📝 #صرفا_جهت_اطلاع | وقتی مردم نمیفهمند! ما به جایشان تصمیم میگیریم!
🍃🌹🍃
🔻ایالات متحده تاریخچه مستندی از مداخله و حتی تخریب روند دموکراسی در دیگر کشورها را در کارنامه خود جای داده است.
🔹 تحقیقات مجلس سنای آمریکا در اواخر دهه ۱۹۷۰ به راه افتاد تا نقش سیا در انتخابات فرامرزی را بررسی کند. در این گزارشها آمده است: «نزدیک به چهار میلیون دلار خرج پانزده عملیات مخفیانه شده است: از سازماندهی کوخنشینان حاشیه شهر گرفته تا تأمین بودجه احزاب سیاسی»
🔸 ایالات متحده مانع از آن شد که #سالوادور_آلنده در انتخابات سال ۱۹۶۴ شیلی پیروز شود.
🔹 برخی اوقات این سیاستها به طور واضح با منافع تجاری آمریکا همگرا بود؛ در سال ۱۹۵۴ واشنگتن رئیسجمهور چپگرای گواتمالا - #یاکوبو_آربنز - را برکنار کرد زیرا با تهور و شجاعت قوانین کشاورزی را به سود مزرعهداران گواتمالایی تصویب کرده بود که به ضرر شرکت آمریکایی یونایتدفروت کمپانی تمام میشد.
🔺از #کیسینجر نقل قول میکنند که به کنایه گفته است: «نمیفهمم چرا باید یک گوشه بایستیم و تماشا کنیم که چگونه یک کشور به خاطر بیمسئولیتی مردمش به قعر فرو برود.»
💠 منبع:
https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2016/10/13/the-long-history-of-the-u-s-interfering-with-elections-elsewhere/
#روشنگری | #ثامن | #جنایات_غرب
📝#یادداشت_کوتاه | پاتک روسیه به آمریکا و ناتو
🍃🌹🍃
🔻 ابتکار عمل کرملین در جنگ ترکیبی و مقابله با جنگ اقتصادی آمریکا و ناتو، غرب را در شرایط کیش و مات در شطرنج روسی قرار میدهد.
🔹 روسها با جایگزینی روبل به جای دلار در معاملات انرژی، از یک سو ارزش پول ملی خود را حفظ کردند و از سوی دیگر با وادار نمودن کشورهای متقاضی انرژی به گشایش حساب در نزد بانک ملی روسیه، مانع از بلوکه شدن درآمد ناشی از فروش انرژی در خارج از کشور میشوند. روسیه با طولانی کردن عملیات ویژه نظامی خود در اوکراین، بهای نفت خام و حاملهای انرژی را بالا نگه داشته و عملا درآمد خود را نیز حفظ میکنند. ابتکار عمل روسیه در ارتقاء و توسعه همکاری اقتصادی با کشورهای دوست، به ویژه در منطقه کشورهای شانگهای، بخش مهمی از بازار این کشورها را به روی غرب مسدود میسازد.
🔸 روسیه تحریم سوئیفت را با ایجاد سوئیفت جداگانه با شرکای تجاری خود پاسخ داد. تجارت با ارزی غیر از دلار با چین، هند، ایران و... به بی اعتبار شدن تحریمها کمک خواهد کرد و آغازی بر پایان سیادت دلار در تجارت جهانی خواهد شد. کشورهای اروپایی با تحریک آمریکا و بدون محاسبه، آسمان خود را به روی روسیه بستند. اقدام مسکو برای بستن آسمان خود به روی کشورهای تحریم کننده، شرکتهای هواپیمایی را متضرر و به زیاندهی نزدیک کرده است. در چنین شرایطی یورو استات نرخ تورم سالانه در کشورهای حوزه یورو را ۷/۵% اعلام کرد. این نرخ تورم در منطقه یورو از سال ۱۹۹۷ بدین سو بیسابقه بوده است.
