🔰 مروری بر زندگی زاهدانه آیتالله سیدجواد خامنهای، پدر رهبر انقلاب
🔹 حاج سیدجواد خامنهای فرزند آیتالله سیدحسین خامنهای از روحانیون آزاداندیش و حامی مشروطهی آذربایجان بود. بیجهت هم نبود که شیخ محمد خیابانی، دیگر روحانی مبارز و از رهبران مشروطهی تبریز هم به دامادیِ وی درآید و با حاج سیدجواد نسبت سببی پیدا کند. کسی تصور نمیکرد که فرزند حاج سیدجواد و برادرزادهی همسر شیخ محمد خیابانی رهبر مجاهدان آذربایجانی سالها بعد به مهمترین چهرهی استقلالطلبانه، ضداستعماری و ضداستکباری جهان اسلام تبدیل شود.
🔰 دستخط اجازه اجتهاد و روایت آیتاللّه نائینی به آیتالله حاج سیدجواد خامنهای
🔻 آیتالله حاج سیدجواد خامنهای -پدر رهبر انقلاب-، روحانی زاهد و سادهزیست و فرزند آیتالله سیدحسین خامنهای از روحانیون آزاداندیش و حامی مشروطهی آذربایجان بود.
🔹 ایشان حوالی سالهای ۱۲۹۷ هجری شمسی بود که راهی مشهد شد و بعد از حدود نه سال اقامت در مشهد برای تکمیل مراتب علمی راهی نجف اشرف و حوزهی علمیهی این شهر شد. آیات عظام محمدحسین نائینی و سیدابوالحسن اصفهانی از جمله اساتیدی بودند که سیدجواد در این مدت پای درسشان حاضر بود.
🔸حاج سیدجواد پس از چند سال حضور در درس آیتالله نائینی از ایشان اجازهی روایت و اجتهاد گرفت و بعد از پنج سال دوباره راهی مشهد شد.
🔹تصویر بالا نسخهای از دستخط اجازه اجتهاد و روایت آیتاللّه نائینی است به آیتالله حاج سیدجواد خامنهای که حضرت آیتالله عبدالکریم حائری یزدی آن را تأیید کرده است.
راز عقده گشایی جدید خط تحریف
🔹شاید از خود بپرسید چرا رسانه های معاند، سوء مدیریت موجود در موضوع برق را بهانه عقده گشایی علیه رهبر انقلاب قرار داده اند؟ پاسخ ساده و کوتاه این است که دشمنند و از دشمن دریوزه، توقعی جز این نیست.
🔹اما پاسخ دقیق تر، بازخوانی نگاه راهبردی ایشان به مسائل مهم کشور و از جمله مسئله تامین انرژی پایدار است؛ واقعیت موثری که غیظ دشمنان کینه توز را بر می انگیزد. رهبر انقلاب ۱۰ مرداد سال گذشته ضمن بیاناتی فرمودند:
🔻"من به شما بگویم که اگر #جریان_تحریف شکست بخورد، #جریان_تحریم قطعاً شکست خواهد خورد؛ زیرا که عرصه، عرصهی جنگ ارادهها است؛ وقتی جریان تحریف شکست خورد و ارادهی ملّت ایران همچنان قوی و مستحکم باقی ماند، قطعاً بر ارادهی دشمن فائق میآید و پیروز خواهد شد.
🔻ببینید، یک عدّهای متأسّفانه تحت تأثیر همین حرفهای دشمن میگویند «آقا [انرژی] هستهای به چه درد ما میخورد؟» همینهایی که در روزنامهها و مانند اینها گاهی یک چیزی مینویسند.
🔻من [قبلاً] گفتم که [انرژی] هستهای نیاز قطعی فردای کشور ما است.(۱۵) ما تا چند سال دیگر حدّاقل به بیست هزار یا سی هزار مگاوات برقِ ناشی از انرژی هستهای نیاز داریم؛ که این را از راه دیگر نمیتوانیم به دست بیاوریم یا مقرونبهصرفه نیست.
🔻خب آن روزی که ما احتیاج پیدا کردیم، چه کار کنیم؟ برویم درِ خانهی چه کسی؟ از آمریکا، از اروپا درخواست کنیم، گدایی کنیم که آقا بیایید به ما برق هستهای بدهید یا بیایید برای ما غنیسازی راه بیندازید؟ میکنند؟ ما امروز بایستی فکر فردا را بکنیم.
🔻این نیازها، نیازهایی نیست که در ظرف شش ماه و یک سال و دو سال تأمین بشود، اینها را باید از قبل آماده کرد؛ ما این را آماده کردهایم، زمینهاش را فراهم کردهایم.
