوح مختلف نظام اداری و توانمند سازی نیروی انسانی و رفع کمبود نیروی انسانی صاحب صلاحیت در تصدی مناصب دولتی همراه با تقویت فرهنگ فسادستیزی در آنها
6️⃣ سهولت فرایندها: بازنگری در نظام مجوزها و استعلامهای دولتی با رویکرد حداقلسازی لزوم صدور مجوزها، شفاف سازی فرایندها، به روز رسانی صدور استعلامها؛ تصدیق و اصالت سنجی اسناد از مراجع صدور و برقراری پیوند ارتباطی بین دستگاههای ذیربط
7️⃣ دولت الکترونیک: بهره گیری از فناوری اطلاعات به ویژه تکمیل و استقرار دولت الکترونیک و به حداقل رساندن مواجهه حضوری خدمت دهنده و خدمت گیرنده و ایجاد پنجرهی واحد خدمات دولتی و شکل دهی دولت هوشمند با لحاظ کردن تعاملات آن با سایر بخشها
8️⃣ توسعه رویکرد زنجیرهی ارزش و زنجیرههای تامین با هدف کوتاه کردن فاصلهی بین تولید کننده و مصرف کنندهی واقعی و اصلاح نظام قیمت گذاری کالاها و خدمات عمومی و اصلاح و بهبود هدفمند سازی یارانهها و رفع امتیازات ویژه (رانت) ساختاری
9️⃣ حمایت از فعالیت سالم: احترام گذاشتن به ثروت آفرینان و فعالان اقتصادی سالم و فراهم کردن زمینه فعالیتهای حداکثری آنها در بخش واقعی اقتصاد و صیانت ازمدیران و کارکنان پاک دست و فسادستیز
0️⃣1️⃣ تقویت اشراف: یکپارچه سازی اطلاعات در نظام مالی و اقتصادی کشور و بهره گیری از روشهای نوین تحلیل داده برای افزایش توان پیش بینی و پیش گیری
1️⃣1️⃣ نظارت موثر و کارآمد: بهره گیری از فناوریهای یکپارچه، برخط و هوشمند برای افزایش اثر بخشی نظارتها و حذف بسترهای فساد زا و طراحی سازوکار حساس و هوشمند در برابر عدم فعلهای مقامات و کارکنان دولت که زمینه ساز بروز فساد است.
2️⃣1️⃣ برخورد قاطع، دقیق و موثر: بازدارندگی و جلوگیری از تمایل افراد به فساد و بازنگری در فرایندهای رسیدگی و مجازات با رویکرد سرعت، دقت، قاطعیت در مقابله با فساد