🔺 اینها بخشی از پاتک روسیه در جنگ ترکیبی به جنگ اقتصادی غرب است. آمریکا و #ناتو باید در آینده خود را آماده پاتکهای دیگر کرملین در موضوع عرضه محصولات کشاورزی و پیامدهای ناشی از تورم و رکود نمایند.
✍️دکتر رضا سراج
#روشنگری | #ثامن
اخبار کوتاه
◄ بهار قرآن در حسینیه امام خمینی (ره)/ مطابق رسم سالیان گذشته، محفل انس با قرآن کریم، امروز و در نخستین روز از ماه مبارک رمضان در حضور رهبر انقلاب اسلامی با قرائت جمعی از قاریان ممتاز کشور، با رعایت دستورالعملهای بهداشتی در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار میشود. این مراسم بهصورت زنده و مستقیم از رسانه KHAMENEI.IR و شبکههای صداوسیما پخش خواهد شد.
◄ رئیسی: دولت از گذشته عبرت بگیرد!/ رئیسجمهور گفت: «وظیفه جدی نهادها و دستگاههای دولت سیزدهم است با نگاه به گذشته عبرت اندوزی کرده و با نگاه به آینده، برای پیشبرد اهداف برنامهریزی کنند.ما از فرودگاه مستقیم به کارخانه و پروژههای نیمهتمام برای حل مشکلات میرویم و سفرهای دولت از اقدامی تشریفاتی به سفرهای کاری تبدیل شده است، روش دولت پرهیز از تشریفات است».
◄ ایران؛ رتبه اول ذخایر نفت و گاز در جهان/ مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه ایران دارای ثروت عظیم زیرزمینی شامل ذخایر نفت و گاز و میعانات گازی است، گفت: «از نظر نفت و گاز در رتبه نخست جهان قرار داریم و این اقتدار اقتصادی و جزو مؤلفههای قدرت و اقتدار اقتصادی کشورمان است». خجسته مهر اضافه کرد: «با این شرایطی که داریم و با این شیوهای که در حال تولید هستیم حداقل یک قرن دیگر میتوانیم نفت و گاز را تولید کنیم».
◄ عمرانخان: آمریکا میخواهد دولتم را ساقط کند/ نخستوزیر پاکستان پنجشنبه هفته پیش در سخنرانی زنده تلویزیونی گفت: «طرح عدم اعتماد به نخست وزیر در پارلمان نتیجه دخالت عوامل خارجی است. در مقابل مردم میگویم که نامه تهدیدآمیز از آمریکا دریافت کردهام. آمریکا مرا تهدید کرده که دولتم را ساقط میکند، چون با درخواست ایجاد پایگاه نظامی در خاکمان مخالفت کردهام». بعد از این سخنان، دو روز پیش بسیاری در شهرهای مختلف پاکستان پس از اقامه نماز جمعه به خیابانها آمدند و علیه آمریکا و در حمایت از عمرانخان شعار دادند. امروز جلسه رأیگیری برای عدم اعتماد به نخستوزیر برگزار میشود.
◄ ترکیه پرونده خاشقچی را بست!/ دادستانی استانبول دو روز پیش اعلام کرد که تصمیم به انتقال پرونده قتل «جمال خاشقچی» به دادستانی عربستان گرفته است. ترکیه ۲۶ سعودی مظنون به نقش داشتن در این قتل وحشیانه را بهصورت غیابی محاکمه کرده، اما دادستان ترکیه در استانبول به بهانه اینکه مظنونان این پرونده از دسترس آنها دور هستند، اعلام کرد که پرونده باید به عربستان منتقل شود. پرونده خاشقچی یکی از اصلیترین موانع عادیسازی روابط ترکیه با عربستان بوده است. عفو بینالملل از آنکارا خواسته تا اجازه ندهد برای اصلاح روابطش با ریاض، بر یک قتل سرپوش بگذارد.
