▼حرف روز
رابطه وعدهها و انتظارات
کارزار انتخابات به فاز تبلیغات رسیده است و نامزدهای ریاست جمهوری وعدهها و قولهایی برای پس از انتخاب شدنشان میدهند؛ وعدههایی که گاه فقط مصرف انتخاباتی دارد و برخی نامزدها در گرماگرم انتخابات و برای جذب آرای مردم آنها را ردیف کردهاند.
نکات تحلیلی: در خصوص وعدههای انتخاباتی چند نکته قابلتأمل است: 1- یکی از شاخصههای نامزد اصلح برای انتخابات، مطابق فرمایشات مقام معظم رهبری، اطلاع از اختیارات و مسئولیتهای ریاست جمهوری است. ازجمله مواردی که این شاخص را تبیین میکند، و به عبارتی نشان میدهد که کدام نامزد از منظر این شاخص اصلحتر است، توجه به شعارهای انتخاباتی است. شعاری که با امکانات و اقتضائات کشور همخوانی ندارد و البته راهکارهای دستیابی و تحقق آن شعار و وعده بهخوبی بیان نمیگردد، نشاندهنده عدم اطلاع نامزد از امکانات، مسئولیتها و مقدورات است. 2- اتفاقی که بخصوص در دو دوره گذشته انتخابات ریاست جمهوری رخداده، آن است که برخی از نامزدها وعدههایی را دادند که باعث افزایش انتظارات مردم شد؛ اما در نقطه مقابل، این وعدهها با واقعیتهای میدان و صحنه عمل، همخوانی نداشت، لذا اتفاق این بود که مردم با این وعدهها و امید به تحقق آنها وارد فضای بعد از انتخابات شدند؛ اما عدم تحقق این وعدهها و شکاف میان انتظارات با واقعیت روز جامعه، باعث تولید سرخوردگی شد؛ واقعیتی که امروز آن را باید بهعنوان یکی از اصلیترین دلایل پایین آمدن مشارکت در انتخابات دانست. 3- وعدههای کاذب، یک شاخص منفی به نام عدم اعتماد در جامعه تولید میکند که نتایج نظرسنجیهای معتبر، آن را بهعنوان یکی از دلایل عدم مشارکت بخشی از جامعه در انتخابات نشان میدهد. وعده حل مشکلات در 100 روز، ایجاد رونق اقتصادی که مردم به یارانه نیازی نداشته باشند و ...، وقتی بیان شد و نمودی پیدا نکرد، بخشی از مردم را نهتنها به صاحب وعده، بلکه به سایر نامزدها نیز بیاعتماد میکند و لذا افکار عمومی تصور میکنند که احتمالاً بقیه نامزدها نیز در بیان وعدهها دروغ میگویند.
بنابراین مطالبه بیان وعدههای واقعی و مبتنی بر مقدورات و ارائه منابع و راهکارهای تحقق آن میبایست مدنظر مردم و رسانهها باشد؛ امری که باعث میشود فضای انتخاباتی از احساسات به سمت منطق انتخاب درست حرکت کند. (نویسنده: مصطفی برزکار
مردم و 12 دوره انتخابات ریاست جمهوری
در روزهای گذشته فضای تحلیلی برخی رسانهها و تحلیلگران سیاسی ادعا میکنند که با توجه به تعداد اندک تأیید صلاحیت شدگان انتخابات ریاست جمهوری، مردم در انتخابات کمتر شرکت خواهند کرد، اما بررسی روند انتخاباتهای گذشته خلاف این ادعا را ثابت میکند.
گزارههای خبری: دوره اول انتخابات ریاست جمهوری: ابوالحسن بنیصدر در این انتخابات، ۷۶ درصد آرا را کسب کرد. رقبای وی در این انتخابات، حسن حبیبی، احمد مدنی، صادق طباطبایی، داریوش فروهر، صادق قطبزاده، کاظم سامی، محمد مکری، حسن غفوریفرد و حسن آیت بودند. این دوره از انتخابات بدون اعمالنظر شورای نگهبان، اما با نقش مستقیم حضرت امام و وزارت کشور برگزار شد. دوره دوم انتخابات ریاست جمهوری: محمدعلی رجایی در رقابت با سه رقیب انتخاباتی، موفق شد ۹۰٪ آرا را کسب کند. دوره سوم انتخابات ریاست جمهوری: سید علی خامنهای در رقابت با سه نامزد دیگر، به ریاست جمهوری رسید. ایشان در این انتخابات که با مشارکت ۷۵ درصدی مردم برگزار شد، ۹۵٪ آرا را به دست آورد که