روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
👈وحدت بر محور ولایت
[سوره النور (24): آيه 62]
❎إنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ إِذا كانُوا مَعَهُ عَلى أَمْرٍ جامِعٍ لَمْ يَذْهَبُوا حَتَّى يَسْتَأْذِنُوهُ إِنَّ الَّذِينَ يَسْتَأْذِنُونَكَ أُولئِكَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ فَإِذَا اسْتَأْذَنُوكَ لِبَعْضِ شَأْنِهِمْ فَأْذَنْ لِمَنْ شِئْتَ مِنْهُمْ وَ اسْتَغْفِرْ لَهُمُ اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ (62)
✅مؤمنان (واقعى) تنها كسانى هستند كه به خدا و پيامبرش ايمان آورده و هر گاه با پيامبر بر كارى اجتماع نمايند، بدون اجازه او نمىروند، (اى پيامبر!) كسانى كه اجازه مىگيرند آنانند كه به خدا و پيامبرش ايمان دارند. پس اگر براى بعضى از كارهاى خود از تو اجازه خواستند، به هر كس از آنان كه خواستى (و مصلحت بود) اجازه بده و براى آنان از خدا طلب آمرزش كن، كه خداوند بخشنده و مهربان است.
👇✳️پیامها:
1️⃣- حضور و اجتماع مومنین در كنار رهبرى و امام جامعه براى كمك و حل مشكلات، نشانه ى ايمان و ترك آن نشانه ى نفاق يا ضعف ايمان است. «كانُوا مَعَهُ عَلى أَمْرٍ جامِعٍ»
2️⃣- در مسائل تشكيلاتى، كه بر اساس همفكرى و مشورت، تصميم گرفته مىشود، خودمحورى و خودمختارى مومنین ممنوع است. «عَلى أَمْرٍ جامِعٍ لَمْ يَذْهَبُوا»
3️⃣- درحکومت اسلامی سازمان پذیری و هم افزایی را ارج نهيم. «لَمْ يَذْهَبُوا حَتَّى يَسْتَأْذِنُوهُ»
4️⃣- در کار حکومت اسلامی تصميمگيرى نهايى با رهبر است. «لِمَنْ شِئْتَ مِنْهُمْ» (پيامبر در مسائل عمومى جامعه، بر مردم ولايت دارد).
5️⃣- رهبر ی در حکومت داری بایدانعطاف پذير و واقعبين باشد. «فَأْذَنْ لِمَنْ شِئْتَ مِنْهُمْ»
6️⃣- اذن دادن رهبری براى كارهاى شخصى، كار را حلال مىكند ولى نفسِ رها كردن كارهاى تشکیلاتی در حضور رهبر، نياز به استغفار دارد. «فَأْذَنْ ... وَ اسْتَغْفِرْ لَهُمُ»
۲۷ مهر ۱۴۰۰
مهمترین محورهای شبکههای ماهوارهای فارسی زبان- ۲۴ مهر
🍃🌹🍃
1️⃣ اهرم سازی برای فشار بر ایران با تاکید بر طرح" بی" آمریکا و رژیم صهیونیستی و پیوند زنی چشم انداز مناسبات ایران و عربستان به سرنوشت برجام، القاء عزم اجماع سازی جهانی علیه ایران و انزوای تهران (همسویی آمریکا، اروپا و رژیم صهیونیستی و پیوستن چین و روسیه به آنها) و ادعای کارشکنی دولت سیزدهم در از سرگیری مذاکرات
2️⃣ اتهام زنی به ایران و حزب الله لبنان با صحه گذاری بر ادعای جدید الهام علی اف مبنی بر قاچاق مواد مخدر به اروپا توسط ایران از طریق ارمنستان، متهم کردن ایران به استفاده ابزاری (هشدار به اروپا) از مبارزه با قاچاق مواد مخدر، ادعای دست پایین بودن ج.ا.ا برخلاف دست بالای باکو و آنکارا در تحولات منطقه
3️⃣ فضاسازی مجدد در مورد کودک همسری یا کودک مادری در ایران و ادعای افزایش شمار تولد نوزدان حاصل از ازدواج دختران ۱۰ تا ۱۴ ساله، تردید افکنی در آمار رسمی اعلامی ازدواج های کم سن و سال و تحریک افکار عمومی در قبال حقوق کودکان، ادعای مخالفت برخی مراجع شیعه با کاهش سن ازدواج در مقابل نظر موافق مقامات نظام اسلامی در قبال اینگونه ازدواج ها