تفاوت نگاه آمریکا با رژیم صهیونیستی درباره ایران!
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره آخرین وضعیت مذاکرات وین و نظر دولت امریکا دراینباره گفت: «در هفتههای اخیر به پیشرفتهایی در مذاکرات دست یافتهایم. چند مسئله محدود حلنشده وجود دارد. ما خواهان راهبردی هستیم که نتیجهبخش و مؤثر باشد. ما با متحدان اسرائیلی خود دچار اختلافات تاکتیکی هستیم؛ اما آنچه وجود ندارد اختلاف در سطوح راهبردی است». پرواضح است که نگاه راهبردی رژیم صهیونیستی نسبت به ایران، حذف آن از منطقه و یا حداقل تضعیف قدرت آن است؛ آمریکا در این سطح راهبردی، تفاوت نگاهی با رژیم صهیونیستی ندارد. درواقع نقطه پایانی این دو نسبت به ایران یکی است، فقط مسیر و نوع بازی متفاوت است! این نگاه خصومتآمیز به ایران در حالی است که به اذعان تحلیلگران غربی، ایران همچنان در حال افزایش قدرت منطقهای خود بوده و این آمریکا است که روزبهروز در حال افول قدرت در منطقه غرب آسیاست. در همین زمینه، روزنامهنگار آمریکایی در «واشنگتنپست» مینویسد: «بازنشستگی ژنرال مکنزی، فرمانده سنتکام فرصتی برای تأمل در مورد کاهش قدرت آمریکا در خاورمیانه است. مکنزی در مأموریت مهار ایران در منطقه ناکام ماند و ایران همچون سه سال پیش همچنان اولویت نخست و تهدید جدی سنتکام در منطقه باقی مانده است. مکنزی خود معتقد است که درس پایدار دوران مأموریت او برای منطقه این است که "ایران سر جایش هست و جایی نمیرود". مکنزی یکی از شاهینهای پنتاگون علیه ایران بوده است؛ اما او گفت که وقتی مسئولیت را تحویل میدهد، متقاعد شده است که آمریکا باید در آینده با حضور ایران در منطقه به یک سازگاری دست یابد».
تولید دانشبنیان
رهبر انقلاب به سیاق هرساله، شعاری برای همگرایی و همافزایی سیاستهای کلی کشور تعیین مینمایند. چنانچه معظم اله نیز فرمودند این نامگذاری، صرف عنوان نیست، بلکه مسئولین باید اهتمام ورزند تا حرکت کلی حاکمیت و دولت پیرامون اجرای شعار سال باشد. ایشان برای شعار امسال بر وجه دیگری از بخش تولید در اقتصاد تأکید فرمودند و عنوان «تولید دانشبنیان و اشتغالزا» را برگزیدند.