تاکنون بالاترین درصد جلب نظرات مردمی در تمامی انتخابات ریاست جمهوری ایران بوده است. دوره چهارم انتخابات ریاست جمهوری: در انتخابات سال ۱۳۶۴ نیز، آیتالله خامنهای با کسب ۸۵٪ آرا در سمت ریاستجمهور باقی ماند. دور پنجم انتخابات ریاست جمهوری: شورای نگهبان از میان ۷۹ نامزد این انتخابات، فقط صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی و عباس شیبانی را تأیید کرد. اکبر هاشمی رفسنجانی 94.51 درصد از آرای مأخوذه را کسب کرد و رئیسجمهور شد. میزان مشارکت در این دوره 54.6 درصد بود. دوره ششم انتخابات ریاست جمهوری: ششمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ۱۲۸ داوطلب داشت. شورای نگهبان صلاحیت ۱۲۴ نفر را رد کرد و چهار نفر تأیید صلاحیت شدند. هاشمی رفسنجانی با کسب حدود ۱۰ میلیون رأی، نزدیک به ۶۴ درصد آرا را به دست آورد. میزان مشارکت در این دوره 50.5 درصد بود. در دوره هفتم انتخابات ریاست جمهوری 4 نفر احراز صلاحیت شدند و در این دوره ۸۰ درصد از واجدین شرایط در انتخابات شرکت کردند و در آن سید محمد خاتمی ۶۹ درصد از آرای مأخوذه را کسب کرد. در دوره هشتم انتخابات ریاست جمهوری، از میان 817 داوطلب ثبتنام کننده، 10 نفر توسط شورای نگهبان تأیید صلاحیت شدند و سید محمد خاتمی با کسب 77 در صد آرای مأخوذه، برای دومین بار به ریاست جمهوری انتخاب شد. دوره نهم انتخابات ریاستجمهوری: شورای نگهبان از ۱۰۱۴ نفری که برای انتخابات ریاست جمهوری ایران ثبتنام کرده بودند، در ابتدا صلاحیت ۶ نفر تأیید و صلاحیت ۱۰۰۸ نفر رد شد ولی پس از حکم حکومتی رهبر معظم انقلاب، صلاحیت ۲ تن دیگر (مصطفی معین و محسن مهرعلیزاده) نیز تأیید شد. نتیجه این انتخابات دومرحله ای، انتخاب محمود احمدینژاد با ۶۱ درصد آرا بود. دوره دهم انتخابات ریاستجمهوری: پس از بررسیهای شورای نگهبان 4 نامزد بهعنوان کاندیداهای رسمی به رقابتهای انتخاباتی راه یافتند. ۸۵ درصد واجدین شرایط در رأیگیری شرکت کردند و احمدینژاد در این مرحله 62 درصد آرای مأخوذه را کسب کرد. دوره یازدهم انتخابات ریاست جمهوری: درمجموع ۶۸۶ نفر در این انتخابات ثبتنام کردند و 6 نامزد به رقابت پرداختند. این دوره با مشارکت داخلی 72.7 درصدی برگزار شد و حسن روحانی با کسب 50.71 درصد کل آرا، بهعنوان رئیسجمهور منتخب برگزیده شد. دوره دوازدهم انتخابات ریاست جمهوری: جمعاً ۱۶۳۶ نفر ثبتنام کردند و تنها چهار نامزد احراز صلاحیت شده انتخابات ریاستجمهوری به رقابت پرداختند.
نکته پایانی: همانگونه که آمارهای فوق نشان میدهد، تعداد نامزدهای احراز صلاحیت شده توسط شورای نگهبان همواره انگشتشمار بوده است و میزان مشارکت مردم در انتخابات با تعداد نامزدها ارتباط دوسویه نداشته و تابع موضوعات دیگر حاکم بر کشور بوده است. با نگاه به گذشته، در انتخابات پیش رو نیز مردم اصل حضور در انتخابات را موردتوجه قرار خواهند داد و برای تعیین سرنوشت کشورشان پای صندوق رأی حاضر خواهند شد. (نویسنده: فرهاد مهدوی)
⭕️ معنای اصلی انتخابات اعلام فرمانبرداری از نظام تشکیلات الهی است/ مخالفت با شورای نگهبان مخالفت با جمهوریت و اسلامیت نظام است
👤 محسن اراکی، عضو مجلس خبرگان رهبری:
🔹معنای اصلی انتخابات اعلام فرمانبرداری از نظام تشکیلات الهی است/ در رأس این تشکیلات رسول اکرم محمد مصطفی (ص) و بعد از رسول خدا در عصر ما امام زمان (عج) که از سوی حضرت ولی عصر (عج) هم ولی فقیه قرار دارد.