🔻خب با اینکه حالا در برجام خسارت فراوانی در این زمینه به ما وارد شد، امّا خوشبختانه اصل این کار محفوظ است و کارهای بزرگ و خوبی هم در این زمینه دارد انجام میگیرد؛ دشمن این را نمیخواهد؛ در زمینهی مسائل دفاعی و موشکی هم همین جور است".
🔹این راه نمایی های مهم، بارها در فرصت های مختلف خطاب به دولتمردان و دیگر مسئولان انجام گرفته است. هر جا اهتمام به این هدایت راهبردی بوده، توانسته ایم از چالش فرصت بسازیم؛ چنان که در موضوع سوخت بیست درصد (تولید رادیو دارو) و بنزین انجام شد، و درباره واکسن کرونا در حال عملیاتی شدن است.
🔹اما در موضوع تامین انرژی پایدار از طریق نیروگاه های هسته ای و سوخت فسیلی، متاسفانه اعتماد به دشمن، برای کشور درد سر ساز شد و حالا که این اتفاق افتاده، رسانه های #خط_تحریف، عقده گشایی می کنند تا توجه افکار عمومی را از "وطن فروشی و خیانت" خود منحرف کنند.
پیامهای سند استراتژی جدید امنیت ملی روسیه
ولادیمیر پوتین، سند استراتژی جدید امنیت ملی روسیه را که توسط شورای امنیت ملی این کشور تهیه شده بود، تأیید کرد. این رویکرد از چند محور قابلتوجه است: 1- در حوزه اقتصاد، مسکو بیش از هر، چیز رویکرد به درون با تکیهبر داشتهها و ظرفیتهای داخلی و کاهش وابستگی به واردات را مورد تأکید قرار داده است. 2- در حوزه دفاعی، مسکو در حالی بر اصل تقویت توان نظامی تأکید دارد که تقویت ظرفیتهای داخلی در برابر قدرت نرم که نوعی مقابله با کودتای نرم است را در دستور کار گذاشته است. 3- مسکو در حوزه بازدارندگی دفاعی، در کنار تأکید بر اصول قدرت سختافزاری، ورود همهجانبه به جنگهای مدرن را نیز در پیش گرفته است. 4- در بعد سیاست خارجی، مسکو بر اصل چندجانبهگرایی تأکید دارد که محور آن را نیز اهمیت زدایی از یکجانبهگرایی آمریکا و اروپا در صحنه جهانی است. 5- در حوزه امنیت ملی و سیاست خارجی، چرخشی قابلتوجه در سیاستهای مسکو مشاهده میشود که محور آن اهمیت زدایی از روابط با غرب و رویکرد به همسایگان و شرق است
اگر برجام نبود، امروز شاهد قطع برق نبودیم
رهبرانقلاب: انرژی هستهای نیاز قطعی فردای ماست، تا چندسال دیگر حداقل به۲۰یا۳۰هزار مگاوات برق ناشی از انرژی هستهای نیاز داریم؛
خب آن روز چه کنیم؟!
از آمریکا و اروپا گدایی کنیم که بیایید به ما برق هستهای بدهید یا غنیسازی راه بیندازید؟!
این نکات رو قبلا رهبری هم متذکر شده بودند، اما مردم پشت حسن روحانی و دولتش برای مذاکره با آمریکا ایستادند و امروز شاهد بی برقی هستیم امروز همان فردایی است که رهبری فرمودند.
🇮🇷🌸
🍀
💢 یادداشت_کوتاه
✅ ساده ترین راه بررسی اخبار مجازی؟
✍️ قاسم حبیب زاده
🍃🌻🍃
🔻 در فضای مجازی اخبار درست و غلط به هم آمیخته است و کم نیستند افرادی که بدون تحقیق راجع به صحت و سقم یک خبر، اقدام به بازنشر آن می نمایند و بدون آنکه بدانند یا بخواهند عمله جنگ روانی دشمن علیه ملت خود می شوند.
🔹راه های مختلفی برای بررسی صحت یک خبر وجود دارد که سادهترین آن مراجعه به خبرگزاری های رسمی داخلی و روزنامههای معتبر است.
🔸 نمیخواهیم بگوییم هر خبری در خبرگزاری ها و روزنامه ها درست است، اما نسبت به اخباری که در شبکههای اجتماعی منتشر میشوند از اعتبار بالاتری برخوردارند، چرا آنها باید پاسخگوی صحت و سقم آن خبر باشند.
🔺 لذا توصیه می شود اخبار خاصی را که در شبکه های مجازی دیدید و در پی اعتبارسنجی یا بازنشر آن بودید، ساده ترین راه پیگیری درستی آن خبر، مراجعه به خبرگزاری ها رسمی است، اگر آنها نیز آن را منتشر کرده بودند می توان اطمینان بیشتری به آن خبر کرد و اگر هیچ خبرگزاری با آن نپرداخته بود، احتمال دروغ بودن آن خبر بسیار زیاد است.
