🌼 شهید مطهری وتمدن سازی.
🌸🌸11-عوامل بنیادی سقوط تمدن ها
1) بی عدالتی و تبعیض.
🌻تمدن مستلزم عدالت وعدالت خواهی است.
اگر امکانات عادلانه توزیع نشودوتبعیض باشد نه تنها تمدنی ایجاد نخواهد شدبلکه اگر تمدنی هم باشد فروخواهد پاشید .
منظور تساوی نیست بلکه قراردادن هرچیزی درجایگاه خوداست .چرا که برخی تساوی ها خود ظلم دیگریست .
اگر به دانش آموزی که زحمت می کشد ودرس می خواند نمره بیست داده شود ودانش آموزی هم که کار نمی کند ودنبال تفریح است بیست داده شود عدالت نیست ،ظلم است.
منظور از عدالت بناحق تصاحب نکردن امکانات است.
استاد مطهری بحثی پیرامون تبعات فقر دارد که توجه ویژه ای را می طلبد:
🌻 فقر اقتصادی چه بر سر یک جامعه میآورد؟
🌻فقر و احتیاج ـ سببش هر چه باشد، خواه بیعدالتی یا چیز دیگر ـ یکی از موجبات گناه است؛ اگر ضمیمه بشود با احساس مغبونیت و محرومیت، دیگر بدتر؛ اگر ضمیمه بشود با حسرتکشیدنهای تجملات عدهای، باز از آن هم بدتر.
🌻سبب سرقتها میشود، سبب رشوهگیریها و اختلاسها و خیانتها به اموال عمومی میشود، سبب گناهها میشود، سبب غلّ و غشّ و تقلب در کارها میشود؛ سبب میشود که افرادی برای اینکه خود را به دستهای دیگر برسانند، رشوه بخورند، دزدی بکنند، زیر حساب مردم بزنند و همینطور...
🔸فقر آدمی را که ایمان قوی نداشته باشد زود وادار به گناه میکند. بسیاری از گناهان هست که از فقر و احتیاج ناشی میگردد، لذا رسول اکرم فرمود : کادَ الْفَقْرُ اَنْ یکونَ کفْراً فقر نزدیک به سرحد کفر است. فقر، روح را عاصی و عزیمت را ضعیف میکند.
📝 استاد مطهری، بیست گفتار، ص83-82 (با تلخیص)
#آذربایجان غربی
https://sapp.ir/andishe_az
🆔 eitaa.com/samenbr
هدایت شده از ثامن آغربی
🔴 /روابط ایران وچین از نگاه نشنالاینترست
🔻 نشریه نشنالاینترست چندی پیش در یادداشتی، توافق راهبردی ایران و چین را فراتر از رفع نیازهای اقتصادی متقابل، یک ابتکار عمل ژئوپلتیک برای توسعه نفوذ منطقهای طرفین قلمداد کرده است. بر این اساس، ایران با مشارکت در طرح «یک کمربند، یک جاده» در سراسر اوراسیا نفوذ مییابد و چین با توافق با ایران در غرب آسیا. مناطقی که از سواحل مدیترانه تا آسیای میانه و از خلیج فارس تا حوزه قفقاز وسعت دارند.
🔻 دو کشور انگیزه مشترکی برای ایستادگی در برابر هژمونی آمریکا در این مناطق دارند. در عین حال دلیل اینکه آمریکا هنوز نسبت به این توافق واکنش جدی نشان نداده این است که اولاً درگیر فضای انتخاباتی است و ثانیاً هنوز تحلیلگران و کارشناسان سیاست خارجی آمریکا، نسبت به پیادهسازی این توافق در بلندمدت تردید دارند.
🔻 نویسنده دو سناریو برای آینده این توافق متصور است: اول اینکه این توافق در سطح استراتژیک و بلندمدت بین ایران و چین اجرایی شود و دو کشور به شراکتی پایدار در حوزه ژئوپلتیک غرب آسیا دست یابند. دیگر اینکه این توافق به منافع اقتصادی تاکتیکی طرفین محدود شود و ظرف مدتی کوتاه به پایان برسد.
🔻 طبق این یادداشت، سیاستهای آمریکا عامل اصلی ترغیب این دو کشور به سوی توافق بوده است: جنگ تجاری با چین از یکسو و خروج از برجام از سوی دیگر. به همین دلیل ایران در مواجهه با سیاست چین در قبال اقلیتها سکوت میکند و چین نیز در شورای حکام آژانس و شورای امنیت سازمان ملل از ایران حمایت میکند.