گزارههای خبری: 1- تمرکز بر کلیدواژه تولید در میان اسامی انتخابشده، با ۶ بار تکرار، بیشترین سهم را در انتخاب شعار سال داشته است. تأکید معظم له بر این کلیدواژه به این دلیل است که تولید بهمثابه لوکوموتیو قطار اقتصاد است که وقتی به حرکت بیفتد، تمام اجزای اقتصاد را راه میاندازد. از طرفی یکی از اصلیترین اقدامات زمینهساز رونق تولید، دانشبنیان کردن اقتصاد است. لذا تولیدکننده باید خود را ملزم به کسب دانش و تحقیق کند، نه سوله داری و کارخانه گردانی. 2- در حال حاضر تقریباً ۷۰۰۰ شرکت دانشبنیان در کشور وجود دارد که درآمد این شرکتها تنها ۲ درصد تولید ناخالص را به خود اختصاص میدهد. از طرفی بر اساس سیاستهای کلی علم و فناوری در افق ۱۴۰۴، سهم تعیینشده تولید ناخالص داخلی از فناوری و اقتصاد دانشبنیان ۵۰ درصد تعیین شده است. مشخص است که برای رسیدن به این هدفگذاری باید تلاشها را مضاعف کرد. 3- ایران رتبه شصتم در شاخص جهانی نوآوری (GLL) را دارد. دادهها و آمارهای این شاخص نشان میدهد، ایران در شاخصهای ورودی (موارد زمینهساز تولید دانش) با مشکل روبرو است؛ اما باوجود همین کاستیها، خروجیهای خلاقانه و نوآورانه به نسبت سرمایهگذاریها بسیار بیشتر است که نشان از ذهن خلاق و توان بالای کشور در این زمینه دارد. برای رفع این کاستیها، مجلس قانون جهش تولید دانشبنیان را تصویب کرده که برآوردها نشان میدهد، در صورت اجرا شدن آن، بسیاری از مشکلات این حوزه مرتفع میشود. 4- اقتصاد ایران همچنان تکمحصولی بوده و بخش قابلتوجهی از درآمد دولت در سالها و دهههای اخیر متکی به نفت بوده است؛ برای مثال وابستگی بودجه ۱۴۰۱ به نفت ۳۹ درصد است. مهم است که بدانیم اصلیترین جایگزین برای خروج از اقتصاد تکمحصولی، اتکا بر شرکتهای دانشبنیان است. همچنین شرکتهای دانشبنیان میتوانند همزمان زمینه تولید و اشتغال پایدار را ایجاد نمایند.
گزاره تحلیلی: ظرفیتهای اقتصادی در اکثر بخشهای کشور تا اندازه زیادی بکر و دستنخورده است و میتوان گفت ایران از معدود کشورهایی است که ظرفیتهای بالقوه زیادی دارد و همزمان با مشکلات عدیدهای در حوزههای مختلف مثل کشاورزی، آب، خودرو و ... مواجه است. بالفعل نمودن این ظرفیتها و حل این مشکلات تنها وابسته به رونق شرکتهای دانشبنیان است. از طرفی رکن اصلی اقتصاد مقاومتی، شرکتهای دانشبنیان هستند که یکی از راهکارهای اساسی خودکفایی پایدار در محصولات استراتژیک بهحساب میروند. علاوه بر این، محصولات دانشبنیان به دلیل جذابیت در بازارهای جهانی، مشتریان زیادی دارند و بهراحتی قابل تحریم نیستند. (نویسنده: علی محمدی)
مختصات سال جدید و روندهای پیش رو
در ابتدای سال جدید قرار گرفتهایم و مناسب است بر اساس برخی وقایع، اقدامات و نیز نشانگان سپری شده در سال گذشته، تصویری از ویژگیها و روندهای سال 1401 ارائه شود.