#روشنگری
#ثامن
وقتی استاندار گیلان رانندهی پیرمرد تخم مرغ فروش شد ...
🔸 در کنارهم بودیم که برایم تعریف میکرد: روزی به شهر شما فومن رفته بودم و از من خواسته بودند که در آنجا برایشان سخنرانی کنم، در بین راه که میرفتم در انتهای بازار روز، مرد دستفروشی را دیدم که منتظر خودروهای عبوری بود. او فروشنده مرغ و جوجه و تخممرغ بود. دیدم این مرد کنار جاده به انتظار ایستاده است. ترمز کردم تا ایشان را سوار کنم. مقدار زیادی گونی، مرغ و تخممرغ خریداری کرده بود تا آنها را به فومن ببرد. کمک کردم و آنها را گذاشتیم توی خودرو و حرکت کردیم.
در بین راه او گفت : اگر ممکن است کمی تندتر بروید .
پرسیدم : چرا؟
جواب داد : میگویند امروز قرار است آقای استاندار به فومن بیاید و در مسجد بالامحله، صحبت کند. میخواهم به سخنرانی او برسم .
وقتی به فومن رسیدیم پرسیدم : شما را کجا پیاده کنم؟
گفت: جلوی مغازهام. میخواهم وسایلم را توی مغازه بگذارم. شما تشریف ببرید.
او را پیاده کردم و رفتم مسجد وضویی گرفتم ، دیدم مسجد آماده و مردم منتظر هستند. یک راست رفتم پشت تریبون.
گرم سخنرانی بودم که همان مرد را دیدم که وارد مسجد شد. او وقتی مرا دید تعجب کرد، همانجا وسط مجلس ایستاد و نمینشست.
شنیدم که از یک نفر پرسید ؛ آقای استاندار کی میآید؟ کسی به او گفت : استاندار همانی است که دارد صحبت میکند.
او خندهای کرد و گفت :
نه، اینکه راننده من بود. نیم ساعت پیش او مرا از رشت به فومن آورد.
وقتی نشست، من به سخنرانی خود ادامه دادم. مجلس که تمام شد، آمد جلو با من روبوسی کرد و گفت : مرا ببخشید که شما را نشناختم و معطلتان کردم ، ما استاندار این شکلی ندیده بودیم. به او گفتم : همان که گفتی درست بود، من راننده شما هستم.
✍️ راوی: حمید کامرانزاده، کتاب استاندار آسمانی
💠 ۱۵ تیر ماه، سالروز شهادت علی انصاری استاندار سابق گیلان. شادی روح پاک و مطهرش صلوات.
حکایتی بسیار زیبا و خواندنی
"احنف بن قیس" نقل می کند:
روزی به دربار معاویه رفتم و دیدم آنقدر طعام مختلف آوردند که نام برخی را نمی دانستم.
پرسیدم این چه طعامی است؟
معاویه جواب داد:
مرغابی است ، که شکم آنرا با مغز گوسفند آمیخته و با روغن پسته سرخ کرده و نِیشکر در آن ریختهاند.
بی اختیار گریه ام گرفت.
معاویه با شگفتی پرسید:
علّت گریه ات چیست؟
گفتم به یاد علی ابن ابیطالب افتادم. روزی در خانه او میهمان بودم؛
آنگاه سفرهای مُهر و مُوم شده آوردند.
از علی پرسیدم:
در این سفره چیست؟پاسخ داد نان جو.
گفتم شما اهل سخاوت می باشید، پس چرا غذای خود را پنهان می کنید؟
علی فرمود این کار از روی خساست نیست، بلکه می ترسم حسن و حسین، نان ها را با روغن زیتون یا روغن حیوانی، نرم و خوش طعم کنند.
گفتم مگر این کار حرام است؟
علی فرمود نه، بلکه بر حاکم امت اسلام لازم است در طعام خوردن، مانند فقیرترین مردم باشد که فقر مردم، باعث کفر آنها نگردد تا هر وقت فقر به آنها فشار آورد بگویند:
بر ما چه باک، سفره امیرالمؤمنین نیز مانند ماست.
معاویه گفت:
ای احنف! مردی را یاد کردی که فضیلت او را نمی توان انکار کرد.
