ترکیه و چالشهای فزاینده در تنظیم روابط با واشنگتن و مسکو
🍃🌹🍃
🔻دیدار دیروز (۲۹ سپتامبر) رئیسجمهور ترکیه با همتای روس خود در سوچی نه تنها دستاورد چندان ملموسی برای آنکارا به همراه نداشت، بلکه نشان داد چالشهای سیاست خارجی ترکیه به ویژه در تنظیم روابط با آمریکا و روسیه فزاینده است.
🔸ترکیه پس از یک دوره پیگیری سیاست«مشکل صفر با همسایگان»، در سالهای اخیر با چالشهای بسیاری در سیاست خارجی خود روبرو بوده است. فارغ از برخی تحولات منطقهای مانند بحران سوریه و لیبی، شاید مهمترین مسئله سیاست خارجی فعلی این کشور تنظیم روابط با واشنگتن و مسکو باشد.
🔹 تحولات چند روز اخیر از سفر اردوغان به نیویورک و سخنرانی در مجمع عمومی، دیدار نکردن با بایدن و سپس اظهارات وی پس از بازگشت از آمریکا و همچنین دیدار با پوتین نشان داد وضعیت امتیازگیری ترکیه در فضای روابط آمریکا و روسیه با دشواریهای فراوانی روبرو شده است.
🔸 ازجمله این دشواریها، پرونده سوریه است. به نظر میرسد با حرکت واشنگتن و مسکو به سمت روابط رو به همکاری در منازعه سوریه و احتمال حمایت آمریکا از توسعه هرچند محدود روابط پایتختهای عربی با دمشق، ترکیه در وضعیت دشواری قرار گرفته است. تحولات درعا، شرق فرات و ادلب چنین تصویری را برجسته میکند.
🔺 اردوغان که در پایان سفر به نیویورک گفت: «روابط ترکیه با آمریکا به نقطهای رسیده که خوب نیست»، به نظر میرسد بیش از هر زمان دیگری از سیاستهای بایدن در قبال خود نگران است. اگرچه احتمالاً تا میان مدت، ترکیه عضو ناتو، همچنان متحد غرب باقی خواهد ماند، اما حمایت احتمالی آمریکا در انتخابات آتی ترکیه از فردی غیر از اردوغان، چندان دور از ذهن نیست. به ویژه اینکه روابط بایدن با اردوغان در وضعیت نامناسبی قرار دارد. انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری ترکیه در نیمه سال 2023 انجام خواهد شد.
#روشنگری
#ثامن
🌀 #صرفا_جهت_اطلاع | قاتل پهپاد امریکایی در راه مرز‼️
🍃🌹🍃
🚀 سامانه پدافندی برد بلند سوم خرداد (شکارچی گلوبال هاوک آمریکایی) در راه مرزهای شمال غربی
✅ گفتنی است رزمايش بزرگ نیروی زمینی ارتش از فردا با نام «فاتحان خيبر» در شمالغرب کشور آغاز میشود.
💢 در اين رزمايش، یگانهای زرهی، توپخانه، پهپاد، جنگال و هوانیروز حضور دارند.
#روشنگری
#ثامن
☘️
✅ #خبر_کوتاه | واکنش چین به درخواست آمریکا درباره کاهش واردات نفت از ایران
🍃🌹🍃
🔻 سخنگوی وزارت خارجه چین: موضع چین درباره همکاری عادی اقتصادی و تجاری خود با ایران روشن و همیشگی است.
🔹 چین و ایران همواره بر اساس برابری، سود متقابل و منافع مشترک و اصول تجاری و در چارچوب قوانین بینالمللی به همکاری پرداختهاند.
🔺چین قاطعانه با هر گونه تحریم یک جانبه مخالف است و از آمریکا میخواهد هرچه سریعتر به دخالتهای درازدستانه و تحریم علیه شرکتها و اشخاص طرف ثالث خاتمه دهد.
#روشنگری
#ثامن
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل (۶۵)
🌀 خبر: فرمانده نیروی زمینی گفت: تمامیت ارضی کشورهای همسایه برای ما محترم است و هرگونه تغییر در ژئوپلیتیک مرزی ( تحت حمایت رژیمصهیونیستی)، خط قرمز جمهوری اسلامی ایران است.
🍃🌹🍃
🔻 تحلیل: مرز ۴۴ کیلومتری ایران و ارمنستان (نوردوز ) حدفاصل بین جمهوری خودمختار نخجوان و دولت باکو میباشد. نخجوان منطقهای است که از لحاظ جغرافیایی از خاک رژیم باکو جدا افتاده و الهام علی اف عملا از لحاظ جغرافیایی هیچ گونه کنترلی روی این بخش ندارد و یکی از دلایل تصرف خاک ارمنستان، اتصال جغرافیایی نخجوان به منطقه آران میباشد.