🔹معنای انتخابات این است که مردم اعلام میکنند که ما فرمانبر این نظام تشکیلاتی هستیم و برای کمک به آن فرمانروای فعلی ما که ولی فقیه است یک بازوی اجرایی خوبی می خواهیم انتخاب کنیم
🔹یکی از تفاوت های دولت الهی با دولت های غربی و سکولار این است که در نظام غیر الهی کار حاکم و فرمانروا این است که مردم با همان وضعیت موجود اداره و مدیریت میکند اما در نظام الهی علاوه بر این آنچه وظیفه مدیریت جامعه بوده بالا بردن جامعه است؛ یعنی باید جامعه را رشد و ترقی بدهد و تربیت کند
🔹شورای نگهبان یک نهاد قانونی است ومخالفت با قانون به ضرر جامعه بوده واگر قانون تضعیف شد مجرمین زیاد می شوند
🔹تضعیف قانون به نفع دشمن است و شورای نگهبان تضمین قانونی بودن نهاد هاست؛ این نهاد تضمین کننده سلامت مجری و قانون گذاری است و افراد شورای نگهبان افتخارات کشور هستند. بعد از تصمیمگیری شورای نگهبان دیگر مخالفت با آن مخالفت با جمهوریت و اسلامیت نظام است./ فارس
hedayat6_sal1400.pdf
491.3K
🇮🇷🌸
🍀
🔰 نشريه الکترونيکي هدايت/ شماره (۶)
✅ موضوع: شورای نگهبان و احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات۱۴۰۰
🍃🌻🍃
#روشنگری
#انتخابات
#ثامن
🆔 #روشنگری
#ایران_قوی
#ثامن
#مشارکت_حداکثری
#ثامن
#آذربایجان غربی
🆔eitaa.com/samenbr
🆔https://sapp.ir/andishe_az
🆔https://rubika.ir/samenbr
🍀
🇮🇷🌸
چنانچه سستی بُکنید، کسانی که میخواهند این کشور را به بادفنا بدهند، ممکن است پیروز بشوند. باید همه شما، همه ما، زن و مرد، هر مکلف همانطور که باید نماز بخواند، همانطور باید سرنوشت خودش را تعیین کند.
ما یک سیلی خوردیم از اشتباه، ما همه این نابسامانیهایی که الآن داریم برای اینکه اشتباه کردیم، نباید اشتباه تکرار بشود. دنبال این باشید که یک نفر صد در صد مکتبی، اسلامی، در خط اسلام، برای ریاست جمهور انتخاب کنید.
امام_خمینی(ره)
#انتخاب_اصلح
📚صحیفه نور،جلد ١۵ ،صفحه ۶٧
صدای انقلاب شماره 246.mp3
8.09M
#صدای_انقلاب شماره 246
📌 تحلیلی بر جریان شناسی تحریم کنندگان انتخابات؟
ماهیت، اهداف و دسته بندی این گروه ها
کارشناس برنامه: دکتر یدالله جوانی
#انتخابات
#تحریم
#تحریف
🆔 @sedayeenghelab_ir
7.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📢 #صدای_انقلاب شماره: 245
💠 بانیان وضع موجود اپوزیسیون و مخالفان نظام میشوند؟
🎙 کارشناس برنامه: دکتر یدالله جوانی
#انتخابات_1400
#اپوزیسیون
#بانیان_وضع_موجود
🆔 @sedayeenghelab_ir
10.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هیچ کس نگوید رای من یک نفر چه اثری دارد، میلیونها نفر از این یک نفر ها تشکیل می شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ما همه حاج قاسم سلیمانی هستیم. #انتخابات
10.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 نماهنگ | انتخابات مردم
✅حضرت آیتالله خامنهای: «ملّت عزیز ایران! انتخابات در یک روز انجام میگیرد امّا اثر آن در چند سال باقی میماند. در انتخابات شرکت کنید، انتخابات را متعلّق به خودتان بدانید -که متعلّق به شما است- و از خدا کمک بخواهید، هدایت بخواهید که شما را هدایت کند به آنچه درست و حق است و بروید پای صندوق رأی و به کسی که شایسته است رأی بدهید. به حرف این کسانی که ترویج میکنند -چه از داخل، چه از خارج- که «فایدهای ندارد، ما نمیرویم پای صندوق، نروید» اعتنا نکنید؛ اینها دلسوز مردم نیستند. اگر اسم مردم را هم میآورند، بیخود میآورند، دروغ میگویند، دلسوز مردم نیستند. کسی که دلسوز مردم است، مردم را از رفتن پای صندوق انتخابات منع نمیکند.»
۱۴۰۰/۰۳/۰۶
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری
#انتخاب_درست_کار_درست
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✅✴️❎آیا سزاوار است انسان با انفعال در برابر مستکبران ربوبیت و حاکمیت الهی را رها کند و تن به سلطه و حاکمیت اربابان دروغین بدهد.
[سوره يوسف (12): آيه 39]
أَ أَرْبابٌ مُتَفَرِّقُونَ خَيْرٌ أَمِ اللَّهُ الْواحِدُ الْقَهَّارُ (39)
آيا خدايان متعدّد و گوناگون بهتر است يا خداوند يكتاى مقتدر؟
✅يوسف مىخواهد بگوید كه چرا شما آزادى را در خواب مىبينيد چرا در بيدارى نمىبينيد؟ چرا؟ آيا جز اين است كه اين پراكندگى و تفرقه و نفاق شما كه از شرك و بت پرستى و ارباب متفرقون سرچشمه مىگيرد، سبب شده كه طاغوتهاى ستمگر بر شما غلبه كنند، چرا شما زير پرچم توحيد جمع نمىشويد و به دامن پرستش" اللَّه واحد قهار" دست نمىزنيد تا بتوانيد اين خودكامگان ستمگر را كه شما را بىگناه و به مجرد اتهام به زندان مىافكنند از جامعه خود برانيد.