4️⃣ بازتاب انتشار نتایج یک مطالعه میدانی درباره کارایی سه واکسن کرونا در ایران (سینوفارم با وجود مقابله با بستری شدن و مرگ مبتلایان در جلوگیری از ابتلا به کرونا چندان موفق نیست)
5️⃣ بازتاب پیش بینی مرکز پژوهش مجلس از کسری بودجه
6️⃣ بازتاب حمله تروریستی داعش به مسجد شیعیان #افغانستان در قندهار
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
۲۷ مهر ۱۴۰۰
☘️
🌀 #صرفا_جهت_اطلاع | کالین پاول مُرد‼️
🍃🌹🍃
🔻 کالین پاول وزیر خارجه بوش پسر در جلسه شورای امنیت سازمان ملل با استناد به یک فلش مموری مدعی شد عراق سلاح کشتار جمعی داره‼️
🔸 همین ادعاهای مزخرف باعث لشکرکشی آمریکا به عراق و کشتار مردم این کشور شد و بعدها از سخنرانیش در سازمان ملل ابراز پشیمانی کرد☹️
🔹 این ملعون امروز به درک واصل شد درحالیکه گروههای مقاومت حامی جمهوری اسلامی در عراق جولان میدن😊
🔺راستی فایزر دوستان راجع به مرگش براثر کرونا نظری ندارن؟😉
#روشنگری
#ثامن
#واکسن
🍀
۲۷ مهر ۱۴۰۰
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل (۸۰)
🌀 خبر: «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین، امروز (یکشنبه) مکالمهای تلفنی با «فیصل بن فرحان» همتای خود از عربستان سعودی، داشت که در بخشی از آن دو طرف درباره ایران رایزنی کردند.
🍃🌹🍃
💢 گزارههای تحلیلی: پکن تمایل دارد شریک همیشگی و پایداری برای ریاض باشد از جمله دلایل آن میتوان به دلایل زیر باشد: ۱- نیاز چین به نفت عربستان و کشور تاثیر گذار در منطقه جنوب غرب آسیا ۲- تمایل شدید عربستان در دوران ترامپ به آمریکا که رقیب چین در منطقه به شمار می آمد و با روی کار آمدن بایدن در آمریکا و تنها مانده عربستان چین به دنبال همسوکردن شرکای قدیمی آمریکا به سمت خود است.
🔸موضع چین در قبال توافق هستهای ایران همواره مشخص است و حمایت ما از سازوکار ممانعت از ترویج سلاح اتمی و امنیت و ثبات در خاورمیانه و خلیج فارس است. که این خواسته همه کشور های منطقه بخصوص عربستان است که از نظر امنیتی بسیار وابسته به کشورهای غربی و آمریکا میباشد و از فعالیت های اتمی ایران نگران است و به دنبال هدف حذف تفکر ایران اتمی و همراهی با کشورهای همسو با برنامه های اتمی ایران مانند چین و روسیه است.
💠 نکته پایانی: چین نگرانی عربستان سعودی برای حفظ امنیت در خاورمیانه را درک میکند، اما توافق هستهای ایران دستاوردی در زمینه چندجانبهگرایی است و چین مثل همیشه نقش سازنده خود را برای ازسرگیری روند مذاکرات ایفا خواهد کرد. در این میان عربستان هم به دنبال حضور فعال و ایفای نقش در مذاکرات هسته ای آینده در قالب احیای برجام میباشد تا بتواند دنبال کننده اهداف اتحادیه اروپا و آمریکا که مطرح کردن و در نهایت محدود کردن نفوذ منطقهای و فعالیت های موشکی ایران می باشد.