🔹جمهوری باکو و ترکیه بخوبی واقف هستند که اگر بخواهند با استفاده از قوه قهریه دست به تغییر و تحریف مرزهای جغرافیایی( خاصه مرز ایران و ارمنستان) بزنند بدون شک با پاسخ سخت ایران مواجه خواهند شد.
قطعا ایران در این برهه سعی در حل و فصل ماجرا از روش دیپلماتیک را پیش روی خود قرار داده است. اما این امر موجب نمیشود که گزینه نظامی را از روی میز برداشته و صرفاً با تکیه بر دیپلماسی پیش برود.
🔺 نتیجه: امروزه ایران یکی از قدرتهای تعیین کننده برتر منطقه و جهان است. امیدوارم رژیم باکو و آنکارا هر چه سریعتر دست از رویای کشورگشایی و اشاعه پانترکیسم در منطقه بردارند. در غیر اینصورت باید آماده ورود به جهنمی باشند که نیروهای مقاومت و نظامی ایران برایشان تدارک دیده اند.
✍️ #مسعود_باقری
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
📗🎧 کتاب صوتی پرسش ها و شبهات اصلی #دفاع_مقدس
🔻معاونت سیاسی نمایندگی ولی فقیه در سپاه در راستای ماموریت ذاتی خود که همانا بصیرت افزایی می باشد، اقدام به تولید و نشر مجموعه ای صوتی با عنوان "پرسش ها و شبهات اصلی دفاع مقدس" به بیان شیوا ورسای سردار یدالله جوانی معاون سیاسی سپاه نموده است. در این مجموعه تلاش داشتهایم که به برخی از شبهات اساسی جنگ پاسخ اصولی و منطقی دهیم.
🔗استماع از طریق لینک های زیر👇
🎧 سرآغاز کتاب صوتی
🎵 بخش اول
🎵 بخش دوم
🎵 بخش سوم
🎵 بخش چهارم
🎵 بخش پنجم
🎵 بخش ششم
🎵 بخش هفتم
✅بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷 www.basirat.ir
⭕️ آسیاتایمز: قدرت بازدارنده ایران مانع از حمله آمریکاست
*روزنامه آسیاتایمز نوشت:پنتاگون تشخیص داده است که ایران مانند افغانستان یک کشور محصور در خشکی نیست که نتواند از خود دفاع کند. ایران یک کشور عظیم ۸۵ میلیون نفری است که دارای یک ارتش مجهز آماده دفاع است.
🔻«کوری شاو»، مدیر سیاست خارجی و دفاعی انستیتوی آمریکایی «اینترپرایز»، در مقاله اخیر خود نوشت: هرچند ایالات متحده میتواند از طریق حملات مداوم به راکتورها و نیروگاههای غنیسازی، به صنعت هستهای ایران ضربه بزند اما ایران نیز میتواند پایگاههای آمریکا در عراق، تأسیسات فرماندهی مرکزی آمریکا در بحرین و سایر پایگاههای منطقهای آن را نابود کند.
⭕️ نگرانی رسانه های ضد ایرانی آذربایجان از حضور گروه شیعه حسینیون در جمهوری آذربایجان/کانالهای تلویزیونی طرفدار ایران از ظهور "حسینیون" (جنبش مقاومت اسلامی) در آذربایجان گزارش دادند
*رسانه های آذربایجانی در گزارشی گفتند: ظاهر این بنر، مشابه همه گروه های شیعه مورد حمایت تهران "مستقیماً منشاء آنها از سپاه را نشان می دهد.
🔻تا کنون، فعلا این فقط یک گروه رمزنگاری است که ایرانیان تقریباً در ده ها گروه از آنها استفاده می کند. تجربه عراق نشان می دهد که تمام فعالیت آنها تنها به اقدامات رسانه ای و اظهارات وحشتناک در شبکه های اجتماعی محدود می شود.
🔻با این حال، چنین ساختارهایی نقش یک پایگاه را بازی می کنند که بر اساس آن، در صورت لزوم، یک سازمان کامل با واحدهای رزمی و یک جناح سیاسی رشد می کند.
🔻حزب الله لبنان به این شکل شکل گرفت، چگونه حزب الله لبنان از "نیروهای های تلفنی" به بزرگترین نهاد غیردولتی در خاورمیانه تبدیل شد.
🔻ایران با ایجاد "حسینیون" زمینه را برای زیرزمینی خود در صورت وخامت شدید روابط با آذربایجان و همچنین مقابله با عوامل اسرائیلی که در آنجا مستقر شده اند، ایجاد می کند.