1- خروج از تأثیرات جسمی، روانی و اقتصادی کرونا؛ کسی نمیتواند آثار ناگوار فراگیری کرونا را در وجوه مختلف زندگی مردم جهان و به تبع آن ایران نادیده بگیرد؛ اما به دلایل مختلف و خاصه سیاست مؤثر دولت سیزدهم در موضوع واکسیناسیون، اینگونه به نظر میآید که شرایط عمومی جامعه و کشور از حیث سلامت، معیشت و اقتصاد در وضعیت بهتری قرار خواهد گرفت و جلوی تبعات پرهزینه کرونا گرفته خواهد شد. 2- ثبات سیاسی و تمرکز بر مسائل اقتصادی و شعار سال؛ جامعه ایرانی از عدم ثبات و آرامش سیاسی و مناقشات گوناگون داخلی لطمات فراوانی دیده است. اختلاف سلایق امری طبیعی و گاهی اوقات لازم نیز است؛ اما دعواهای بیحاصل گرهای از کار مردم نمیگشاید. دولت جدید و مشخصاً رئیسجمهور نشان داده که نمیخواهد به مانند برخی مسئولین در گذشته، خود بخشی از مسئله باشد و جای مسائل اصلی را با حاشیهها عوض کند. نقطه تمرکز دولت جدید از آن حیث که همافزایی بین قوا و سایر نهادهای کشور است و ازاینجهت که پرداختن به حل مسائل اقتصادی و تولید را در اولویت قرار داده و اقتصاد را معطل متغیرهای خارجی نکرده است، گامی صحیح و اصولی بهحساب میآید. 3- ظرفیتسازیهای همسایگی؛ باور ایجادشده در کشور به الزامات نظریه همسایگی و گسترش مناسبات اقتصادی با دولتهای مجاور و بهرهگیری از ظرفیتهای همسایگان رویکرد راهبردی و تعیینکننده محسوب میشود که پیگیری و استمرار آن در جهت تأمین منافع ملی است. 4- توازنگرایی در سیاستها و روابط خارجی؛ تنظیم مناسبات و سیاست خارجی بر اساس توازنگرایی و توجه بیشتر به سیاست نگاه به شرق موضوعی است که میتواند برای اقتصاد کشور سودمند باشد. تبدیل توافقات راهبردی با برخی کشورها به قراردادهای تجاری و اقتصادی و درنهایت اجرایی کردن آنها بیتردید به نفع کشور تمام خواهد شد.
نکته پایانی: در یک نگاه کلی، سال 1401 میتواند برای کشور سال اتفاقات مثبت و خروج از برخی مشکلاتی باشد که چندین سال مردم را از لحاظ معیشتی در تنگنا قرار داده است؛ اما همه اینها مستلزم برنامهریزی و اتخاذ رویکردهای کارشناسانه است که مجموعه ارکان مختلف کشور مخصوصاً دولت سیزدهم بایستی در پیش بگیرند. (نویسنده: عزیز غضنفری)
🇮🇷
🎥وقتی به آمریکا گل زدیم خواب از سرم رفت
🍃🌹🍃
🌺 حضرت آیتالله خامنهای: شبی که بازی ایران و آمریکا بود، بازی را نگاه کردم البته تصمیم نداشتم بازی را ببینیم چون دیروقت بود و وقت خواب من بود لکن همان طور که نشسته بودم تلویزیون را روشن کردم و با گل آقای استیلی مواجه شدم که خواب از سرم رفت و تا آخر بازی را تماشا کردم.
#روشنگری | #ثامن | #ماه_رمضان
📝 #صرفا_جهت_اطلاع | خبرهای کوتاه از اوضاع پاکستان
🍃🌹🍃
1️⃣ عمرانخان نخستوزیر پاکستان گفت: آمریکاییها میخواهند مخالفان دولت پاکستان را به قدرت برسانند و با استفاده از پول، ملت این کشور را به بردگی بکشند.
2️⃣ مجلس پاکستان طرح عدم رأی اعتماد به عمران خان نخستوزیر این کشور را رد و لغو کرد.
#روشنگری | #ثامن | #ماه_رمضان
📝 #صرفا_جهت_اطلاع | مهمترین محورهای شبکههای ماهوارهای فارسی زبان - ۱۳ فروردین
🍃🌹🍃
1️⃣ القاء ادامه ناکامی های مجلس عراق برای انتخاب رئیس جمهور بدلیل نفوذ و دخالت گروههای منتسب به ایران در روند تشکیل دولت
2️⃣ ادعای تغییر نظر حوثیها با آتشبس در جنگ #یمن بدلیل فشار ایران برای پیشرفت #مذاکرات_برجام
3️⃣ برجسته سازی محاکمه یک ایرانی توسط دادستانی آلبانی به اتهام حمایت از سازمانهای تروریستی و سوءاستفاده از اطلاعات رایانهای
4️⃣ انتشار تصاویر کتک خوردن یک زن پناهجوی کرد ایرانی در یک کمپ دانمارک و مرتبط سازی مهاجرت ها به شرایط بد ادعایی در ایران
#جهاد_تبیین | #روشنگری | #ثامن