✍️یوسف روزبهانی
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
۲۷ مهر ۱۴۰۰
مقام ارشد آذربایجان: افتتاح سفارت در اسرائیل روی میز است
مقام ارشد آذربایجان: افتتاح سفارت در اسرائیل روی میز است به ایران ربطی ندارد
همزمان با تنش میان ایران و آذربایجان، یک مقام ارشد دیپلماتیک در آذربایجان از مطرح و «روی میز» بودن موضوع افتتاح سفارت آن کشور در اسرائیل خبر داد و افزود که «این ربطی به ایران ندارد و به اولویتهای خود آذربایجان وابسته است.»
موضوع افتتاح سفارت آذربایجان در اسرائیل که حاکی از مستحکمتر شدن روابط دو کشور خواهد بود، درحالی مطرح شده است که روابط خوب دو کشور همواره برای ایران نگرانکننده بوده است و در میانه تنشهای اخیر دو کشور، مقامهای ایران، نام اسرائیل را بهمیان آوردهاند.
به گزارش روزنامه «اسرائیل هیوم»، فرید شفیعف، دیپلمات باسابقه و رئیس مرکز تحلیل روابط بینالملل در وزارت خارجه آذربایجان به یک رسانه محلی آن کشور گفت: «افتتاح سفارت آذربایجان در اسرائیل روی میز است و این موضوع برای مدتی طولانی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.»
شفیعف ضمن اعلام حمایت خود از تاسیس یک سفارتخانه در اسرائیل، گفت: «مقامهای آذربایجان به افتتاح سفارت نزدیکتر میشوند، اما این روند قدم به قدم پیش میرود.»
این مقام دیپلماتیک آذربایجانی درمورد رابطه این موضوع با تنشهای اخیر میان ایران و آذربایجان گفت: «درست نیست که موضوع تاسیس سفارت آذربایجان در اسرائیل را به ایران مرتبط کنیم… ما اولویتهای خودمان و ملاحظات مهمتری در این زمینه نسبت به ایران داریم. روابط ما با اسرائیل مهمتر است.»
این دیپلمات باسابقه آذربایجان که پیشتر سفیر آن کشور در کانادا و جمهوری چک بوده است، گفت: «بنابراین، آذربایجان در آینده سفارت خود را افتتاح میکند. همانطور که گفتم، این ربطی به ایران ندارد و به اولویتهای خود آذربایجان وابسته است.»
۲۷ مهر ۱۴۰۰
۲۷ مهر ۱۴۰۰
سید حسن نصرالله برای اولین بار اعلام کرد؛ فقط از لبنانی ها حزبالله ۱۰۰ هزار نیروی رزمنده آموزش دیده دارد.
(سید حسن نصرالله از تعداد نیروهای غیر لبنانی حزبالله سخنی به میان نیاورد.)
🔰القوات درباره قدرت حزبالله سخت در اشتباه است؛ حزبالله اشاره کند، ۱۰۰ هزار نیروی رزمنده آماده دارد؛ [سر جایت] بنشین و مؤدب باش!
🔰 این حرف رئیس حزب القوات که حزب الله الان از سازمان آزادیبخش فلسطین هم ضعیفتر است، «خطای بزرگی» است
🔰حزبالله در طول تاریخ خود هیچ گاه مثل امروز قدرتمند نبوده است. تو اشتباه میکنی [آقای جعجع].
🔰 حزب القوات سخت در اشتباه است. فقط درباره تعداد نیروهای حزبالله بخواهم بگویم، میگویم، فقط کافی است اشاره شود تا ۱۰۰ هزار نیروی رزمنده را ببینی
🔰 ما حساب و کتابمان درست است. اشتباه نکنید و عاقلانه سر جایتان بنشینید و مؤدب باشید و عبرت بگیرید.
🔰 حکومت لبنان باید مقابل این جنایتکار خونریز را بگیرد تا جنگ داخلی در لبنان راه نیندازد
🔰 ما برای نخستین بار شمار نیروهای رزمنده خود را اعلام کردیم؛ نه برای تهدید، بلکه برای جلوگیری است.
