✅وظیفه رسانه ها در تبیین شعار سال ۱۴۰۱
🔰مقام معظم رهبری در پیام نوروزی، سال ۱۴۰۱ را سال «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» نام گذاری کردند. از این رو، مطلوب است رسانه ها به عنوان طلایه داران عرصه جهاد تبیین، به ابعاد گوناگون شعار سال بپردازند. از اهمیت و ضرورت تولید تا نقش موثر آن در ارتقاء اعتماد به نفس ملی، نیازمند تبیین برای آحاد جامعه است. تولید به عنوان کلید حل مشکلات اقتصادی کشور، همواره در سال های اخیر مورد تاکید رهبر انقلاب بوده است. یکی از مهمترین وظایف رسانه به تصویر کشیدن آثار تقویت تولید ملی در سطح کشور است. آثار متعددی که چالش های اقتصادی کشور را حل می کند و کشور را در مسیر رشد اقتصادی و بهبود رفاه اجتماعی قرار می دهد. بنابر تاکیدات رهبر معظم انقلاب در سال های اخیر و متناسب با شعار سال ۱۴۰۱، توصیه های رسانه ای ذیل با هدف تحقق مقدمات لازم جهت ریل گذاری کشور در مسیر تولید ملی پیشنهاد می گردد:
🔸➖ تبیین نقش تقویت تولید ملی در حل مشکلات اقتصادی؛ از بهبود معیشت تا رفع گرانی و اشتغال زایی
🔸➖ مطالبه از نهادهای مسئول به منظور سیاستگذاری های کلان جهت تحقق شعار سال
🔸➖ تولید محتوا در رسانه ها با محوریت اهمیت و ضرورت تولید در برونرفت از مشکلات معیشتی
🔸➖ تاکید بر دانش بنیان بودن آینده اقتصاد و تولید با بازخوانی تجربه کشورهای موفق در این حوزه
🔸➖ تاکید بر آثار اقتصادی رشد تولید با محوریت کاهش تورم و افزایش درآمد سرانه
🔸➖ تبیین آثار روانی تقویت تولید در ارتقاء عزت و اعتماد به نفس ملی
🔸➖ تاکید بر نقش اقتصاد دانش بنیان به عنوان عامل محرک در رشد تصاعدی تولید و اشتغال
🔸➖ تبیین دستاوردهای توسعه تولید در کشور با هدف همراه سازی آحاد جامعه
🔸➖تشریح موانع تقویت تولید در حوزه های مختلف اعم از صنعت، کشاورزی، خدمات و غیره و تبیین راهکارهای عبور از آن
🔸➖تلاش برای گفتمان سازی از تولید به عنوان کلید حل مشکلات اقتصادی
🔸➖بازخوانی سرنوشت کشورهای متکی به تولید ملی و بازنمایی توان و تاب آوری آن ها در برابر تنگناهای اقتصادی
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🌹یا محول الحول و الاحوال حول حالنا الی احسن الحال
[سوره الرعد (13): آيه 11]
إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ (11)
همانا خداوند حال قومى را تغيير نمىدهد تا آنكه آنان حال خود را تغيير دهند
🌹☘️نکته:
این اصل قرآنی یکی از مهمترین برنامه اجتماعی اسلام را بیان میکند و به ما میگوید هرگونه تغییرات برونی متکی به تغییرات درونیِ ملتها و اقوام است و هرگونه پیروزی و شکستی که به تو میرسد از همینجا سرچشمه میگیرد. بنابراین آنها که برای تبرئه خویش به دنبال «عوامل برونی» میگردند، و قدرتهای سلطهگر و استعمارکننده را همواره عامل بدبختی خود میشمارند، سخت در اشتباهند؛ چراکه اگر قدرتهای جهنمی پایگاهی در درون یک جامعه نداشته باشند، کاری از آنان ساخته نیست.
مهم آن است که پایگاههای سلطهگران و استعمارکنندگان و جباران را در درون جامعه خود درهم بکوبیم تا آنها هیچگونه راهی برای نفوذ نداشته باشند. (تفسیر نمونه، ج۱۰، صفحات ۱۴۵و۱۴۶)
♻️جهاد تبیین1
وارونهنمایی واقعیتهای مرتبط با ایران و تلاش برای کانالیزه کردن ذهن و محاسبات مردم، نخبگان و مسئولان از طریق جعل حقایق و واقعیتها، اگرچه شیوهای است که از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی مورد توجه نظام سلطه بوده، اما در برهه کنونی، در کنار سایر محورهای تهاجم همچون تهاجم سیاسی، اقتصادی، امنیتی و...، یکی از مهمترین محورهای تهاجم ترکیبی و همهجانبه دشمن علیه نظام اسلامی است.
👈در این جنگ تلاش میشود تا با بزرگنمایی مسائل و مشکلات موجود در کشور و لاینحل تلقی کردن آنها، زمینههای تغییر باور به گذشته و آرمانی فرض کردن آنچه که در خارج از کشور میگذرد، برای مخاطب وطنی ایجاد شود. بزرگنمایی ناکارآمدی برخی مسئولان و تعمیم دادن آن به کلیت مسئولان و نظام، فاسد تلقی کردن همه مسئولان، از بین بردن هرگونه امید به اصلاح و بهبود وضع موجود، زیرسؤال بردن اصل و فلسفهی وجودی انقلاب اسلامی، تطهیر رژیم شاه و دستاوردسازی برای آن، بحرانی نشان دادن وضعیت کشور در حوزههای مختلف، بزرگ و نزدیک نشان دادن خطر جنگ، دمیدن در دوقطبی جنگ – مذاکره یا دوقطبی امنیت – معیشت، تصویرسازی غیرواقعی و بزرگنمایانه از تواناییهای نظامی خود، غیرقابل جبران نشان دادن تبعات هرگونه جنگ احتمالی میان ایران و آمریکا برای ملت ایران، بیتفاوت نشان دادن مسئولان نسبت به سرنوشت کشور و تولید نفرت نسبت به مسئولان با تاکتیکهایی مانند ایجاد تصویری از آنها که پیوسته به منافع خود و اطرافیان خود میاندیشند و به فکر مردم نیستند و در نهایت، بنبستنمایی از وضعیت کنونی و آینده کشور و تمرکز بر اینکه ایران برای حل مشکلاتش چارهای جز تسلیم در برابر فشارهای خارجی ندارد، مهمترین شیوهها و حوزههای جنگ شناختی دشمن میباشد
♦️بهره برداری کویت و عربستان از میدان گازی مشترک با ایران
🔹وزیر انرژی عربستان و کویت سند توسعه میدان گازی الدره در آبهای خلیجفارس را امضا کردند.
🔹شرکت نفت کویت در پی امضای این سند طی بیانیهای اعلام کرد که پیشبینی میشود میدان گازی الدره، روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی و ۸۴ هزار بشکه در روز میعانات گازی تولید کند که این تولید به شکلی برابر میان دو شریک تقسیم خواهد شد.
🔹 این میدان گازی در ایران به میدان گازی آرش نامیده میشود و در محدوده استان هرمزگان قرار دارد.