🔻 این مقاله در پایان به آمریکا توصیه دارد که با گشایش مسیر دیپلماسی نسبت به هر دو کشور ایران و چین و با بهرهگیری از اختلافاتی که در سیاست منطقهای این دو وجود دارد، از نزدیکی بیشتر آنان و تحدید منافع آمریکا در غرب آسیا جلوگیری کند.
🔹 به نظر میرسد با وجود اشتراک منافع، اختلافاتی نیز در سیاست منطقهای ایران و چین در غرب آسیا وجود دارد. ایران خواستار خروج نظامیان آمریکایی از منطقه است ولی چین چنین خواستهای ندارد زیرا خروجشان به تقویت حضور نظامی آمریکا در دریای چین جنوبی و سواحل تایوان میانجامد. همچنین چین، روابط بسیار خوبی با دولتهای عربی حاشیه خلیج فارس و رژیم صهیونیستی دارد.
https://sapp.ir/andishe_az
🆔 eitaa.com/samenbr
هدایت شده از ثامن آغربی
✅ تداوم فشار حداکثری با دوپینگ اجماعسازی؛ راهبرد دموکراتها علیه ایران
🔹از آغاز فرآیند انتخابات 2020 ایالات متحده، در حالی برخی محافل این گزاره را تبلیغ کردند که بایدن در مواجهه با ایران رویکردی متفاوت از ترامپ خواهد داشت که بر اساس مستندات فراوان مشخص بود که در عمل چنین اتفاقی نخواهد افتاد.
🔹از سویی؛ تابستان امسال «مارک دوبوویتز» مدیر اجرایی اتاق فکر ضدایرانی «بنیاد دفاع از دموکراسیها» بعنوان عقل منفصل دولت ترامپ خبر از تلاش برای ایجاد بستری دائمی و مطمئن جهت تداوم راهبرد «فشار حداکثری» علیه ایران حتی با فرض عدم پیروزی ترامپ داد.
🔹این خبر از سناریوی دقیقی رونمایی میکرد که نشان میداد حتی بر فرض محال تفاوت ماهوی رویکرد بایدن علیه ایران، ساز و کار چیده شده توسط تیم ترامپ عملا او را مجبور به ادامه همین مسیر خواهد کرد.
🔹از سوی دیگر؛ تحلیل محتوای مواضع دموکراتها علیه ترامپ به روشنی بیانگر آن است که آنچه موجب انتقاد آنان در چهار سال گذشته درباره موضوع ایران شده، نه راهبرد فشار و تحریم بیشتر بلکه علنی بازی کردن ترامپ و بر هم زدن اجماع جهانی علیه تهران بوده است.
🔹این رویکرد البته در مواضع انتخاباتی بایدن نیز روشن بود، آنجا که سه هفته مانده به روز انتخابات، در یادداشت اختصاصی خود در سیانان از راهبرد «فشار هوشمند» علیه ایران رونمایی کرد و گرچه هویج «مذاکره» را نشان داد اما با ذکر پیششرطهایی چون موشکی و نفوذ منطقهای، چماق تداوم تحریمها را هم بالا برد.
🔹او البته میدانست چه میگوید، چه، لابیها و اتاق فکرهای همسو با دموکراتها مانند «نایاک»، «بروکینگز» و... به او اینگونه مشورت داده بودند که اگر با نقاب مذاکره وارد شود علاوه بر اجماعسازی بینالمللی، همزمان میتواند اجماع ایرانیان علیه آمریکا را بشکند و بازوی فشاری نیز در داخل ایران برای اجبار نظام به مذاکره فراهم کند.
🔻حال با پیروزی بایدن، «وندی شرمن» دیپلمات تیم اوباما توصیههایی به تیم «بایدن ـ هریس» در خصوص ایران کرده که هرگونه تردیدی درباره تداوم راهبرد «فشار حداکثری» با رویکرد «اجماعسازی» را از بین میبرد:
🔸یک مسئلهای که در مورد مذاکرهکنندگان ایرانی میدانم این است که آنها مذاکرهکنندگان بسیار سفت و سختی هستند. ما باید تلاش کنیم که تا جایی که میشود مسئله «اهرم فشار» را در پیش بگیریم.
🔸بیشتر تحریمهای ترامپ در واقع مشابه تحریمهایی هستند که قبلا اعمال شدهاند فقط نامشان جدید خواهند شد.
🔸تحریمها نه منجر به بازگشت ایران به میز مذاکره شده و نه تغییر رفتار ایران در خاورمیانه را به دنبال داشته، پس مذاکره مجدد یک «معمای بسیار پیچیده» خواهد بود.
🔸به نظرم جو بایدن و تیمش ابتدا مذاکره با هم پیمانان اروپاییمان همچون فرانسه، انگلیس و آلمان را شروع کنند و سپس با روسیه و چین وارد مذاکره شوند تا ببینند بهترین راه پیش رو چیست.