۲۷ مهر ۱۴۰۰
فرودگاههای آذربایجان رقیب جدید همتایان ایرانی
جمهوری آذربایجان بزودی از فرودگاه بین المللی رایون فضولی بهره برداری میکند. این فرودگاه باندی به طول ۳ کیلومتر با عرض ۶۰ متری دارد و توانسته گواهی استانداردهای پرواز را کسب کند. این فرودگاه با حدود ۱۰ ماه کار شبانه روزی در اراضی تازه آزاد شده قره باغ (آشاقی قره باغ) و نزدیکی مرزهای ایران ساخته شده است. همچنین فرودگاه های بین المللی زنگیلان و لاچین نیز در اراضی تازه آزاد شده در حال ساخت هستند.
جمهوری آذربایجان پیش از این ۶ فرودگاه با استاندارد پروازهای بین المللی در باکو، نخجوان، گنجه، قبه له، لنکران و زاقالاتا داشت. این کشور با تکمیل این ۲ فرودگاه جدید میتواند با ۱۰ فرودگاه پذیرای پروازهای بیشتری باشد. مقامات آذربایجانی هدف از این کار در منطقه قره باغ را توسعه گردشگری در مناطق آزاد شده اعلام کرده اند.
پیش از معاهده ترک مخاصمه در سال ۲۰۲۰ عبور از آسمان منطقه قره باغ به دلیل اختلافهای حقوقی و احتمال سرنگونی هواپیماهای مسافری از سوی هر دو طرف درگیر ممکن نبود. همچنین آسمان هر دو کشور به روی یکدیگر بسته بود. اما ارمنستان پس از معاهده ترک مخاصمه جنگ دوم قره باغ حریم هوایی خود را به روی هواپیماهای ترکیه و آذربایجان گشوده است. میتوان مدعی شد که مسیری جدید در مسیر هوانوردی تجاری و مسافری در قفقاز جنوبی گشوده میشود. کریدوری که پروازهای اروپا به جنوب و شرق آسیا از آن استفاده میکنند هم اکنون از روی ایران میگذرد.
وضعیتی که ممکن است در آینده نه چندان دور اتفاق بیفتد این است که شرکتهای هواپیمایی کم کم از آسمان کشور ایران به دلیل فشارهای غرب استفاده نکنند و فرودگاه آذربایجان پذیرای این پروازها میشوند. رقیبی جدی برای اقتصاد فرودگاهی ایران که تحت تحریم نیست و از توان فنی و تجهیزات مدرن آمریکایی و اروپایی بهره میبرد. چنانچه این وضع اتفاق بیفتد زیانهای سنگینی به فرودگاه های تبریز، فرودگاه امام خمینی تهران و فرودگاه مشهد وارد میکند و سبب کاهش درآمد ترانزیتی ایران میشود. البته این مسیر هوایی یک گزینه چانه زنی برای کشورمان در مقابل کشورهای اروپایی نیز هست و آنها تلاش میکنند تا از فشار این گزینه رها شوند.
اما چرا چنین گزینه ای محتمل است؟ آذربایجان پیش از این با خواست کشورهای غربی در قراردادهای سه خط لوله انتقال نفت و گاز، مسیر ایران را دور زده است. نفت و گازی که از این کشور به گرجستان، ساحل دریای سیاه و ترکیه رسیده و سپس به اروپا میرود. دولت جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده بود تا مسیر ایران به ترکیه راه انتقال باشد اما چنین نشد و اکنون این کشور به آلترناتیو انرژی برای امنیت اروپا در مقابل فشارهای روسیه مبدل شده است.
کریدور تجارت زمینی شرق به غرب (مسیر تجاری اروپا به شرق و جنوب آسیا) نیز که از قفقاز جنوبی میکند، همین مسیر را طی میکند و باز هم مسیر ایران را دور زده است. بندر باکو آذربایجان و اکتائو قزاقستان نقطه اتصال این کریدور استراتژیکی هستند و تلاشهای ایران بر جلب نظر قدرتهای اقتصادی به جایی نرسیده است.
میتوان مدعی شد که جمهوری آذربایجان با تکمیل این زیرساختهای فرودگاهی باز هم به گزینه دیگری دست مییابد و این بار آلترناتیو ارتباطات جهانی میشود.
۲۷ مهر ۱۴۰۰
۲۷ مهر ۱۴۰۰
۲۷ مهر ۱۴۰۰
۲۷ مهر ۱۴۰۰
۲۷ مهر ۱۴۰۰