📚الفصول العلیه ، صفحه ۵۱
حکایات و سخن بزرگان
بسم الله الرحمن الرحیم
🔷 همه نعمت های مادی و معنوی از او است؛ ابراهیم علیه السلام قهرمان توحید است و در قرآن آموزه های بسیاری از رفتار و گفتار او بیان شده است. در این آیه جمله ای از ابراهیم نقل شده است که می فرماید: " خدا است که مرا غذا می دهد و سیراب می کند." یعنی واقعیت این است که ابتدایی ترین ملزومات زندگی و نعمت های مادی ما را نیز خداوند نصیب ما می کند. ولو اینکه واسطه ها و اسباب متعددی آن روزی ها را به ما برسانند. اما اراده الهی و تقدیر او منشا اصلی این نعمت ها است. حتی لیوان آبی که از گلوی ما پایین می رود! اگر انسان این واقعیت مهم را در نظر داشته باشد ، نگاه درستی به جایگاه الهی در زندگی اش خواهد داشت و می داند برای رسیدن به خواسته های ریز و درشتش باید درب کدام خانه را بزند!
🔷 آیه روز:
و َالَّذِي هُوَ يُطْعِمُنِي وَ يَسْقِينِ (شعراء / آیه 79)
🔶 ترجمه:
و كسي كه مرا غذا مي دهد و سيراب مي نمايد.
📅 ۵شنبه ۱۷ تیر 1400
#توحید ، #عبادی ، #روزی ، #غذا ، #آب
🌼هر روز یک آیه🌼
بسم الله الرحمن الرحیم
🔷 همه نعمت های مادی و معنوی از او است؛ ابراهیم علیه السلام قهرمان توحید است و در قرآن آموزه های بسیاری از رفتار و گفتار او بیان شده است. در این آیه جمله ای از ابراهیم نقل شده است که می فرماید: " خدا است که مرا غذا می دهد و سیراب می کند." یعنی واقعیت این است که ابتدایی ترین ملزومات زندگی و نعمت های مادی ما را نیز خداوند نصیب ما می کند. ولو اینکه واسطه ها و اسباب متعددی آن روزی ها را به ما برسانند. اما اراده الهی و تقدیر او منشا اصلی این نعمت ها است. حتی لیوان آبی که از گلوی ما پایین می رود! اگر انسان این واقعیت مهم را در نظر داشته باشد ، نگاه درستی به جایگاه الهی در زندگی اش خواهد داشت و می داند برای رسیدن به خواسته های ریز و درشتش باید درب کدام خانه را بزند!
🔷 آیه روز:
و َالَّذِي هُوَ يُطْعِمُنِي وَ يَسْقِينِ (شعراء / آیه 79)
🔶 ترجمه:
و كسي كه مرا غذا مي دهد و سيراب مي نمايد.
📅 ۵شنبه ۱۷ تیر 1400
#توحید ، #عبادی ، #روزی ، #غذا ، #آب
🌼هر روز یک آیه🌼
🔰 حمایت تمامقد از سلامت جامعه
👈 گزارشی درباره حمایت از توصیههای کارشناسان بهداشتی و تشویق به تولید واکسن داخلی
🔻 با آشکارشدن نشانههای بیماری کرونا از اواخر سال ۱۳۹۸ و نمودارشدن آن در قالب یک بیماری همهگیر، همزمان دو محور مهم در اقدامات و بیانات رهبر انقلاب در جایگاه یک فقیه دینی و رهبر سیاسی قابل مشاهده و رصد است. ایشان به مانند دیگر فقهای دینی عصر حاضر نهتنها تعارضی بین علم و دین نمیبینند، بلکه پیروی از توصیهی کارشناسان متعهد و معتقد را جزو لاینفک وظایف خود میدانند. خود نیز نخستین فرد عامل به توصیههای کارشناسان بهداشت و درمان بودند؛ لغو سخنرانی نوروزی ایشان در نوروز ۱۳۹۹ در حرم رضوی جزو نخستین اقداماتی بود که از سوی ایشان انجام گرفت.
🔹 این محور در ادامهی رویکردهای رهبر انقلاب نیز با تأکید بیشتری ادامه پیدا کرد؛ لغو دیدارهای حضوری و تبدیل آن به ارتباطات زندهی تصویری، توصیه برای برگزاری مراسم شبهای قدر با قواعد سختگیرانهی بهداشتی و پزشکی، تذکر خاص به مسئولان برای رعایت اصول اوّلیهی بهداشتی بهخصوص ماسک و رعایت فاصلهی اجتماعی، تأکید به لزوم تبعیت همهی افراد از تصمیمات ستاد ملی کرونا دربارهی راهپیمایی اربعین، مطالبهی ضابطهگذاری حاکمیتی برای کاهش و تعطیلی بعضی فعالیتها و سفرها در دوران بیماری و برگزاری مراسم و آیینهای دینی از قبیل مراسم عزاداری در حسینیه امام خمینی رحمهاللهعلیه بدون حضور جمعیت از جمله رفتارهای معنادار ایشان در این مدت بود.