🔹تکیه شرمن بر دو سیاست «تشدید فشار» و «اجماعسازی» علیه ایران، دقیقا همان نقطهای است که برخی محافل داخلی و خارجی به دنبال وارونهنمایی آن هستند و البته کاملا روشن است که این قطعات به ظاهر مجزای پازل ذیل یک سناریو عمل کرده در نهایت تصویر مطلوب آمریکا را نمایان میکند.
🔹حاصل جمع این بازی چیزی جز یک ایران منفعل نیست که در عطش سرابی موهوم هم ظرفیتهای توانمند داخلی و فرصتهای طلایی اقتدارساز خود را میسوزاند و هم با رویگردانی از راهبرد «مقاومت فعال» دچار دور باطلی میشود که فرجامی جز تسلیم و وابستگی از یک سو و سقوط سرمایه اجتماعی و پشتوانه مردمی از سوی دیگر ندارد.
#آذربایجان غربی
https://sapp.ir/andishe_az
🆔 eitaa.com/samenbr
هدایت شده از ثامن آغربی
انتقام #شهداء مرزبان، در کمتر از ۲۴ ساعت با حملات سنگین توپخانه ای و پهپادی سپاه علیه مواضع تروریست های بزدل در #آنسوی مرزها گرفته شد. تروریست ها حتی در خارج از مرزهای ایران، حاشیه امنی نخواهند داشت.
#آذربایجان غربی
https://sapp.ir/andishe_az
🆔 eitaa.com/samenbr
🎥 سینمایی آبادان یازده شصت
با هماهنگی های صورت گرفته، دوستان صالحینی می توانند با تماس و ارتباط با اقای صادق زاده(09124470353) برای خرید بلیط گروهی(25%تخفیف) فیلم ارزشی آبادان1160 اقدام کنند.
✅ مشاهده فیلم از طریق پلتفرم فیلمگردی
💰 هزینه: 12 هزار تومان
🌐 https://filmgardi.com/p/c1f1
✅ خرید گروهی بلیط + یک هفته اشتراک رایگان فیلمگردی برای هر بلیط (از طریق شبکه تشکلات فرهنگی)
💰 هر بلیط: 9 هزار تومان
💯 از طریق ارسال درخواست به آی دی زیر در تلگرام و بله
🆔 @mohamadreza118
📞 09124470353
✅ تقاضای اکران عمومی در مساجد و...
🆔 @mohamadreza118
📞 09124470353
تأکید روحانی بر استفاده از همه فرصت ها برای مذاکره و رفع تحریم، نامه نوبخت به مجلس با عنوان اینکه مردم به جای افزایش یارانه، رفع تحریم می خواهند و امیدواری ظریف به لغو تمام تحریم ها با فرمان اجرائی جو بایدن؛
یادآور شعارهای انتخاباتی ۷ سال گذشته نیست؟؟!
#آذربایجان غربی
https://sapp.ir/andishe_az
🆔 eitaa.com/samenbr
6.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#بصیرت
🔹ماجرای صدور حکم جلب برای #هاشمی_رفسنجانی چه بود؟!
🔹چرا مذاکره با آمریکایی ها منفعت ندارد؟!
🔸رهبرمعظم انقلاب اسلامی:
رئیس جمهور ما را با وجود اظهار دوستی و علاقه، در دادگاهشان به عنوان متهم احضار کردند.
🔸باور دینی ما این بود که آنها به عهد خود پایبند نیستند؛ این باور برای ما تجربه شد.
🔸عدهای آبراهام لینکلن را شهید خواندند! اما آمریکایی ها در جواب گفتندشما محور شرارتید.
🔸پانزده بار آژانس تعهدات ما را تایید کرد اما آنها وزیر خارجه ما را تحریم کردند.
🔹این همان بدعهدی غرب است که نباید تجربه آن دوباره تکرار کرد.
🇮🇷 به مابپیوندید:
eitaa.com/salehinrasad ایتا
sapp.ir/salehinrasad سروش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرصتسوزی بزرگ دولت روحانی در سوریه!
در حالی که سوریه در ازای کمکهای مستشاری در جنگ با تروریستها به ایران پیشنهاد اداره بندر بزرگ لاذقیه را داده، دولت هنوز اقدامی برای بهرهبرداری از این امکان انجام نداده است
اینجاست که سرهنگها کار خود را به درستی انجام دادند و حقوقدانها همچنان در انتظار عنایت ناجی خیالی خود بایدن کشور را معطل کردهاند...
هدایت شده از ثامن آغربی
Slide1.GIF
372.7K